מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריוןחני21/08/2008
שלום, אני 8 חודשים אחרי לידה, אני מניקה ,לוקחת סרזט ופתאום אחרי 6 חודשים התחלתי לקבל מחזור במשך קרוב לחודש. האם יש חשש להריון נוסף? ומה זה יכול להיות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי22/08/2008לא ניתן לשלול הריון ולכן רצוי להיבדק. מעבר לכך - אחת מתופעות הלואי השכיחות של סרזט היא - דימומים לא סדירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליית פתח חלקיתטלי21/08/2008
אני בשבוע 15 +4 של ההריון. בתחילת ההריון דימומים (דם אדום ודימום בינוני). כשישה שבועות שאין לי דימום. בסקירת מערכות מוקדמת אמר לי הרופא שיש לי שיליית פתח חלקית ושאם לא תעלה למעלה אצטרך ללדת בניתוח קיסרי. 1. עד איזה שבוע יש סיכוי שהשילייה תעלה? 2. ומאיזה שבוע קובעים שהיא לא עולה יותר וצריך ניתוח? 3. האם אפשר לטוס במצב כזה (טיסה של כ-5 שעות) או שמא זה עשוי לעורר את הדימומים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילית פתח.
ד``ר איילון לחמן21/08/2008למיקה שלום.
אם קימת שילית פתח חלקית ודיממת לסירוגין,מומלצת השגחת יתר.מחכים עם הניתוח עד לחודש התשיעי,אלא אם כן לפני כן דימומים בלתי פוסקים.לגבי הטיסה לא הייתי ממליץ כי מה תעשי אם יתחיל דימום חזק בטיסה או כשאת בחול.?.זאת לסיכום עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילית פתח.
ד``ר איילון לחמן21/08/2008למיקה שלום.
אם קימת שילית פתח חלקית ודיממת לסירוגין,מומלצת השגחת יתר.מחכים עם הניתוח עד לחודש התשיעי,אלא אם כן לפני כן דימומים בלתי פוסקים.לגבי הטיסה לא הייתי ממליץ כי מה תעשי אם יתחיל דימום חזק בטיסה או כשאת בחול.?.זאת לסיכום עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת GBSאירית21/08/2008
שלום אני בשבוע 35+5 לפני יומיים שמעתי מחברה על חיידק ה GBS והבדיקה, קראתי על כך באינטרנט ולפי מה שהבנתי יש את הגישה האמריקאית והאנגלית האחת תומכת בבדיקה לכל יולדת והשנייה רק ליולדות עם סיכון, ובמקביל קראתי על הסכנות הכרוכות בהדבקות העובר בחיידק במידה ולאם יש אותו. שאלתי היא- מה המלצתכם הרפואית, ובנוסף, לא הצלחתי להבין עד הסוף את ההעדפה לא לבצע את הבדיקה ולקחת את הסיכון, אשמח להסבר תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי22/08/2008בארה'ב יש אחוז גבוה של נשאיות של GBS ומספר גבוה יחסית של הדבקת הילוד.
בישראל, לעומת זאת אחוז הנשאות נמוך, והיארעות הדבקה של ילודים ב GBS נמוכה מאד:
כ 1 מתוך 4000 לידות. לאור זאת החליט משרד הבריאות שאין צורך בבדיקת סקר שגרתית של GBS לכל האוכלוסיה אלא רק במקרים עם חשד גבוה לנשאות - הופעת החיידק בשתן, סיפור של GBS בעבר וכו'.
