מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שירותים לא נקייםשני17/06/2008
ד"ר שלום
שבוע 31
אני עובדת במשרד שלו שירותים משותפים לכל הבניין. הם לעיתים מטונפים ומזוהמים.
האם זה מסוכן להיריון? דלקת בדרכי השתן אולי? אני מלאת חששות בכל פעם שאני צריכה להשתמש בשירותים הללו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירותים
א17/06/2008אל תתישבי על האסלה- פשוט מאוד או שתקני לך כיסוים לאסלה ( מוכרים בסופר- פארם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח שאני לא יושבת על האסלה....
שני18/06/2008אבל חשבתי אולי שהוירוסים יכולים "לקפוץ" לאיבר המין... יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוירוסים
א18/06/2008לא ממש לא. אחרת לא היית יכולה גם לבצע בדיקות שתן בקופת חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.ס.הריון צעיר ... פעם שנייהמיכלי17/06/2008
שלום לצוות הרופאים ,
להלן תוצאות א.סאונד הריון צעיר -
ו.א. 26.04.08 גיל הריון 7 שבועות +3 ימים
(החזרת עוברים בטיפול IVF ב-10/05/2008 )
מס' שקי הריון: 2
שק הריון 1 מס' עוברים בשק – 1
שק הריון תוך ריחמי- הודגם
שק חלמון- הודגם
הד עוברי- הודגם
דופק- כן
CRL- 17 מ"מ מתאים לשבוע 8 + 0ימים
שק הריון 2 מס' עוברים בשק – 1
שק הריון תוך ריחמי- הודגם
גודל שק הריון 13X15מ"מ =ממוצע 14 מ"מ מתאים לשבוע 5 + 4 ימים
שק חלמון- הודגם
גודל – X 6
הד עוברי- הודגם
דופק- לא
CRL3.3מ"מ מתאים לשבוע 6 + 0 ימים
1. ע"פ בדיקה שנעשתה לפני 7 ימים העובר ה-2 שנמצא ללא דופק גדל ע"פ הא.ס. של היום
הוא לא אמור להיספג ? מדוע הוא גודל ?
2. יש סיכוי לדופק בעובר מס' 2 ?
3. האם העובר בשק הריון 1 תקין ומתאים לשבוע ההריון ?
4. מדוע לא עושים בדיקת על קול לשמוע דופק ? הטכנאית אמרה שזה יכול להזיק לעובר בשבוע כזה . האם נכון ?
רב תודות על מלאכת הקודש !!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו...
מיכלי17/06/2008מה יכולה להיות הסיברה להפסקת התפתחות העובר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפצה שאלה- בבקשה תענו לפי הסדר....
לני20/06/2008יש כאן שאלות חדשות שנענו לפני
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשומת ליבך
אני20/06/2008שום שאלה לא נענתה לפניך ,שימי לב לתאריכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אה שכחו מאיתנו
א20/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי21/06/20081 - אין משמעות להבדלים בגודל. בסופו של דבר הוא ייספג וייעלם
2 - במידה ובשתי בדיקות לא הודגם דופק - כנראה שלא
3 - כן
4 - אין משמעות לשמיעת הדופק, מספיק לראות אותו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת מי שפיררוני17/06/2008
שלום,
אני אמורה לעבור בדיקת מי שפיר בשבוע הבא.
האם מומלץ לעשות בדיקת שתן לתרבית לפני? או כל בדיקה אחרת לשלילת זיהומים כאלה ואחרים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/06/2008רק במידה ויש חשד לזיהום כלשהוא (כאבי בטן,חום, תכיפות במתן שתן וכו')
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגלייםהילה17/06/2008
שלום
אני בשבוע 35, אני סובלת מכאבים בשוקיים במשך הלילה, במשך היום אני לא סובלת מכאבים.
אני ישנה עם כרית בין הרגליים וזה לא עוזר לי. אני לא סובלת מבצקות ואין לי ורידים בולטים.
