מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע הריון והפלהשלי21/01/2008
מחזור אחרון 13/10 - הריון שהתפתח לא תקין -
28/11 התחלת דימום (הפלה)
לא קיבלתי מחזור מאז ונקלט הריון חדש,
אולטראסאונד מיום 17/1 מראה על 5+5+הד עובר ושק חלמון.
איזה שבוע אני? התחלתי אתמול שבוע 7? ז"א 6+1?
איך לחשב את "התחלת המחזור" שלא היה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחשב לפי האולטראסאונד
ד''ר רמי אבירם22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב.גילי.21/01/2008
לקחתי שלושה חודשים חומצה פולית 400 מיקרוגרם ועדיין לא נכנסתי להריון. האם אפשר להמשיך איתם ללא הגבלה? ובאותו מינון?
שאלה נוספת-לאחרונה המחזור שלי מופיע כל 35 או 38 יום( ואין כוונתי שהוא לא מגיע בכלל)
האם זה נחשב כמחזור לא סדיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם22/01/2008אפשר להמשיך באותו המינון עם החומצה הפולית ללא הגבלה
מחזורים מעל 35 יום נחשבים ללא סדירים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם ככה..
גילי.22/01/2008מהו הטיפול המומלץ בו כדי להתחיל עמ"B לסדר את המחזור-ערכת ביוץ/כדורים/משהו אחר?
או פשוט לזרום בכיף .... ולחכות עד שיקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמתין עוד מספר חודשים לפני הטיפול
ד''ר רמי אבירם23/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מוזרהאירית20/01/2008
שלום..
ב 28.12 עשיתי הזרעה לאחר טיפול עם פוריגון ובשבוע שעבר עשיתי בדיקת דם שיצאה חיובית,
בהמשך לזה, החל מיום רביעי אני לוקחת Crinone כל יום.
היום, לפני שהזרקתי יצאה לי בשירותים הפרשה מוזרה שאין לי דרך לתאר את זה חוץ מצורה של גבינה מעט מוצקה (וסליחה על הירידה לפרטים..)
אני כמובן אתקשר גם מחר להתייעץ עם הרופא אך רציתי לקבל גם את חוות דעתכם.
האם זה קשור לזריקה? האם עלי להיות מודאגת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי שמדובר בפטריה
ד''ר רמי אבירם22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך מדי?טליה20/01/2008
שלום,
האם לחץ הדם 85/55 נחשב ללחץ דם נמוך מדי לתחילת הריון (שבוע 9)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה להתייחסות...
שני21/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר רמי אבירם22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דםשלי20/01/2008
שלום!
אני בשבוע 19
עשיתי ספירת דם וקיבלתי 151 בטסיות דם(בתחילת הריון היה 200
והמוגלובין כעת 12.5 כאשר בתחילת הריון היה 14.5
כל השאר תקין.
האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם22/01/2008150 הוא הגבול התחתון של הנורמה.
המשיכי לעקוב
זה יכול לרדת יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב גדילהפאני20/01/2008
שלום.
אני בשבוע 29+5 , בסקירה שניה נאמר כי יש לבצע מעקב גדילה בין שבוע 30-32 .
האם בשבוע הבא שבוע 30 אני יוכל לבצע מעקב , או שכדאי לחכות לשבוע 31?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחחכה למענה מעקב גדילה
פאני21/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחכות לשבוע 32-34
ד''ר רמי אבירם22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומיםירדן20/01/2008
בוקר טוב,
אני בהריון, שבוע 25 בלילה והיום בבוקר לאחר מתן שתן, נצפו הכתמות חומות קלות- בהירות כמו לפני מחזור. ללא נזילות, רק בניגוב.
האם יש סיבה לדאגה? אין כאבים נוספים, או משהו גורם אי נוחות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף לגשת לבדיקה אצל רופא הנשים
ד''ר רמי אבירם22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדללית דםסתו20/01/2008
שלום, אני מזריקה קלקסן 80 מ"ג מדי יום עקב PE ו-DVT בעבר. בנוסף אני נוטלת 2 כדורי "אלספה פלוס" המכילים כ-1400 מ"ג חומר פעיל. האם יש סכנה לדילול יתר?
שאלה נוספת- אני בשבוע 25? האם אני בחודש שישי? שביעי?
(מתי מתחיל השביעי?)
