מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נאוטרופילים ברמה גבוההיעל06/01/2008
שלום רב!
אני בשבוע 19 ובמסגרת בדיקות הדם שעשיתי התגלתה רמה גבוהה של נאוטרופילים (77.7%).
שאר סוגי כדוריות הדם הלבנות ברמה תקינה (מונוציטים - 6.3%, אאוזנופילים - 0.9%, באזופילים - 0.2%, לימפוציטים - 14.9%).
אני יודעת כי התוצאה מעידה על דלקת, אך לא ידוע לי איפה. אני יכולה לשער שאולי מדובר בדלקת חניכיים (אני סובלת באופן כרוני) או בדלקת בדרכי השתן / בנרתיק. יש לציין שלא בדקתי אף אחד מהנ"ל.
א. מהי הסבירות שאכן אחת מ-3 האפשרויות שהעליתי היא הנכונה.
ב. מהי הסכנה לעובר בכל אחד מן המקרים.
ג. אני אמורה לעבור מחרתיים דיקור מי שפיר - האם הדיקור מסוכן יותר לאור הממצא הנ"ל?
בתודה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ת
ד''ר רמי אבירם07/01/2008שיעור נויטרופילים גבוה בדם עלול להעיד על תהליך דלקתי
דלקת חניכיים היא אפשרות
אין סכנה לעובר ואת יכולה לעבור דיקור במידה ואת מרגישה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוזרת ממעקב ביה"חג'וי06/01/2008
שלום ,
שלוש שאלות ברשותך :
אני שבוע 40+ 4 הלכתי למעקב במיון יולדות מוניטור תקין ללא צירים , בבדיקה וגינלית נאמר לי
שהצוואר אחורי באורך 0.5 ס"מ סגור ? זה אומר שהוא 100% מחוק ?
בזמן ההריון בדיקת העמסת סוכר 50 גר' יצאה 151 ,הרופא שלי שלח אותי לבדיקה נוספת אך לא של 100 גר' אלא בדיקה שהגעתי בצום נלקח ממני דם אמרו לי לאכול ולחזור לאחר שעתיים לבדיקת דם נוספת , היום במיון הרופאה שבדקה אותי אמרה שהיא ממליצה לעשות את בדיקת העמסת סוכר 100 גר' . רציתי לדעת מה הטעם ? אני ממש לפני לידה, העובר שוקל 3,092 ק"ג כלומר לא גדול במיוחד וכמות מי השפיר תקינה , מה הטעם בביצוע בדיקה מסוג זה ?
שאלה אחרונה - נאמר לי בביה"ח שאם אני לא יולדת עד שבוע 41+3 אז הם נותנים זרוז , האם זה נורמלי ?
סליחה שזה ארוך ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם07/01/2008אין טעם כעת לבצע את ההעמסה המלאה
ניתן לבצע זרוז בשבוע 41+3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי06/01/2008
האם שבוע 12 להריון מראה על התחלת חודש שלישי או התחלת חודש רביעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש, אבל ממש לא חשוב
ד''ר בני שכטר06/01/2008הספירה הנכונה נעשית בשבועות ולא בחודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןליאת06/01/2008
אני בשבוע 5 ו 3 ימים הייתי באולראסאונד והרופא ראה שק היריון אבל לא נראה עובר בשק
באיזה שבוע אני בטוח יוכל לראות את העובר ? כי אני ממש לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך להמתין
ד''ר בני שכטר06/01/2008ולחזור על הבדיקה בעוד שבועיים ואז כבר חייבים לראות עובר ואולי גם דופק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 7 ללא דופקדנה06/01/2008
הי, אני בשבוע 7+2. היום בטא כבר 9500 (בהתחלה לא היו הכפלות, עכשיו זה בסדר). ביום שלישי שעבר ראו שק בלי שק חלמון. היום ראו שק חלמון לא סדיר אבל אין דופק. הרופא אמר לחזור עוד יומיים כי בבטא 9000 הוא מצפה לראות דופק. האם זה מוקדם מדי עוד יומיים? האם יש סיכוי שזה תקין עדיין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבטיח
ד''ר בני שכטר06/01/2008אבל בואי נמתין את היומיים שהרופא ביקש ואז נראה האם יש דופק או לא.
