מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון וכדוריםהילה27/01/2008
ביום שני 21.1.08 הוחזרו לי 4 עוברים מוקפאים, מאתמול התחילה לי מוגלה בגרון,
היום הלכתי לרופא והוא הביא לי רפאפן + סטרפסילס האם אני יכולה לקחת אותם או שאסור בגלל שאולי אני בהריון? (כתוב בעלון לצרכן שאין להשתמש אם הינך בהריון)
האם אני יכולה לקחת אופטלגין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר27/01/2008שלום לך
עם הרפאפן אין בעיה בהיריון.
מאופטלגין הייתי נמנע כעת ומסתפק באקמול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםאילנה27/01/2008
שלום רב!
אני נוטלת איקקלומין. וסת אחרונה ב-8.1.
ב-24.1 ביצעתי מעקב זקיקים. נראה זקיק בגודל 21 מ"מ ורירית שעוביה 8.7 מ"מ. ב-27.1 נראה ממצא בעל גבולות לא סדירים שקוטרו 22 מ"מ, עובי רירית 8 מ"מ ולא נראה נוזל בדוגלס.
מה משמעות הממצאים? שאם ייתכן שבייצתי ולא נראה נוזל בדוגלס?
במקביל ביצעתי בדיקות ביתיות לגילוי ביוץ. במשך שלושה ימים רצופים מ-25.1 עד 27.1. גם ב-27.1 נראה כי יש עליה ברמת ה-LH, אולם זה לא מסתדר עם ממצאי האולטרסאונד שעל פיהם בייצתי בין 24.1 ל-27.1.
מדוע תוצאת הבדיקות היתה חיובית ?
לתשובתכם אודה,
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יתכן
ד''ר בני שכטר27/01/2008כי כן בייצת, ואכן לא מחייב שיראו נוזל באגן המראה על כך.
צריך להמשיך ולעקוב ולראות מה קורה לזקיק שראו והאם הוא ממשיך להצטמק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות מרובותנורית27/01/2008
שלום
אני בשבוע 7+1 , אני מקיאה המון ( בממוצע 5 פעמים ביום )
לפני מספר ימים אושפזתי בביה"ח עקב התייבשות למשך 4 ימים
ירדתי 7 ק"ג בשבוע ( אני בעלת עודף משקל )
אני לא מצליחה לאכול או לשתות בכלל ( במשך 5ימים אכלתי פרוסת לחם אחת עם גבינה ופרוסת עוגה וזהו, השאר הגיע מהאינפוזיות שחיברו לי כל הזמן )
עכשיו אני בבית ואני שותה פרמין נגד בחילות ( שלא עוזר )
אוגמנטין כי יש לי בנוסף גם סינוסיטיס חזק מאוד
ולוקחת גם סירן בשביל הלחות והנזלת.
אני מאוד מודאגת עקב כך שאני לא מצליחה לאכול ולשתות יורדת במשקל במהירות ובנוסף מקיאה ומשלשלת, אני חלשה מאוד וממש לא מצליחה לתפקד, בקושי לקום מהמיטה אני מצליחה.
היום בבוקר הקאתי בנוסף גם הרבה דם.
מה עלי לעשות? האם זה פוגע לי בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר27/01/2008שלום לך!
את עדיין לא מאוזנת ולכן לדעתי את צריכה להמשיך טיפול (לעבור מפרמין בכדורים לנרות).
כמו כן אם את מקיאה דם, יש צורך בבדיקה דחופה ולראות האם יש צורך בטיפול נוסף.
אני מציע כי תגשי שוב לקבלת טיפול ויתכן כי יש צורך באשפוז נוסף לאיזון וקבלת מלחים וויטמינים הדרושים לך ולעוברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתשושי27/01/2008
באיזה שבוע עושים את בדיקת שקיפות עורפית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר27/01/2008שלום לך~
הבדיקה מתבצעת בין השבוע ה-11 ועד 13 שבועות + 6 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לא?מזל27/01/2008
לפני שנה עברתי גרידה בגלל עובר עם מום, זהו הריוני השלישי ולכן אחר כך כבר לא הייתי בטוחה אם אני רוצה כבר לנסות שוב(קיבלנו את זה קשה כל הקטע של המום, מאיפה זה בא לנו...) שמרנו לא להיכנס להריון ואחרי 5 חודשים התחלנו לנסות שוב אבל משום מה זה לא הולך כל פעם יש איחור של יום יומיים במחזור אני חושבת שיש הריון עושה בדיקה יוצא שלילי ואז מגיע המחזור. החודש יש לי איחור של3 ימים קצת בחילות עשיתי הבוקר בדיקה יצא שלילי אבל המחזור לא היגיע וגם אין שום תחושה שהוא בדרך אז יכול להיות שאני בכל זאת בהריון והבדיקה מראה שלא מה לעשות? אולי בדיקת דם תעזור יותר אודה על תשובה והכוונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להתייאש
ד''ר בני שכטר27/01/2008שלום לך!
