מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקלול של שקיפות, גיל ובדיקת דםדליה24/01/2008
הרופא שלי במילואים ורציתי לדעת האם התוצאות תקינות היות ובבדיקת השקיפות עצמה יצא לי שקלול של 1:4700 כי העובי היא רק 1.6, אז איך התוצאות השתנו כך????
סקר ביוכימי ראשון/ חלבון עוברי*
13.3 weeks
ת.וסת אחרון 131007
NT 12.4 weeks 10,0 - 13,6 .(......*...).
CRL 60.0 mm
גיל ההריון בחישוב הסיכון 12.5 weeks
NT-Nuchal Translucency 1.44 MoM
NT-Nuchal Translucency 1.60 mm
=========================
PAPP-A 0.50 MoM
PAPP-A 967 mIU/L
Free beta HCG 0.94 MoM
Free beta HCG 29.2 ng/ml
==========================
Maternal age-related risk 1/1100
זהו סיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון, מחושב לפי גיל הנבדקת,
Down's Syndrome Risk 1/1300
זהו סיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון, מחושב לפי גיל הנבדקת, שקיפות עורפית ותוצאות ביוכימיות
Trisomy 18 Risk 1/20000
זהו סיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם טריזומניה 18, מחושב לפי גיל הנבדקת, שקיפות עורפית ותוצאות ביוכימיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם27/01/2008יכולים להיות הבדלים בתוצאות השונות אבל מה שחשוב זה שכל התוצאות הן תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן תחתונה רפויהמיטל24/01/2008
שלום רב,
אני בשבוע 28, הריון שני. את ההריון הראשון התחלתי בתת משקל ולצערי העלתי עד הסוף 30 קילו וילדתי בת במשקל 4 ק"ג. בהריון הראשון הייתה לי בטן עגולה מתוחה לאורך כל ההריון. נשארה לי בטן תחתונה רפויה ושנה לאחר הלידה נקלטתי שוב. כעת יש לי בן, הבטן עגולה ומתוחה רק הבטן התחתונה ממש רפויה וכאלו לא קשורה לבטן. האם זה ישאר כך עד הסוף? הרי לקראת סוף ההריון הבטן יורדת למטה. זה נשמע קצת טיפשי להתעסק בזה אך אני מרגישה לא נוח עם זה. אני לא רוצה לחשוב איך היא תראה לאחר הלידה השנייה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי לשכוח מהענין.
ד''ר רמי אבירם27/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות**נתי**24/01/2008
שלום...
אני בשבוע 38 ומהבוקר יש לי בחילות שלא עוזבות אותי...
האם בחילות מעידות על לידה קריבה?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בהכרח מעיד על לידה
ד''ר רמי אבירם27/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ואופלודקסליאת24/01/2008
שלום
אני בהריון שבוע 37. בשל דלקת בשתן הרטפא התן לי לבלוע 5 ימים (פעמיים ביום) אנטיביוטיקת זינת.מאחר והטיפול לא עזר , והדלקת לא עברה, הוא נתן לי לבלוע עוד 5 ימים (פעמיים ביום) אנטיביוטיקת "אופלודקס".
קראתי שזוהי אנטיביוטיקה שמסכנת את העובר ועלולה לגרום למומים, האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא נכון
ד''ר רמי אבירם27/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Uterine fibroidsגילי24/01/2008
שלום,
באולטרסאונד של אגן הירכיים, נמצא שיש לי "Uterine fibroids". הנה התאור המדויק:
pedunculated exophytic fibroid arising from the left fundus measuring 3.8x3.2x4. A small posterior wall submucosal fibroid measuring 6x6 mm is seen. The endomentrium at 5 mm is not thickened. The ovaries are unremarkable. No adnexal mass or free fluid is seen.
רופא המשפחה שלי אמר שאין לי מה לדאוג, אבל שזה עלול לגרום לי בעיות בכניסה להריון, ושאי אפשר לדעת עד שאני לא אנסה להכנס להריון. הוא גם אמר שטיפול בזה הוא בד"כ על ידי ניתוח ואחרי לידה.
שאלתי היא, האם זה נכון שאין לי מה לדאוג, מה הסיכויים שלי להכנס להריון, והאם אכן טיפול עדיף אחרי לידה.
