מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתי להתחיל חומצה פולית?יעל20/06/2007
כשהזוג מחליט להיכנס להריון, אז צריך לחכות עוד שלושה חודשים לפני ה-action בשביל לקחת חומצה פולית? או להתחיל לקחת 3 חוד' לפני יחד עם גלולות? כלומר,, אני רוצה חודש הבא להפסיק עם הגלולות. אז אני צריכה לקחת במשך 3 חוד' חומצה פולית ורק אח"כ לנסות להיכנס להריון? איך זה עובד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
ד''ר בני שכטר20/06/2007שלום לך!
ההמלצה החד משמעית היא ליטול חומצה פולית 3 חודשים טרם ההריון.
אם את רוצה לשחק בהימורים תתחילי עם הניסיונות קודם.
אבל אם את רוצה להיות רגועה ובטוחה, תמתיני בסבלנות ורק בתום 3 החודשים תתחילי עם הניסיונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור בלקיחת חומצה פולית?סיכון?
אילנה15/07/2007שלום ד"ר.
אני כנראה בהריון(יש איחור וערכתי בדיקה עצמית).
כיוון שזה קרה בהפתעה, בנסיון הראשון, לא נטלתי עד כה חומצה פולית. האם מאוחר? האם יש בכך סיכון לעובר? מה כדאי לבדוק כעת, בשל כך? מודה מראש על תשובתך
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב
ד''ר בני שכטר16/07/2007תתחילי לקחת מעכשיו.
גשי לרופא/ת הנשים שלך ותתיעצי לגבי בדיקות.
הבדיקה החשובה הראשונה היא הסקירה המוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים מוקדמים בשבוע 13להריוןלימור20/06/2007
שלום
זה הריון רביעי שלי,כמו בהריונות הקודמים שהיו לי צירים מוקדמים , תפרו את צוואר הרחם ובמקביל נטלתי כדורים למניעה הצירים , השבוע גם תפרו לי את צוואר הרחם , הרופא אמר אורך צוואר הרחם הוא 3,5ס"מ,רק שהפעם הרופא אומר במקום כדורים שהייתי לוקחת בהריונות הקודמים הפעם להחליף לזריקה פעם בשבוע שאצטרך לעשות , האם הזריקה בדיוק כמו כדורים? או שהמינון יותר חזק ?ואולי מפני שפער הגילאים בין ההריון הוא קטן ,, ביתי היום בת שנה וחמישה חודשים
תודה מראש
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקולו של הרופא
ד''ר בני שכטר20/06/2007שלום לימור!
בשני המקרים מדובר כפי הנראה בהורמון פרוגסטרון, שאותו ניתן לקחת בזריקה או בכדורים.
הרופא שלך החליט להמליץ על הזריקה ולכן תאלצי לשאול אותו לשיקוליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריסיון20/06/2007
שלום רציתי לשאול, עשיתי בדיקת חלבון עוברי משוקללת עם השקיפות העורפית
יצאה לי תוצאה של החלבון העוברי - 1:250 - סיכון יחסית גבוה
לפי גיל בלבד - 1:710
ולפי גיל ושש הבדיקות - 1:650 - נאמר לי שזה תקין
השקיפות העורפית היתה תקינה (גם האולטרסאונד וגם הבדיקת דם) והסקירה הראשונה גם וקבעתי לעשות מחר מי שפיר
התור ליועץ הגנטי הוא רק ביום רביעי הבא ואני לא מסוגלת להמתין כל כל הרבה (אני בשבוע 19) מה אתה מציע לי לעשות במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חשובה
ד''ר בני שכטר20/06/2007שלום רונית!
צר לי באמת ובתמים, אבל הפורום לא נועד לעשות החלטות חשובות שכאלו.
את צריכה לגשת עם כל הנתונים לרופא/ה שלך, שמכירים אותך ואת תיקך הרפואי, את הרקע שלך וכו' ולאחר דיון איתם את (אני מדגיש את!) תצטרכי להחליט מה לעשות. רק במידה וישנה בעיה רצינית שבה ההמלצה החד משמעית תהיה לבצע דיקור מי שפיר הם יאמרו לך.
