מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע 10 - כאביםמאיה14/06/2007
שלום רב,
הריון ראשון שבוע 10+0 היום לראשונה הופיעו כאבים דומים במהותם לכאבי מחזור אך חלשים בהרבה. הכאב מופיע למספר שניות ונמוג. לא היה כל דימום. רציתי לדעת האם זה בסדר? ומדוע זה קורה?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בתחילת ההיריון
ד''ר בני שכטר14/06/2007שלום לך!
כאבים בטרימסטר הראשון יכולים לנבוע ממספר סיבות.
התרחבות הרחם ולחץ ו/או מתיחה של הרקמות סביבו שגורמת לכאבים.
יש לשלול דלקת בדרכי השתן.
ולעיתים יש גם התכווציות של הרחם עצמו.
אם את רואה שהענין נמשך או אף מחמיר גשי להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקת תאומיםפנקר יפעת13/06/2007
שלום רב
אני הרה עם תאומיים...ואני רוצה מאוד להניק אותם לאחר הלידה...זה חשוב לי מאוד.
ברצוני לקבל מידע לגבי הנקה של תאומיים..יש שיטות מסויימות? איך אפשר להניק שניים? דרכים להקלה?
אשמח לקבל מידע על כך בתודה מראש יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקת תאומים
ג'ניס זאוסמר13/06/2007יפעת שלום,
אפשר בהחלט להניק תאומים ובהצלחה רבה. אחרי הלידה מחכים עד ששניהם יודעים לינוק טוב ועז אפשר להניק ביחד - לפעמים עניין של יומיים שלושה וזהו. תאומים בדרך כלל נולדים קצת קטנים יותר מאשר תינוקות יחידים ומעט מוקדם יותר ולכן חשובה היא הסבלנות ובמיוחד קבלת עזרה/הדרכה טובה במיוחד בבית החולים ולפעמים גם לאחר מכן.
הנקת תאומים היא בדיוק כמו הנקת תינוק אחד חוץ מהזמן ולכן כדי לנסות להניק אותם יחד. אין צורך לשדיים קבועות לכל אחת. מדריכת ההנקה תראה לך את התנוחות הנוחות להניק אותם יחד - אין חוקים, הכל הולך כי העיקר הוא שיתפסו את השד בצורה נכונה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
פנקר יפעת16/06/2007תודה רבה לך על העידוד והתמיכה
כנראה שצריך באמת המון סבלנות ורצון...
אבל......
איפה אני מוצאת יועצת הנקה שתוכל לעזור לי וליעץ לי בשעת הצורך???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשימת יועצות הנקה
ג'ניס זאוסמר16/06/2007בגוגל תעשי - יועצות הנקה IBCLC
שם תראי רשימה על פי איזורים, ביקורי בית ואף מחירים לפעמים.
שימי לב - קיים הבדל משמעותי בין יועצת מוסמכת IBCLC לבין מדריכת הנקה. תבררי אם היועצת מוסמכת - חשוב!
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בלשון התינוקחסוי11/06/2007
האם פטריה בלשון התינוק שטופלה אחרי הרבה זמן וגם לקח לך זמן, היא גורם לכך שתינוק ירצה להפסיק לינוק או שאין קשר????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בלשון
ג'ניס זאוסמר12/06/2007שלום לאמא עיפה,
פטריה בלשון יכולה בהחלט להפריע ויש תינוקות אשר לא אוכלים\יונקים ברצון כאשר הפטריה נמצאת כי זה גורם להם לאי נוחות או אפילו צריבה.
לאחר טיפול( דקטרין ג'ל) המצב חולף והתינוק חוזר לינוק רגיל.
חשוב - בזמן הטיפול יש להשתמש במשחת דקטרין גם בפטמות כי הפטריה עובר מאחד לשני.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לייזר והנקהאודליה11/06/2007
האם אפשר להסיר שיער בלייזר בזמן הנקה והאם מותר להשתמש במשחת האלחוש EMLA (אזרקאין) ג"כ בזמן הנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר
ג'ניס זאוסמר12/06/2007אודליה שלום,
לא נראה לי שקיימת בעיה עם לייזר בזמן ההנקה כמובן לא בסמוך לתינוק.
קיים מעט מידע לגבי השימוש בחומר הזה בזמן הנקה. באופן עקרוני מעט מאוד עובר לחלב ואומרים שניתן להשתמש בו .
אבל אבל אבל
אם את משתמשת בכמות גדולה ובאיזור נרחב המצב עלול להיות שונה. לדוגמא - לפני או אחרי הסרת שיער עם לייזר.