ממה נובע הכאב והאם יש משהו שיקל על הכאב?
תודה מראש
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים
א17/06/2008גם אני עם אותה בעיה. לפי דעתי זה נובע מהתכווציות שרירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי20/06/2008מדובר בתופעה מאד שכיחה בהריון. יש תיאוריות רבות לגבי הסיבה, אך הגורם האמיתי לא ברור לחלוטין. ניתן לנסות תרופה בשם ANTI LEG CRAMPS שניתן להשיג ללא מרשם רופא (_מכילה מגנזיום וויטמין E ו - B6 .)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא תשובתכם הדחופה!!חסוי17/06/2008
ווסת סדיר, 29 יום בממוצע. ע"פ מעקב זקיקים שבצעתי ביום ה-10 נצפה בשחלה ימנית זקיק מוביל 14 מ"מ, עובי רירית 0.9 ס"מ.
ביום ה-12 (היום!) נצפה זקיק מוביל 22 מ"מ, עובי רירית 0.6.
1. האם גדילת הזקיק באופן משמעותי תקינה?
2. מה קרה לרירית? האם מתאימה לקליטת הריון??
3. לאור הנתונים מתי צפוי הביוץ??
מבולבלת כבר לגמרי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/06/2008בדר'כ רצויה גם בדיקת דם במקביל שנותנת אינפורמציה נוספת לגבי הקרבה לביוץ.
בעיקרון הביוץ מופיע כאשר הזקיק מגיע לגודל 18-20 מ'מ ועובי הרירית כ 7-8 מ'מ, כך שלפי הנתונים את קרובה לביוץ.
בהצלחה
דר' גלעדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןשון17/06/2008
האם ייתכן שישבו הפרש של שבועיים בין קיום ייחסי המין לבין יום ההתעברות (כלומר ששבועים לאחר קיום יחסי המין יהיה מחזור היות וההתעברות עדין לא נעשתה ורק אחרי המחזור, כ 2.5 שבועות לאחר קיום יחסי המין, צהיה למעשה ההתעברות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/06/2008תיאורטית כן אך נדיר ביותר, מכיוון שהזרע חי בגוף האשה כ 72 שעות, ובדר'כ לא יותר משבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות בהריוןמיכל16/06/2008
אני ממש בלחץ - אני בשבוע 8+2.
לפני כ-10 ימים נצפה דופק תקין לראשונה ועובר בגודל 0.7 ממ, כעבור 4 ימים החלה הפרשה חומה בהירה - הלכתי שוב לבדיקה - נצפה דופק תקין ועובר שגדל לגודל 1.1 ממ. אולם מאז יש לי הפרשות חומות בהירות למדי מידי פעם, והיום ההפרשה הייתה בצבע חום כהה יותר ומעט התחזקה. אני ממש לא רגועה - מה לעשות? לגשת לבדוק שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/06/2008מדובר בתופעה שכיחה בתחילת הריון. יכול להיות שהיה דימום ישן שכעת מופרש החוצה. בכל מקרה - רצוי להיבדק שוב בהפרש של שבועיים + משטח מצואר הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןהיי16/06/2008
היי רציתי לשאול
קיבלתי מחזור ב15/05/08 בבדיקת ביוץ ביתית ביתית מצאתי את הביוץ ב 8/06/08 ,
יש לציין שאני מקבלת מחזור כל 30 יום בידיוק !!!!!!
היום אני כבר באיחור של יומיים, יש טעם לעשות כבר בדיקת הריון ? או שעדיף לחכות כי הביוץ שלי היה מאוחר.
ומאיזה יום של ההריון כבר רואים הורמון בדם?
