מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דילגתם עלי וחשוב לי לדעת אני לחוצה.זיוה04/02/2008
מחזור אחרון ב- 12.1.08 אתמול קיבלתי מכה בבטן התחתונה האם זה יכול לפגוע בסיכויים להריון החודש? אם לא מתי כדאי לעשות בדיקה לראות אם יש הריון? ואם כן מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם04/02/2008זה לא פוגע בסיכוי להריון
במידה ויהיה איחור במחזור תבצעי בדיקת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתןמירי04/02/2008
שלום רב.
אני בשבוע 39+4 ימים.
ב39+1 הופניתי לבית חולים בגלל לחץ דם גבוה (152/92) עם המלצה לשקול זירוז.
מאחר ולא היו עדויות לחלבון בשתן ולאחר לילה באשפוז הלחץ דם ירד, נשלחתי הביתה עם הפניה לאיסוף שתן לחלבון ול-CCT.
התוצאה החריגה היחידה היתה:
Creatinine (B) 0.6
ללא חלבון בשתן וללא ערכים אחרים חריגים.
אני מודדת לחץ שם שלוש פעמים ביום ע"מ לוודא שהוא לא עולה שוב.
יש לציין שלחץ הדם החל לעלות בערך בשבוע 32 ומאז אני מודדת אותו כמעט כל יום.
1. האם הערך של ה-Creatinine מצביע על איזושהיא בעיה?
2. אם זו לא רעלת הריון, מה יכולה להיות הסיבה לשינויים בלחץ הדם ולעליה בו (עש כמה שידוע לי, בדרך כלל בהריון הלחץ דם יורד)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם04/02/2008הקראטינין תקין
שינויים בלחץ הדם הם נפוצים
לחץ הדם יורד רק בתחילת ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שאלה
מירי05/02/2008תודה על התשובה המהירה.
לפי מה שרשמתי, לחץ הדם החל לעלות בשבוע 32, ומאז אני כל הזמן חוששת לרעלת.
האם יכולה להיות סיבה אחרת לעליה בלחץ הדם בשבוע יחסית מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם05/02/2008לחץ הדם צריך להמדד לאחר מנוחה של 10 דקות בשכיבה או בישיבה מספר פעמים ביום כדי לוודא שאכן מדובר בלחץ דם גבוה.תמשיכי להיות במעקב.להבנתי בינתיים אין רעלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףשלי04/02/2008
עשיתי בדיקות דם אתמול, אני בשבוע 9, אלו התוצאות:
- IU/ml שלילי TOXOPLASMA IgG
- שלילי TOXOPLASMA IgM
1 - חיובי CMV IgG
- שלילי CMV IgM
מה החיובי אומר? מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם04/02/2008הבדיקות תקינות
המשך מעקב רגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו...
שלי04/02/2008אבל כתוב CMV חיובי.
אני יודעת שזה לא טוב. תסביר לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה1
שלי04/02/2008המספר 1 שכתוב הוא בטעות. (הוא רק מציין את ההערה למטה שזה חיובי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם04/02/2008החיובי אומר שפעם ,אולי בילדותך ,חלית במחלה שקוראים לה CMV וטוב שכך בגלל שזה לא נעים לחלות במחלה זו בזמן ההריון ורוב האנשים חולים במחלה הזו פעם אחת בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלסיוון04/02/2008
הזרקתי אוביטרל ביום שישי ב 8 בבוקר מתי אמור להיות הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם04/02/200824-36 שעות לאחר מכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהניר04/02/2008
האם זה שכיח שתהיה בטן נפוחה עם תחושת מלאות אם עדיין לא קבלתי וזה נמשך מעל חודש מחזור אחרון 7.1 האם יש סיכוי להריון?
ד''ר רמי אבירם04/02/2008כל תחושה כזו מחייבת בדיקה אצל רופא נשים.הכל יכול להיות כולל הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרוןניר03/02/2008
אים המחזור האחרון היה ב 7.1 מתי הכי מוקדם אפשר לעשות בדיקת הריון?
ד''ר רמי אבירם04/02/2008אם המחזורים סדירים כל חודש את יכולה לבצע בדיקה 1-2 ימים לאחר האיחור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וסדין חשמלייולי דרייה03/02/2008
שלום רב!!!
אני בשבועות הראשונים להריוני-שבוע רביעי חימישי.
עכ כה ישנתי כל ערב על סדין חימום חשמלי.
אני מודאגת מאוד מהאפשרות לגרימת נזק להתפתחות העובר.
האם יש בסיס לדאגותיי? האם זה מזיק לישון עם חימום זה כל עוד היני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מקום לדאגה
ד''ר רמי אבירם04/02/2008לא מזיק לישון עם חימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטראסאונד לאחר מחלהשואלת03/02/2008
שלום רב,
במשך שבוע כבר אני סובלת משיעול "נבחני".
קיבלתי טיפול אנטיביוטי.
