מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודל עוברנורית28/08/2008
שלום ביצעתי אולטרסאונד הערכת משקל לעוברית- אלו התוצאות: שבוע הריון לפי וסת אחרונה 37+1 90 מ"מ - BPD- ( מתאים לשבוע 36+5 ) 328 מ"מ - Head cir - ( מתאים לשבוע 37.3 ) 347 מ"מ- AB.cir - ( מתאים לשבוע 38.5 ) 94. - יחס HC/AC 77 מ"מ - femur len - ( מתאים לשבוע 39.3) הערכת משקל- 3540 האם העוברית לא גדולה מדי, אני רק בשבוע 37+1 מה יהיה בשבוע 40.??? אני מאוד מפחדת מהאפשרות לניתוח קיסרי , ואני יודעת שאם אני יגיע לשבוע 41-42 העוברית תהיה מעל 4 קילו ואז יגדל הסיכוי לקיסרי. האם במידה והעובר גדול מדי שולחים ליילוד\ זירוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ודרך אגב
נורית28/08/2008אני לא יודעת אם זה חשוב אך אני משתמשת בקלקסן עקב בעיות קרישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי29/08/2008שלום
אכן משקל העובר בתחם העליון של הנורמה
1 - יש לשלול סכרת הריונית
2 - ניתוח קיסרי מתבצע כאשר הערכת המשקל כ 4100 ומעלה (בהנחה של אפשרות טעות של כ 10% לכל כוון) או במשקלים אחרים כאשר אין התקדמות במהלך לידה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותשושנה28/08/2008
שלום! לפני כחצי שנה עברתי הפלה טבעית בשבוע חמישי-שישי בערך. לאחר שלושה חודשים שוב נקלטתי, ושוב עברתי הפלה, הפעם גרידה בשבוע 13 עקב כך שהעובר ללא דופק ומתאים לשבוע 8. בשתי ההריונות עשו לי אולטראסאונד וגינלי ולפי חישובים ממש אחרי האולטראסאונד קרתה ההפלה. רציתי לדעת האם באמת יש קשר בין הדברים כך שבפעם הבאה אני אמנע מאולטראסאונד וגינלי ויעבור לאולטראסאונד ביטני. תודה רבה:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי29/08/2008השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת חלבון עוברי בתאומיםשולי28/08/2008
שלום רב, אני בת 29 בהריון ראשון עם תאומים. קבלתי את תוצאות החלבון העוברי ורציתי לדעת האם הן תקינות (יש לי תור לרופא רק בעוד שבוע ואני לא יכולה לחכות) שלום רב, אני בת 29 בהריון ראשון עם תאומים לא זהים (בן ובת). עשיתי בדיקת חלבון עוברי ורציתי לדעת מה דעתך? שקיפות עורפית- 0.6 ו- 0.7 מ"מ 1:6253 לכל עובר. סקירה מוקדמת תקינה. חלבון עוברי: :נתוני הריון: שבוע הריון: 17.4 משקל: 54 מס.עוברים: 2 גיל ------------ ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה AFP 117.00 NG/ML 1.11 MOM ( < 2.00 MOM ) ) HCG 53.70 IU/ML 1.21 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM ) UE3 6.95 NG/ML 0.96 MOM ( 0.15 -99.99 MOM ) סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות 1:3184 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד 1:999 האם התוצאה "טובה"? האם צריך מי שפיר? תודה מראש שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שאלה כי לא ענו לי
שולי28/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי29/08/2008השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאים!נטלי28/08/2008
רציתי לדעת אם מותר בהריון להישתמש עם מברשת שיניים חשמלית? והרופא אמר לי שאסור לי לקיים יחסים בנתיים השאלה שלי האם מותר לי להגיע לאורגזמה בלי חדירה? זאת אומרת מה המסוכן החדירה או האורגזמה שבה הרחם מתכווץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נטלי28/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי29/08/20081 - כן
2 - תלוי מה סיבת האיסור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםלילי28/08/2008
עברתי בדיקות דם וראיתי שכמה מהתוצאות שהן נמוכות: specific grav-v stri : 1.031 hb : 11.8 hct : 34.9 mcv : 79.9 urea : 15. יש לי תור רק עוד שבועיים לרופא ורציתי לדעת: האם זה בסדר? יש לי ממה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר איילון לחמן28/08/2008לליךלי שלום.
לא ציינת באם את בהריון והאם את נוטלת ויטמינים. אם התשובה היא כן, אין כלל מה לדאוג. התשובות תקינות לגבי נשים בהריון.אגב התשובה לגבי SPECIFIC GRAVI מתייחסת לבדיקת השתן ולא הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מאוחרתגל28/08/2008
עקב נסיעה לחו"ל אוכל לבצע את סקירת המערכות המאוחרת רק בשבוע 25+3. ביצעתי סקירה מוקדמת בשבוע 15+5 ללא ממצאים חריגים. עד כמה מועד זה הוא בעייתי? האם יכולות להיות השלכות לעניין הפסקת הריון באם מתגלים מומים? האם עדיף להקדים לשבוע 20+ כאשר עוד אהיה בארץ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות
ד''ר פרדי דוד28/08/2008עדיף להקדים לשבוע 20 .
