מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרים מדומיםשיר02/01/2008
שלום רב,
אני בשבוע 35 ואנני מרגישה לחצים מסויימים בבטן או את צירי הברקסטון שכולן מדברות עליהם. האם כולן חייבות לחוות צירים אלו לפני מועד הלידה? האם זה מעיד על משהו אם אנני מרגישה אותם כעת?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/01/2008לא חייבים להיות צירים
חשוב לשים לב לתנועות העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ססטרפוקוסנגה02/01/2008
שלום ,
אני בשבוע 30 להריון, חברה שלי לעבודה חלתה במחלת הססטרפוקוס , היא היתה עם חום גבוהה 4 ימים בבית, ועכשיו ירד לה החום והיא רוצה לבוא מחר לעבודה רציתי לשאול מס' שאלות:
1) אם הוירוס עדיין נמצא אצלה, מה הסיכויים להידבק, ואיך נדבקים בזה ?
2)האם הוירוס הזה יכול לגרום ללידה מוקדמת?
3)האם הוא יכול לגרום לסיבוכים כשלהם בהריון ואם כן אילו?
4) מה ההמלצה האם ללכת מחר לעבודה
יש לציין שהיא עובדת ממש ליידי לא רחוק ממני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/01/2008סטרפטוקוק בגרון איננו וירוס
אפשר להדבק מזה
מחלת חום עלולה לגרום ללידה מוקדמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבעיהרנה02/01/2008
שלום
בחודש נובמבר עברתי טיפול הפריה I.V.F , הטיפול נכשל וקבלתי וסת ב- 24.11.07 . עד היום 2.1.08 לא קבלתי וסת, איחור של 10 ימים , עשיתי בדיקת היריון בבית ואין הריון, המחזור שלי סדיר בדרך כלל, אז מה הבעיה ומה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/01/2008במידה ואין הריון לקחת טבליות לקבלת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מדומיםשיר02/01/2008
שלום רב,
אני בשבוע 35 ואנני מרגישה לחצים מסויימים בבטן או את צירי הברקסטון שכולן מדברות עליהם. האם כולן חייבות לחוות צירים אלו לפני מועד הלידה? האם זה מעיד על משהו אם אנני מרגישה אותם כעת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חובה שיהיו צירים
ד''ר רמי אבירם03/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הקרון והריוןמיה02/01/2008
שלום רב
בעלי ואני מבצעים כעת את הבדיקות הגנטיות לפני הריון.
בעלי סובל ממחלת הקרון ומטופל בתרופות ורציתי לדעת האם האם באיזושהי צורה יש סיכון כלשהו או האם זו מחלה תורשתית
אודה על התשובה
תודה מראש
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מציע להפנות השאלה ליועץ גנטי
ד''ר רמי אבירם03/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת כביסהשיר02/01/2008
שלום
היום הפעלתי מכונת כביסה ונגעתי באבקת כביסה. לאחר מכן שכחתי לשטוף ידיים , וואכלתי תפוז (עם הידיים).
האם יש סכנה לעובר?
אני רוצה לציין שאחר כך הרגשתי בסר גמור , כלומר שום תוםעות מוזרות של קלקול קיבה או משהו כזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנה לעובר
ד''ר רמי אבירם03/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה...אפרת02/01/2008
בוקר טוב,
לפני חודשיים הפסקתי לקחת גלולות לאחר תקופה של 6 שנים. חודש שעבר המחזור שלי איחר ב-3 ימים והיה מאוד מוזר (יום אחד היה דימום ולאחר מכן הפסיק-0 חזר אחרי יומיים..) החודש טרם קיבלתי מחזור- בנתיים איחור של ארבעה ימים. במהלך השבוע האחרון יש לי כאבי מחזור אבל רק הפרשות לבנות ללא דימום. מתי ניתן לבדוק האם אכן מדובר בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר כבר לבדוק
ד''ר רמי אבירם03/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםאיילת01/01/2008
תאריך המחזור האחרון היה אמור להיות ב 21.12.2007
עשיתי בדיקת דם וגיליתי שאני בהריון :
ב 26.12.07 יצא 115
ב 01.01.07 יצא 1178
האם תקין ההריון ? אין חשש להריון מחוץ לרחם בתוצאה הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין IU/L ל MIU/L
איילת01/01/2008תוצאות הבדיקה: BETA-HCG מוצגת ביחידות IU/L
הבחנתי שבכל הטבלאות, הערך של BETA-HCG נמדדים לפי יחידות MIU/L
האם אפשר להסיק מכך שאני בהריון?