אם המחזור ממשיך להתעכב, גשי לרופא/ה שלך ולאחר בדיקה יראו האם יש צורך בבדיקת היריון נוספת או אולי ישנה בעיה אחרת הדורשת טיפול.
בכל אופן לא להתייאש, אני בטוח שבסופו של דבר תכנסי להיריון ויהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אדמת וכניסה להיריוןסיגי27/01/2008
שלום רב
יש לי שאלה עשיתי בדיקה של אדמת רובלה מאחר ובהיריון הראשון הנוגדנים היו בסדר 46 בהיריון השני ירד ל31 ואמרו לי שאם אני ירצה היריון נוסף כנראה שאני יצטרך להתחסן נגד אדמת כי הנוגדנים שלי הולכים ויורדים ואכן עשיתי בדיקה לפני שבוע והתוצאה יצאה 28 ברצוני לדעת האם כדאי להתחסן ומה קורה במידה ואני לא יתחסן ויכנס להיריון?
ושאלתי כרגע אני לא יודעת עם אני עדיין בהיריון כי אני בסה"כ רק 16 ימים לאחר המחזור ויכול להיות שנכנסתי להיריון ואני רוצה לעשות את החיסון אדמת האם כדאי לעשות או לחכות לראות אם נכנסתי להיריון בעוד כשבועיים והאם אם אני בהיריון מותר לעשות את החיסון?
במידה ואני לא בהיריון ואני עושה את החיסון אחרי כמה זמן מותר להיכנס להיריון?
אודה לכם מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר27/01/2008שלום סיגי!
עדיף לשלול כי את לא בהיריון ורק אז לשקול מתן חיסון לאדמת (במידה ואת לא כמובן).
אם את אינך בהיריון, מומלץ להתחסן ואז להמתין לפחות חודש עד הניסיון הבא להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיהגיל27/01/2008
שלום, אני בתחילת שבוע 20 ואתמול עשיתי אמבטיה חמה (38 39+) ואמרו לי כי לא טוב מה שעשיתי . למה?? מה עלול לקרות?? האם אפשר ליבדוק אם נעשה נזק כלשהו???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי לשכוח מהענין.
ד''ר רמי אבירם27/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהיעל27/01/2008
שלום רב!
לפני כמה ימים עברתי גרידה עקב הריון שלא התפתח בשבוע 7
יש לי שתי שאלות:
האם זה עלול לפגוע בסיכויי להרות שוב?
השאלה השניה מעט מורכבת יותר. הוריו של בעלי ביקרו לפני כשבוע חולה במחלת הנשיקה או יותר נכון ליוו את הוריו והיו ימים שלמים בבית החולים גם במחיצת החולה
אני יודעת שאולי אני קצת היסטרית אבל יש לי חברה שעברה גרידה בגלל שנדבקה אז גם זה וגם מה שעברתי יש לציין שיש לי ילדה בת שנתיים וחצי כלומר הם סבים ולכן אני חוששת שמה הם נדבקו ועשויים להדביק אותה או את בעלי. שאלתי היא האם כדאי לבקש מהם להיבדק? אודה על תשובתכם בהקדם כי הם אמורים לבקרם ומצטעתע אורכ השאלה אני מאוד בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם27/01/2008סיכוייך להרות לא נפלו באופן משמעותי.
את יכולה לברר האם כבר חלית בעבר במחלה זו באמצעות בדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיכאלה27/01/2008
גיליתי היום שאני בהריון :)
אבל טופלתי בשלושה שבועות האחרונים בפלוקנול פעם בשבוע בפטריה ואגינלית שהיתה לי !
ועד היום עישנתי בקביעות !
אני מפחדת!!!
האם יכול להיגרם נזק רב ????