אחרי שבוע 24 לא יבצעו סקירת מערכות.
לפי הוראות האגודה הישראלית ל- US יש לבצע את הסקירה לא יותר מאוחר משבוע 23 היות ולאחר מכן לא תאושר הפסקת הריון אלא במקרים קיצוניים ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מאוחרתגל28/08/2008
עקב נסיעה לחו"ל אוכל לבצע את סקירת המערכות המאוחרת רק בשבוע 25+3. ביצעתי סקירה מוקדמת בשבוע 15+5 ללא ממצאים חריגים. עד כמה מועד זה הוא בעייתי? האם יכולות להיות השלכות לעניין הפסקת הריון באם מתגלים מומים? האם עדיף להקדים לשבוע 20+ כאשר עוד אהיה בארץ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות.
ד``ר איילון לחמן28/08/2008לגל שלום.
אין בעיה להערכתי לבצע הבדיקה בשבוע 25 +.כדאי רק לתאם מראש עם הבודק.כדאי גם לחשוב חיובית ולא על הפסקות הריון מאוחרות באם כל הבדיקות שבצעת היו תקינות.לגבי עצם הטיסה כדאי להתיעץ עם רופאך המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מאוחרתגל28/08/2008
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה
ד``ר איילון לחמן28/08/2008ענינו על השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עובר גדול מגילוטלי28/08/2008
בוקר טוב, אני בהריון שבוע 16 + 4. אתמול הייתי בבדיקה אצל הרופאה ואז זה היה 16 +3 והיא מדדה את העובר (היקף ראש, היקף בטן ואורך עצמות ביחד) ונמצא שהגודל תואם 16+6. מה זה אומר? האם כשעובר גדול מדיי זה גם בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל עובר
ד''ר פרדי דוד28/08/2008הבדיקה תקינה.
חוסר התאמה במספר ימים בין המדידות לגיל העובר לפי US אינו מעיד על בעיה כלשהיא
לא תקבלי אף פעם תוצאות מדוייקות כפי שאת מצפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות נוספותטלי28/08/2008
שלום, אני בשבוע 4 + 3 אחרי הזרעה ונוטלת נרות פרוגסטרון 200 מ"ג 3 פעמים ביום. את בדיקת הבטא עשיתי יומים אחרי האיחור והיא יצאה 475 ולא עשיתי בדיקות לאחר מכן. הבדיקה הבאה שנקבעה לי היא האולטראסאונד הוגינלי בשבוע ה-8. האם אין צורך לעשות בדיקת דם נוספת של בטא כדי לראות עלייה או בדיקות אחרות? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות נוספות
ד''ר פרדי דוד28/08/2008בהחלט
יהיה טוב אם תבצעי בדיקת בטא נוספת לפני שתגיעי לשבוע 8 ואף הייתי מקדים במקרה כשלך את בדיקת ה- US לשבוע 5 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה...
טלי28/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונת על ריבוי מי שפיר ודימוםלני28/08/2008
שלום , אני בשבוע 17+5 ומאתמול יש לי הפרשות חומות וקרישי דם קטנים בניגוב(סליחה על התיאור) . כמובן שהייתי אצל רופא ( רופא מחליף כי הרופא שלי לא היה אתמול) הוא אמר לי שיש מעט ריבוי מי שפיר ( מה שלא נאמר לי עד היום אצל הרופא שלי וגם בסקירה המוקדמת) בא.ס נצפה תנועות עובר והכל תקין, בבדיקה הוגינלית שעשה הכל תקין ( חוץ מזה שצעקתי מרוב כאב) . אני בלחץ . מה הקשר בין ריבוי מי שפיר לקרישי דם והפרשה חומה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה כולם נענו ואני לא ?
לני28/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישפיר.
ד``ר איילון לחמן28/08/2008ללני שלום0.
בעקרון אין קשר בין ריבוי מי שפיר ודימום. אם אכןיש ריבוי ברור של מישפיר זה מצדיק בירור.אם כי לא תמיד נמצאת הסיבה. אבל בירור חייב להתבצע.אגב למה צעקת בבדיקה ? את זוכרת שתינוק צריך לעבור שם? מה יהיה אז?.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות גבוהות של ביטאשרון27/08/2008
שלום, ווסת אחרונה 19.7, שבוע 5 +4 ימים. היום בדיקת ביטא, תוצאה של 15244. האם התוצאה תקינה לשבוע זה? האם מעידה על הריון תאומים? האם יכולה להצביע על בעיה כלשהי? אודה לתשובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת בטא
ד''ר פרדי דוד28/08/2008התוצאה מעידה שהנך בהריון.
