מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חסויחסוי08/09/2008
מחזור אחרון ב26/7, ב11/8 נראה זקיק בשל אך לא היה ידוע אם כבר היה ביוץ או עוד לא (החודש בלי טיפולים). ב31/8 בטא 4842 וב2/9 10170. אתמול (7/9) נצפה רק שק חלבון/הריון ועובר שעפ"י הרופא בערך בגודל 4 וחצי שב' ועדיין אין דופק. זה הגיוני?? אני נורא לחוצה. האם יכול להיות שהיה ביוץ מאוחר יותר ועדיין בטא כ"כ גבוהה כבר בהתחלה? מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
חסוי08/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לדעת
ד''ר בני שכטר09/09/2008אני מציע להמתין עוד מספר ימים ולחזור על בדיקת האולטרה-סאונד.
נחזיק אצבעות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות צהובותאלין08/09/2008
שלום לכל הרופאים, אני בהריון שבוע 10, מאתמול התחילו להופיע הפרשות צהובות בכמות מעטה. אציין כי אין גרד ובדיקת שתן לתרבית שבוצעה לפני כשבוע הייתה שלילית. האם הדבר תקין או שמא עליי לרוץ לרופא (ממילא יש לי תור אליו בעוד יומיים). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - תודה
אלין08/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות בהריון
ד''ר שמואל פנסקי08/09/2008הפרשות כפי שאת מתארת שכיחות בהריון , אין בהן כדי לסכן את הריונך לפי התאור שמסרת ,
יומיים הינם זמן סביר להמתנה (ואף יותר) .
הריון מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
אלין09/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריוןסיגל08/09/2008
שלום אני בת 25 רווקה.. אני באיחור של כשבוע מהמחזור הרגיל שלי, עשיתי היום בדיקה ביתית שיצאה חיובית. מחר אני הולכת לבצע בדיקת דם. אינני מעוניינת בהריון זה. מה עלי לעשות? ואיזה תהליך אני עתידה לעבור? אם נניח שאני בשבוע שני של הריון, האם ניתן להפסיק את ההריון ע"י הטיפול התרופתי או שאני צריכה את הגרידה בכל מקרה? אודה לתשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר09/09/2008עליך לפנות לועדה להפסקת היריון בביה"ח הקרוב למקום מגורייך או לעובדת סוציאלית אצלך בקופת החולים בכדי לקבל את כל האינפורמציה. ככל שתקדימי לעשות זאת כך יטב.
כמו כן רצוי לפנות לרופא/ה שלך לבדיקה ובדיקה מה בדיוק גיל ההיריון.
החשיבות היא שעד 7 שבועות מלאים ניתן לבצע הפסקת היריון ע"י טיפול תרופתי ואילו לאחר מכן יש צורך בגרידה.
לכן כדאי להזדרז ולא להתמהמה.
כמו כן כדאי לחשוב על על אמצעי מניעה לאחר שהבלאגן יגמר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סיגל09/09/2008פניתי לבית חולים באופן פרטי, בעזרת השם הבלאגן הזה ייגמר מהר מאוד :) תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בשבוע 6מורן08/09/2008
שלום, אני בת 29 בהריון ראשון, שבוע 6. מזה כ-3-4 שבועות אני סובלת מכאבי בטן איומים המלווים בגזים וגרעפסים רבים. לפני ההריון שימוש באנציפלמד הקל עליי. בשבוע האחרון התלוו בחילות איומות לאורך כל היום ללא הקאות. האם זה נורמלי לחוש כאבי בטן חזקים כל כך? האם ייתכן שהכאבים נובעים מהברזל בפרנטל? האם ניתן להשתמש באנציפצמד בזמן הריון ואם לא איזו תרופה מקלה על גזים וכאבי בטן (אקמול לא עוזר לי בד"כ)? המון תודה מראש, מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי כל כך מה לענות לך
ד''ר בני שכטר08/09/2008אבל יתכן כי הברזל "אשם" ולכן ניתן לנסות ולהחליפו.
בכל אופן גשי לרופא הנשים שלך או לרופא המשפחה ותראו מה אפשר לנסות לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50 גרםליאורה08/09/2008
שלום רב.רציתי לדעת איך לעשות נכון את בדיקת העמסת סוכר 50 גרם .פעם אמרו שצריך להגיע בצום לעשות בדיקה ראשונה בצום.לישתות 50 גרם סוכר וכעבור שעה שוב בדיקה.אתמול אמרה לי אחות שעושים רק בדיקה אחד אחרי שעה של שתיית סוכר.יש לי גם בדיקת ספירת דם במקביל האם אין בעיה לעשות אותה אחרי שתיית סוכר. באיזה כמות מים צריך למהול את הסוכר?אני בשבוע 24. בתודה רבה מראש.ליאורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר
ד``ר איילון לחמן08/09/2008לליאורה שלום..