בכל מקרה אחר, ההחלטה תהיה בידיך בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום + גסטון +קרינון + שבוע 10מאיה20/06/2007
שלום רב,
שבוע 10+5. יום ה' שעבר היו התכווצויות בלי דימום. באולטרסאונד עובר + דופק + דימום בתוך הרחם. קיבלתי גסטון 2 אמפולות ליום ל-10 ימים.
היום, לפני מספר שעות היה לי דימום מאוד מועט (התגלה בניגוב) של דם שנראה טרי (כמו מפצע)
וגם מעט הפרשה הדומה להפרשה שלפני ביוץ (הפרשה רירית לבנבנה).
מאז לא חזר הדימום וגם מזה יומים שאין כל כאבים והתכווצויות. מה זה יכול להיות?
הרופא אמר לי בטלפון שזה כנראה הדימום שנראה באולטראסאונד ועכשיו יצא החוצה
(האם יתכן שפצעתי את עצמי עם המוליך של הקרינון?)
מה דעתך? אני לחוצה מאוד. יש לי תור רק ביום שלישי. המון תודה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרגע
ד''ר בני שכטר20/06/2007שלום מאיה!
2 האופציות יתכנו.
הדימום הטרי כנראה בשל פציעה עם המוליך וההפרשה כנראה דם ישן יותר שיוצא החוצה ומתנקז.
בכל אופן אם יופיעו כאבים והדימום יתחזק גשי להבדק מוקדם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ויטמין בשם נטורל פרהנאטאלחנה20/06/2007
הי,
אני נוטלת ויטמינים בשם נטורל פרהנאטאטל כהכנה לכניסה להריון
אך הכדורים יוצרים אצלי עצירות לא נעימה
האם זוהי תופעה מוכרת? האם להפסיק עם הויטמינים? מה האופציות החלופיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יתכן
ד''ר בני שכטר20/06/2007כדאי לפנות לרופא/ה שלך ולראות למה ניתן להחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר + סקירה מוקדמת / מאוחרתאורלי19/06/2007
לד"ר שלום,
אני בשבוע 15 (מחר), בת 32, גרה בחו"ל, 2 ילדים מהריון רגיל והריון זה מ- IVF + ICSI , בשבוע 13 עברתי שקיפות עורפית + בדיקת דם לתסמונת דאון יומיים לפני השקיפות (מקביל לחלבון עוברי בארץ) - התוצאות המשולבות היו: 1:9597
- אני נוטה לא לעשות בדיקת מי שפיר לאור הסכנה - מה הייתם ממליצים לאור נתוני ולאור ההפרייה שעברתי?
- כמה אחוז מכסה השקיפות עורפית והבדיקת דם שעברתי בשילוב ?
- האם שקיפות עורפית היא שוות ערך לסקירה מוקדמת?
- יש לי תור לסקירה מאוחרת לשבוע 19 - האם הסקירה הזו אמורה לגלות מומים בדיוק בדומה לסקירה מוקדמת שנוהגים לעשות בארץ? או שזו רק בדיקה כללי של העובר ומינו?
- האם לבקש סקירה מוקדמת באופן פרטי או לא חובה?
המון תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק הערה נוספת
אורלי19/06/2007הסקירה לשבוע 19 נקראת - MORPHOLOGY SCAN
האם זו תיחשב למוקדמת או מאוחרת? מה ניתן יהיה לראות בה - כולל מומים כרומוזומליים?
כדאי להעקש על סקירה מוקדמת יותר בנוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי שם
ד''ר בני שכטר20/06/2007שלום לך משם!
קצת סדר.
שקיפות בהחלט אינה אקווילנטית לסקירה מוקדמת. כל אחת ומטרתה היא. השקיפות נועדה לאתר עוברים עם תסמונת דאון והסקירה בודקת מומים רבים ושונים.
השילוב של שקיפות וחלבון עוברי מזהים כ-85% ממקרי תסמונת דאון.
דיקור מי שפיר מזהה את כולם ועוד מומים כרומוזומלים.