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם22/01/2008אין חשש לדילול יתר
את בחודש שישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לקיים יחסים כדי להיכנס להריון?נועה20/01/2008
אבקש התייעצות קלה.
אנחנו מנסים כבר חודשיים להיכנס להריון - ללא הצלחה. (הפעם האחרונה היתה שפיספסנו את הביוץ, מכיון שהמחזור התארך (בדר"כ הוא קבוע כל 28 יום, והפעם התארך מ-28 ל 34 ימים).
אנחנו קוראים כל מיני המלצות מתי לקיים יחסי מין. חלק אומרים יום כן יום לא, חלק אומרים שבגלל הגיל הצעיר אפשר וצריך לקיים יחסי מין בכל יום מתקופת הפוריות ואיכות הזרע לא נפגמת.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להירגע
ירדן20/01/2008תנשמי עמוק, תרגעי, נדמה לי שאת טיפ טיפה לחוצה.
לא כל הזוגות נכנסים להריון אחרי חודשים ואפילו לא אחרי חצי שנה. אז אתם עדין בטווח הבסדר גמור.
לגבי קיום יחסי מין, בדיוק כמו שכתבת, יש כאלה שמציעים לקיים יחסי מין בתקופת הפוריות יום כן - יום לא, ויש ממליצים לקיים כל יום (לא כתבתם בני כמה אתם, אם פחות מ-30 אז אל דאגה...)
אני נכנסתי להריון לפני כחצי שנה, רק אחרי שניסינו 7 חודשים "רגיל". קיימנו יחסים מידי יום בכיף ובהנאה, והרופאה אמרה לי בדיוק את המילים הראושנות שכתבתי לך.
לפעמים הלחץ הזה "למה לא נכנסתי להריון" "נו מתי אכנס" "האם משהו לא בסדר" - עושה את הדבר קשה יותר. לכן קודם כל הירגעו, וקחו את הכל בסבבה.
מסקס אמורים גם ליהנות ולא רק לשם הריון.
ואת יקירתי - פשוט תיהני, תקשיבי למגע ולגוף שלך ותפסיקי לרדוף אחרי ההריון בלחץ, כי ככל שתרדפי אחריו - הוא יברח וייהיה רחוק יותר. אם תרגעי ותהני מהרגע, בלי לצפות (נו טוב, אולי קצת) - ההריון יבוא ובגדול!
ודבר קטן לסיום, זכרי - שעם אורגזמה, יש סיכוי גדול לבן... אז בזה כן תלחצי על בעלך (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלירדן.....
נורית20/01/2008אין קשר בין אורגזמה למין העובר
זה נכון שכרומוזום X של הגבר + כרומוזום Xשל האשה שווה לבת, וכרומוזום Y של הגבר + כרומוזום X של האשה שווה לבת.
אבל אין קשר בין מין העובר לבין אורגזמה
לעומת זאת ( ואת יכולה למצוא את המידע הזה באינטרנט )
יש קשר בין זמן קיום היחסים לבין מין העובר
הזרע הגברי (Y) הוא קטן יותר וזריז יותר, אך עמיד פחות מהזרע הנקבי (X) שהוא גדול יותר איטי יותר אך חזק ועמיד יותר.
מה שאומר: שאם את מקיימת יחסים סמוך לזמן הביוץ ( או בזמן הביוץ עצמו ) יש סיכויים רבים יותר לבן.
אך אם את מקיימת יחסים מספר ימים (3-5 ) לפני הביוץ, עד ליום הביוץ יהיה פחות זרע זכרי ( כיוון שטוענים שהוא עמיד לעד 3 ימים בערך לעומת הנקבי שעמיד עד 5 ימים בערך ) אז יהיה סיכוי רב יותר לבת.
מקווה שעזרתי
שיהיה בהצלחה לכולן =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם22/01/2008מומלץ לקיים יחסים אחת ליומיים החל מן היום ה12 מתחילת המחזור כ 5 פעמים כדי למצות את הסיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדנורית20/01/2008
שלום
בשבוע שעבר הייתי אצל רופא נשים ( הייתי בשבוע 5+1 בדיוק )
לא ביצעתי אולטרסאונד כיוון שלא היה כל כך מה לראות
הוא אמר לי לקבוע תור לעוד שבוע
קבעתי תור למחר ( שבוע 6+2 שזה בדיוק שבוע ויום מהיום שהייתי אצל הרופא ) האם ניתן יהיה לראות כבר דופק או שעדיין מוקדם מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי לראות דופק אבל לא בטוח
ד''ר רמי אבירם22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוח הגברתמר20/01/2008
שלום
כפי שידוע לי, ללא קשר למין העובר (זכר או נקבה ) מוח העובר הינו מוח נשי עד לחודש השמיני , החל מחודש השמיני עד התשיעי מקבל העובר הזכר , תוספת מסויימת ההופכת אותו למוח גברי
האם זה נכון ??