אין צורך לבוא בצום.מבצעים בדיקה אחת, שעה לאחר שתית 50 גר סוכר.נשים רבות, כדי להקל מוסיפות מעט מיץ לימון.אין בעיה גם לעשות ספירת דם עם הדם שנלקח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריישראל08/09/2008
היי אני בהריון עם תאומות שבוע 5+16. והרופא שלי שלח אותי לבצע בדיקת חלבון עוברי בעוד יומיים. לפי מה שאני מבינה הבדיקה הזו לא רלווטית בהריון תאומים והערכים בה יוצאים חריגים בכל מצב. שקיפות עורפית + סקירה היו תוצאות מצוינות. למה בכל זאת יש צורך לבצע את הבדיקה? (לא בגלל הדקירה אלא שאני לא מבינה מה התוצאות אמורות להראות) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין משולש.
ד``ר איילון לחמן08/09/2008להילה שלום.
אכן את צודקת. חלק גדול מהבדיקות יוצא חריג,לכן מבצעים את השקיפות העורפית.אבל בכל זאת מבצעים הבדיקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקותפיצפיצ08/09/2008
בוקר טוב, אשמח אם תוכלו לעזור לי בפיענוח הבדיקות שלי, והאם זה מצריך תור לרופא מטפל למרות שאני צריכה ללכת אליו רק עוד כחמישי שבועות, TREPONEMA SCR/TPHA - NEGATIVE ורשומה הערה: Treponema SCR by ELISA TOXOPLASMA lgG - NEGATIVE קטן מ 3 TOXOPLASMA lgM - NEGATIVE RUBELLA Ab lgG - Positive 93.70 CMV lgG - Positive 8.50 CMV lgM - NEGATIVE שאר הבדיקות בגדר הנורמה, בלי הערות, אני בסוף השבוע השביעי, ובשבוע שעבר נצפה דופק, אשמח לתשובתכם אני מעט בלחץ, יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר איילון לחמן08/09/2008לשושה שלום.
בדיקות הדם תקינות. מראות שיש בגופך חיסון לאדמת ול-CMV.השאר גם תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת GBSשלי07/09/2008
לרופאים שלום רב, אודה לכם בפיענוח בדיקת ה- GBS שלי. האם תקין? Vaginal Yeast Culture - אין צמיחת שמרים | Gram Stain - משטח גרם מתאים לפלורה נורמלית | Trichomonas Vaginal - לא נמצאו. יש לשלוח דגימה לביצוע ביום לקיחתה. | Vaginal Leucocytes smear - בודדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה נעשתה בשבוע 37 להריון
שלי07/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBS
ד''ר פרדי דוד07/09/2008מדובר בתוצאה תקינה שכן לא נימצאו חיידקים מזיקים בנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 37+ 4 ימים,הערכת משקל 2590פאני07/09/2008
שלום, אני מטופלת בהיי ריסק , והים נאמר לי להגיע בשבוע 38 על מנת לעשות זירוז!?! העובר אומנם מאד קטן, אחוזן 12, וחוץ מסכרת (מאוזנת בדיאטה בלבד) אני סובלת גם מיתר לחץ דם ולוקחת כדור על מנת להתאזן- הערכים עם TRANDATE 100 סביב 130/90 האם יש סיבה לזרז ? עשיתי מוניטור - יצא תקין עם קצת פעילות רחמית, גם US תקין, אין פתיחה או מחיקה... האם זה מקובל לעשות זירוז במקרה כמו שלי בבקשה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר07/09/2008בעיקרון בהיריון עם סכרת אכן יש מקום לשקול זירוז בשבוע כזה.
אבל את ההחלטה מקבלים הרופאים המטפלים שמכירים ועקבו אחריך כל ההיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטור-איך ומתי?מילה07/09/2008
שלום רב!39+4 היריון ראשון ותקין, החל משבוע 36 אני מתייצבת אצל רופא פעם בשבוע לצורך מעקב שגרתי, שאלתי היא מתי אני אמורה לבצע מוניטור ואם בכלל?
