מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- HSV2נטלי16/06/2008
שלום
האם HSV2 יכול לגרום להפלה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/06/2008נדיר שגורם להפלה. הבעיה העיקרית היא הדבקת העובר במהלך הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםמירי16/06/2008
אני בת 36.5 ילד השני בן 5.5.
מחזור אחרון 3.5.08 ב- 9.6.08 התחילו דימומים חזקים.
12.6.08 US יש שק הריון עדיין אין דופק.
15.6.08 בדיקת HCG-B יצא 315, עם דימומים חזקים.
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/06/2008כנראה שמדובר בהפלה. יש להיבדק שוב כולל בדיקת דם חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה ללא הריוןהדר16/06/2008
שלום רב
מאז שילדתי את בני -כיום בן שנה בדיוק, לא נכנסתי להריון.....אני מציינת שאני לא ניסיתי להכנס להריון אלא פשוט אנו לא שומרים.
שאלתי היא האם יש סיבה לדאגה? כי כיום אני כן רוצה הריון
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתם מדלגים?!?!? :(
לילוש16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה פעם שנייה ולא עונים לי!!!
הדר16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה
א17/06/2008היי
לפי מיטב ידיעתי, במידה ואת מניקה, זו יכולה להיות סיבה מספקת לכך שאת לא נקלטת.
על אף שלא ברוב המקרים זה מונע כניסה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי20/06/2008לאחר שנה של קיוום יחסים ללא הריון רצוי לבצע מספר בדיקות ראשוניות לשני בני הזוג. (כמובן, בהנחה שלא הינקת בתקופה זו, מכיוון שהנקה מונעת ביוץ ומקשה על כניסה להריון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרלילוש16/06/2008
שלום..
כרגע אני בשבוע 26 לפני שבוע וחצי בערך עשיתי העמסת סוכר 50 גרם
והתוצאה היא כזאת
תוצאה -הערות להזמנה-108
יחידות MG%
ערכי ייחוס 55.0-115.0
תחום (.#............)
האם התוצאה תקינה?!?!? או שמה אני צריכה לחזור על הבדיקה
אודה לכם על ההתייחסות ...
שיהיה לכולם יום טוב והמשך הריון תקין (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתם מדלגים על שאלות לא פייררר:(
לילוש16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתוצאה תקינה
פנינה18/06/2008ואם את עדיין לא בטוחה כנסי לאתרי ההריון וחפשי בדיקת העמסת סוכר.
עד 140 זה תקין ולפעמים גם עד 130.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי20/06/2008התוצאה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןלורין16/06/2008
שלום,
נטלתי גלולות רצוף במשך 7 שנים ולפני כן היה לי מחזור מאוד לא סדיר.
כיום אני שלושה חודשים בלי הגלולות והמחזור שלי לא סדיר בכלל, אין לי מושג מתי הביוץ ואני מנסה להיכנס להריון ולא מצליחה.
האם יש צורך כבר עכשיו לפנות לרופא ולעבור בדיקות(אם כן אילו בדיקות), אני לא רוצה לחכות שנה ואז לגלות שיש לי בעית פוריות זה החשש הכי גדול שלי.
בבקשה עזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי19/06/2008ניתן, בשלב ראשון , לנסות לבצע מעקב ביוץ בעזרת ערכה ביתית לחיזוי ביוץ - ניתן לקנות בכל בית מרקחת. במידה ולא יילך רצוי לפנות למרפאת פוריות לבירור ראשוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהמאיה16/06/2008
שתן-כללי
PH (U) | | (
5 *
7 )
8
|
Nitrit (U) | | NEGATIVE
|
Ketone (U) | | NEGATIVE
|
Glucose (U) | | NORMAL
|
Urobilinogen (U) | | NORMAL
|
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
|
Protein (U) | mg/dL | (
0 )
30 *
50
|
Leucocytes (U) | cell/µl | (
0 )
10 *
100
|
Urine Remarks | | לחץ לתוצאות
|
Erythrocytes (U) | | NEGATIVE
האם הבדיקה תקינה? הערכים האחרונים אינם גבוהים מידי? על מה זה מצביע אם כן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מאיה16/06/2008אני בהריון בשבוע 7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת?עדי16/06/2008
גיליתי בבדיקה ביתית שאני בהריון.