על מנת לבדוק את תקינותו, מיקומו ושאלות נוספות שעליהן תקבלי תשובה, בצעי בדיקת US והכל יתברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לאדמתשאלה על תרופה27/08/2008
ביתי בת 31 בהריון.נתתי לה בזמנו את כל החיסונים אבל אינני זוכרת אם חיסנו אז נגד אדמת.אין לי את פנקס החיסונים. כיצד אפשר לדעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לאדמת
ד''ר פרדי דוד28/08/2008בבדיקת דם פשוטה ניתן לברר אם בתך מחוסנת לאדמת.
בכל מקרה עפ"י הוראות משרד הבריאות על כל אשה בגיל הילודה להתחסן שוב לאדמת גם אם חוסנה בהיותה ילדה.
כך שלפני ההריון הבא ממליץ על חיסון בלשכת הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםמאיה27/08/2008
הינני בשבוע 18. האם התוצאות תקינות: | 10*3/micl | ( 4.5 * 8.3 ) 11 | RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | * 3.69 ( 3.8 ) 5.3 | Hemoglobin | g/dl | * 11.3 ( 11.7 ) 16 | Hematocrit | % | * 34.1 ( 35 ) 47 | MCV-Mean Cell Volume | fl | ( 79 * 92 ) 97 | MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | ( 27 * 30.6 ) 34 | MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | ( 31 * 33.1 ) 36 | RDW-Red Cell Distri.Width | % | ( 11.6 * 13.4 ) 15 | Platelets | 10*3/micl | ( 150 * 329 ) 450 | MPV-Mean Platelet Volume | fl | ( 7.8 * 8.8 ) 12 | Neutrophils % | % | ( 40 * 63.8 ) 75 | Lymphocytes % | % | ( 22 * 26.5 ) 44 | Monocytes % | % | ( 3 * 8.9 ) 13 | Eosinophils % | % | ( 0 * 0.7 ) 6 | Basophils % | % | ( 0 * 0.1 ) 2 | Neutrophils # | # | ( 1.8 * 5.28 ) 7.7 | Lymphocytes # | # | ( 1 * 2.2 ) 4.8 | Monocytes # | # | ( 0 * 0.74 ) 1.1 | Eosinophils # | # | ( 0 * 0.06 ) 0.6 | Basophils # | # | ( 0 * 0.01 ) 0.2 | שתן-כללי PH (U) | | ( 5 * 6.5 ) 8 | Nitrit (U) | | NEGATIVE | Ketone (U) | | NEGATIVE | Glucose (U) | | NORMAL | Urobilinogen (U) | | NORMAL | Bilirubin (U) | | NEGATIVE | Protein (U) | | NEGATIVE | Leucocytes (U) | cell/µl | ( 0 ) 10 * 500 | Urine Remarks | | לחץ לתוצאות | Erythrocytes (U) | cell/µl | ( 0 ) 10 * 25 | שתן- מיקרוסקופיה Leucocytes (U)/Field | Leuco/F | * 8 | Erythrocytes (U)/Field | Ery/F | * 4 | Squamous Epithelial Cell | | ++ | בקטריולוגיה Urine Culture | | תרבית שלילית |
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות
ד''ר פרדי דוד28/08/2008כתבת הרבה מספרים מבלי לפרט
כדאי שתפני לרופאך הראי לו את התוצאות ותקבלי תשובה מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפטוף מי שפיר?איילת27/08/2008
שלום רב, אני בשבוע 19 להריון, לפני שבוע ויומיים עשיתי בדיקת מי שפיר. כיוון שיש לי תחושה של רטיבות נגשתי שלשום לחדר מיון, אך הם לא ראו עדות לטיפטוף מי שפיר וכמות מים תקינה. הציעו לי במיון לקנות תחבושות AL_SENSE ולבדוק בעזרתם האם יש דליפת מי שפיר. קניתי את התחבושות ולאחר שימוש ויבוש לפי ההוראות נשארו על הנייר כמה נקודות ממש ממש מזעריות, בגודל של דקירת מחט, אך בהוראות כתוב שאם הנייר של התחבושת שינה צבע אז הוא כנראה היגיב למשהו וזה מצביע על כך שיש דליפה (לא היה מגע עם מים וכנראה אין לי דלקת וגינלית - או לפחות לא היה שלשום) האם יש סיבה לדאוג? כמה התחבושות האלה אמינות? האם רופא יכול לזהות דליפה כזאת מזערית ומנ עושים במידע ויש דליפה כזאת? תודה מראש וסליחה על אורך השאלה, מאוד מקווה שתענו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפת מי שפיר
ד''ר פרדי דוד28/08/2008כדאי שתפני לרופאך לבדיקה נוספת.בצעי גם בדיקת US להדגמת כמות מי שפיר.
לא ניראה לי שמדובר במקרה שלך בדליפת מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)