מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה ההבדל בין פטרייה פנימית לחיצוניתשני16/07/2007
בפטמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
ג'ניס זאוסמר16/07/2007כאשר הפטריה מתפשתת פנימה מעבר לעור - פנימי.
המצב הזה לא ניתן לבדיקה לאימות המצב אבל נהוג לתת כדורים (דיפלוקן)
אני מאוד ממליצה לנסות גם לשפר את התפיסה כי כל פציעה עלולה גם להזדהם גם עם חיידק וגם פטריה. בנוסף להמשיך ולטפל כמו שכתבתי קודם. אם המצב לא משתפר לאחר 10 ימים יש לחזור לרופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מוצץ אנושי מה עושים?!?!?!?מיכל16/07/2007
הי אני חדשה,אף פעם לא הייתי בפורום אני מתה לדבר עם מישהי במצבי,הבן שלי בן תשעה חודשים בלי מוצץ נרדם רק עם הנקה,ממש מתסכל מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מוצץ?
ג'ניס זאוסמר16/07/2007מיכל שלום,
הבן שלך פשוט התרגל להרדם עם הנקה, לשנות הרגל דורש סבלנות וזמן.
אין כאן פתרונות קלים או מהירים.
היניקה מרגיעה אותו , נותן לו תחושה של בטחון והוא ,מבחינתו, מקשר את שניהם ביחד.
בגיל הזה הוא לא יקח מוצץ.
למה זה מתסכל אותך שהוא נרדם רק עם הנקה - מה רע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים -דחוףשני16/07/2007
מניקה כבר חודש ויש לי צריבה נוראית בצד שמאל הרופא נתן לי לטיפול בפטרייה אורל ג'ל שאמרח לתינוק ועוד משחה לפטמה שייש לשטוף-הרוקחת אמרה לי שזו אותה משחה וחבל אז למרוח את האורל ג'ל על הפטמה
השאלה האם זה יהיה יעיל?
וכמה זמן לוקח עד להרגשת שיפור? הכאבים הם בלתי נסבלים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בפטמה
ג'ניס זאוסמר16/07/2007שלום רב,
אם באמת יש פטריה על הפטמה טוב למרוח דקטרין אורל ג'ל בפה התינוק 3-4 פעמים ביום ולאחר ההנקה. הג'ל יעיל בטיפול בריריות כמו בפה אבל לא מתאים לעור - לעור מתאים קרם או משחה, במקרה הזה קרם דקטרין לאחר כל הנקה.
יחד עם הטיפול הזה יש להחליף (לזרוק) את כל המוצצים, פטמות כי הם מלאי פטריה גם כן.
יתכן ויש גם דלקת בפטמה בעקבות הפטריה או / ו פציעה קודמת - תבקשי מהרופא לתת לך משחה אנטיביוטית שנקרא מופירוצין - יש לה השפעה טובה גם על פטרת.
משך הטיפול הוא 10 ימים.
אם כל זה לא עוזר יש לחזור לרופא
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינטומצין בהריון-הוספת פרטיםקרן16/07/2007
אני בשבוע 33 להריון וזוהי דלקת די חריפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ד''ר בני שכטר16/07/2007כפי שאמרתי מי שיקבע את הטיפול הוא רופא העיניים שיודע שאת בהיריון ולכן יתאים לך את הטיפול הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת היריוןענת15/07/2007
אני בשבוע 21 ומתוצאות מי השפיר עלי לבצע לידה מוקדמת. רציתי לדעת אם יש אופציות אחרות בשבוע כזה לגרידה מאוחרת? איפה עושים זאת? מה הסיכונים בלידה מוקדמת ובגרידה בשבוע 21? אודה לתשובתך המהירה כי עלי לבצע זאת מחר.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר16/07/2007שלום לך ואני מצטער לשמוע על הבעיה.
לכל בית חולים יש את השיטה שלו.
אצלי בבית החולים לא מקובל לבצע "גרידה" בשבוע כזה אלא רק לידה מוקדמת.
יש בתי חולים שכן עושים זאת.
כל אחד לפי אמונתו ומיומנותו.
אין טעם לדון כעת מה עדיף, כי לכל שיטה יש את החסרונות והסיכונים שלה.
אני מציע כי תתיעצי עם הרופאים במקום שבו את מטופלת ויחד תגיעו להחלטה הנכונה והמתאימה לגביך.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר גבוה בהריוןלירז15/07/2007
ערב טוב,
אני בהריון ראשון שבוע 10+3, בבדיקות כלליות שעשיתי לאחר גילוי ההריון הרופאה מצאה שהסוכר יחסית גבוה-96.
היא שלחה אותי עד לביקור הבא לבדיקה נוספת וביקשה "להרגיע" עם פירות ומתוקים בכלל, חשוב לי לציין שמעולם לא סבלתי מסוכר גבוה וכמו כן אין עבר של סכרת במשפחה.