ד''ר בני שכטר07/09/2008שלום לך
בעיקרון בשבוע 40 אבל יש כאלה שמתחילים כבר בשבוע 38.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפטוף מי שפיר?איילת07/09/2008
אני בשבוע 21 להריון, 3 שבועות אחרי בדיקת מי שפיר. בשלושה שבועות האלה אני לפעמים מרגישה רטיבות ולפעמים לא. קניתי ערכת AL-SENSE לבדיקת טיפטוף מי שפיר ולפעמים היא מראה כתם או שניים שמצבעיים על טיפטוף, אך כשהייתי במיון לפני שבוע וחצי הם לא ראו עדות לטיפטוף. האם יתכן מצב כזה של טפטוף לסרוגין? איך מזהים אותו? יכול להיות שזה לא נוזל דווקא כשאני מגיעה לרופא. מה אלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תמיד ברור
ד''ר בני שכטר07/09/2008ולכן הייתי ניגש שוב לרופא/ה שלך לבדיקה בכדי לשלול זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירליאור07/09/2008
שלום רב, לאחרונה אני מתוודעת לרופאים רבים העוסקים גם בדיקור מי שפיר, מלבד היותם מומחים בתחומי הגניקולוגיה. האם לצורך בדיקה זו צריכה להיות מומחיות ספציפית ? (כגון אולטרסאונד), וזה מלבד כמות ושכיחות הבדיקות אותם מבצע הרופא. ברצוני לציין מדובר על הריון יקר. תודה מראש
ד''ר בני שכטר07/09/2008שלום לך
מדובר באחת הבדיקות הבסיסיות שאותן חלק גדול מרופאי הנשים מבצעים בעבודתם היום-יומית. זה בטוח פחות מסובך מניתוח קיסרי או הרבה פרוצדורות פולשניות שאותם אנו מבצעים כל הזמן. ברור שככל שמבצעים אותה יותר כך גם המיומנות עולה, ויש רופאים שאינם רוצים לבצע מכל מיני סיבות השמורות עימם.
בכל אופן את יכולה להתייעץ עם הרופא/ה שלך, עם חברות ועוד בנוגע לדיקור ואצל מי לבצעו. הכל שאלה של אמון וביטחון ברופא המטפל או המבצע.
את מציינת שההיריון יקר, אבל תרשי לי לומר שתאמיני לי כל היריון הוא יקר להורים באותה מידה, ללא הבדל דת גזע ומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולט נורחסויה06/09/2008
האם מותר לקחת לפני כניסה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל עוד
ד''ר בני שכטר07/09/2008שאינך בהיריון אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרימולט נור
חסוי08/09/2008ואם תוכך כדי אני נכנסת להריון? האם מהווה בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיף שלא
ד''ר בני שכטר09/09/2008.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקספלסמהיעל06/09/2008
שלום, אני בשבוע 15+6 בתחילת ההריון עשיתי בדיקות לטוקסופלסמה והן יצאו תקינות. מתחילת ההריון לפעמים אני אוכלת בבית קפה לארוחת בוקר ביצים עלומות(מבושלות במים כאשר החלמון נא) וסלמון מעושן. אני יודעת שלא מומלץ לאכול ביצים חיות אבל הן לא ממש ולגבי הדג חשבתי שדג מעושן זה בסדר. היום ישבתי עם אחיותי והן הלחיצו אותי לגבי הדבקות בטוקסופלסמה, אמרו לי לבדוק שוב מאז אני בהיסטריה. מה כדאי לי לעשות? חשבתי וקראתי אגב שזה קיים בבשר לא מבושל ולא מצויין דגים. אודה לתשובתכם בהקדם תודה
ד''ר בני שכטר07/09/2008בדרך כלל מדובר בבשר הא או במגע עם צואת בעלי חיים (בעיקר חתולים).
בלי היסטריה פשוט תבקשי מהרופא/ה שלך לחזור על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהפנינה06/09/2008
אני שואלת בשם גיסתי היא בהריון שבוע 15 אתמול היה לה כאבי בטן נוראים היא הלכה לבית חולים איכילוב ותל השומר,ושם אמרו לה שלעובר אין דופק (עצוב) ואמרו לה שצריך לחכות 2 שבועות כדי להוציא את העובר... ככה זה צריך להיות? בינתיים היא סובלת מכאבי בטן נוראים ואמרו לה שצריך לקבוע תור כדי להוציא את העובר. מחכה לתשובה מהירה בבקשה כמה שיותר מהר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי
ד''ר בני שכטר07/09/2008שיש צורך להמתין כל כך הרבה זמן.
שתפנה לרופא שלה לראות האם אפשר לבצע זאת במקום פחות עמוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)