מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ על השלפוחיתמיטל16/01/2008
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 26 + 4 ימים. הריון שני. בשבועות האחרונים יש לי לחץ על שלפוחית השתן (כמובן שזה מתנועות העובר) ואני מוצאת את עצמי בממוצע כל חצי שעה ארבעים דקות הולכת לעשות פיפי, כך גם בלילה. תרבית שתן יצאה שלילית וגם סוכר בדם תקין. העובר משתולל בבטן ואז אני מרגישה מין רעד וכאלו הרגשה שיש לי פיפי לוחץ , ואז אני הולכת לשירותים. לפעמים זה בשביל כמה טיפות ולפעמים קצת יותר. אציין שאני בקושי שותה שתי כוסות מים כל היום (אני לא שותה קפה או תה).
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם17/01/2008יתכן וזה לחץ על השלפוחית ויתכן ומדובר באי יציבות של השריר שמכווץ את שלפוחית השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי בלוטת תריס בהריוןאורחת*16/01/2008
אני בהריון שבוע 11, בבדיקת דם יצא הערך הבא:
TSH 0.260
האם הערך שיצא תקין?
במידה שלא, מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתייעץ עם רופא הנשים שלך
ד''ר רמי אבירם16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להריוןלימור16/01/2008
מאיזה ערך מינימלי , מיספרי, של בדיקת דם להריון יודעים כי יש הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 25
ד''ר רמי אבירם16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידהליאת16/01/2008
אני בהריון עם עובר אחד.
כמה זמן נמשכת חופשת הלידה, הבנתי שהיא קצת יותר ממה שהיה קודם.
אודה לתשובה ברורה הניתנת לחישוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 14 שבועות
ד''ר רמי אבירם16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 19 + 4 ימיםחסויה16/01/2008
שלום
אני נמצאת בשבוע 19 + 4 ימים להריון
האם אני בשבוע 19 או 20 להריון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 19
ליאת16/01/2008את בשבוע 19. רק בעוד 3 ימים תהי בשבוע 20
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 19
ד''ר רמי אבירם16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 5 להריוןנווה16/01/2008
שלום רב!
אני בשבוע 5 ו4 ימים , חישוב לפי הזרעה . נמצא שק הריון אך ללא הד עוברי . בעבר 4 הפלות טבעיות עקב שק הריון ריק , כרגע עם תמיכה של קרינון , הרופא אמר שכנראה זהו הריון לא תקין ושבוע הבא אם לא יופיע עובר עם דופק אז - גרידה. מה הסיכויים שאכן יופיע העובר עם דופק ?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר לדעת
ד''ר רמי אבירם16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באגן (עצם הכסל ?)שרון16/01/2008
שלום,
אני בשבוע 19 להריוני וחשה כבר מס חודשים (כנראה מתחילת ההריון) בכאב באגן העליון (עצמות הכסל) שמתגבר לאחר הליכה ספורטיבית אבל קיים גם כשאני לא עושה ספורט.
האם יתכן שהכאב קשור להריון ?
תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם16/01/2008כאבים בעצמות האגן קיימים בהריון לרוב בחיבור בין שתי עצמות הPUBIS וזה לא עצם הכסל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראשדנה16/01/2008
אני בשבוע 15, הריון ראשון. אתמול התרוצצתי הרבה ומהצהריים אני סובלת מכאב ראש חזק בצד הימני-עליון של הראש. בעבר כאב ראש היה חולף רק לאחר שינה טובה, אפילו כדור לא ממש היה עוזר (יצויין שלא הייתי סובלת באופן שכיח מכאבי ראש). היום בבוקר קמתי עדיין עם כאב ראש, אבל מעט פחות. החלטתי לא ללכת לעבודה ולנוח. השתדלתי אתמול לשתות כרגיל (אני בד"כ לא שותה כמעט, אבל מאז ההריון אני שותה בערך ליטר). אני לא לוקחת כדורים בד"כ ובכלל לא בהריון. האם צריך להבדק?
שאלה נוספת: המחזור שלי אינו סדיר ושבוע ההריון נקבע בהתאם לאולטרסאונד מ-28.11 שהראה שבוע שישי+5. בבדיקת אולטרסאונד מ-2.1 אצל אותה רופאת הנשים שלי נאמר לי שאני שבוע 12 + 4 ובבדיקת שקיפות עורפית שעשיתי ארבעה ימים אח"כ ב-6.1 אמר לי הרופא שמתמחה באולטרסאונד שאני שבוע 13 +5 ושתנועות העובר אינן תואמות גיל הריון של 12 שבועות - לפי מה לקבוע את שבוע ההריון?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם16/01/2008אין הבדל משמעותי בין הבדיקות שעשו 2 הרופאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי כאב הראש?