כדאי להתייעץ עם רופא.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטאלירז11/06/2007
בוקר טוב,
אני באמצע שבוע שישי ואתמול עשיתי בדיקות דם ויצא לי ביטא 6578.
האם זה הגיוני לגיל ההריון? האם אפשר להסיק מזה שהעובר מתפתח תקין?
מודה מראש על תשובתך (הריון ראשון וקצת לחוצה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יכול להיות הגיוני
ד''ר בני שכטר11/06/2007רק צריך לעשות אולטרה-סאונד ולראות שאכן הכל תקין בהתאמה לרמת הורמון ההיריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד שומרים על חלב אם?חגית11/06/2007
שלום,
יש לי תינוק בן חודשיים וחצי שיונק.
אני גם שואבת ושומרת במקרר - בטיפת חלב אמרו לי שהחלב יכול להישאר בן 4-5 ימים ואם מוציאים אותו מהמקרר אפשר להשאירו בחוץ בין 4-5 שעות ולא להחזירו למקרר. האם הנ"ל נכון? והאם נכון גם בימים חמים מאוד?
והאם כשמקפיאים חלב הוא צריך להיות בטמפרטורה מסוימת? לכמה זמן אפשר להקפיא?
איך יודעים אם החלב עדיין טרי? אודה לתשובתכם.
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת חלב
ג'ניס זאוסמר12/06/2007חגית שלום,
אפשר לשמור חלב אם בקירור (מקרר ביתי תקין - 3 מעלות) 3-4 ימים. לאחר קצת זמן החלב נפרד והשומן עולה למעלה - זה מצב תקין, לא מקולקל.
מחוץ לקירור אפשר כמה שעות בתנאי שלא חם מאוד ולא עומד בשמש. באוטו כדאי להשתמש בקלקר עם קרח. כל ההנחיות לשמירת חלב נראים לי קצת מוגזמים במיוחד בעובדה שאנו חיים במזרח התיכון וחם. הייתי לוקחת תווח בטחון וישנה בשקט. היתרון של חלב אמא הוא שהחיידקים הטובים מתרבים וכך שומרים על החלב, חלב פרה שקונים אותו עבר תהליך של פיסטור והחיידקים כבר לא פעילים. זו הסיבה שאפשר לשמור חלב אמא יותר זמן.
הקפאה - גורם להרס מסוים של נוגדנים אבל עדיין יותר טוב מאשר לא ללתת בכלל או לתת פורמולה.
הקפאה רגילה (-19) מאפשר שמירה לחודש חודשיים והקפאה עמוקה ליותר.
הפשרה - אף פעם לא במיקרו!!!! להעמיד במים חמימים(לא חמים מאוד) או במקרר.
חלב לא טרי עלול להיות עם ריח לא נעים או עם מראה שונה - כאשר קיים ספק - לא לתת !!!
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! חגית
חגית15/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים מטרוגל ואופלודקס בהריוןאדווה10/06/2007
אני נמצאת נכון להיום בשבוע 17 ויומים רק לפני חודש ידעתי שאני בהריון במשך תקופה שבה אני בהריון ולא ידעתי לקחתי את הכדורים הנ"ל - דלצין ,אופלודקס ,ומטרוגל .מאחר וסבלתי מדלקות חוזרות באגן הבעיה שלא יכולתי להבחן שאני בהריון מאחר והיו לי בעיות עם המחזור החודשי שלי ואת הכדורים הנ"ל לקחתי עקב כאבים בבטן התחתונה כשלמעשה חשבתי שזו דלקת ובסופו של דבר התברר לי שזה הריון חשוב לי לדעת מאחר וקראתי ספרים ומחקרים האםם עלי להפיל מאחר מכל מה שקראתי עלול העובר להיפגע אנא שלחו לי תשובה בהקדם .
בתודה מראש
אדווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ טרטולוגי
ד''ר בני שכטר10/06/2007שלום לך!
לחלק מהתרופות שציינת אין בעיה בהיריון. בנוגע לדלצין ולאופלודקס לא מומלץ ליטול.
הכי בטוח וטוב הוא להתקשר למרכז הטרטולוגי בבי"ח תה"ש, הדסה עין כרם, בילינסון או רמב"ם ולשאול האם ישנה בעיה ובאיזה מעקב יש צורך במהלך ההיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופלודקס ודלצין
אדווה11/06/2007פניתי לרופא המטפל שלי והוא המליץ לי ללכת לוועדה להפלות ולעשות הפלה כי יש סבירות גבוה שהעובר נפגע האם אני צריכה לעשות הפלה ?