יש לי הפרשות מוזרות אך חשוב לציין שלפני חודש סיימתי אנטיסיוטיקה בגלל דלקת בצואר הרחם.
האם זה קשור להריון?
מתי עלי לעשות בדיקת דם ראשונית?
ש לי תור רק ב1/7/08 כלומר אהיה בשבוע 6+2.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן כי שי קשר
ד''ר בני שכטר16/06/2008להיריון.
אם את חשה בטוב, תמתיני בסבלנות לבדיקה בנקבעה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה דחווףףיעל15/06/2008
מכיוון שיש לי בניית ציפורניים טבלתי את האגודל באציטון כ 20 דקות יום למחרת הקאתי כל היום ובלילה אחרי התעוררתי מכאבי בטן חזקים ,
האם יש קשר של האציטון לכך?
האם זה גרם נזק ? נא ענו לי במהירות אני מאוד לחוצה .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בניית ציפורניים
א15/06/2008חברה שלי עבדה בבניית ציפורניים כל ההריון ולא קרה כלום. אם תמשיכי להרגיש לא טוב תפני לרופא אולי נשמת אציטון יותר מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי מושג
ד''ר בני שכטר16/06/2008גם אינני יודע באיזה שבוע את.
תתייעצי עם הרופא/ה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vsdהילה15/06/2008
נשלחתי לביצוע מי שפיר בשל vsd קטן שנמצא בסקירה 1. היום קיבלתי את תוצאת הfish שהיתה תקינה. האם הfishכוללת את כל הבעיות שvsd מעלה את הסיכוי להן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר16/06/2008FISH מעצם היותה בדיקה דחופה מאתרת רק 5 בעיות כרומוזומליות עיקריות בשכיחותן. היא אינה מכסה את כל האפשריות הכרומוזומליות או בעיות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה והריוןמיכל15/06/2008
שלום, אני בהריון (שבוע 25). רציתי לשאול האם יש סכנה כלשהי אם אני ישנה על הבטן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל עוד שאת מסוגלת
ד''ר בני שכטר16/06/2008וזה לא מפריע וגורם ללחץ בבטן, זה אפשרי.
בעיקרון העדפה בהיריון מתקדם היא לישון על הצד (צד שמאל עדיף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא אנא אנא תשובה היום!חסוי15/06/2008
אני אובדת עיצות, אין לי למי לפנות.זו שאלה שכבר נשאלה אבל טרם נפתרה, אנא התייחסותכם:
18/5-אוביטרל
19/5-ה - בדיקת דם, בטא 10.5.
5/6 - בדיקת דם, בטא 9.6.
6/6 - ווסת.
הרופא אמר שעצם העובדה שקיבלתי ווסת מרגיעה...אך לטעמו הבטא יורדת לאט מעט.....שאבצע עוד בדיקת דם לוודא שהתאפסה.
10/6 - בטא לא התאפסה - 9.1.
היום - 15/6 - בטא - 9.6!!!!!!!!!!!!!!
ה Ref. values: neg<5; pos>25
ציינתם שאולי יש בעיה טכנית במעבדה........יחד עם זאת בקופת החולים אמרו שלא יודעים על תקלה במעבדה.
בטא אמורה היתה כבר להתאפס לא? היום כבר יום 10 לווסת.
מה אני עושה?
ביום ג, אני אמורה ללכת לבנק הזרע למעקב זקיקים (בשאיפה לקראת עוד הזרעה) שם להבנתי בבדיקת דם בודקים פרוגסטרון ואסטרדיול (כך רשום על ההפניות). אני מניחה שההורמונים קשורים זה בזה, ואם אכן הבטא לא מתאפסת אזי זה יעלה בבדיקה דרך ההורמונים האחרים? ייראו שיש בעיה? אני מקווה שאצליח לתפוס את הרופא שלי עד אז, אך בינתיים לאמצליחה וממש לא יודעת מה לעשות. אנא סיועכם (מה זה יכול להיות? הרי קיבלתי ווסת אז אין פה הריון חוצ רחמי או משהו כזה....אז מה כן?) מאוד מודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי מיטב הבנתי
ד''ר בני שכטר16/06/2008לא בהיריון. נכון שהערך לא חזר להיות מתחת ל-5 אבל הוא מאד קרוב לכך.
