מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפית וחלבון עוברישרון06/09/2008
שלום רב, אני בחודש חמישי והשבוע קיבלתי את התוצאות של הבדיקות הגנטיות ונמצא בהם כי אני נשאית של המחלה ציסטיק פיברוזיס. בעלי עשה את הבדיקה אך עדיין אין תוצאות והשאלה היא אם התשובות של בעלי יהיו תקינות, האם הילד יכול להיוולד חולה או נשא של המחלה .? השאלה השנייה היא : לא ברור לי מה הההבדל בין שקיפות עורפית לבין בדיקת חללבון עוברי (ביוכימי)? וכיצד יצא אצלי בבדיקות ששקיפות העורפית טובה ובחלבון עוברי ממש פחות (גיל+ביוכימיה יצא 1 מתוך 560). האם יש סיבה לדאגה כי אני בת 25 ולפי הגיל הסיכוי הינו 1 מתוך 1280?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר07/09/20081. אם אינכם נשאים של אותו גן פגוע, הרי שהעובר לא יהיה חולה.
2. שקיפות עורפית נבדקת באמצעות אולטרה-סאונד ובחלבון עוברי בודקים הורמונים ספציפיים הנמצאים בדם האמהי. כל הבדיקות מחושבות סטטיסטית ומתוכם מוציאים את הסיכוי לתסמונת דאון בעובר.
אינני רואה מקום ללחץ במקרה שלך, אבל אני מציע שתפני לרופא/ה שלך להמשך מעקב והסברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון IVFליאת05/09/2008
שלום, אני בשבוע 8 הריון IVF נסיון ראשון. לפני כשבועיים היו לי התכווצויות קשות ביותר אשר לוו בדמומים קשים.בבדיקת אולטרסנאוד שנעשתה בשבוע 6 ראו דופק אך ראו גם קריש דם גדול שיושב בצמוד לשק ההריון.הרפא נתן לי זריקות GESTON בישבן ואני מקבלת אותן מדי יום בהוראת הרופא עד שבוע 12. בביקור האחרון נאמר לי כי הקריש בגודל 4 ס"מ.השחלות כל אחת בגודל של כמעט 6 ס"מ.העובר נמצא בגודל המתאים לשבוע ההריון. שאלתי,מה עליי לעשות כדי שההריון יחזיק? מה הסיכויים שהקריש יתמוסס?או מה עליי לעשות כדי שהוא יתמוסס?האם מנסיונך היו נשים במצב הזה שעברו את זה והחזיקו בהריון? תודה ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחזיק אצבעות ולהתפלל
ד''ר בני שכטר07/09/2008חוץ מהגסטון ומנוחה אין הרבה מה לעשות.
למזלנו ברוב המקרים הדימומים מפסיקים, הקריש נספג וההיריון ממשיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטןטמי05/09/2008
אני בתחילת ההריון שבוע 6 והבטן שלי כבר נפוחה אבל לפעמים היא יותר נפוחה ולפעמים פחות, הם זה נורמלי? ולפעמים יש לי כאבים בצד האם זה נורמלי? באיזה שבוע אפשר לראות עובר ולא רק שק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל נורמלי
ד''ר בני שכטר07/09/2008בשבוע 7 להיריון כבר צריך לראות עובר ואפילו דופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חדשטמי05/09/2008
שלום, שמי תמי ואני שבוע 6 יכול ליות שמהתחלת ההריון עדיין לא היו לי בחילות והקאות האם זה נורמלי ? והיום בפעם הראשונה היה לי כאב ראש למרות שאומרים שאין כאבי ראש בהריון אודה על תשובכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגידי תודה
ד''ר בני שכטר07/09/2008אם לא יהיו בחילות את ברת מזל.
ואני לא יודע מי אמר לך שאין כאבי ראש בהיריון.
אם הם נמשכים פני לרופא/ה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידה - שתי שאלותשני05/09/2008
שלום רב אני כשבועיים וחצי לאחר לידה. 1. האם זה סביר שיש עדיין דימום - אמנם דימום קל אבל עדיין ישנו. וכשאני מטילה את מימי נורא צורב לי. למה? 2. התינוק שלי בלילות מאוד עירני מזיז את הידים והרגליים כאילו משהו מציק לו. האם הם עדיין לא מבחינים בין יום וליל. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה אחת
ד''ר בני שכטר07/09/20081. בהחלט יתכנו דימומים בשלב זה. אני מציע גם לבצע בדיקת שתן בכדי לשלול דלקת.