בתודה מראש,
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם27/01/2008לא נוכל לדעת האם יהיה קושי להרות עד אשר תתחילי לנסות להרות.
יכולה להיות בעיה עקב השרירן הסובמוקוזי אבל לא חייב שתהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת בטא-תחילת הריוןליאת23/01/2008
שלום רב,
וסת אחרונה 14/12/08
לפני יומיים 21/1 עשיתי בדיקת דם וערכי בטא יצאו 21,692.
שאלתי:
1. האם מדובר בערכים תקינים ביחס לשבוע שאני אמורה להיות בו?
2. האם בשלב זה כבר יהיה ניתן לראות דופק?
תודה רבה!!!
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם27/01/2008הערכים מעט גבוהים מן הצפוי.
יתכן ואפשר לראות דופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותהילה23/01/2008
שלום
אני בת 37 ועשרה חודשים.
הריון ראשון הפלה וכעת בהריון שני בשבוע 9 וארבעה ימים.
אילו בדיקות כדאי לעשות ואילו לא?
שקיפות עורפית, סקירה מוקדמת, חלבון עוברי, מי שפיר..... ??????
אני מבולבלת, לא אומרים לי חד משמעית מה לעשות וקשה לי להחליט בעצמי...
בבקשה, תעזרו לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם27/01/2008שקיפות,סקירה מוקדמת וחלבון עוברי בוודאי.
מי שפיר לשיקולך על פי התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידה- האם זה מסוכן להכנס להריוןדפנה23/01/2008
שלום שמי דנה ויש לי שאלה
אני גרה כרגע בלונדון עם בעלי שנינו זוג סטודנטים בשנות ה-30 שבאו ללמוד בלונדון. לפני יומיים גיליתי שאני בהריון ואני מאוד מבואסת גם מהקטע שאני בהריוןוגם שאני נמצאת במדינה זרה שאני לא עד כדי כך מכירה את מערכת הבריאות שלה וגם אני לי שום מושג לגבי ההריון אני אפילו לא יודעת באיזה חודש אני ואני מפחדת שהתינוק שלי ייצא עם פגמים. מה לעשות יצא ככה במקרה שנכנסתי להריון כאן בלונדון הבעיה היא הלימודים שלי שהם גם מאוד חשובים אני לומדת פה מנהל ותיירות והמבחן הסופי של המקצוע שאני לומדת הוא בספטמבר מה לעשות ככה זה נקבע בקורס. אז מה שקורה זה שאני מסיימת ללמוד את הלימודים בסוף מרץ ואז אני עוזבת את לונדון לחצי שנה וחוזרת למבחן בספטמבר ועוד בזמן שאני יהיה בהריון שהרי ידוע שאסור לטוס אחרי החודש השישי (אני אפילו לא יודעת באיזה חודש אני כרגע).הבעיה היא שהמבחן הוא יותר חשוב לי אני לא ציפיתי שאני אכנס להריון ומה שקורה שלא בא לי גם כרגע ללהתעסק עם הריון ואין לי שום הבנה בזה ומכיוון שאני נמצאת פה בלונדון אני לי את כל האמצעים הדרושים. דרך אגב אני גם בת 31 גם סובלת מלחץ דם גבוה וגם מעשנת למרות שהפסקתי לעשן לפני שבוע פה ושם עדיין לוקחת סיגריה.
אז חשבתי אולי לעשות גרידה אחרי שאימא שלי המליצה לי על זה האם מישהו יכול לתת לי עצה מה לעשות כי הבנתי שיש סיכון בזה בקטע של הגרידה והבנתי שגם קשה להכנס אחר כך עוד פעם להריון.