שאלתי היא האם מותר לשתות עם סוכרזית, לאכול עוגיות ללא סוכר וכו'? האם אני לא פוגעת בעובר בצורה כזו?
תודה מראש על תשובתך.
לירז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להגזים
ד''ר בני שכטר15/07/2007שלום לך!
אכן לא להגזים בסוכרים וגם לא להגזים לכיוון השני. אין להפריז באכילת חומרים המכילים אספרטיים. אני מציע שתמתיני לבדיקה החוזרת ואם אכן יש חשש לסכרת היריונית, את כבר תופני לתזונאית שתאמר לך מה מותר ומה אסור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיה לתחליף לחלב אםחגית15/07/2007
שלום שמי חגית, אני מניקה את ילדי מזה שלושה וחצי חודשים.
בכוונתי להמשיך ולהניק כמה שיותר, אך בכל זאת החלטתי שאני רוצה להכניס לו פעם ביום תחליף על מנת שיתרגל וברגע שאצטרך להפסיק את ההנקה (לפחות באופן חלקי בגלל חזרה לעבודה) זה לא יהיה משבר.
אני לא יודעת אם אתם המקום הנכון לשאלתי אבל אנסה בכל זאת -
ניסיתי סימילאק והוא מאוד לא אהב ולא הסכים לאכול, לכן עברתי למטרנה. את המטרנה הוא אכל במהלך שבוע שלם - ארוחה אחת ביום - מטרנה חלבית. ביום החמישי להאכלה יצאה לו פריחה קלה בגוף כחצי שעה לאחר שאכל מטרנה שעברה בתום חצי שעה בערך אך פלג היה מאוד לא שקט וגירד את האוזניים. הלכנו לרופא בבוקר והוא אמר שזה לא בטוחה שזה מהמטרנה ושצריך לראות אם זה יחזור על עצמו. יום למחרת המשכנו עם המטרנה והסיפור חזר על עצמו רק שבצורה הרבה יותר חמורה. הפסקנו את המטרנה והרופא המליץ לעבור לסימילאק ביניים שהוא לא חלבי ולא צמחי אלא ללא גלוטן. האם אפשר לדעת האם פלג אלרגי לגלוטן מגיל שלושה וחצי חודשים? ואם כן איך בודקים את זה? ואם לא מתי אפשר לבצע בדיקה מעמיקה יותר כדי לדעת?
המון תודה, חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ג'ניס זאוסמר15/07/2007שלום רב,
החלבון בחלב פרה (סימילק, מטרנה) בהחלט עלול לגרום לאלרגיה בקרב תינוקות כי מבחינת גוף התינוק הוא חלבון זר .
האלרגיה יכולה להתבטא בצורות רבות : פריחה, הקאות, אי שקט ורבים אחרים.
גלוטן = חלבון בחיטה ולא בחלב ולכן אני מציעה שתלכו שוב לרופא שיסביר בדיוק מהי משמעות רגישות/אלרגיה לפורמולה=חלב פרה.
אם יש חשש לרגישות כדאי מאוד להמשיך במתן חלב אם כמה שיותר ולשנות את הכוונות שהיו מקודם או לתת חלב "מפורק מראש" - חלבון שכבר עבר כמעט את כל תהליך העיכול (נוטרמיגן)
שיהי בהצלחה ולביאות,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה על התשובה המהירה!
חגית16/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינטומצין בהריוןקרן15/07/2007
יש לי דלקת בעיניים האם מותר להשתמש במשחת סינטומצין
ובאיזה מינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר15/07/2007שלום שיר!
תלוי באיזה שבוע היריון את. אח"כ מה אופי הדלקת ומי המליץ לך להשתמש בסינטומיצין. יש גם טיפולים אחרים לדלקות עיניים עם אנטיביוטיקות אחרות.
לכן צריך המלצה של רופא עיניים לטיפול מתאים לשבוע ההיריון שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידורל לרגישים לקודאיןגלית13/07/2007
שלום רב
הנני רגישה לקודאין שזהו המרכיב הנפוץ בתרופות משככות כאבים. האם זה אומר שלא אוכל לקבל אפידורל בשעת הלידה? וויופוינט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למרדימים
ד''ר בני שכטר14/07/2007שלום גלית!
זו שאלה שראוי לשאול מרדימים שזה תחום עיסוקם.
אבל נתקלתי במספר פעמים של נשים רגישות ללידוקאין ולדעתי עד כמה שאני זוכר, השתמשו בחומרים אחרים לאלחוש.
כדאי לבדוק את הנושא מול המרדימים בבית החולים בו את מתכוונת ללדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתעלם מהכאב?תמי12/07/2007
ערב טוב.
אני בשבוע ה- 15..
הייתי אצל רופא נשים ואמרתי שיש לי כאבים בבטן התחתונה והבדיקה של השתן יצא תקינה (בהתחלה הוא חשב שזה דלקת בשתן), שאלתי אותו אז למה יש לי כאבים בבטן די חזקים? הוא אמר - תתעלמי מזה... ואם ממש ממש יכאב לך תלכי לכירורג...