נקווה לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובהשלי06/01/2008
מחיקה של הצוואר זו התרשמות של הבודק ידנית
אורך צוואר מתייחס לעתים לאורך באולטראסאונד
העמסת סוכר של 100 גר נעשית כאשר התוצאה בבדיקה של 50 היא מעל 140
אין הרבה טעם לעשות אותה כעת אלא אם כן חושדים בתינוק גדול
זה נורמלי לעשות זרוז בשבוע 41+3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם06/01/2008בטא 237 מתאים להריון בן שבועיים בערך
הסיכויים לא רעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה בגיל 30רווית06/01/2008
אני בגיל 30 לחיי גרה באחת ממדינות אפריקה. נקלטתי להריון ואני מרגישה נפשית שאני לא מסוגלת לעבור את התהליך של הריון במדינה הזו עוד בהתחשב שאני עובדת ונאלצת לנסוע בחולות כל יום 4 שעות ברכב גיפ ועובדת בעבודה מלחיצה מאוד. כמו כן אין תשתית בריאותית לטפל בבעיות הריון במדינה זו ורוב הזרים עוזבים את המדינה בחודש שישי למדינת המקור מה שיגרום לי לאבד את העבודה.
החלטתי לבצע הפלה- אני בשבוע 5 תחילת 6 - אני יודעת בדרך כלל משתמשים בשילוב של שנית כדורים לביצוע ההפלה - כאן יש להם אך ורק את הכדור ציטוטיק - אנא יעץ לי מהם הסיכונים בשימוש בכדור, מה הסיכון בזיהום עקב הפלה באופן זה- הם נותנים את התרופה וגינלית ולא משאירים את הבחורה להשגחה- מה תופעות הלווי - במה עלי להצטייד?
במידה וידרש טיפול משלים הם משתמשים כאן בשאיבה- אני חושבת שכל תהליך משלים אני יעשה מחוץ למדינה- מה היתרון של שאיבה על פני גרידה? אנא יעץ לי באם את הטיפול המשלים כדאי לעשות מחוץ למדינה ואם כן האם ישנו מרכז רפואי באירופה שאתה יכול להמליץ לי עליו.
בתודה מראש
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם06/01/2008אין סיכון משמעותי בשימוש בכדור אבל הוא לא תמיד עוזר
פעולת השאיבה מבטיחה בדרך כלל את סיום ההריון
זו פעולה פשוטה וניתן לבצע אותה ברוב המרכזים הרפואיים
אשמח לעזור שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה בגיל 30
רווית06/01/2008האם יש חשש שאני מבצעת את הפעולה באפריקה? זוהי הפלה שניה שלי הפלה קודמת היתה בשבוע 26 באוםן של זירוז לידה בגיל 24 - האם הסיכון לעקרות עולה? האם יש חשש לפריון בעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עובראפרת05/01/2008
שבוע טוב,
מתי ניתן לראות דופק עובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 6
ד''ר רמי אבירם06/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימי?נורית05/01/2008
שלום
אני 3 חודשים לאחר הפלה טבעית, וסת אחרונה בתאריך 6/12/07 מחזור סדיר כל 28 יום גם לאחר ההפלה.
קיימתי יחסים ביום הביוץ ( או יום לפני ) כרגע יש איחור של ימים אחדים בוסת. אין בעיות פוריות ( 3 פעמים ניסינו ושלוש פעמים הצלחנו , הפעם האחרונה הפלה )
שלשום עשיתי 2 בדיקות ביתיות, לאחר 7-8 דקות הבחנתי בקו נוסף אך חלש מאוד בשתי הבדיקות ( בדיקות שונות ).
יום אחרי בדיקה נוספת בבוקר- שלילי
האם יתכן כי מדובר בהריון כימי?
בנוסף אני סובלת מכאבי בטן חזקים מאוד, אין הפרשות או כל דבר אחר.
מחר עושה בדיקת דם אך חשוב לי בכל זאת לשמוע את דעתכם.
תודה מראש,
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורש בדיקה
ד''ר בני שכטר05/01/2008שלום לך!
עדיין אם יש היריון מדובר בהיריון צעיר ולכן יש צורך בבדיקת דם שהיא מדוייקת יותר.
בנוגע לכאבי הבטן שלך, הם מטרידים אותי, ולכן יש צורך בבדיקה לשלול שחלילה אם יש היריון לא מדובר בהיריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון?נועה04/01/2008
שלום רב.
קיבלתי תוצאה של 4 IU/l
תאריך וסת האחרון הוא 9/12/07.
הבדיקה נערכה היום 3/1/08.
האם יש סיכוי להריון?
האם יתכן כי מדובר הריון פשוט צעיר עדיין כדי להפיק תוצאה גבוהה יותר
מה ההבדל בין IU/l לבין mIU/ml ?
