מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ונענעשרון09/07/2007
מניקה כבר חודש וגיליתי עכשיו שנענע מייבש חלב!!! אני שותה מדיי יום כמעט כוס עם נענע ללא תיון...האם הדבר פגע בייצור החלב?
מעבר לזה אני מרגישה שבשעות צהריים-ערב הקטן צמוד לשד כל שעה וחצי עד שעתיים ולא כפי שבליילה ובבוקר כל 3 שעות...האם נורמלי הדבר? או שאוליי אינני מזהה את צרכיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה ונענע
ג'ניס זאוסמר09/07/2007שרון שלום,
"אומרים" שלנענע ולמרווה השפעה על החלב אבל הדבר לא בדוק וכנראה הוא משפיע שונה על כל אחת.
אפשר לשתות כוס או שתיים ולא יקרה דבר במיוחד שבדרך כלל התה לא חזק במיוחד.
אם את לא רוצה לקחת שום סיכון תפחיתי את השימוש עד למינימום - אפשר גם לחיות בלי.
רוב התינוקות מתנהגים כמו שלך - לא יוצא דופן בכלל.
תמשיכי להניק אותו לפי רצונו.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסהר09/07/2007
האם יכולים להיות כאבים באיבר המין בזמן הריון?
אני בשליש הראשון ויש לי כאבים באזור הנרתיק, לא בפנים ,אלא בחוץ לכיוון למעלה, טיפה לכיוון הבטן התחתונה.
מן דקירות כאלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יתכן
ד''ר בני שכטר09/07/2007אם זה מאד מפריע ומציק, גשי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3מיטל08/07/2007
שלום. רציתי לדעת מה ההשלכה של אי נטילת אומגה 3 במהלך ההריון. כמו כן אני לא מסוגלת לאכול דגים ואוכלת מעט מאוד.
האם יכול להיגרם נזק כלשהו לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כל השלכה
ד''ר בני שכטר08/07/2007שלום לך!
נכון לכרגע, אין המלצה של איגוד הבריאות העולמי או הישראלי על נטיל אומגה 3 באופן רוטיני בהיריון.
אז את יכולה להירגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגניסיונית08/07/2007
מאכלים מותרים בהנקה ואילו אסורים?האם יש רשימה?
אמרו לי כל פעם משהוא אחר וזה משגע
האם מותר קולה?האם בירה באמת מגבריה חלב?
האם אסור גמבה עושה גזים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אסור ומה מותר ולמה משגעים אותכן
ג'ניס זאוסמר08/07/2007שלום רב,
הכל מותר במידה .
נורא משגעים נשים בהריון וגם נשים מניקות בקשר לכל מיני דברים. אני לא יודעת למה אבל כנראה שזה קשור לכוונות טובות יותר מאשר רצון לבלבל.
לגזים שבקולה אין שום אפשרות להגיע לחלב אבל שתדעי שבקולה יש המון סוכר - משמין. דיאט קולה לא אסור אבל במידה.
בירה שחורה לא מגבירה חלב - זה מיתוס.
אף אחד עדיין לא הצליח לגלות מה גורם ל"גזים" של תינוקות - ונשים ששמרו על דואטות למיניהם לא נהנו מתינוקות ללא גזים. עז תכלי הכל , תהני מהאוכל והדאגה היחידה היא לשמור על תפריט מאוזנת ומגוונת.
לבריאות ,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש לך
יונית08/07/2007המלצות לאוכל מסיום שיכול לגרום תחושת שובע לתינוק?
ושוב תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובע
ג'ניס זאוסמר09/07/2007לא אין דבר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' שכטריונית08/07/2007
ילדתי בלידה קיסרית(חוזר) וזה מה שרשום לי במכתב שיחרור מה זה אומר?
לציין בפתיחת הבטן הודגם שילפוחית בעמדה גבוהה לציין DEHISCERCE OF UTERINE SCAR מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי חוזר
ד''ר בני שכטר08/07/2007שלום יונית!
לפי מה שכתבת היו הדבקויות בחלל הבטן שגרמו לכך ששלפוחית השתן הייתה דבוקה גבוה על הרחם. כמו כן הצלקת הניתוחית הקודמת נפרדה עוד בטרם הרופאים הגיעו לרחם בכדי לפתוח ולהוציא את התינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה ושנית עוד שאלה
יונית08/07/2007האם עצם הדבקיות ושלפוחית השתן יכול להסביר אץ כאבי הבטן לפני הלידה?