מעבר לכך - שאלתך לגיטימית. אינני יכול לדעת מראש בודאות של 100% האם את נשאית או לא ולכן זו לא תהיה טעות לבצע את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןא21/08/2008
שלום ברצוני לדעת ממתי אפשר לגלות הריון? בבדיקת דם ממתי? ובבדיקה ביתית ממתי? תודה מראש .א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת שיער בבטן בזמן הריון
א21/08/2008יש לי שאלה נוספת: האם מותר לאישה בהריון להוריד שערות בשעווה מהבטן? והאם זה מסכן את העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי22/08/2008בבדיקת דם - 12 יום לאחר ההפריה
בבדיקת שתן - כ 14-15 יום לאחר ההפריה
תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלנועה21/08/2008
הי אני בשבוע 32+6 , אתמול ביצעתי הערכת משקל - BPD 78.9(31+5 OFD 94.8 (29+4 HC 273.4 (29+6 AC 251.1 (29+2 HC/AC 1.09 FL 62.8 גיל ממוצע ע"פ המדדים 30+4 , הערכת משקל 1600 גר' כמות מי שפיר תקינה , שיליה אחורית, עד לבדיקה הזו כל תוצאות הבדיקות הראו התאמה מדוייקת לשבוע ההריון, מה קרה עכשיו?, למה העובר כ"כ קטן? בנוסף , לאחרונה אני סובלת מהתקבצויות רחם ( צירים מדומים, הייתי במיון ולאחר עירוי נוזלים שוחררתי) עכשיו אני כבר 12 יום במנוחה , אבל עדיין עם כאבים לא רצופים , ותחושה כללית של חולשה ועייפות, בדיקות דם תקינות ואני לוקחת כדורי ברזל וחומצה פולית האם עלי לבקש "שמירת הריון"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקיפצה, לא קיבלתי תגובה
נועה22/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי22/08/2008יש לבצע בירור לסיבת ההאטה בגדילת העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בזמן הביוץיערה21/08/2008
ד"ר שלום, הוסת האחרונה שלי התחילה לפני שבועיים וחצי (3.8). ביום ראשון, לפני 4 ימים (17.8) היו לי מיחושים בנרתיק, מעין תחושת צביטה קלה. יומיים לאחר מכן, שלשום, הופיע דימום קל בעיקר בניגוב. בחלקו היה אדום ובחלקו הפרשות חומות (נמתחות, דרך אגב). אתמול היתה הכתמה אחת קטנה בבוקר ואחר כך כלום. אחה"צ היתה לי הפרשה נמתחת. בערב כבר לא. אני אשמח לדעת לאור המידע הזה, מתי לדעתך סביר להניח היה הביוץ שלי? לפני הדימום? בזמן הדימום? אחריו? מעניין אותי גם על מה מעידים המיחושים האלו בנרתיק, שמרגישים כמו צביטה קלה, או מין משיכה/מתיחה. זאת על מנת לנסות לתזמן את יחסי המין כמה שיותר טוב. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ.
ד``ר איילון לחמן21/08/2008ליערה שלום.
התופעות שאת מתארת בתזמון הזה בהחלט יכולות להראות על ביוץ וזה הזמן לקיים יחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אז מתי לדעתך היה הביוץ?
יערה21/08/2008האם דימום בהקשר של ביוץ מעיד על ביוץ שכבר התרחש? שיתרחש? ותחושת הצביטה - מעידה על ביוץ שמתקרב? שקורה בדיוק? אני רוצה לדעת בחודש הבא מתי הביוץ מתקרב - חלון הפוריות - ומתי הביוץ עצמו מתרחש ואני פוריה רק עוד כיום אחד. תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
יערה22/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה שוב להקפיץ
יערה22/08/2008מקווה לקבל תשובה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר'יורם גלעדי
יערה22/08/2008אתה עדיין כאן? אודה לך מאוד על תגובה לשאלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט והחלשות תנועות עובר בשבוע 30דגנית20/08/2008
שלום אני השבוע נכנסת לשבוע ה-30 להריוני, וכבר משלב מאוד מוקדם (שבוע 19) תנועות העובר שלי היו מורגשות גם לאנשים אחרים, וב-חודש האחרון התנועות הן בעיטות חזקות ובימים האחרונים לא עוברת חצי שעה ללא תנועות משמעותיות בעיטות שניתן לראות ולא רק להרגיש לצערי היום אני מרגישה תנועות אך הן חלשות באופן משמעותי ומעטות, לפי ההנחיות לספירת התנועות אני בטווח הנורמלי, יש לפחות 10 תנועות בחצי שעה אך הן חלשות ולפני כן הרגשתי אותו בועט ומסתובב והתנועות היו רציפות ולמשך 2 דקות שלמות בכל פעם, ושאלתי היא האם יש סיבה לדאגה? האם עלי לגשת להיבדק? השוני בתנועות מלחיץ אותי מאוד!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות
ד``ר איילון לחמן21/08/2008לדגנית שלןם.
אם קימת ירידה משמעותית,או מדאיגה בתנועות,יש לגשת מייד להיבדק.לעתים שווה להיבדק אפילו סתם מאשר שתקרה חס וחלילה בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין אחרי מי שפירטלי20/08/2008
כמה זמן אחרי דיקור מי שפיר מותר לקיים יחסי מין, וכמה זמן באמת אמורים נוח אחרי הבדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר.
ד``ר איילון לחמן21/08/2008לטלי שלום.
