מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה!!!!!!!רותם31/12/2007
היי
האם בולמיה פוגעת ברחם?האם יש מצב שזה יזיק לזה שאני לא יוכל להביא ילדים לעולם כשאני ירצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר02/01/2008שלום לך!
בולמיה ו/או אנורקסיה, לא פוגעות ישירות ברחם, אלא פוגעות בציר ההורמונלי שאמור לגרום למחזורים סדירים ולביוצים שאמורים להביא להיריון בסופו של דבר.
לכן נשים הסובלות מבעיות במחזור עק'ב הבולמיה, עשויות לסבול מהפרעות פיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היימוניק30/12/2007
שלום וערב טוב..
יש לי שאלה
אני בהריון בחודש רביעי - יש משהו שמטריד מפריע לי גופנית מזה כמה שבועות ואין לי מושג איך לטפל בזה.אומנם לא הכי נעים לי לשאול אבל אין לי ברירה.
בזמן האחרון אני שמה לב להפרשות(סליחה)הרבה יותר מהרגיל,שגורמות למידי פעם לרטיבות שמועברת לתחתון עצמו. כמו כן,הבחנתי במעין פצע או שניים חיצוניים שגורמים לגירוי וגירוד אצלי(באיבר המין-חיצוני)..מה עליי לעשות? אני יכולה רק להניח שזו אולי דלקת או משהו כזה.
אשמח ואודה על תשובה מהירה והתייחסות
ערב טוב ותודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
מוניק01/01/2008היי ערב טוב
אפשר בבקשה לקבל תשובה?זה די דחוף לי ולחוץ כי זה משהו שלא ניתן לעשות בו שימוש כלשהו בתרופה פנימית או משהו כזה,לכן אני פשוט חייבת את העזרה שלכם
מחכה לתשובה
ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאד פשוט
ד''ר בני שכטר02/01/2008למרבה הצער אנחנו לא יכולים לראות את הנגעים ואת ההפרשות דרך הפורום ולכן כדאי לגשת לרופא/ה שלך ולהבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מוניק02/01/2008שמעתי שיש משחה שנקראת טבע דרם...האם זה מומלץ או שאתה יכול להמליץ לי בבקשה על משהו שמתאים לאישה בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכי להבדק
ד''ר רמי אבירם03/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפוסטינור וכניסה להריון...שני30/12/2007
שלום,
יממה לאחר קיום יחסי מין עם בן זוגי השתמשתי בגלולת פוסטינור. לאחר זמן עשיתי בדיקת הריון עצמית וגיליתי כי אני בהריון. ייתכן ונכנסתי להריון עוד לפני השימוש בגלולה. האם הגלולה עלולה לסכן את העובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר בני שכטר02/01/2008זה לא יסכן את העובר.
אבל בהחלט כדאי לגשת לרופא ולראות שההיריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתפלפולית30/12/2007
שלום רב. בבדיקת שקיפות עורפית שנערכה אצל הרופא נמצא סיכון של 1:1705 ואילו בבדיקת דם שנעשה שילוב בין השניים הסיכוי ירד 1:310 האם תתכן קיצוניות שכזאת? הייתכן שתוצאות המעבדה שגויות? האם מומלץ דיקור מי שפיר? יש לציין שהיום נעשתה סקירת מערכות מוקדמת והבדיקה יצאה תקינה לחלוטין. מאד לחוצה וחוששת מהסיכונים... לתשובתכם אודה. חשוב לציין כי היום הנני בשבוע 16.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם03/01/2008יש אפשרות לסתירה בין התוצאות
החלטה על דיקור היא כולה שלך
קרוב לוודאי שהכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחםשירה30/12/2007
שלום.
אני בשבוע ה 15 ועברתי השבוע סקירת מערכות מוקדמת.
נמסר לי בבדיקה שצוואר הרחם שלי סגור באורך 35 מ"מ ופעור ל 5.5 מ"מ
ל 2/3 פנימיים. הבנתי שזה קצת בעיתי.