ומה זה אומר שהניתוח נפרד?זה אומר שהרחם נקרע לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר בני שכטר09/07/2007שלום שוב!
1. יתכן כי אי הנוחות במהלך ההיריון נובעת מההדבקויות, אין לדעת זאת בודאות.
2. "נקרע" מתייחס לפתיחת הצלקת ברחם מעבר לצלקת הקודמת. כאן הייתה פתיחה של הצלקת כנראה אך השכבה שמעליה נותרה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרמרי06/07/2007
אני צריכה לעשות העמסת סוכר ביום שני ורציתי לשאול על הסירופ גלוקוסטנדרט , אם אפשר לקחת במקום סוכר ענבים כי הוא לא עושה בחילה וגם בא בטעמים ?
אשמח אם תתנו לי תשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי תשובה בשבילך
ד''ר בני שכטר08/07/2007תצטרכי לשאול בקופ"ח מה המדיניות והאם הם יכולים לשנות את סוג התמיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לג'ניס זאוסמר נראה לי שנגמריונית05/07/2007
לי החלב..
בני בן 3 וחצי שבועות
הנקה מלאה(רק ממש שאני מוטשת הוא מקבל בקבוק חלב שאוב או מטרנה)
עד תחילת השבוע היה לי ים של חלב נגר ממני בכל עת ופתאום כלום נעלם כלא היה לא נוזל יותר חלב,ואני לא מצליחה לשאוב כמו קודם(שאבתי ב10 בקבוק של 120 ועכשיו בקושי מצליחה לגרד 60)
האם זה אומר שגם הקטן לא יונק ולא מקבל את מה שהוא צריך?
השארתי אותו היום הרבה על השד בגלל הפחד,אבל זה לא עזר אחרי חצי שעה הוא צרח לאוכל ולא היה חלב שאוב ונאלצתי לתת מטרנה והוא אכל בשקיקה..
לאן נעלם החלב?ומה אני יכולה לעשות כדי להחזיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם החלב נגמר או לא?
ג'ניס זאוסמר05/07/2007שלום רב,
לא כל כך סביר שהיה חלב בשפע בחילת השבוע ועכשו אין. הרי לוקח זמן והרבה יותר מכמה ימים עד שהחלב נגמר. התחושה של פחות חלב קיימת בשלב הזה אבל זה לא מדד טוב לקבלת חלב כי תינוקות יונקים יעיל יותר בשלב הזה. מד טוב הוא עליה במשקל - בעצם הדד הטוב ביותר. אם הינוק שלך עולה במשקל (תקחי אותו לטיפת חלב) עז יש מספיק חלב.
אני ממליצה לך להקחת פסק זמן מכל הלחצים של אחרי לידה , להניק הרבה - פיקניק לך ולתינוק במטה - זה יכול לעשות פלאים.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יונית06/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שכטר!טליה05/07/2007
שלום ד"ר...
בבדיקה ביתית (שתן ראשון של בוקר) לזיהוי ביוץ - כאשר (סוף סוף...) מופיע סימן חיובי בסטיק,
זה מלמד על כך שהביוץ מתרחש מתי? מהו הזמן הטוב ביותר לקיים יחסים ולקלוע בדיוק לביוץ לאחר שהבדיקה מאשרת את קיומו?
אנחנו מעוניינים בבן אחרי 2 בנות ולכן החשיבות למועד המדויק!
אגב, מהו משך הביוץ? 24 שעות?
שאלה אחרת - עד כמה שכיחה התופעה של קבלת וסת (חד פעמית) למרות שקיים הריון?
(בשלב של כשבועיים לאחר ההיקלטות - במקום איחור מחזור)
מדובר במחזור רגיל או שונה במשך/עוצמה ממחזור רגיל? יש איך לדעת או רק בבדיקת דם?
תודה וסופ"ש נעים...
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שפיספסת אותי...
טליה05/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSORRY
ד''ר בני שכטר05/07/2007בטעות.
הערכה קובעת מתי הופיע הביוץ ואם יש לך מחזורים סדירים את יכולה לדעת בחודש לאחר מכן מתי זה יצא בדיוק. אני מציע שתקראי טוב את מה שכתוב בעלום לצרכנית ותקבלי שם את הפרטים המדוייקים.