האם יש משמעות להבדל בין היחידות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרוב לוודאי שהריון תקין
ד''ר רמי אבירם03/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב, שאלה דחופה בבקשה!!טלי01/01/2008
א. מה זו בדיקת סלפינגוגרפיה? איך היא מתבצעת, מתי יש לבצעה וכמה היא עולה?
אני בשנות ה-20 המאוחרות לחיי, מנסה מעל לשנה להרות הריון ראשון.
כרגע אני ביום ה-3 לפרוגילוטון ע"י המלצת הרופאה שלי.
אני חייבת בבקשה עזרה:
אם בשבוע ההוא שבו צריך לקבל מחזור- אני אכן מקבלת, אני צריכה להמשיך לחפיסה הבאה, עד שמתקבל הריון ואין מחזור (מן הסתם)
אולם מה אני עושה אם בתאריכים בהם אני צריכה להתחיל לקחת את החפיסה הבאה, אין קיום יחסי מין?? (עקב אולי מילואים של הבעל)???
האם להפסיק ולשבש בכך את "המחזוריות" של הנסיונות להרות ולקיחת החפיסות,
או פשוט להמתין את החודש של המילואים (אולי), ומשם להמשיך?
בבקשה עזרו, אנחנו מעל לשנה מנסים, ועכשיו הסוגייה הזו נכנסת באמצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצלחת לבלבל אותי
ד''ר בני שכטר02/01/2008ערב טוב!
1. בנוגע לשאלה הראשונה, מדובר בעצם בצילום רחם. מזריקים חומר ניגוד לרחם ומשם הוא עובר לחצוצרות והמטרה היא לראות האם יש מעבר תקין דרכן ואת מבנה הרחם.
בנוגע למחיר, יש לברר בקופה.
2. לא הצלחתי להבין את השאלה מרוב הפרטים. אני מציע שתשאלי את הרופאה שלך למה היא התכוונה ומה היא מציעה לעשות בסיטואציות שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מבולבלתמור01/01/2008
שלום לכולם
בבדיקת האולטרסאונד שביצעתי אתמול נאמר לי שהעובד בן 7 שבועות ו 0 ימים - באיזה שבוע אני להריון (שבוע שביעי ? שבוע שמיני?)
תודה רבה
ובהצלחה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאד פשוט
ד''ר בני שכטר02/01/2008את שבעה שבועות מלאים והחל ממחר את שבעה שבועות ועוד יום אחד (משמע בתוך השבוע השמיני) אבל הספירה הנכונה היא כפי שציינתי (7 שבועות +1).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת הפקק הרירימירי01/01/2008
שלום רב!
רציתי לשאול, האם יש תופעות שאמורים להרגיש אחרי צניחת הפקק הרירי של צואר הרחם?
אני בשבוע 34+ 5 ימים, ויש לי חשד שאולי כשהייתי בשירותים או משהו כזה, זה נפל.
האם זה יכול להיות שזה נפל בלי שהרגשתי שום דבר?
בעלי טוען שזה לא יכול להיות כי בטח היו לי לפחות שאריות של דימום בנרתיק או משהו כזה.
האם זה נכון?
האם ניתן לראות באלטרא סאונד רגיל אם זה נפל או לא?
אשמח לקבל תשובה בהקדם כי אני קצת דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא סביר
ד''ר בני שכטר02/01/2008שלום לך!
לא סביר שהפקק הרירי יצא בשבוע מוקדם, אלא אם כן יש צירים מוקדמים.
במידה ויש דימום ו/או צירים מוקדמים יש צורך בבדיקת רופא/ה.