דנה16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם17/01/2008איני יכול לדעת מה הסיבה לכאבי הראש.צריך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הריון לא תקיןענבל16/01/2008
הייתי אתמול אצל רופא הנשים, שלצערי המליץ לי על הפסקת הריון כי לדעתו ההריון לא תקין, ואין טעם לחכות. לפי ו.א. אני בשבוע 7+2, עם ערכי בטא גבוהים (49500), אבל העובר בגודל 4.4 מ"מ, תואם שבוע 6+1, ואין דופק. שבוע קודם הוא היה 1.5 מ"מ, שלפי הידוע לי זה תואם שבוע אחורה. אני יודעת שהביוץ שלי לא באמצע החודש (הכל קצת מבולגן, אני עדיין מניקה את הבחור שלי בן שנתיים וחצי), וגם לדעתי יחסי המין שהביאו להריון היו די קרובים לתאריך המשוער של המחזור. לכן אני חושבת שאולי ההריון פשוט צעיר יותר ממה שאנחנו חושבים. מצד שני ערכי הבטא הגבוהים סותרים את ההשערה הזאת. יש לציין שבהריון קודם הרגשתי רע עוד לפני האחור במחזור, והפעם תחושות ההריון המעצבנות - בחילות וחולשה ועוד - החלו רק כשבועיים אחרי שהיה אמור להגיע המחזור. זה גם גורם לי לחשוב שאולי פשוט הביוץ קרוב למועד המחזור, וההריון עוד צעיר. מה דעתכם? אני מניחה שאיוועץ ברופא נוסף, למרות שלדעת הרופא שלי אין כאן שום דילמה. הוא טוען שההפרש בין ה-US של לפני שבוע לבין זה שעשיתי אתמול אמור היה להיות גדול בהרבה, וההריון לא מתפתח. אבל 1.5 מ"מ ל-4.4 מ"מ נראה כמו הפרש סביר בין שבוע 5 לשבוע 6, לפחות לפי הספר שבידי. אני אצטט מתוך מכתב ההפניה למיון בו הוא ממליץ על הפסקת הריון: "בבדיקת הריון ב-07/01/08 שק תוך רחמי עם YS וקוטב זעיר של 1.5 מ"מ, לא נראה דופק. ב-14/01/04 49500 BHCG . ב-US שק תוך רחמי עם קוטב עוברי. 4.4 CRL מ"מ תואם שבוע 6+1 . ללא דופק. לאור האמנוריאה, ערכי הBHCG והUS העוקבים מדובר בהריון לא תקין"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם16/01/2008המתיני שבוע נוסף לבדיקה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועוד קצת
ענבל16/01/2008תודה על התגובה, אבל אשמח אם תוכל להתייחס מעט לפרטים שציינתי, למשל האם יתכן שאני רק בשבוע 6+1 עם בטא כל כך גבוהה? (אגב, בהריון הקודם היה לי ערך גבוה מאד של BHCG בבדיקת חלבון עוברי, אבל רופא הנשים שלי אמר שזה לא קשור ולא היה מוכן להסביר יותר מכך). וגם האם יש משהו בממצאים שהרופא כתב שמעידים על בעיה מלבד זה שאני "מפגרת" בשבוע, ושהבטא לא מתאימה לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ותאריך לידה משוערשני16/01/2008
שלום,
אני בהריון עם תאומים.
יש לי ברשותכם 2 שאלות:
1. בנוסף למעקב אצל רופא הנשים אני במעקב במרפאה להריון בסיכון גבוה.
האם לרופא במרפאה הנ"ל יש סמכות להחליט כי אני זקוקה לשמירת הריון ולתת לי את האישורים הנדרשים לביטוח לאומי או שבסמכותו רק להמליץ ורופא הנשים שלי בלבד הוא זה שמחליט?
2. ידוע לי כי זכותי לצאת לחופשת לידה 6 שבועות לפני התאריך המשוער.
מהו תאריך הלידה המשוער בהריון עם תאומים?
שבוע 36? שבוע 38 - שבו אמור להקבע התור לקיסרי מתוכנן?
או שבוע 40 כפי שמקובל לחשב בהריון עם עובר אחד למרות שזה לא ריאלי עם תאומים...
אודה להתייחסותכם,
אדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם16/01/2008רצוי שאת הטופס לביטוח לאומי ימלא רופא הנשים המטפל.
תאריך לידה ממוצע בהריון תאומים 37 שבועות
גם תאומים יכולים לצאת לפעמים בשבוע 40* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...הבהרה לשאלות
שני16/01/2008ראשית, תודה על המענה המהיר.
בנוגע לשמירה - הרופא במרפאה למעקב הריון בסיכון גבוה סבור שאני זקוקה לשמירה מיידית בעוד שרופא הנשים ממש לא חושב שיש צורך כרגע... לכן אני שואלת האם בסמכותו של הרופא מהמרפאה להחליט על כך ולתת לי טפסים וכו' כפי שהוא מעוניין לעשות?