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוח הגבר
תמר20/01/2008ראשית תודה על תשובתך , אך זו לא הייתה שאלתי, ייתכן ולא הבהרתי מספיק את השאלה אז אנסח שוב מחדש את שאלתי כדלקמן :
ללא קשר למין העובר , ידוע לי כי מוח העובר הינו מוח נשי עד לחודש השמיני (ללא קשר למין ) בחודש השמיני להריון העובר הזכרי מקבל תוספת של גן מסויים(אולי טוסטסטרון ) אשר הופך אותו למוח גברי , בעוד שהמוח הנשי מקבל תוספת קטנה מגן זה .
האם זה נכון ?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא נכון
ד''ר רמי אבירם22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלותשרי20/01/2008
שלום,
אני נמצאת בשבוע ה5. רציתי לשאול מה לגבי התעמלויות(כפיפות בטן וכדו'). האם מותר??
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיה
ד''ר בני שכטר20/01/2008כל עוד את חשה בטוב ואין כאבים, דימומים או בעיה רפואית אחרת, לא צריכה להיות בעיה.
רק לא להגזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור מחזוררונית20/01/2008
היי,
מאז שירדתי מגלולות אני מקבלת מחזור בין היום ה-25 ל-27. החודש כבר עברו 31 יום וטרם קיבלתי מחזור. האם בדיקת הריון ביתית בשלב הזה כבר אמורה לתת תשובה מדוייקת האם אני בהריון או לא או שרצוי שאחכה עוד מס' ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר20/01/2008שלום לך!
תשובה ביתית יכולה לעזור ואם עדיין שלילית ועוד שבוע אין מחזור גשי לרופא/ה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הפניה לד"ר בני שכטרשרון19/01/2008
תודה על תשובתך, בהקשר הטיפול בRh שלילי
אני חושבת שיסכימו כיוון שביטוח הבריאות שלי הנו ביטוח פרטי שאמור לכסות את כל סוגי הבדיקות+טיפול להם אדרש,
בנוסף אני מאוד מקווה שיגלו גמישות מאחר ואני סטודנטית לרפואה במקום.
כמו כן ברצוני לוודא פרטים בנוגע לחיסון, עד כמה שידוע לי קיים חיסון מסוג אחד שנקרא אנטי D והכמות 300 מקג .
האם ישנם פרטים נוספים שעליי לדעת בנוגע לחיסון? כמו כן מהם הסיכונים, אם ישנם, הכרוכים בקבלת חיסון זה?
תודה מראש, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שרון20/01/2008מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר בני שכטר20/01/2008שוב שלום!
אין סיכון חוץ מתגובה אלרגית למרכיבי החיסון (כמו כל חיסון אחר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלדנה19/01/2008
אני בשבוע 15 + 4. עד עכשיו לקחתי רק חומצה פולית. המשקל שלי תמיד היה על גבול התת-משקל. יצויין שגם תמיד סבלתי מעצירות. רופאת הנשים שלי אמרה לי שאין צורך שאקח ברזל. אמרתי זאת לאחות בטיפת חלב, אך היא אמרה שעדיף ונתנה לי מרשם לחומצה פולית+ברזל. קראתי בספר שתוסף ברזל, גם במישה ואין בו צורך, לא מזיק בהריון. הרוקחת נתנה לי טבליות "פוריק הריון". בעלון על התרופה נרשם בפרק התופעות לוואי שהתרופה עלולה לגרום לשינוי בצבע הצואה, אבל בשינוי זה אין מקום לדאגה. יחד עם זאת, צבע הצואה אכן השתנה לשחור כהה מתחילת השימוש בתרופה (אני נוטלת אותה כבר שבוע). האם בכל זאת יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי (ל.ת)
דנה21/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מקום לדאגה
ד''ר רמי אבירם22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)