ביוץ הוא ארוע שנמשך זמן קצר (מספר דקות) שבו הביצית חורגת מתוך השחלה. לאחר מכן יש תהליך ומסע של הביצית בתוך החצוצרה וכאן יש חלון זמן שהזרע אמור לפגוש אותה ולהפרותה. שלב זה נמשך כ- 12-24 שעות. אם אכן את מעונינת בבנים את צריכה לנסות להתכוונן על הביוץ (קחי בחשבון שזה לא מבטיח דבר) ולנסות את מזלכם.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובנוסף
ד''ר בני שכטר05/07/2007בנוע לדימום בהיריון. זהו לא מחזור, מדובר בדימום והוא יכול להיות חלש, חזק או הפרשות חומות קלות ועוד.
רק לאחר האיחור במחזור עושים בדיקת דם לראות האם יש היריון. אם את מדממת כמו מחזור, סביר שיש לך מחזור. אם רוצה להיות בטוחה ב- 1000%, תעשי בדיקת היריון ביתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
טליה06/07/2007הי ד"ר...
תודה על התשובות!
בנוגע לערכת ביוץ-
לפי ההוראות - הערכה מזהה את ההורמון LH 24 שעות לפני הביוץ, ככה זה באמת בפועל?
שלא נפספס אתה יודע...
לגבי מה שאמרת בנוגע לכך שאפשר לדעת את מועד הביוץ בדיעבד -
הביוץ תמיד מתרחש 14 יום לפני המחזור?
האמת היא שבהריון הראשון היה לי ביוץ מאוחר ועשו לי תיקון לתאריך...
למרות שהבנתי שאולי זה קשור לשחלות הפוליציסטיות שלי ושלא ניתן לדעת אם זה היה חד פעמי או לא... לכן קניתי את הערכה !
בעיקרון המחזור שלי נע בין 29-31 יום...
קיומן של שחלות פוליציסטיות יכולות לשבש באופן משמעותי את מועד הביוץ? להקלט אני בסופו של דבר אצליח אבל אנחנו מנסים לכוון לבן... אחרי 2 בנות בניתוח קיסרי אז אולי זה הריון אחרון...
(כמובן שנשמח גם לעוד בת וכבר הצעתי לך בעבר את הלברדורית זוכר?)
תודה בכל אופן... ואשמח להתייחסות...
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום
ד''ר בני שכטר08/07/2007ערכות היוץ נחשבות טובות והם מתיימרות לגלות את הביוץ בזמן.
מעבר לכך, כל שיטה אחרת (למעט ביצוע אולטרהסאונד על בסיס יומי) תזהה ביוץ ותוכל לומר בחודש הבא מה יכול להיות. בנוגע לשחלות פוליציסטיות המחזורים יכולים להיות מאד לא סדירים, אבל אצלך לא כך הדבר. נכון שהביוץ מתרחש 14 יום לפני המחזור וגם כאן ניתן לחשב רק בדיעבד.
את תצטרכי לסמוך על מה שיש, ועל הזרעונים של בעלך, ואם לא יהיה בן? אז אני עדיין מוכן לקחת את הבת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ברזלקרן05/07/2007
אני בהריון- שבוע 28.
ביצעתי בדיקת דם להמוגלובין- התוצאה היא 10.8. אני משתמשת בכדורי ברזל של פריפול- אחד ביום. מהי ההמלצה? להעלות מינון? שאלה נוספת לגבי בדיקת B12 שביצעתי התוצאה היא 109- האם ממליצים על כדורים במהלך ההריון? בעבר כבר סבלתי ממחסור בויטמין B12.
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר05/07/2007שלום לך!
אפשר לעלות את מינון כדורי הברזל לשניים.
בנוגע ל- B 12, אני מציע שתתיעצי עם הרופא המטפל שלך בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זירוז לידהאושרי05/07/2007
שלום לאנשי הצוות המקסים..
שאלה קטנה..
אשתי בחודש התשיעי שבוע 38
הכל בסדר הכל תקין אין שום בעיות..
רק היא מאוד רוצה ללדת בשבוע הקרוב.. האם יש אפשרות כלשהי לזרז לידה חוץ מניתוח קיסרי ??
יש משהו שאפשר לעשות.. ? היא מאוד רוצה ללדת השבוע זה ממש חשוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס....
ד''ר בני שכטר05/07/2007שלום אושרי!
לא הייתי ממליץ על זירוזים רפואיים למיניהם שלא לצורך.
גם האימרה שללכת הרבה ולנקות את הבית כולל פאנלים, לא מרזיקה מים, רק מעייפת.
אני אישית ממליץ לעשות סקס. בזרע קיימים חומרים הנקראים פרוסטגלנדינים שבאופן טבעי נמצאים בשק ההריון וחלק מתפקידם הוא לזרז את הלידה. הבעיה שכנראה צריך כמות גדולה של "חומר" ולא בטוח שגבר אחד מספיק.....