בנוגע לתאריך המשוער - במידה ולא אהיה בשמירה אני שוקלת אפשרות לצאת לחופשת לידה 6 שבועות לפני התאריך המשוער ולכן חשוב לי לדעת מה נחשב באופן רשמי כתאריך לידה משוער בהריון עם תאומים ע"מ שמתאריך זה אוכל להפחית 6 שבועות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם17/01/2008כל רופא נשים יכול למלא את הטפסים.
אני מציע שתחשבי על בסיס שבוע 37* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר של 100 גרםjane15/01/2008
היום קיבלתי תשובה לגבי הבדיקה העמסת הסוכר של 100 גרם, התוצאות הן כאלה:
GLUCOSE 91.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (......*..)
GLUCOSE 60' 206.00 MG/DL
GLUCOSE 120' 181.00 MG/DL
GLUCOSE 180' 141.00 MG/DL
האם אתה יכול להגיד לי מה זה אומר לגבי הסוכר שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר16/01/2008שלום לך!
על פניו נראה כי מדובר בסכרת היריונית.
עליך לפנות לרופא/ה שלך להמשך הערכה, הפניה לדיאטטיקנית לקבלת דיאטה מתאימה ולאחר מכן לראות האם יש צורך בהתערבות נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הגבמיטל15/01/2008
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 26+ 3 ימים. רציתי לדעת מהי דעתכם על שינה על הגב בחודשים מתקדמים. כל רופא אומר אחרת. האם מותר? אם לא אז עד איזה שבוע מותר?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר אבל רצוי יותר על הצד
ד''ר רמי אבירם15/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםזיוה15/01/2008
לאחר ניסיונות של שנה להיכנס להריון הרופא שלך אותי לעשות בדיקות .
הוא נתן לי לעשות בדיקת דם ביום ה-3-5 למחזור עשיתי וביום ה-21 היום ה-21 נופל ביום שישי שלא עושים בו בדיקת דם מה לעשות? זה משנה אם אני יעשה ביום חמישי ? מה את ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי ביום ראשון אחרי זה
ד''ר רמי אבירם15/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרות בדיקות הדם ההורמונליות?בת 3314/01/2008
יש לי תור לרופא רק בסוף החודש, אני אודה לכם אם תוכלו לומר מה לא תקין אצלי חוץ מה-TSH (אני מטופלת באלטרוקסין, כדור אחד של 5 מק"ג פעם ביומיים).
כמו כן ברקע אי קבלת מחזור מאוגוסט בעקבות הפסקת נטילת גלולות שנטלתי במשך 10 שנים.
קיבלתי מחזור בעקבות חזרה לגלולות למשך שבועיים בלבד לאחר הנחיית הרופא לעשות כך. ואת הבדיקות עשיתי ביום הראשון לדימום הוסתי.
אודה מאד לתשובה
ESTRADIOL(E2) 53.00 PMOL/L
FSH 0.30 IU/L
LH < 0.1 MIU/ML
PROGESTERONE 1.40 NMOL/L
.
PROLACTIN 377.80 M/UL ( 25.20- 628.00) (....*....)
FREE T4 12.50 PMOL/L ( 9.00- 19.00) (..*......)
TESTOSTERONE 1.40 NMOL/L ( 0.38- 4.00) (..*......)
TSH 6.13 UIU/ML ( 0.30- 5.00) (.........)*
DHEA SO4-............................... 2.58(........*)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם15/01/2008רמות ה FSH ו LH נמוכות יכולות להעיד על תת פעילות של ההיפופיזה.
כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המשמעות של הדבר?
חנה15/01/2008האם הדבר משפיע על הפוריות וכניסה להריון או על הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם15/01/2008יתכן קושי להרות בתנאים האלה אבל יתכן גם שהקושי הוא זמני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףחגית א14/01/2008
עשיתי סקרית מערכות מוקדמת.. היום אני בשבוע 17+4 ניצפה פנוטיפ נקבי של אברי מין הדגדגן 5 מ"מ דבר שמצביע על CLITOROMEGLY תצפית זו מעלה אפשרות של HYDROXILASE DEFICENCY-21
דחוף... מה זה אומר????????
הבנתי שיש חשש לדו מיני האומנם???? אם כן האם לעשות הפלה? או שזה דבר שבעל טיפול עוד לפני הלידה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם15/01/2008האם קיבלת הפניה ליעוץ גנטי בעקבות הבדיקה?
כדאי לברר את האפשרות לאבחון טרום לידתי של חסר 21; הידרוכסילאז
אין טיפול בזמן ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
חגית א15/01/2008כן קיבלתי הפניה ליעוץ גנטי...
תוכל להסביר לי קצת בהרחבה על התופעה הזו...
למשל: מה זה אומר במדויק? האם זה אומר שבאמת היא תהיה דו מינית? האם יהיו לה סיפטומים גבריים כמו שיער בפנים ? האם היא תוכל להביא ילדים ?
זה חשוב לי לדעת כמה שיותר מהר........
תודה על תשובתך...
נ.ב מה זה חסר 21?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)