ידוע כי יש שכיחות גבוהה יותר של מומים ובעיות בהיריונות IVF בכלל ו- ICSI בפרט. האם בשל כך מומלץ לבצע דיקור? עדיין לא.
בנוגע לבדיקה שעושים שם, תבררי מה היא כוללת. בארץ סקירה מורחבת נעשית בשבועות 22-24 ומטרתה לגלות עוד בעיות שלא נראו בסקירה המוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים בהריוןרחל18/06/2007
שלום רב..
ברצוני לשאול אני בשבוע חמישי + להריון לפני שידעתי בכלל שאני בהריון, אם זכרוני אינו מטעה אותי במשך 3 או 4 פעמים (לא ברציפות) לקחתי רבע כדור אוטרקס, (מכדור של 25 מ"ג), אני משתמשת בו לפעמים שיש לי קצת חרדות, מאז שגיליתי שאני בהריון לא לקחתי שוב אבל אני מאוד מודאגת, קראתי בהסברים באינטרנט לגבי הכדור שבדקו על בע"ח וזה גורם למומים בשליש הראשון ועוד רשום שאסור בהחלט ליטול בשליש הראשון.
הימים שלקחתי את התרופה הזו זה ממש בימים הראשונים לאיזה נזק זה עלול לגרום?
מה הסבירות למום בעקבות נטילה כזו של התרופה?
כיצד עליי לפעול כעת? מה עליי לעשות? איזה בדיקות מיוחדות?
אציין שלפני זה תקופה די ארוכה לא לקחתי מהם בכלל.
תודה מראש לתשובתכם..
מאוד מוטרדת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לומר
ד''ר בני שכטר18/06/2007שלום לך!
מכיוון שנטלת מספר מועט של פעמים ולא באופן רציף, קשה לדעת ולהעריך האם זה בעייתי.
כפי שציינתי כאן בימים האחרונים במספר שאלות קודמות, ניתן להתקשר למכון הטרטולוגי (יש בתל השומר, בילינסון, הדסה עין כרם ורמב"ם) ולהתייעץ איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות באיבר המיןליאת18/06/2007
שלום ,
אני בשבוע ה16 ולאחרונה התחלתי להרגיש מעין דקירות קטנות באיזור הפות
הדקירות הולכות ובאות במהלך היום .
האם מדובר בתופעה נורמלית או שכדאי ללכת להיבדק.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר18/06/2007שלום ליאת!
ישנם תופעות רבות ולא ברורות במהלך היריון ולא תמיד מוצאים להם הסבר.
בכל אופן אם הדבר נמשך כדאי לבדוק ולראות האם בכל זאת ישנה סיבה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרכות בהנקהאלה17/06/2007
בני בן חודשיים וחצי, יונק בלבד. בשבוע האחרון יש תופעה של צרכות בזמן ההנקה. לפעמים נלווה בפליטות לאחר הארוחה מסוג זה ( חשוב לציין שארוחה הזאת לא נמשכת יותר משתי דקות). לדעכתי הבעיה קשורה במערכת העיכול. בנתיים מבחינת המשקל הכל בסדר, אך מתחילה לדאוג לעתיד. הלכתי לרופא ואמרתי את דעתי, חושבת שיש בעיה עם חומציות. המליצה אלגיקל. רציתי לשאול האם הכיוון לפתרון הבעיה נראה לכם נכון או שיש שלם אולי עוד רעיון לבעיה. (תינוק לא פולט המון, אך סובל מאוד. היום קניתי את אלגיקל ובסוף היום היתה לא תצואה בצבע ירקרק וממש כמו ג'ל. אני מפחדת לעצירות. מה זה בדיוק התרופה הזאת והאם היא יכולה לגרום לתופעות לווי כמו עצירות. מה כמויות המומלצות, כל אחד אומר משהו אחר, וכמובן חשוב לשמוע דעה לגבי פתרון לבעיה. האם נראה לכם הגיוני שזוו הבעיה. (מתי זה חולף?)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאלה
ג'ניס זאוסמר18/06/2007אלה שלום,
נשמע באמת לא קל, מקווה שהבעיות יעברו במהרה.