השאלה שלי האם באמת כדאי פשוט להתעלם מהכאב? כי אם יש איזשהוא כאב בבטן אז משהוא לא בסדר, ומה כירורג יכול לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר בני שכטר12/07/2007שלום תמי!
כאשר יש כאבים חזקים אין להתעלם מהם.
כירורג יכול לבדוק האם מדובר בבעיה שאינה קשורה ישירות להיריון או למקור גינקולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויותמאיה12/07/2007
שלום רב,
שבוע 13+6 - ביומיים האחרונים יש לי התכווצויות חלשות - ללא דימום או הפרשות. האם עלי להניח שמדובר ברחם שגדל? (עדיין לא יצאה הבטן בכלל - אני רק מרגישה אם אני נוגעת בבטן התחתונה)
בשבוע 9 היו לי התכווצויות חזקות וקיבלתי זריקות גסטוןל- 10 ימים. מאז לא היו התכווצויות. יש לי תור לעוד שבוע (סקירה מוקדמת) האם ניתן להמתין עד אז?
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר12/07/2007שלום מאיה!
בהחלט יתכן כי מדובר בהתרחבות הרחם.
אבל כל דבר חריג שלא חולף דורש בדיקה.
לכן כדאי להתייעץ עם הרופא/ה שלך ולראות האם הוא/היא מעונינים לראות ולבדוק אותך עוד לפני הסקירה.
בינתיים כדאי להוריד הילוך ולנוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב תל"מ בלי מחזורמיבן11/07/2007
עשיתי בדיקת דם הבוקר,יצא 1360.הפסקתי סרזט לפני 5 שבועות בדיוק ולא קיבלתי מחזור.יכול להיות שנכנסתי להריון יום אחרי הפסקת הגלולות?איך מחשבים את תאריך הלידה המשוער?ובכלל-באיזה שבוע אני?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
ד''ר בני שכטר11/07/2007בהנחה שההיריון תקין את סביב שבוע 4-5 (לפי תשובת הורמון ההריון).
בסופו של דבר גיל ההריון יקבע עפ"י בדיקת האולטרה-סאונד שתעשי בעוד שבוע-שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסורה בהריוןמירי11/07/2007
אני בשבוע 11 להריון, הלכתי אתמול לכירורג והתגלה שיש לי פיסורה בפי הטבעת.
שאלתי היא: האם זה מסוכן?
אם יתברר שיש צורך בהתערבות כירורגית כדי לטפל בזה- האם יכולה להיות סכנה לעובר?
אודה לכם על תשובתכם המהירה!
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסוכן
ד''ר בני שכטר11/07/2007ובדרך כלל אין צורך בטיפול כירורגי.
אם כן צריך ולא ניתן לדחות לאחר ההריון, ניתן לעשות לא בהרדמה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסורה בהריון + טחורים
נורית21/08/2012האם ניתן לקבל שמירת הריון על הנתון העובדתי הזה מאחר ואחרי יום שלם של עבודה הלחץ מתגבר ללא כל שליטה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשלפוחית השתןתמי10/07/2007
שלום. אני בת 24 שבוע 15
היו לי כאבים בבטן התחתונה הלכתי לרופא הוא בדק אותי ואמר שיש לי דלקת בשלפוחית השתן ויפנה אותי לעשות בדיקת שתן..
השאלה שלי האם זה חמור שיש דלקת כזאת בשבוע 15 להריון, הכי חשוב האם זה יכול לגרום נזק לתינוק?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר11/07/2007שלום תמי!
לא רצוי שיש דלקת אבל לא נורא.\
מקבלים אנטיביוטיקה וזה לא גורם נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מזהים פטרייה על הפטמה?שרון09/07/2007
אני מניקה מזה חודש (ילד שני) ורק צד שמאל שלי (אני חמנית) עדיין כואב,אני מקפידה על הצמדות של התינוק לפטמה ועכשיו שיניתי תנוחה כדי לתת לזה להרפא,אך יש לו שכבה לבנה על הלשון בלבד ואני חוששת שיש לי פטרייה,אך לא יודעת איך לזהותה...ואם כן האם לא שני הצדדים היו אמורים להיות עם פטרייה כי זה מדבק נורא,לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה ?
ג'ניס זאוסמר09/07/2007שלום שרון,
יתכן שקיימת פטריה בפה של תינוקך וכן הדבר מדבק אבל לא תמיד גורם לבעיות בפטמה או בהנקה.
הרגישות כנראה נובעת התפיסה לא מספיק טובה מלחתחילה ופטמה כזאת יכולה בהחלט להיות עם נטיית יתר לפטריה.שיפור התפיסה עשויה לסייע .
אני ממליצה שתלכי לרופא ילדים כדי שיבדוק ויטפל כראוי (דקטרין ג'ל)לפה של התינוק וקרם דקטרין לפטמה - כי ההדבקה קיימת. בדרך כלל לא רואים את הפטריה על הפטמה בכלל.
לבריאות,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)