בכל אופן זה כייף ונעים (לא תמיד לנשים בחודש תשיעי) ולא יהיה לך מזה די הרבה זמן, אז זו הזדמנות אחרונה ואין מה להפסיד.
תהנו ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיותסהר05/07/2007
כאב ברגליים בלילות שקשור להריון- הכאב יותר מהירכיים למעלה והוא פנימי
בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהייתי מאושפזת חודש ולא זזתי מהמיטה,אבל עכשיו אני כבר בבית.
האם יש קשר להריון במקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יכול להיות
ד''ר בני שכטר05/07/2007הרבה תלונות מופיעות בהיריון ולא כולן ברורות.
התכווצויות שרירים בשוקיים, קור וחום ועוד.
גם כאבים בירככים יכולים להיות.
בכל אופן בפעם הבאה שתגיעי לביקורת אצל הרופא/ה שלך תבקשי שיציצו שם ויראו שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ממשדפנה05/07/2007
שלום, שמי דפנה אני בת 24 ככל הנראה אני בהיריון (ממש בהתחלה) שבוע 2 (נשמע מצחיק...), הענייןהוא שהיו לי כמה פעמים שהיתה לי מעין הפרשה נוזלית ורדרדה פעם אחת גם קצת חומה כזו (סליחה על התיאור) ומכל מיני שיחות אמרו שאולי זה הריון חוץ רחמי (אין לי כאבים בצד אלא מעין דקירות מידי פעם בכל האזור של הבטן לרוב בטבור ועייפות מתמדת)יש שאמרו שזה טבעי אבל מטבעי להריון חוץ רחמי יש הבדל גדול ... ואני ממש מפחדת (הריון 1). הרופאה אמרה שאם אני רוצה אפשר לעשות אולטראסונד פנימי ואני קצת מפחדת...וגם לא יודעת אם צריך... זה לא יכול להזיק? כלומר זה ממש בהתחלה....זה לא יכול לסכן את ההריון? בעיקר זה מפחיד ממש (כי בחיים לא עשיתי בדיקה כזאת) בקיצור אני לא יודעת מה לעשות ואני לרוב מוצאת את עצמי מפחדת ולא מבינה מה זה ההפרשות האלה אז אני ממש אודה לכם על עצתכם כי אני מרגישה די אבודה ובמילה אחת או שתיים - לא יודעת.
תודה
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לפחד
ד''ר בני שכטר05/07/2007שלום דפנה!
היריון בשבוע שני? את עדיין לא יכולה לדעת, כי מדובר עוד לפני שיש איחור במחזור.
בדיקת היריון עושים לאחר שיש איחור ואז יודעים.
לא הייתי משליך לפי צבע ההפרשה על המצב.
וכן, את לא צריכה לפחד מבדיקה פנימית, כי זה לא מזיק כלל להיריון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לפנות למיון?-דחוף בבקשהסהר04/07/2007
לפני שבוע וחצי השתחררתי מאשפוז של חודש בגלל גירוי יתר שחלתי. ביום שני הייתי בביקורת בית החולים והרופא אמר שיש עדיין המון ציסטות, שחלות מוגדלות וקצת מיימת.
כשאלתי את הרופא הוא הסביר שהכאבים שלי נובעים מהציסטות.
מאז יום שני הכאבים גברו ונהיו קבועים, בעיקר כואב לי כשאני עומדת שזה די מחזיר אותי אחרוה ללפני האשפוז. אבל עדיין לא כאבים באותה עוצמה(תודה לאל).
במכתב שחרור כתוב לי שאם יש משהו חריג כמו דימום, בטן תפוחה ,כאבים וכו' לחזור למיון.
ואני מתלבטת אם לעשות זאת עכשיו.
מצד אחד יש את הכאבים שגברו ומצד שני הרופא הסביר לי רק לפני יומיים שזה מהציסטות.
האם מצב הציסטות יכול להחמיר ביומיים?
האם יש טעם ללכת למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר05/07/2007שלום לך!
ראיתי רק עכשיו את הודעתך ואינני יודע האם הדבר עוד רלבנטי.
בכל אופן, במצב של גירוי יתר המצב יכול להשתנות גם לאחר יום אחד.