האם כדאי לבצע בדיקה חוזרת? אם כן - מתי?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם04/01/2008התשובה להריון -שלילית
איזה טעם יש לבצע בדיקה לפני שיש איחור במחזור??
אין הבדל בין IU/l לבין mIU/ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה וגרד בהריוןלימור704/01/2008
אני בשבוע 14 להריון
וסובלת מגירוד עז ופריחה באיזור המתניים והיריכיים
קיבלתי מרופא עור משחה עם סטרואידים שלא עזרה
האם יש איזה תכשיר כלהוא ללא מרשם רופא שיכול לעזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם04/01/2008אפשר לנסות תכשירים אנטי היסטמינים(אנטי אלרגים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותהריונית04/01/2008
בוקר טוב,
הריון שבוע 8 + 3 ימים, בלילה והיום בבוקר לאחר מתן שתן, נצפו הכתמות חומות קלות- בהירות כמו לפני מחזור. ללא נזילות, רק בניגוב.
האם יש סיבה לדאגה? אין כאבים נוספים, או משהו גורם אי נוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבצע אולטראסאונד לתקינות ההריון
ד''ר רמי אבירם04/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשלי03/01/2008
שלום . כיום אני בשבוע 8 לפני כשבוע היה דימום ופסק ועד היום יש לי הפרשות חומות .הרופאה אומרת לפי בדיקה שהכל בסדר.אני עובדת מאוד קשה פיזית האם העבודה יכולה לסכן את ההריון .ובאיזה מצב אפשרי לקבל שמירת הריון .תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר03/01/2008שלום לך!
כב רעניתי כאן בעבר מספר פעמים בנושא.
אנחנו ממליצים על מנוחה בת מספר ימים, למרות שאף עבודת מחקר לא הוכיחה כי המנוחה מונעת הפלה או שעבודה גורמת לה.
בנוגע לשמירת היריון, לא בטוח שיש צורך בכך, ותצטרכי לדון על כך עם הרופאה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפעם פירטתי כבקשתכםטלי03/01/2008
אבל טרם קיבלתי תשובה.
השאלה היא:
אני בשנות ה-20 המאוחרות לחיי, מנסים מעל לשנה להרות הריון ראשון.
כרגע אני ביום ה-5 לפרוגילוטון ע"י המלצת הרופאה שלי.
אולם עכשיו נכנס עניין שבו ייתכן ובעלי יצטרך לצאת למילואים.
מה עלי לעשות אם אכן הוא יוצא עליהם?
האם לחכות שיחזור, ובכך לשבש את כל המחזוריות הזו (ז"א לא לקחת כדורים, כי גם אין קיום יחסים)??
(כמובן מדובר על מקרה בו אני כן מקבלת מחזור- מה שאמורים לא לקבל, אם מקיימים יחסים באופן תדיר כל תקופת לקיחת הכדורים).
בבקשה עזרו, כאמור אנחנו מעל לשנה מנסים, ועכשיו הסוגייה הזו נכנסת באמצא.
בתודה מראש ובבקשה תשובה כי זה דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/01/2008האם התחלתם לעשות בדיקות לברור ליקוי פריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה, בבקשה מענה בחזרה
טלי03/01/2008לא, ומה זו הבדיקה הזו? איך מבצעים אותה?
מה שכן, בעלי קיבל הפניה לבדיקת זרע. טרם התקבלו תוצאות. תוך כמה זמן מתקבלות התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר בני שכטר03/01/2008בירור פיריון מורכב מסדרת בדיקות (דם, אולטרה-סאונד,ולעיתים צילום רחם או בדיקות אחרות) שבדיקת זרע היא אחת מהן.
בד"כ יש תשובה באותו היום או למחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טלי04/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקקלומין+אסטרופםמיכל02/01/2008
אני בת 26 החודש המחזור שלי היה 21.12
לקחתי אקקלומין+אסטרופם כדור 1 ביום . ביום ה10של המחזור עשיתי בדיקה אצל הרופאה שחלה ימין 1.91זקיק 1ושמאל 1.84זקיק 1רירית 0.39מ"מ.וביום ה13 של המחזור עשיתיבדיקת זקיקים שחלה שמאל 11זקיק 1 רירית 5מ"מ . הערות שחלה ימין החזר ציסטי פשוט בקוטר 32מ"מ מה זה אומר האם היה ביוץ או לא האם הציסטי יכולה להפריע להריון מה אני צריכה לעשות האם יהיה ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/01/2008יתכן והיה ביוץ ויש אפשרות לבדוק את זה בבדיקת דם ביום 21-23 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)