2. את זה תשאלי בפורום רפואת ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לאחר גרידהנעמה05/09/2008
שלום עברתי גרידה לפני 5 שבועות בשבוע ה-8 מכיון שלא נצפה דופק הריון לא התפתח האם הבדיקות תקינות: pmol/L <250 ESTRADIOL (E-2) - nmol/L 10.6 PROGESTERONE - IU/L <2 BETA-HCG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר בני שכטר07/09/2008.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטור-מתי?מילה04/09/2008
שלום רב! אני בהיריון שבוע 39+2,הריון ראשון ותקין, בת 28, משבוע 36 אני כל שבוע הולכת לרופא שלי, השאלה שלי מתי אני אמורה לבצע מוניטור או שלא חייבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוניטור
ד''ר פרדי דוד04/09/2008לרוב ממליצים לבצע מעקב תקינות העובר החל משבוע 40 להריון.
יש רופאים ששולחים למוניטור לפני שבוע 40 .
יש יתרונות רבים בבדיקות מוניטור בסוף ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות המוגלובין ופריטיןרחל04/09/2008
תוצאות בדיקות הדם שלי הן המוגלובין 10.3 ופריטין 12. למרות זאת אינני מרגישה עייפות או חולשה. האם העובר יכול להפגע מרמות נמוכות אלו? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין
ד''ר פרדי דוד04/09/2008הערך התקין של פריטין הוא 50 עד 200 מיקרוגרם לליטר. לא ציינת את היחידות בהן נמדד הפריטין בדמך.
פריטין הוא מאגר הברזל הגדול בגוף. למעשה, מהווה הפריטין קומפלקס של ברזל וחלבון המאפשר את אחסון הברזל ברקמות. רמת הפריטין בנסיוב מייצגת למעשה את גודלו של מאגר הברזל בגוף.
המוגלובין הוא חלבון המצוי בתאי הדם האדומים של בעלי חיים, ובכללם בני האדם, ותפקידו העיקרי הוא נשיאת חמצן אל תאי הגוף .
בהריון קיימת ירידה ברמות הברזל וההמוגלובין לכן מומלץ טיפול בתכשירי ברזל משך ההריון ובזמן ההנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבחילות הפסיקו בשבוע 8...מודאגתנעמי04/09/2008
שלום. אני בהריון שבוע שמיני, בת 40, שתי הפלות בעבר וילדה בריאה אחת. עד עכשיו נצפה דופק עוברי וסבלתי מבחילות כמעט כל היום. מיזה יומיים אין בחילות, אבל יש רגישות בשדיים, עייפות נוראה וכאב קל בבטן תחתונה. האם יש סיבה לרוץ לאולטרה סאונד נוסף כדי להרגע...? התור שלי ב12/9 תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבחילות פסקו...
ד''ר שמואל פנסקי04/09/2008יש לך חלק ניכר מסימני הריון תקין בשליש הראשון, הייתי ממתין ללא דאגה יתרה לביקור המתוכנן . בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכראפרת04/09/2008
שלום רב. ביצעתי את בדיקת ההעמסה של 50 מ"ג. לאחר בדיוק שעה נלקח הדם והתוצאה הינה: 91.6. בהריוני הקודם התוצאה היתה 75... מדוע השוני הגדול בין שני ההריונות? האם יש קשר לזה שבהריון הזה אני אוכלת יותר פחמימות ובקודם לא הייתי מסוגלת?? אני יודעת שהגבול המקסימלי הוא 140 למרות שהבנתי שגם בפחות שולחים להעמסה המלאה. האם אני צריכה לבצע העמסה מלאה של 100 מ"ג?? תודה תודה. אפרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה בוצעה ב - 25 בדיוק!
אפרת04/09/2008שהבדיקה הוצעה כשהייתי בול ב - 25. תודה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעמסת סוכר "קטנה" 50 גרם
ד''ר שמואל פנסקי04/09/2008שלום לך . 2 הבדיקות תקינות לחלוטין , רחוקות מהסף החריג , ואינן שונות מהותית אחת מהשנייה.
גם אם תעשי יממה לאחר הבדיקה הראשונה בדיקה נוספת , צפוי שהתוצאה תהייה שונה מהקודמת אם כי בתחום הנורמה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2008אין משמעות להבדל. התשובה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריוןגלית04/09/2008
שלום, תאריך מחזור : 04.03.08 , כרגע שבוע 26+2 ברצוני לדעת באיזה חודש אני נמצאת? בתודה מראש, גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בהריון
ד''ר פרדי דוד04/09/2008אין שום מניעה לטוס בהריון כל עוד חברת הנסיעות מאפשרת זאת.