תודה ולילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/06/2008אם הביוץ היה ב 8/6 ניתן לבצע בדיקת דם להריון שבועיים אח'כ, כלומר ב 22/6
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם לפני הריוןלי16/06/2008
שלום רב,
אנחנו מנסים מזה כ-8 חודשים להיכנס להריון. הרופא המליץ לי לעשות אולטראסאונד רחם ביום הראשון או השני של המחזור. שאלתי היא: האם האולטראסאונד הוא לא תוך גופני? אם כן, האם זה נכון לעשות זאת בזמן מחזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/06/2008בדר'כ מדובר בבדיקה נרתיקית שניתן לבצע גם בזמן המחזור, ללא חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון בתחילת הריוןמיקה16/06/2008
שלום,
אני לא לוקחת גלולות כבר חודשיים,
לאחר איחור של 4 ימים - גליתי שאני בהריון (בדיקה ביתית)
כנראה שבועות ראשונים
מעשנת כ - 15 סגריות ביום וכמובן שמעכשיו אפסיק
בנוסף, גם שתיתי פעמיים אלכוהול
עד כמה זה נורא ?
אגב, גם לקחתי נורופן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נורא, רק תשמרי על עצמך מעכשיו
פנינה18/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומהדנית16/06/2008
ד"ר שלום,
אני בשבוע 4 + 6 ימים, והיום לראשונה התעוררתי עם הפרשה חומה קטנה. האם זה נורמלי או שאני צריכה לרוץ לרופא? יש לציין כי שבוע הבא ב- 26.6 יש לי תור כדי לבדוק אם יש דופק ואם ההריון הוא תקין, האם עד אז אוכל לראות שק הריון או כדאי לדחות את הביקור אצל הרופא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה
א16/06/2008בשבוע כמו שלך היו לי פעמיים הפרשות חומות וכמובן רצתי למיון כי זה היה בלילה. שלחו אותי בחזרה הביתה ואמרו שהכל בסדר יום למחורת זה הפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בבקשה תשובה
דנית17/06/2008ד"ר בבקשה תענה לי.מעדיפה להסתמך על תשובה של רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי19/06/2008לא נראה שמדובר בבעיה דחופה, אך מכיוון שאינני יכול לקבוע את תקינות ההריון רצוי להיבדק כולל US
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות אולי אתן יודעות...שני16/06/2008
שבוע 30.
מותר להסיר שיער עם שעווה חמה מאיזור הבטן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא רצוי
א16/06/2008במקרה עשיתי קורס שעווה בעבר. קודם כל זה חם. דבר שני במקרה ואת מושכת חזק מידי או פשוט שמה יותר חומר את יכולה לגרום לשתף דם שזה לא נעים במיוחד בהריון.
מוכרים היום קרמים מיוחדים להורדת שיער את יכולה להשתמש בהם בנתיים- לא נישאר הרבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל....
שני17/06/2008איך זה שמישהי (דולה במקצועה) אמרה לי שכל עוד השעווה לא ממש רותחת אז אפשר? אולי כדאי שאוותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידהר16/06/2008
שלום,
כמה זמן אחרי פעולת הגרידה אמור להגיע ווסת (שבוע 11) ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין 4-6 שבועות
א16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה לאחר מי שפיריעל16/06/2008
האם יש סיכון בטיסה של כשעה יום אחרי דיקור מי שפיר?
למה הכוונה ב"לנוח כמה ימים"? (שכיבה, להיות בבית?) וכמה ימים צריך לנוח?
ד``ר יורם גלעדי19/06/2008מדובר ב 3 ימים של הימנעות ממאמץ גופני חריג כולל קיום יחסים. ניתן לטוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהנטלי16/06/2008
שלום,
עברתי גרידה בשבוע 11.
בעוד כמה זמן אוכל להיכנס להריון חדש ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
א16/06/2008את יכולה להיכנס כשייגמר לך הדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בדיוק נכון
פנינה18/06/2008בעקרון את יכולה להיקלט אחר ישייפסק הדימום לבין הוסת.
אבל מומלץ לחכות לוסת אחת לפחות לפני נסיון נוסף להיקלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)