מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשירי10/01/2008
שלום ובוקר טוב,
במקום עבודתי משפצים חדר בדיוק מול החדר שבו אני עובדת .
אני מעוניינת לדעת האם ריחות של טייח , צבע ואבק מסוכנים להריוני? (כרגע בשבוע 26).
אני סוגרת את הדלת והחלון בחדר פתוח.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם11/01/2008אם יש אוורור תקין בחדר אני סבור שאין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בבטןנורית10/01/2008
שלום
אני בשבוע 4+5
אני מרגישה לחץ חזק בצד השמאלי התחתון של הבטן
הכאב מתגבר בזמן ואחרי קיום יחסי מין
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי שכן
ד''ר רמי אבירם11/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלסמוזיסגיל09/01/2008
שלום שוב! בקשר לאישתי (בשבוע ה-17). לפני מיספר ימים נכחנו שנינו באירוע בו הגישו כמנה עיקרית בשר אנטריקוט אשר היה דיי נא, אישתי אכלה ממנו גם. האם היה סיכון באכילת הבשר בגלל האפשרות של הידבקות בטפיל הטוקסופלסמוזיס??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במידה והבשר היה נגוע יש סיכוי להדבק
ד''ר רמי אבירם11/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד בנושא
גיל12/01/2008אך האם התקנים בישראל של מתן אנטיביוטיקה לבקר לא מחסלים את המחלה בבקר הנגוע? כמה נפוץ מיקרה זה של הידבקות בארץ ע"י אכילת בשר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמקרים אינם נפוצים אך קיימים
ד''ר רמי אבירם13/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןלימור09/01/2008
ב 15/12 עברתי הפלה,
מתי הכי מוקדם בבדיקת דם לבדוק אם אני בהריון?
אם היום אני יעשה בדיקת דם ואני אכן בהריון האם התוצאה תראה זאת אפילו בערכים קטנים?
או האם ב 15/1 עליי לעשות בדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכי עד סוף החודש
ד''ר רמי אבירם09/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ו"דיאטה"נורית09/01/2008
שלום
2 שאלות בבקשה
אני בתחילת הריון שבוע 4+3 עם משקל עודף
גיל 24 גובה 172 משקל 108
אני משתדלת מאוד עקב המשקל לאכול דברים לא משמינים
אוכלת לחם קל הרבה סלט, ירקות וכד'
האם ירידה במשקל יכולה לפגוע בעובר.
יש לצין שאני אוכלת בערך 3 ארוחות ביום רק מפחיתה בקלוריות ושומנים.
האם זה בסדר? ממה עלי להיזהר?
בנוסף, בד"כ בהריונות שלי, מהחודש השני אני מרגישה רע מאוד ומקיאה בלי הפסקה, כמו כן כמעט ולא אוכלת במשך 3 חודשים בערך.
האם זה יכול לסכן את העובר?
תודה מראש,
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם09/01/2008בשני המקרים אין סכנה לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתדנה09/01/2008
ידוע לי שסקירה מוקדמת עושים בין השבוע ה-14 ל-17. מה המשמעות של ביצוע סקירה מוקדמת לאחר השבוע ה-17?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם09/01/2008אין משמעות מיוחדת פרט לעובדה שאם יש בעיה מגלים אותה יותר מאוחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקשויות הבטן**נתי**08/01/2008
שלום...
במהלך היום הרגשתי התקשויות מאוד חזקות של הבטן יותר מבד"כ האם זה מעיד על לידה קרבה?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה שבוע את?
ד''ר רמי אבירם09/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בהכרח מעיד על לידה
ד''ר רמי אבירם11/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישת דם הריון צעירנתנאל08/01/2008
אני בהריון אחרי בדיקת דם שעשיתי בטא 69 חודש ראשון,
הרגשתי כאבים במותן כמו צירים שלחו אותי למוקד חרום שהתברר שקרישי דם מוערכים בבדיקה שנערכה, הגעתי למיון
ואמרו שזה חורג בנקודה וחצי מעל הנורמה ושבגלל שההריון צעיר אז לא ניתן לדעת, אך לעשות בדיקה נוספת, עשיתי בדיקה נוספת ששוב יצא שהקרישת דם אותו דבר. מה זה אומר? מה הן ההשלכות לכך, אני נורא חוששת, זהו ההריון השני כעבור 4 שנים. אחרי הלידה ירדתי במשקל עד למצב אנורקסי ששהיתי בו שנה וחצי. וארבע שנים אחרי בריאה מלאה. קיבלתי מחזור ראשון טבעי אחרי 4 שנים, בתחילת ספטמבר השנה, לאחר שהפסקתי טיפול באיקאקלמין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה איננה ברורה ואינה מובנת
ד''ר רמי אבירם09/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באן נמוכהשרית08/01/2008
שלום
אני בשבוע 23 , והבטן " מאוד נמוכה ", האם זה מעיד על בעיה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם09/01/2008אם העובר מתאים לגיל וכמות המים תקינה אז אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 19 להריוןחסוי08/01/2008
שלום לרופאים
אני נמצאת בשבוע 19 להריון ומרגישה את הבטן שלי קשה כמו אבן
ולפעמים אני גם מרגישה לחץ בבטן תחתונה כלפי מטה מהנרתיק
בנוסף יש לי כאבי בטן כמו כאב מחזור
האם זה בסדר?