האם יש צורך לערוך בדיקת אולטראסאונד? האם שיעול חזק ומתמיד יכול לגרום להפסקת דופק אצל העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/02/2008אין סיבה לעשות אולטראסאונד ושיעול לא עושה נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לתאילנד בשבוע 18-19יעל03/02/2008
שלום רב,
אני ובעלי מתכננים לטוס לירח דבש בתאילנד בסוף מרץ-תחילת אפריל
אני אהיה בשבוע 18 להריון ב23/3/08 וזה בערך הזמן המתוכנן לטיסה ל3 שבועות
רציתי לדעת האם יש סיכון לטוס למדינה זו מבלי לעשות חיסונים ואולי יש מקומות שכדאי לא להגיע אליהם מהסיבה שהם יותר חשופים למחלות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/02/2008איני יודע האם מקובל להתחסן לפני נסיעה לתאילנד.יש מרפאות למטיילים שניתן לקבל בהם מידע לשאלותייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום
לירז03/02/2008הייתי בתאילנד לפני 4 חודשים. אני אמנם לא בהריון וגם אז לא הייתי אבל אני יכולה לספר לך שישנם מקומות שאולי מראש עדיף לך לשלול מלהגיע אליהם. הצפון למשל- טיולי ג'יפים ורכיבה על סוסים- מאוד מטלטלים ולא על מישור ולא נראה לי שזה מומלץ.. גם הנסיעה ממקום למקום היא לא הכי סימפטית, כמו שיט ארוך במעבורות או נסיעות ארוכות ברכבים. כדאי לך לתכנן מסלול מדויק שתדעי שתוכלי לעמוד בו.
נסיעה טובה,
לירז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין לי סבלנותשלי03/02/2008
אני בשבוע 9, לפני שבוע עשיתי בדיקה לגילוי דופק, מיקום הריון וכו' והכל תקין.
נקבע לי שקיפות בעוד חודש מהיום. האם ככה זה תמיד? אני לא מצליחה לישון בשקט שחודש אני לא אדע אם הכל מתפתח תיקן (אני אחרי הפלה טבעית).
ככה זה? אין בדיקה באמצע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/02/20081.אין בדיקה באמצע אלא אם כן יש סיבה רפואית כמו דימום למשל.
את יכולה כל שבוע לבדוק באולטראסאונד אבל זה בהחלט מיותר אם אין סיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמים,מצג עכוזשחומוקה03/02/2008
הומלץ על ניתוח קיסרי עקב מצג עכוז, השאלה שלי האם צירים מוקדמים שיש לי משבוע 30 מסכנים את עניין ניתוח קיסרי?
אם אני מקבלת צירי לידה לפני תאריך הניתוח,יש סיכון יותר מאשר ניתוח ביום המיועד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/02/2008באיזה הריון מדובר?מדוע הומלץ ניתוח בשבוע מוקדם יחסית להריון?
במידה ותכנסי ללידה לפני המועד והמצג יהיה עכוז הסיכון הוא בלידה מוקדמת ופגות יותר מאשר מעצם הניתוח במצג עכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות לשאלתך ד"ר
שחומוקה03/02/2008כרגע אני בתחילת שבוע 36, צירים החלו משבוע 30,הוצע ניתוח קיסרי עקב מצג עכוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הוצע ניסיון היפוך?
ד''ר רמי אבירם03/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה-
שחומוקה03/02/2008רופאתי אומרת שבטח לא ינסו היפוך בגלל הצירים המוקדמים,
יש בוע שלאחר מכן כן אוכל לנסות היפוך, או שלא מומלץ כלל היפוך עם צירים מוקדמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם04/02/2008כדאי לנסות היפוך.יש סיכוי לא רע להצליח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתנורית03/02/2008
שלום
אני בשבוע 8+1 ,
כיוון שההריון הקודם שלי , הסתיים לצערי בהפלה בשבוע 14+3 ( העובר התאים לשבוע ההריון בדיוק ) אני תמיד מודאגת
בהריון הקודם לא היה שום סימן להפלה ( הפסקת דופק ) מלבד כאב ראש חזק מאוד והקאות לאחר שבועיים ללא הקאות וכמובן לחץ דם שהתגלה בביה"ח.
לכן, בכל פעם שיש מצב שהוא מעט דומה למצב הקודם , אני מיד מתחילה לדאוג ולחשוב שאולי גם הפעם הדופק פסק ואני בכלל לא יודעת מכך.
אני יודעת שזה לא בסדר לחשוב כך, אך אין לי שליטה בכך.
האם יש סימנים שבהם אני יכולה להשתמש בבית בכדי להבין שהכל תקין, הרי אי אפשר לבצע אולטרסאונד בכל פעם שנדמה לי שמשהו לא תקין.
בנוסף, כשביקרתי אצל הרופא לפני שבוע בערך, הוא "זרק" לי משהו בקשר לזה שכל עוד יש לי בחילות והקאות ( מה שלא חסר בכלל ) אני יכולה להניח שהכל תקין והעובר ממשיך להתפתח.
האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/02/2008אכן,התמשכות הבחילות וההקאות היא סימן בשבילך שההריון תקין.פרט לכך לא ניתן לחזות מראש את ההתפתחות (אם תהיה או לא הפלה) ואין סימנים מיוחדים.
בהצלחה הפעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו בדיוק הבעיה
נורית03/02/2008משבוע 6 אני לא הפסקתי להקיא, אפילו הגעתי לביה"ח בגלל התייבשותת
ומנסיוני מההריונות הקודמים שלי ( 3 ) יש לי בחילות והקאות עד שבוע 12-13 בערך.
ביום שישי, הרגשתי ממש רע, הקאתי המון והרגשתי גרוע
וביום שבת קמתי בבוקר כאילו כלום, מאז לא הקאתי ולא היו בחילות ( אפילו התאבון חזר אלי )
האם עלי להיבדק?
יש לציין שלפני שבוע היה לי דימום קל שפסק, עשו לי אולטרסאונד והיה דופק.
לא הצליחו להבין את הסיבה לדימום.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם04/02/2008להמתין בסבלנות לבדיקה הבאה ולקוות שהכל יהיה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להריוןלימור03/02/2008
ביום רביעי עשיתי בדיקת דם להריון שהראתה בטא 37
ביום שישי עשיתי בדיקת הריון ביתית והתוצאה היתה חיובית.
אם כך מדוע הבטא ביום רביעי היתה כה נמוכה,האם יש משהו לא תקין או שזה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/02/2008לא ניתן ללמוד לפי הבטא אם מדובר בהריון תקין או לא . צריך לחזור על הבדיקה שבוע לאחר הפעם הראשונה ואז נהיה יותר חכמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
לימור03/02/2008עשיתי היום בדיקה והבא היתה 330 , האם תקין
יום רביעי היה 37 ,ויום א 330* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה לשאלתי הקודמת
לימור04/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו כן מתי לעשות בדיקת אולטרסאונד?
לימור04/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם04/02/2008העליה ברמת הבטא נראית תקינה.
את יכולה לעשות אולטראסאונד עוד שבוע-שבועיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה ראשוניתהריונית02/02/2008
שלום רב,
בעוד כ- 10 ימים אני עתידה לעבור סקירה ראשונית- מוקדמת.
אם כל הבדיקות היו תקינות עד כה, כולל שקיפות עורפית, מהו הסיכוי שיימצא ליקוי בבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר02/02/2008שלום לך!
הסיכוי תמיד קיים. אם לא היה כזה, הרי לא היה צורך בבדיקה, נכון?
בכל אופן, הסיכוי לכך לא גדול ואני מקווה שכך גם יהיה.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון- האם זה תקין??????אפי מהצפון02/02/2008
שלום,
הווסת האחרונה הייתה ב-19/12, נטלתי איקקלומין- לכן אני מודעת לכך שהיה לי ביוץ מאוחר לפחות בין היום ה-17 ל-19 לאחר הווסת.
לפי הווסת אני כרגע בהיריון ב- 6 + 2. לפני כיומיים ביצעתי US, נצפה שק היריון עם שק חלמון ללא קוטב עוברי המתאים לשבוע 5 + 4 (אם לוקחים בחשבון את האיקקלומין). האם זה תקין לפי דעתך? האם בעוד כשבוע וחצי אוכל לראות דופק?
בנוסף, נצפה ברחם נוזל חופשי- הרופא ציין שיכול להיות מדובר בדימום, אך לא אמר דבר נוסף בנוגע לכך. יש לציין שאין לי הפרשות דמיות או חומות- האם זה מצביע על בעיה כלשהי בהיריון?
אשמח לקבל תשובה מרגיעה.
היריון קודם הסתיים בהפלה נדחית בשבוע 8 +3 בעקבות היעלמות דופק עובר, מה הסיכוי שגם הפעם הדופק יעלם במידה והוא יופיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה נוספת....
אפי מהצפון02/02/2008האם ייתכן שהדימום הוא ישן וקשור להשרשת העובר, או שיש סיבה לדאגה (הנוזל נראה כמשהו סטאטי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לצפון
ד''ר בני שכטר02/02/2008בוקר טוב ושבת שלום!
בעוד כשבוע וחצי את אמורה להיות בשבוע 7 (לפי האולטרה-סאונד) ואז כבר צריכים לראות דופק.
בנוגע לתקינות ההיריון קשה לומר כעת דברים בנוגע לתקינותו, ולכן נאלץ להמתין בסבלנות.
הדימום אכן יכול להיות ישן, ולא לצאת החוצה לעולם, אלא להספג עצמונית.
הסיכוי לארוע חוזר של הפלה ספונטנית במקרה שלך נע בין -15-25 אחוז.
(בהיריון בודד הסיכוי לכך אצל כל אישה ללא ארועים קודמים הוא 12-18 אחוז).
בכל אופן, אני נוטה להיות אופטימי מטבעי, ולכן מאמין שהכל יהיה בסדר.
בהצלחה בעוד שבוע וחצי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)