בכל אופן את הפקק הרירי לא רואים באולטרה-סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת העמסת סוכרמיטל31/12/2007
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 24 +יומיים. ביצעתי היום העמסת סוכר של 50 מ"ג והתוצאה יצאה 51. האם זה תקין?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן תקין
ד''ר בני שכטר02/01/2008:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EBVיעל31/12/2007
1.אני בשבוע 11, בבדיקת דם שערכתי בשבוע 6+6ימים, נמצא EBV.EBNA POSITIVE>>600
האם יש סכנה כלשהי לעובר??( בשבוע 3 בערך היו לי יומיים שלושה עם חום).מה משמעות התוצאה?
2.כמו כן בבדיקת הפטיטיס Ab Bs התוצאה0.42 mlU/ml-מה המשמעות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
קשה לענות ללא הטופס המלא מול העיניים.
קחי את התשובות וגשי לרופא/ה שלך וביחד תראו במה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאר התוצאות-מודאגת
יעל04/01/2008להלן הטופס המלא:
- NEGATIVE TPHA
- U/ml >>600 POSITIVE EBV.EBNA
- IU/ml 0.20 NEGATIVE CMV IgG
- שלילי CMV IgM
- IU/ml 3.00 לא מחוסן TOXOPLASMA IgG
- AU/ml 3.00 NEGATIVE TOXOPLASMA IgM
- mIU/ml 0.42 HEPATITIS Bs Ab
כמו כן ערכתי שוב בדיקה לגביEBV (חודש אחרי הבדיקה שצרפתי כאן) והתוצאה יצאה זהה.
דאגתי היא להשלכות על העובר, אילו השלכות יכולות להיות לנ"ל והאם אני עדיין חולה? הבדיקה הראשונה נערכה בשבוע6-7 והשנייה בשבוע 11.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם04/01/2008התוצאה יכולה להעיד על זיהום בעבר בEBV ולאו דווקא מחלה בזמן ההריון.
יש לברר זאת עם הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל**נתי**31/12/2007
שלום....
בשבוע שעבר עשיתי הערכת משקל בשבוע 33+5...והעוברית במשקל של 2.210...
א. האם תקין???
ב. הראש שלה כרגע נמצא למטה מה הסיכוי שהיא עוד תתהפך והראש יעבור להיות למעלה????
(עד שבוע מאוחר הייתה במצב עכוז ואני מפחדת שהיא תחזור להיות במצב הזה)....
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר02/01/2008לילה טוב!
משקל תקין.
יש סיכוי שהיא עוד תתהפך, אבל רוב הסיכויים שלא.
אז בואי נשמור על אופטימיות זהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 8גל31/12/2007
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 8 מזה יומיים מופיע לי דימום בצבע חום ורדרד.
בבדיקת אולטסאונד שנערכה אתמול נמצא קריש דם קטן ברחם שכנראה ממנו מגיע הדימום.
ושצריך לנוח.
מאיפה הגיע הקריש דם?
והאם הוא אמור לעבור?
מה זה אומר לנוח ,שכיבה מלאה?
אני יכולה ללכת לעבודה?
יש קשר בין יציאה (צואה) לבין הדימום ?כל פעם שאני בשרותים ועושה צואה
ההפרשה הזו מגיעה יכול להיות מהתאמצות.
אני ממש בלחץ האם הקריש דם יכול לפגוע בעובר?
הרופא אמר לי לחזור אליו בעוד שבוע וחצי.
תודה מחכה לתשובתך המהירה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה לא קריש דם אלה שטף דם יש שוני
גל31/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלי לחץ
הדימום כנראה נובע מאיזור ההשרשה של ההיריון ברחם. הדם מצטבר שם וכאשר את מתאמצת (כמו בזמן יציאה) הדם נדחף החוצה.
מנוחה יכולה להועיל, למרות שהדבר לא הוכח בעבודות מבוקרות בנושא.
בכל מקרה של דימום בתחילת ההריון, זה נקרא "הפלה מאיימת", אך למרבה המזל ברוב המקרים הדימום מפסיק וההיריון ממשיך באופן תקין.
לכן תנוחי, תתאזרי בסבלנות ונקווה לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)