אודה על תשובה מהירה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה בטוחה גם בשליש הראשון
ד''ר רמי אבירם27/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה : מתי בייצתי והאם יש בעייהמיכאלה26/01/2008
וסת כל 20 לחודש (לעתים איחור של יומיים או הקדמה של יומיים)
וסת בת שבוע
חודש נובמבר :
יום 3 למחזור :
3.7 LH
5.2 FSH
קטן מ 200? Estradiol (E2)
3.2 Progesterone
1.6 Testosterone Total
דצמבר:
יום 9 למחזור :
55.7 LH
14.6 FSH
672 Estradiol (E2)
4.3 Progesterone
שחלה ימין גודל זקיק רירית ימי מחזור תאריך
16 11.2 יום 14 למחזור 7/12/2008
20 12.3 יום 16 למחזור 9/12/2008
21 13 יום 17 למחזור 10/12/2008
17 13 יום 19 למחזור 12/12/2008
ינואר:
יום 21 למחזור :
84.1 LH
19.5 FSH
640 Estradiol (E2)
5.7 Progesterone* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לקבוע על פי נתונים אלה
ד''ר רמי אבירם27/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בהריוןמיכל26/01/2008
שלום, קיבלתי מהרופא כמה בדיקות ורציתי לדעת מה מהן היא בדיקת שתן ומה דם, לא ברור לי.
ומה פירוש כל בדיקה:
RAPID PLASMA REAGIN
URINALYASIS
Urine culture p
COMPLETE BLOOD COUNT
GLUCOSE (האם אני צריכה להיות בצום? כמה שעות לפני?)
CMV lgG
TOXOPLASMA Ad
CMV lgM
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם27/01/2008הבדיקות השניה והשלישית הן בדיקות שתן והיתר בדיקות דם .
צום מהלילה,כלומר לא לשתות בבוקר כלום חוץ ממים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Aלילוש25/01/2008
שלום לרופאים
בשבוע החולף ( שבוע 4 להריוני) אכלתי המון כרוב ( בכל יום), היום התברר לי שיש בכרוב כמות גדולה של ויטמין A שצריכה מוגברת שלו עלולה חלילה ליצור מומים בעובר, האם כדאי לעשות בדיקת דם לויטמין כדאי לראות את כמותו בדם, או שלא ניתן לדעת? מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי לשכוח מהענין.
ד''ר רמי אבירם27/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזון 35סתו25/01/2008
אני בשבוע 24+6 .
בסריקה אתמול נאמר לי כי העוברית שלי באחוזון 35 ויש לבצע מעקב.
מה זה אומר? האם מדובר על בעיה בהתפתחות פיזית בלבד? האם באפשרותי להשפיע על האחוזון (אכילה שונה, תוספת הורמונים וכו').
לציין כי עד היום כל הבדיקות היו תקינות, כולל מי שפיר (אני במעקב במרפאת הריון בסיכון גבוה עקב מחלת בכצ'ט והיפרקואגולנטיות).
אני מאד לחוצה ואשמח לתשובה מהירה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוצאה היא תקינה והמשך מעקב רגיל.
ד''ר רמי אבירם27/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ודלקת בשתןיעל24/01/2008
שלום
קראתי איזשהו מחקר שמצא קשר בין דלקת בשתן בהריון שאיננה מטופלת (כלומר נשים שאינן רוצות לבלוע אנטיביוטיקה) לבין הולדת ילד עם פיגור שיכלי.
האם באמת דלקות בשתן שאינן מטופלות גורמות למומים?(ידוע לי שעלולות לגרום לצירים מוקדמים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינני מכיר מחקר כזה.קשה להאמין לזה.
ד''ר רמי אבירם27/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?לימור24/01/2008
בתאריך 16/12 עברתי הסטרוקופיה.
נאמר לי ע"י הרופא בבית החולים כי אחרי ארבע שבועות אני עתידה לקבל מחזור.
נכון לכרגע עברו כמעט 6 שבועות ואין חדש.
1.מתי לעשות בדיקת הריון?
2.מה הסיכויים להריון תקין?,הסטרוקופיה באה בעקבות הפלה שהיתה לי.
3.איך מתמודדים עכשו אם אכן יהיה הריון, מבחינה נפשית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם27/01/2008המתיני עוד שבועיים למחזור.
הסיכויים להריון תקין טובים.
מגייסים אנרגיה נפשית להתמודדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)