לכן אם יש החמרה במצב, כאבים, קושי בנשימה או כל דבר אחר, כדאי להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף עזרה בבקשה,,,,,,,תמרי04/07/2007
שלום,ראשית רציתי להתנצל אולי אני לא בפורום הנכון,,,בתי בת 32 נמצאת בהריון רביעי סליחה חמישי לאחר שההריון הראשון לא שרד היתה ל לידה מוקדמת בחודש החמישי ,ולאחר מכן בכלההריונות תפרו את צוואר הרחם וההריונות צלחו היום יש לי שלוש נכדות מתוקות שיהיו בריאות , כאמור היא נמצאת בהריון רביעי וגם תפרו אתצוואר הרחם רק אתמול היא עשתה אולטרסאונד התברר שהשילייה נמצאת למטה והרופא אמר שכנראה אין מנוס מניתוח קיסרי היא נמצאת בשבוע ה16 להריון , את ההריונות הקודמים היא עברה בלידה רגילה ,וכשביתי שאלה למין העובר הרופא אמר לה שזו עוד בת , בת רביעית , אני מבחינתי ששמעתי שההריון באופן כללי בסדר גמור שמחתי , אבל לפתע ראיתי את בתי בוכה ולא יכולה להפסיק את הבכי לאחר מכן גם בבית מידי פעם היא בוכה לבד לעצמה , כמה שנסתי לדבר איתה להסביר לה לא הצלחתי היא אמרה לי שאני לא אבין אף פעם אחרי שהיה לה בהריון הראשון בן כך ף פעם היא לא תוכל לראות את הפנים שלו כי לא נראה לה שיהיה עוד הריון כן היא בשמירה ומקבלת כדורים וזריקות למניעתהצירים המוקדמים , בקיצור קצרה ידי מלהושיע אותה ואני לא יודעת כיצד להתמודד במצבים כאלה קשה לי לראות אותה נכנסת למרה , והרי יש בבית שלוש בנות קטנות לטפל , בבקשה בבקשה אם תוכלי ליעץ לי הכיצד להתמודד עם המצב , ,,,והאם אין מנוס מניתוח קיסרי שהשילייה נמצאת בפתח בשבוע שכזה? סליחה על אורך ההודעה , ותודה תודה מכל הלב,, רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר04/07/2007שלום רחל!
1. נתחיל מהקל...כאשר השליה נמצאת מעל פתח הרחם לחוסמת את המעבר, המצב נקרא ,שלית פתח" ואין מנוס מניתוח קיסרי. אבל... מיקום השליה יכול להשתנות עד לשבוע 20 בערך. כך שיש להמתין בסבלנות וחלזור אז על הבדיקה ולראות מה המיקום של השליה.
2. ביתך נמצאת במצוקה כתוצאה מהטראומה אותה חוותה בהיריון הראשון. אני ממליץ בחום לפנות ליעוץ פסיכולוגי/פסיכיאטרי בכדי לאבחן את הבעיה ולטפל בה מבעוד מועד. את יכולה לפנות לרופא/ת הנשים שלה או לרופא/ת המשפחה ולהתייעץ כיצד לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תמרי05/07/2007שלום לד"ר בני
לא נותר לי מלבד להודות לך על המהירות והיחס שאתם מעניקים,
אתה וכל הצוות בפורום הנהדר , תודה רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא הנקהשירלי04/07/2007
שלום וברכה!
אני מניקה את בתי(22 חודשים) בתדירות גבוהה מאוד. כיצד עלי להפסיק?
האם אני יכולה 'להעלם' לכמה ימים?(כמובן שהיא תהיה מופקדת בידיים טובות).אין סכנה שזה ישאיר אצלי גודש או כל דבר אחר?
אשמח מאוד לקבל תשובה. בתודה מראש שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה
ג'ניס זאוסמר05/07/2007שירלי שלום
השיטה של "העלמות לכמה ימים" לא מועילה לא לך ולא לה. ברור שיהיה לה קשה מאוד ולך עלול להווצר גודש. השיטה המקובלת היא השיטה ההדגתית - להפחית הנקות אחת אחת כדי שהיא תתרגל וגם את. פעוט של 22 חודש אשר עדיין יונק בתדירות גבוהה פתח הרגל וגם מאוד תלוי להנקה למטרות של הקניית תחושה של בטחון והרגעה.ואת צריכה אורך רוח והרבה סבלנות, כמו שהיה לך עד כה,כדי שתכלי לאט לאט להוריד הנקות מבלי לגרום ליותר מדי קשייםגם לעצמך וגם לה.
זה אפשרי עם הרבה אהבה והבנה,
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)