האם עלי לדאוג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה נורמלי
ד''ר רמי אבירם03/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה איטית בערכי בטאדנה30/12/2007
מחזור אחרון 16.11.07. אלה ערכי הבטא שנמדדו:
16/12/2007 124
20/12/2007 175
24/12/2007 290
26/12/2007 550
27/12/2007 777
30/12/2007 1445
במיון ראו באולטרהסאונד ב 27.12.07 סיכוי לשק צעיר. נאמר לי היום שרוב הסיכויים שההריון אינו תקין ועלי לחזור על הבדיקה עוד שבוע. בנוסף הפרשות חומות שהתחילו אתמול.
מה הסיכוי שזה הריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים קטנים
ד''ר רמי אבירם03/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אבירםשיר30/12/2007
ד"ר אבירם שלום רב,
אני בתחילת חודש תשיעי וכמובן שמתעוררים בי כל מיני שאלות וחששות מפני הלידה הקרובה.
אני כנראה אלד במאיר.
בשל סיבות שלא אפרט כאן אנני מתכוונת להניק. שמעתי כי בבית חולים מאיר במידה והאם אינה מעוניינת להניק מגיעה אליה עובדת סוציאלית.
האם נכון הדבר?
אודה לתשובתך הכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם30/12/2007האמת היא שאני לא יודע אם זה נכון אבל כדי לדעת את התשובה את מוזמנת להתקשר לשרות הסוציאלי של בית החולים ולברר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופמקס והריוןשלי30/12/2007
אני נוטלת טופמקס 100 מ"ג ביום בשל עבר של בולמיה, ידוע לי שלא מומלץ ליטול תרופה זו בהריון. אני מנסה להיכנס להריון והנני אחרי הפלה טבעית. האם אני צריכה להפסיק את נטילת התרופה כבר עכשיו או שזה לא יהיה קריטי אם אפסיק אותה ברגע שאגלה שאני בהריון (נאמר ביום האיחור של המחזור). מה שעשיתי בהריון הקודם הוא שביום שגיליתי שאני בהריון הפסקתי את התרופה, בהתעייצות טריטולוגית נאמר שלוקח לגוף 5 ימים להתנקות.
האם יכול להיות שזאת הסיבה להפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לדעת אם זו הסיבה להפלה
ד''ר רמי אבירם30/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי גם
שלי30/12/20071. שאלתי גם אם אין בעיה להפסיק ביום שאני מגלה שאני בהריון?
2. ובכל זאת מה הסיכויים ובגלל זה ההפלה
3. עוד דבר, הבנתי שאחרי 4-6 שבועות אקבל מחזור, האם מיום הדימום (ההפלה) או מיום התאפסות הבטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם30/12/2007רצוי להפסיק לפני כניסה להריון
לא ניתן לקבוע את הסיכוי להפלה
את אמורה לקבל מחזור 4-6 שבועות מהדימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאיילת30/12/2007
עשיתי בדיקת דם וגיליתי שאני בהריון,
בדקתי באינטרנט מה פשר התוצאה, וראיתי שכתוב שאם הטווח הוא בין 100 - 150 זה הריון מחוץ לרחם מעל 250 לא זוכרת בדיוק מה ומעל 1000 זה הריון.
התוצאה שקיבלתי היא 115, והמחזור האחרון שהייתי אמורה לקבל היה ב 21.12.07
אך להתייחס לתוצאות , אך אפשר לדעת האם ההריון הוא תקין או לא.
לרופא נקבע לי תור רק באמצע פברואר כי עד אז הרופא לא רואה כלום ואין דופק הבנתי.
אז איך אפשר להמתין בסבלנות חודש וחצי כאשר רצות בראש מחשבות מטורפות אם העובר תקין לא תקין.