(לגבי בעלי הוא אמר לי שלא איכפת לו שאני אעשה את הגרידה רק שהוא מפחד שהיה סיבוכים ושאני לא הצליח להכניס אחר כך עוד פעם להריון.השאלה אם אני אעשה גרידה האם אני הוכל אחר כך עוד פעם להכנס להריון האם יש בזה סיכונים ואם יש אם מישהו יכול לתת לי הסבר מה לעשות כי אני כרגע לא בקטע של הריונות ויותר חשוב לי הלימודים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם23/01/2008יש סיבוכים אחרי גרידות אבל רוב הסיכויים שתוכלי שוב להרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. האם בייצתי ? מתי ? תודה מראשמיכאלה22/01/2008
שלום
נבדקתי בחודש שעבר ואלו היו התוצאות
גודל זקיק בשחלה ימין רירית ימי מחזור
16 -----11.2 ------13
20 -----12.8------- 15
21----- 13 ---------16
17 -----13------- 18
יום 9 למחזור :
55.7 LH
14.6 FSH
672 Estradiol (E2)
4.3 Progesterone
נבדקתי החודש על מנת להשלים זאת ואלו התוצאות :
יום 21 למחזור :
84.1 LH
19.5 FSH
640 Estradiol (E2)
5.7 Progesterone* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם23/01/2008פרוגסטרון מעל 10 בימים 21-23 למחזור יכול להעיד על ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשרית22/01/2008
שלום
רציתי לשאול האם השימוש בתחבושות הגייניות מותר לשימוש בהמהלך כל ההריון?
האם אין שיכון שהן מכילות איזשהו חומר רעיל (כמו שפורסם סעבר על טמפוינים) ובכך לפגוע בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מניעה
ד''ר בני שכטר22/01/2008להשתמש בתחתוניות במהלך ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרה סאונד להערכת משקל עוברמיטל22/01/2008
שלום רב,
רציתי לדעת מתי (בשבועות) הזמן הכי אידיאלי לעשות אולטרה סאונד להערכת משקל.
אני בשבוע 27+3 ימים והרופא נשים שלי אמר לי משבוע 30 לקבוע. התקשרתי למכון מור ושם הם אמרו משבוע 27 אפשר לקבע עד סוף ההריון. ואני זוכרת מההריון הקודם שעושים הערכת משקל משבוע 36-40 מה אתם אומרים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשבוע 32-34
ד''ר רמי אבירם22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הריוןיעלי22/01/2008
שלום,
אני ביום מחזור 33, כשמחזור ממוצע שלי הוא 32 יום. לפני יומיים (יומיים לפני האיחור) השתמשתי בערכה שכתוב עליה שהיא מסוגלת לגלות הריון 4-6 ימים לפני האיחור, והתשובה הייתה שלילית.
אני תוהה אם יש טעם לבדוק שוב עכשיו שאני למעשה ביום הראשון של האיחור, כי הבחילות שליוו אותי החודש לא הפסיקו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם22/01/2008המתיני עוד מספר ימים לפני בדיקה נוספת.
הבחילות לא רלבנטיות בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןשירי21/01/2008
תוך כמה זמן נוצר זרע איכותי?
אם בעלי שפך את זרעו (לא בתוכי ) האם לאחר 9 שעות אפשר לקיים יחסי מין בשביל להכנס להריון? או שעדיין הזרע לא מוכן או מספיק איכותי.
האם יכול ליצור תינוק פגום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם21/01/2008יש זרע טוב גם אחרי 9 שעות ולא יווצר תינוק פגום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאי הפורום!שני21/01/2008
שלום,
אני בסוף החודש השני בהריון עם תאומים.
1. בימים האחרונים אני חשה חולשה מלווה בסחרחורות. האם התופעה הנ"ל נובעת בד"כ מלחץ דם גבוה או נמוך? מה נחשב לחץ דם תקין בהריון?
2. בגן של בני בן ה- 4 נמצאו כינים. ידוע לי כי כדאי לעשות טיפול משפחתי כדי למנוע הדבקה ולהפטר מהן... ושאלתי האם מותר לי בהריון להשתמש בתכשיר כימי נגד כינים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם22/01/2008זה בגלל לחץ דם נמוך בדרך כלל
לגבי הכינים תלוי באיזה תכשיר מדובר.
בכל מקרה רצוי לא בשליש הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסיםשרי21/01/2008
אני בשבוע ה5.
שמעתי מחברה שבזמן ההריון בריא להגביר את תדירות יחסי המין בין בני הזוג בשביל העובר. רציתי לשאול אם זה נכון, וכמה פעמים בשבוע מומלץ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא נכון
ד''ר רמי אבירם22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)