אחרי הבדיקה יש ממש לנוח 24 שעות.כעקרון להמשיך מנוחה למשך עוד יומיים. סהכ 3 ימי מנוחה בבית.זאת בתנאי שאין כל תופעות לוואי.לאחר מכן ניתן לקיים יחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות וחולשה בהריוןלילי20/08/2008
שלום אני כרגע בשבוע 9 (+4). הריון ראשון. אני מרגישה כל הזמן עייפות וחולשה. כמעט ללא יכולת לתפקד. הרגשה של "אין כוח" ממה זה נובע? איך אפשר להתגבר על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
ד``ר איילון לחמן21/08/2008ללילי שלום.
אין מולי את בדיקות הדם שלך,כך שאיני יודע למה ליחס העיפות. ככלל כדאי לזכור שיש לך עוד "מנוע" בגוף שצורך אנרגיה.אבל כאמור יש לבדוק הבדיקות ולראות שאין בעיה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה אחורית נמוכהאלה20/08/2008
אני בשבוע 16 להריון. בשבוע שעבר עשיתי סקירה מוקדמת וגילו לי שיליה אחורית נמוכה. הרופש שלי הרגיע אותי ואמר לי שברוב המיקרים היא עולה, ככל שהעובר גדל והדבר אינו מהווה סכנה להריון. אך יחד עם זאת הוא אמר לי לא לקיים בכלל יחסי מין, כי יכול להתחיל דימום שיכול לסכן אותי ואת העובר. השאלה שלי , האם באמת זה מסוכן לקיים יחסי מין במקרה שלי? כשאמרו לי "יחסי מין" התכוונו לחדירה עצמה, או שאסור בכלל לחוות אורגזמה, או אולי הזרע של גבר גם יכול להזיק במקרה זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליה
ד``ר איילון לחמן21/08/2008לאלה שלום.
שיליה נמוכה יכולה לעתים לדמם בזמן קיום היחסים.אם לא דממת עד עכשיו וקימת יחסים,הסיכוי שיקרה דימום הוא אינו גדול.אין קשר לאורגזמה או לתאי הזרע שבין כך אינם חודרים לרחם ההריוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם משולשתחח20/08/2008
שלום רב, רציתי לדעת אם קיימת בדיקת דם משולשת ואם כן במה היא שונה מחלבון עוברי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משולשת.
ד``ר איילון לחמן21/08/2008ל-חח שלום.
בדיקת הדם המשולשת ובדיקת הדם לחלבון עוברי הם בדיוק אותה בדיקה רק עם שמות שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מונו מונויובל20/08/2008
שלום, אני בשבוע 10 בהריון מונו מונו ללא מחיצה. האם שמירת הריון יכולה להפחית את הסיכון להסתבכות חבלי הטבור? מתי מומלץ להכנס לשמירת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים.
ד``ר איילון לחמן21/08/2008ליובל שלום.
בהריון מונו -מונו קימים סיכונים רבים מעבר להסתבכות חבלי הטבור ואת חייבת במעקב רפואי צמוד.מומלץ ביחידות להריון בסיכון גבוה. כל זאת כמובן באם האבחנה הינה חד משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני הריוןרעות ק20/08/2008
שלום רב, לפני כשלושה שבועות הפסקתי לקחת גלולות, לאחר שנטלתי אותן ברציפות שנה. מזה ארבעה ימים יש לי כאבים איומים במרכז החזה, בשני לילות התעוררתי מהכאבים, כאשר פי מלא ליחה. בנוסף, אני מרגישה שהאוכל "לא יורד" ועולה למעלה וכן בחילות. חשוב לציין כי מעולם לא הרגשתי כך וכן שהנני סובלת מ MVP. האם יתכן כי אני בהריון? אע"פ שהפסקתי לקחת גלולות לפני זמן קצר? תודה מראש, רעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה טרם קיבלתי תשובה
רעות ק22/08/2008אשמח לקבל תשובה בנוגע לשאלתי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ-רחמי והזרעהאנונימית20/08/2008
מה הסיכוי להריון חוץ-רחמי אם עברתי הזרעה שבזכותה נקלטנו?
ד``ר יורם גלעדי22/08/2008כמו בכל הריון אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרה סאונדאנונימית20/08/2008
היום אני בשבוע ה5 (+1) והאחות אמרה לי לבוא ביום א' הקרוב לבדיקת אולטרה סאונד כדי לוודא שזה הריון תקין (בתוך הרחם) וכדי לראות את דופק העובר. ביום א' לפי הספירה אהיה בשבוע 5+5 האם ניתן יהיה לראות את הדופק או שזה מוקדם מדי? תודה.
ד``ר יורם גלעדי22/08/2008מדובר בטיפול מקובל כתמיכה הורמונלית להריון צעיר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)