הבדיקות שעושים לפני ההזרעה לא יהיו מושפעות מכך.
אבל אני הייתי הולך לרופא/ה שמטפלים בך ומדבר איתם האם יש מקום למחזור הטיפולי הנוכחי עד שמבהירים את סוגיית ה-BHCG העקשני. במידה והמסקה היא כי מדובר בוריאציה של הנורמה ניתן יהיה לבצע את ההזרקה הקרובה של האוביטרל ולעשות הזרעה, במידה ועדיים לא בטוחים ורוצים להמתין לירידה נוספת, יש לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי16/06/2008אכן הרופא אמר שמתייחס לכך כאל שלילי, וממשיכים כרגיל (על סמך ביוץ טבעי).
מחכים לביוץ.............
תודה על התייחסותך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אך אשמח לתשובה מהד"ר.
דנית17/06/2008.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר לחמן!!!!!!!!!!!!!קרן15/06/2008
היי!!!!!!!!
זאת שוב אני פה קרן עם התאומות שאלה לי אליך בבקשה.....
היום הייתי אצל הרופא המטפל שלי הוא עשה לי אולטרסאונד (אני בשבוע 29 עם סכרת הריון מטופלת בדיאטה) והוא נתן לי את המשקל של שתי העובריות אחת 1135 והשניה 1175 אבל הוא אמר שאחת מהן הבטן שלה קטנה יותר ומתאימה לשבוע 27 וזה קצת הדאיג אותי זה נורא? המשקלים טובים? לא גדולים מידי? לא קטנים מידי? מה זאת אומרת בטן קטנה בשבועיים?
אני דואגת יש הסבר לזה ?
מחכה לתשובה
קרן המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ד"ר לחמן ובכל זאת
ד''ר בני שכטר16/06/2008שלום קרן
המשקלים טובים ואת לא צריכה לדאוג.
פער במדד כזה או אחר אפשרי, וכמו שיש אנשים וילדים גבוהים יותר או פחות, ועגלגלים יותר או פחות, כך יכול להיות הבדל גם במדדים בחיים הרחמיים.
בכל אופן, יש צורך לגשת לרופא/ה שלך ולהשוות את המדדים למדדים בבדיקות הקודמות ולראות האם יש צורך במעקב נוסף או להסתפק במעקב רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר בני שכטר
קרן16/06/2008אני פשוט דאגתי כי הרופא שלי אמר שהוא מפחד שזה יתחיל לגרום להאטה בגדילה אז מזה התחלתי לדאוג וגם רציתי לדעת אם יש לזה השלכות אח"כ?
דרך אגב הוא גם אמר על המשקלים שהם כאילו יש לי עובר אחד בבטן כי הן ממש גדולות יחסית לתאומות אז פחדתי אולי זה קשור לסכרת ההריונית שיש לי כי זה מה שהיא יוצרת לא?
תודה על המענה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה מודעה
קרן17/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה נעלמתם?????...
קרן19/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםחסוי15/06/2008
שלום ד"ר,
אני בעלת ווסת סדיר, 29 יום בממוצע. ע"פ מעקב זקיקים שבצעתי ביום ה-10 נצפה בשחלה ימנית זקיק מוביל 14 מ"מ, עובי רירית 0.9 ס"מ.
שאלותיי:
1. מתי צפוי הביוץ???
2. האם עובי רירית יכולה לפגוע בהשרשה? יש דבר כזה רירית עבה מידי?
3. במעקב זקיקים קודם, הזקיק המוביל היה בשחלה שמאלית, האם יש משמעות לשינוי?
סליחה על כל השאלות, זקוקה למידע.
אלף תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר16/06/2008שלום לך!
1. בממוצע 2-4 ימים
2. עוברי הרירית תקין
3. אין משמעות לשינוי, כל פעם זה יכול להיות בשחלה אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על מהירות התשובה.אין כמוכם.