אשמח לקבל ייעוץ ולהירגע קצת בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם30/12/2007בדיקת בטא נותנת רמזים אבל לא קובעת האם ההריון ברחם או מחוצה לו
אולטראסאונד בשבוע 5 וחצי יכול לאשר קיום הריון תוך רחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אני אמורה להבין שאני עושה בדיקה
איילת30/12/2007חוזרת, מה קורה לתוצאה, היא משתנה , אם הכמות עולה זה אומר שזה תקין ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשאלי שוב אחרי קבלת התשובה
ד''ר רמי אבירם30/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמת גדרorit30/12/2007
אני מנסה להיקלט להריון . אני אמורה לקבל וסת ביום רביעי ואני בתקווה ענקית שלא אקבל!
האם מותר ללכת לחמת גדר(מים חמים) בזמן הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר רמי אבירם30/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת החומצה הפוליתשואלת30/12/2007
שלום רב,
אני בשבוע 7+5 ימים ואני נוטלת חומצה פולית ותוסף תזונה פרינאטל.
בימים האחרונים ומראש- סליחה על התיאור... הצואה הנה כהה מאוד וגם קשה.
היום בעת עשיית צרכים, בשל לחיצה חזקה, הופיעה הכתמה ורדרדה קלה- כמו נים דם שהתפוצץ, ללא דימום לאחר מכן.
האם הדבר דורש בדיקה?
כיצד ניתן להקל על התופעות האלו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם30/12/2007זה לא מחייב בדיקה ואולי כדאי להחליף את הפראנאטאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותנועה30/12/2007
שלום רב. רציתי לשאול( אני בשבוע 30):
1) האם מותר להשתמש בהריון בפתילות "גליצרין"?
( הרכב: glycerin 2.2 g + stearin, sodium carbonate, purified water)
2) האם שימוש בסדין חימום חשמלי בהריון יכול להשפיע איכשהו על העובר? מותר להשתמש?
וגם רציתי להגיד לכם תודה על פורום כל כך נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם30/12/2007מותר להשתמש בגליצרין וגם בסדין החשמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןליאת29/12/2007
האם לי בדיקות דם של הבטא אפשר לדעת אם העובר מחוץ לרחם?
ובאיזה שבוע אפשר להיות בטוחים ואפשר לראות שהעובר בתוך הרחם ולא מחוץ לרחם כי אני מאוד לחוצה ורגישה מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם30/12/2007התשובה חיובית להריון
לפי התשובה את בהריון שבועיים לערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מי שפיר גבולית..חדווה27/12/2007
שלום!
שבוע 40+5 וכמות מי השפיר גבולית, ע"פ הבדיקה שנערכה לי לפני יומיים. מחר אני מוזמנת לביקורת חדר לידה נוספת..השאלה היא:
האם סביר להניח שהכמות פחתה מלפני יומיים או שזה תלוי אצל כל אישה ואישה..(כי אני ממש לא מבינה בזה)? ואם כן האם מבצעים זירוז בשלב זה?
תודה חדוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם30/12/2007כמות מי שפיר גבולית היא עדיין בתחום הנורמה
מבצעים זרור במקרים של מיעוט מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופות לשינהיפה27/12/2007
אני בהריון 4 שבועות{ווסת האחרונה היתה בתאריך 17/11/07 } ברצוני לדעת האם קיימת סכנה לעובר בגלל שהשתמשתי בתרופות לשינה,אתמול נטלתי חצי כדור בונדורמין וחצי כדור נומבון ובבוקר נטלתי אסיוול של 5 מילגרם וכן היום שוב נטלתי אסיוול+ובאן ול זה בגלל שאני סובלת ממיגרנות קשות והכדורים הנ"ל עוזרים לי בזמן המיגרנות.האם כדאי לי להמשיך את ההריון או לעשות הפסקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר29/12/2007עד כמה שידוע לי, לא אמורה להיות בעיה.
אבל יש צורך בהתייעצות עם המרכז הטרטולוגי.
תתקשרי לבי"ח תה"ש 035302787 ואת יכולה לברר שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)