לי נשמע שיש לתינוק שלך רפלוקס - באמת בעיה של חומציות מתוכן קיבה אשר עולה חזרה לוושט וגורם לדלקת שם. תינוקות עם רפלוקס עלולות לבכות בעת היניקה כי כואב להם. לפי דעתי התינוק שלך צריך לקבל או לפחות לנסות תרופה בשם לוסק . לא נראה לי שיש כאן בעיה של עצירות.
אפשרות נוספת - אם יש לך הרבה או אפילו עודף חלב - להניק כל פעם רק מצד אחת ולאחר שסחתת מעט חלב מהשד .
בהצלחה,ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרכה בהנקה
אלה19/06/2007רציתי לשאול בהקשר לתרופה טבעית אלגיקל. זה לא אמור לעזור?
בהקשר לתרופה שרשמת לי האם זה לא מסוכן לתינור והאם צריך מרשם?
באופן כללי מתי הבעיה אמורה לחלוף? אולי יש דרך טבעית לטפל בזה?
ולבסוף השאלה האם זה יכול להזיק לכמות החלב הנוצרת? חשוב לציין שאני עוד לא נותנת מבקבוק,
אך לפעמים שואבת רק על מנת לרוקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרכות בהנקה
אלה19/06/2007ועוד שאלה לצורך מה צריך להעניק מצד אחד ולהוציא חלב?
זה מקל על הרגשה של התינוק?
בכלל האם אפשר להסביר ממה הבעיה נובעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלה
ג'ניס זאוסמר19/06/2007אלה,
בתחילת ההנקה החלב מכיל יותר לקטוז(סוכר החלב) ופחות שומן - וזה טוב
תוך כדי ההנקה החלב נהיה יותר שומני - גם זה הכרחי
כאשר יש עודף חלב התינוק לא מצליח להגיע לחלב היותר שומני והחלב הראשוני ממלא אותו. ריבוי סוכר עלול לגרום לתסיסת יתר בבטן - יותר גזים.
אם מניקים במקרה הזה לאחר שמוציאים חלב ורק בצד אחד אפשר להבטיח שהתינוק יקבל פחות סוכרים ויותר שומן - דבר אשר יכול גם להקל על התינוק וגם על האם(יביא להפחתת חלב העודף)
כמו שאמרתי אני לא בטוחה מה הבעיה של תינוקך והמלצתי על מתן לוסק אבל אם יש לך מצב אמיתי של עודף חלב ורק במקרה הזה אפשר גם לנסות את השיטה הזאת של ההנקה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תשובה לאלה
ג'ניס זאוסמר20/06/2007אם הבעיה ממשיכה את צריכה לחזור לרופא
התרופה ניתנת לתינוקות על סמך מרשם רפואי בלבד.
אני לא יכולה להגיד לך מתי זה יחלוף כי כמו שכתבתי אני לא יודעת מה יש לו - עליך לגשת לרופאץ
אני כתבתי התרשמויות אבל על מנת לדעת בדיוק את צריכה חוות דעת רפואית.
לבריאות,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלהתמי17/06/2007
שלום...
בשאלתי הקודמת שאלתי אותך על הרפס.. הגבת שאם היה לי זיהום הרפטי נרתיקי הייתי יודעת.. היתה לי פטריה בנרתיק 3 חודשים לפני ההריון הרופא נתן לי משחה וכדורים להכניס לנרתיק ואמר שזה יעבור... אולי בעצם זה היה הרפס לפני 3 חודשים? יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לומר
ד''ר בני שכטר18/06/2007ולכן בתור אחד שלא בדק אותך אז, אני לא יכול לומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםמירי17/06/2007
אני נמצאת בשבוע השביעי ויש לי לחצים רבים בבטן התחתונה, כמו כאבי מחזור.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשליש הראשון להיריון
ד''ר בני שכטר18/06/2007מצורפת התשובה שלי לפני מספר ימים באותו ענין.
כאבים בטרימסטר הראשון יכולים לנבוע ממספר סיבות.
התרחבות הרחם ולחץ ו/או מתיחה של הרקמות סביבו שגורמת לכאבים.
יש לשלול דלקת בדרכי השתן.
ולעיתים יש גם התכווציות של הרחם עצמו.