חסוי16/06/2008תודה רבה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לא תקינה-חסוי15/06/2008
שלום רב,
בת 35, בבדיקות דם התקבלו הערכים הבאים:
APTT-SEC 42.9
APTT-R 1.44
מה משמעות החריגה?
האם תתכן בעיית כניסה להריון עם ערכים אלו?
אודה לתשובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה לא מספקת
ד''ר בני שכטר16/06/2008צריך לדעת למה בוצעה, מה ההיסטוריה, האם ישנם עוד בעיות או בדיקות לא תקינות ורק לאחר מכן להביע דיעה.
הדבר הנכון לעשותו יהיה לגשת לרופא/ה שלך שהפנו אותך לבדיקות ולהתייעץ איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושיםיעלי15/06/2008
שלום רב מאוד.
יש לי תינוקת בת שנה ו - 3 חודשים בבית. אני בהריון בשבוע 13. כמו כל אמא לפעמים כשאני מחתלת אותה על השידה או כשאני מרימה אותה מאמצע משחק או משהו אז הרגליים מתעופפות להן לכל הכיוונים. מדי פעם אני חוטפת איזו רגל בבטן. היום זה קרה גם. למען האמת זו מכה בכלל לא כואבת ואם לא הייתי בהריון סביר שלא הייתי מקדישה לזה מחשבה כלל ולא שמה לב.
אבל מה לעשות עם זה שיש תינוק בבית והרגליים שלו שנכנסות בך זה משהו שאי אפשר למנוע לגמרי???.....
הבעיטה היתה (לפי זכרוני כי אני לא ממש סגורה על איפה בדיוק זה היה) במרכז הבטן עם נטייה לשמאל.
בקיצור מה לעשות??
תודה.
המ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לחץ
א15/06/2008קודם כל לא להילחץ. לפי דעתי שום דבר לא קרה. פשוט תפני לרופא המטפל שלך שיבדוק אותך באולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיטות
טל15/06/2008אני בהריון עם תאומים
כבר מספר פעמים הגדולים ששבית בני 5 ו-3 בעטו לי בבטן
ולא רק בעטו, היה פעם אחת מצב ששכבתי לי במיטה והקטן בא ונתן עלי כזאת קפיצה על הבטן שהייתי בטוחה שזהווווווווווווווווו ב"ה הכל בסדר
אז 99% שהכל בסדר העובר\עוברים מוגנים היטב
תהיא רגועה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיטות
טלי15/06/2008אני מכירה את התופעה הזאת, זה מוזר כמה שאנו חרדות לבטן, אפילו בתת-מודע אנחנו שומרות עליה. תמיד כשאני בסופר, ובזמן האריזה בקופה, רוכנת קדימה לקחת את המוצרים ושקיות, אני כאילו שומרת על הבטן שלא תיגע בקיר מתכת איפה שקופאית שולחת את המוצרים.
ובקשר לבעיטות, אני רוצה להרגיע את כולכן, לי יש בבית ארבעה ילדים, שהשניים הקטנים הם בנים, בני 7 ו-5, לפעמים עולים עליי על הספה (והם כבדים), ולפעמים הרגליים או הידיים מתעופפות. האמת היא שאני נורא נזהרת, וכרגע גם לא יכולה להגיד להם "אמא בהריון", כי זה ההתחלה ואני עדיין שומרת את זה כסוד. אבל החששות מוצדקים. כנראה לכל ההריוניות יש את אותם פחדים, אפילו המוזרים ביותר, אבל הם קיימים. צריך פשוט קצת יותר להיזהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקשור להם את הרגליים
ד''ר בני שכטר16/06/2008סתם...
זה משהו שקשה למנוע אותו.
בכל אופן, אם לא מדובר באיזו מכה משמעותית בגורמת לאחר מכן לכאבים, לא הייתי נלחץ, ולא צריך לרוץ לעשות אולטרה-סאונד.
מה שחשוב לראות שאין כאבים ולהרגיש את העובר (בשבועות שזה רלבנטי).
אני לא חושב שגם להגיב בחומרה לילד/ה הבועטים בגילאים האלה, זה גם טוב. צריך להתייחס בשיוויות נפש ולהתנהג כבוגרים בלי תגובות קיצוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)