יש לציין שעשיתי סקירת מערכות מוקדמת ושקיפות וכמובן חלבון עוברי כל התוצאות תקינות לחלוטין
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם09/01/2008אלה תלונות שכיחות בהריונות תקינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאנורית08/01/2008
שלום
בתאריך 6/1/08 בטא 78
8/1/07 (יומיים אחרי ) בטא 230
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה טוב
ד''ר רמי אבירם09/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לד"ר -- אולטרה-סאונדליאור08/01/2008
שלום רב,
לאחר בדיקת אולטרה-סאונד (הריון חודש 5) התגלה כי אחת הכליות הינה בגודל של 7 מ"מ והשניה בגודל תקין של 4 מ"מ.
השאלה היא עד כמה הדבר מסוכן אם בככל
אנו שוקלים לגשת לבדיקה אצל רופא מומחה בתחום בהקדם האפשרי... אך שוב השאלה היא האם לפי דעתך יש צורך בכך ובכלל מה הסיכון????
במידה וכן מומלץ לגשת לבדיקה נוספת האם ישבאפשרותך להמליץ על קליניקות פרטיות באיזור המרכז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר אבירם יסביר בהרחבה
ד''ר בני שכטר08/01/2008אבל לבינתיים.
הרחבה של אגני כליה בתור ממצא יחיד הוא ממצא די שכיח. בחלק הגדול של המקרים יש צורך במעקב בלבד במהלך ההריון וכמו כן לעשות אולטרה-סאונד כליות לאחר הלידה לילוד.
בנוסף יש צורך ביעוץ נפרולוג ילדים בנוגע למצב ושם תקבלו אינפורמציה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות אולטרה-סאונד
ליאור08/01/2008תודה,
נמתין גם לתגובתו של ד"ר אבירם... אנו די לחוצים מכל העניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם09/01/2008הממצא שכיח בהריון ולרוב חסר חשיבות
הרחבה עד 5 ממ אינה נחשבת כלל
מומלץ מעקב במרפאה אצל מומחה לאולטראסאונד
מומלץ גם יעוץ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשוןנורית08/01/2008
שלום
לאחר בדיקת דם שעשיתי נראה כי אני בהריון ( בטא 78 )
היום , כעבור יומיים מהבדיקה הקודמת עשיתי בדיקה נוספת ואני ממתינה לתשובה
כיום אני כנראה בשבוע 4+2 מתי מומלץ לבצע אולטרסאונד ראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר08/01/2008שלום לך ומזל טוב!
תלוי ברופא שלך, אבל עדיף סביב שבוע 7, כי אז כבר אמורים לראות עובר ואפילו דופק.
כאשר הבדיקה נעשית מוקדם מידי, זה יכול לגרום למתח ולחץ ללא צורך, כאשר לא רואים עדיין דופק וסתם ממתינים וכוססים ציפורניים בעצבנות עד לשבוע 7.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה cmvdikla08/01/2008
אלה התוצאות שקיבלתי הרגע
CMV IgG 2.6
CMV IgM NEGATIVE
ובהערות היה רשום
שינוי שיטה-נא לא להשוות א
0.4-0.6 IU/ml=EQV.-גבולי
0.6 מעל IU/ml=POSITIVE
אשמח אם תוכל לעזור ולהסביר לי את תוצאות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אומר
ד''ר בני שכטר08/01/2008שבעבר נחשפת לוירוס ה- CMV, אבל כעת אין בעיה חריפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
dikla08/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלסמיה בהריוןחסוי08/01/2008
שלום רב,
אני בשבוע 12 (הריון תאומים) אחרי IVF.
יש לי טלסמיה מיינור כך שההמוגלובין תמיד סביב ה- 9.
כבר בשבוע ה- 7 להריון ירד ההמוגלובין ל- 8.5 ואחכ ל- 8.2.
אתמול עשיתי בדיקת דם ההמוגלובין ירד ל- 7.5.
(יש לציין כי רמת הברזל ורמת ה- B12 תקינה לחלוטין)
כשהיינו אצל רופא הנשים הוא אמר לפני כמה שבועות שנמתין ונראה אם יירד.
האם הפתרון הינו לקיחת מנת דם?
מה החסרונות בלקיחת מנת דם מבחינת ההריון ?
אשמח לקבל תשובה
המון תודה,דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר08/01/2008שלום לך!
כדאי במקרה שלך להתייעץ עם המטולוג בנוגע לטיפול.
אם הטיפול בכדורי ברזל לא מועיל, האפשרויות הנוספות הן מתן ברזל בעירוי או מתן מנות דם.
בעיקרון אף אחד לא אוהב לתת או לקבל דם בשל האפשרות (הנמוכה) להדבק במחלות ויראליות (במיוחד בהיריון) או לתגובות אלרגיות כנגד הדם, אבל כאשר אין ברירה זה הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התגובה המהירה!
דנה08/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)