אם את רואה שהענין נמשך או אף מחמיר גשי להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר על בדיקהמירי17/06/2007
בבדיקה שעברתי נמסר שה- ANTI BODY SCREEN שלילי,
מה זה אומר? לא מצאתי על כך מידע, אשמח אם תוכל להסביר לי
בתודה מראש,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר18/06/2007שלום לך!
חשוב לדעת למה עשו את הבדיקה.
המשמעות היא שלא נמצאו נוגדנים כלפי ה"דבר", שנבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי קל במי שפיר - אנא תשובהאורן17/06/2007
שלום רב,אני בשבוע 36+2 היום ביצעתי US נוסףלהערכת משקל
(מעקב בגלל שBPD היה קצת גדול ) בבדיקה התברר שיש ריבוי קל של מי שפיר ושהמשקל היום הוא 3090 גרם שהוא קצת גדול מהממוצע
רציתי לדעת מה יכול לגרום לריבוי קל במי שפיר ,
מלבד בעיות במערכת העיכול מכיוון שבסריקה המורחבת מערכת העיכול הייתה תקינה
לתשובה מהירה אודה
בברכה,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בUS מלפני שבועים מי שפיר היה תקין
אורן17/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשורה ארוכה של דברים
ד''ר בני שכטר17/06/2007שלום לך!
רשימה ארוכה של דברים.
עם ביצעתם סקירה והיא הייתה תקינה, זה מוריד הרבה אופציות.
אם דיקור מי שפיר בוצע והיה תקין זה מוריד עוד אפשרויות וכו'.
בד"כ לא מוצאים סיבה.
במקרה של עובר גדול בנוסף לריבוי המים יש לבדוק שוב את נושא הסכרת בהיריון.
בכל אופן, עליכם לחזור לרופא/ה שלכם ולראות האם יש צורך בבדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילה בשדייםמירי17/06/2007
מאיזה שבוע בהריון מתחילות השדיים לגדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משתנה מאחת לשניה
ד''ר בני שכטר17/06/2007שלום לך!
יש כאלה שאצלן השדיים מתחילות להיות רגישות ולגדול וכך הן יודעות שהן בהיריון.
אצל אחרות זה יקרה בשלב מאוחר יותר.
בקיצור כל אחת והקצב שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקהנורית17/06/2007
בוקר טוב,
בתי בת שנה ושבעה וכן אני עדיין מניקה אותה בבוקר ובערב לפני השינה -תענוג גדול אבל ברצוני להפסיק ויש מספר בעיות היא לא מוכנה לתחליפי חלב ובהחלט לא מוכנה לוותר.
ניסיתי בבוקר ובלילה לתת לה בקבוק חלב תנובה חם וזה הצליח למרות שיש ביקוש להנקה.
השאלה איך אני מייבשת את החלב (ניסיתי עם כרוב -ללא הצלחה החזה ממשיך להתמלא...ואני חייבת לרוקן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להפסיק הפרשת חלב
ג'ניס זאוסמר17/06/2007נורית שלום,
יקח זמן עד שהחלב יפסיק להווצר בעצמו ולכל אחת הקצב שלה.
אני ממליצה שתעשי את זה בהדרגה מקסימלית .
תפסיקי הנקה אחת ביום וכאשר גופך מתמודד עם זה תעברי האלה להנקה האחרונה. אפשר גם לא.בכל זאת תרגישי מלאה אבל הפחתת הגירוי של היניקה והאפקט של המלאות בשד ביחד יובילו להפחתה.
אם את מאוד מלאה את יכולה להוציא מעט לנוחות - לא לרוקן ממש על ידי הוצאה ידנית או עם מכשיר.אפשר גם קומפרסים קרים ו/או עלי כרוב קרים - גם מרגיע וגם מפחית בצקת .
אפשר להקפיא טיטולים רטובים(לשפוך חצי כוס מים אל תוך החלק הפנימי של הטיטול ולשים בפריזר) .שמים את הטיטולים בצורה פתוחה סביב השד - גן עדן לשג מלא ולוחץ.
לא לקשור את השד - רק כואב ולא אפקטיבי.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)