כמובן חשוב לוודא לפני ההריון שההריון תקין ולא יווצרו בעיות בזמן הטיסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב גיל ההיוןן
ד''ר שמואל פנסקי04/09/2008זה שנים שאיננו מחשבים גיל ההריון בחודשים , כיוון שחודש הינה תקופה ארוכה מדי לגבי שינויים בהריון , החישוב לפי חודש הינו שריד של תקופה שבה לא היתה יכולת לחשב במידה סבירה של דיוק את גיל ההריון . קיים הבדל עצום מבחינת סיבוכים בין שבוע 24 ל 28 אע"פ שיתכן ויהיו באותו חודש , לכן מומלץ להמשיך ולהשתמש בחישוב לפי שבוע וימים , בכל אופן , בכל חודש יש 4 שבועות ויומיים - את יכולה לחשב בעצמך את חודש ההריון.
הריון מוצלך ונעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לארה"ב בשבוע 34?מיכל04/09/2008
בוקר טוב האם יש סכנות בטיסה בשבוע 34? (הטיסה תארך 12 שעות וההריון תודה לאל תקין) ואם זה לא מומלץ אז עד איזה שבוע ניתן לטוס? מאיזה שבוע מותר להטיס תינוק? תודה רבה ושיהיה יום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/09/2008בעיקרון אין בעיה עם טיסה בהריון למעט טיסות ארוכות כשאז יש סיכון מסויים להיווצרות קרישי דם בוורידים העמוקים ("פקקת ורידים"). בטיסות כאלה מומלץ לבצע תרגילים ופעילות במהלך הטיסה, לגרוב גרביים אלסטיות, וכן – מומלץ לקחת כמניעה אספירין במינון נמוך (מיקרופירין) לפני הטיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
מיכל10/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהרחל03/09/2008
שלום, אני בשבוע 21 עם המוגלובין שהולך ופוחת וכעת עומד על 10.5. רציתי לדעת האם רמות נמוכות של ברזל משפיעות רק על האם אך העובר מקבל את כל צרכיו, או שגם הוא יכול להפגע מכך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה קלה
ד''ר שמואל פנסקי04/09/2008רמת ההמוגלובין שלך מורה על אנמיה קלה , ברמה כזו ואף פחות ממנה העובר אינו סובל, אך מומלץ ליטול 2 תכשירי ברזל (אחד בבוקר ואחד בערב) ולעקוב אחר מספר שבועות על רמת ההמוגלובין כדי ולוודא שהאנמיה אינה מחמירה משמעותית. חזקי ואימצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6תמי03/09/2008
שלום שמי תמי ואני בשבוע 6 הייתי היום אצל הרופא והוא אמר לי שהוא רואה שק אבל עדיין לא את העובר עשיתי בדיקות דם והראשונה היתה 96 והשניה 608 hcg-b הרופא טוען שזאת התפתחות איטית, אני בהסטריה שלא תהיה חס וחלילה הפלה מה אתם אומרים? אני בלחץ הסטרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת בתא ותקינות ההריון
ד''ר שמואל פנסקי04/09/2008בשבוע 6 בד"כ רואים ב US נרתיקי שק הריון , אך במיקרים רבים קיימת טעות של מספר ימים בחישוב והביוץ היה מאוחר יותר לכן , בפועל הריונך "צעיר יותר" . כדי להמתין עוד 3 ימים ואז לבצע US נרתיקי , בד"כ בערכים שבין 1000 ל 2000 רואים שק הריון . ובהריון תקין קיימת עלייה ממוצעת של פי 2 בערכי הבתא כל יומיים בשבועות המוקדמים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהרונית03/09/2008
שלום אני שבועיים אחרי לידה יש לי כאבים במפשעה בצד ימין שאני לא יכולה ללכת,הכאבים האלה היו לי גם בזמן ההריון ואמרו לי שהכל בסדר שזה נורמלי להריון ,הלידה עברה בסדר רגיל ,רציתי לדעת מזה הכאבים האלה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפסעה
ד''ר שמואל פנסקי04/09/2008כאבים באזור זה שכיחים , חלקם קשורים ללחץ על קצות עצבים , גם עקב בצקת השכיחה בהריון , קיים כאב לעיתים בעצם השת (פוביס- העצם הקדמית) כל אלו חולפים בעת משכב הלידה (6 השבועות שלאחר הלידה) , אם הכאב חמור פני לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)