תודה מראש על תשובתכם בהקדם !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלברר קודם במכון הטרטולוגי
ד''ר בני שכטר11/06/2007לפני כל החלטה יש להתקשר למכון הטרטולוגי בתה"ש, בילינסוון, הדסה עין כרם או רמב"ם ולברר ספציפית לגבי הסיכונים ורק אז להחליט ולגשת לוהפסקת היריון לפי הצורך.
ניתן להתקשר לדעתי גם בשעות הערב.
כמה שיותר מהר יותר טוב.
תעדכני אותנו בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על התשובה ושאלה נוספתמירי10/06/2007
אני בסוף החודש הראשון של ההריון, וביומיים האחרונים יש לי כאבים (לא חזקים) באזור העצם של האגן (מעל המפשעה)
הכאבים הם בעיקר כשאני הולכת או אחרי שאני מתכופפת או משהו כזה.
האם זה תקין?
מה אפשר לעשות כנגד זה?
חוץ מזה, כבר עוד לפני שידעתי שאני בהריון היו לי כאבים בירכיים מהברך ומעלה ועד עכשיו הם לא מפסיקים, זה גם לא כאבים חזקים מדי אבל זה כאבים שמאוד מטרידים אותי וזה לא נעים במיוחד, האם זה תקין?
מה אפשר לעשות כנגד זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הרבה
ד''ר בני שכטר10/06/2007אם זה מאד מציק לגשת לבדיקה אצל הרופא/ה שלך. במיוחד עם עדיין לא עשו אולטרה-סאונד לראות האם ההיריון תקין ונמצא בתוך הרחם וחלילה לא מחוצה לו.
אבל בד"כ הכאבים הם מעצם הגדילה של הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר חיסון נגד אבעבועות רוחטליה09/06/2007
ד"ר שכטר שלום,
אני בת 29, אם לשתיים ולפני כשבועיים חוסנתי נגד אבעבועות רוח (זאת בעקבות הדבקותה של ביתי בת ה-4.5, שחוסנה בגיל שנה נגד אבעבועות אגב, עשיתי בדיקת נוגדנים שיצאה גבולית והמליצו לי להתחסן).
לאחרונה קראתי כי לאחר חיסון נגד אדמת יש צורך להמתין חצי שנה לפני כניסה להריון.
האם זה כך גם לאחר חיסון נגד אבעבועות רוח????????
אני מקווה שלא כי התכנון הוא "לעבוד" על השלישי החל מחודש הבא... במידה וזה אפשרי כמובן ולא מסכן את העובר העתידי....
אודה לתשובתך!
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר09/06/2007שלום לך!
לי ידוע על חודש, שיש להמתין בין החיסון להתחלת הניסיונות.
אבל אני מציע שאת השאלה הזו יש להפנות לרופא הילדים/המשפחה ולברר את הנושא, לפני שעושים ניסיונות כלשהם.
גם בחיסון לאדמת מדובר בוירוס מוחלש ולא מומת ולכן סביר להניח שמה שנכון לגבי האדמת יהיה נכון לגבי האבעבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומרי קוסמטיקה פעילים בהריוןלילי09/06/2007
שלום רב,
אני ממש בתחילת הריון והייתי מעונינת לדעת האם אני יכולה להמשיך להשתמש במוצרי קוסמטיקה שנחשבים בעלי חומרים פעילים (חברת cosmedix) הוא ששימוש בהם בהריון עלול להזיק ועלי להפסיק אותו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע
ד''ר בני שכטר09/06/2007שלום לך!
עליך לשאות את מי שהמליץ לך על המשחות.
או לגשת עם הקופסאות לרופא/ה שלך ולראות מה החומרים הפעילים בתכשירים ולפיהם להחליט האם יש בהם סכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה דלגתם עלי? אני מחכה לתשובהחסוי09/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מחכים לג'ניס
ד''ר בני שכטר09/06/2007שלום רחל!
לא דילגתי עליך בכוונה. נושא ההנקה הוא תחום ההתמחות של ג'ניס.
לכן כדאי להמתין לתשובתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בהנקה - דחוף דחוףחסוי08/06/2007
בני בן חודשיים וחצי, התחלתי עם הנקה אבל שלבתי לו גם בקבוק כבר בחודש הראשון ועד עכשיו,עשיתי זאת מתוך קושי היו מצבים שפשוט לא החזקתי את עצמי מרוב עייפות וגם הייתי הרבה במתח שזה בטח מה שהוסיף (יש לי עוד ילדה בבית בת 3), מה שקורה הוא שאני מרגישה שלאט לאט הוא דוחה את הציצי שלי ולא רוצה, אני מנסה נותנת לו תחליב ומפסיקה ומנסה עוד פעם לתת לו את הציצי שלי, הוא ממש דוחה ומגיע למצב של בכי ממש (הגיע למצב של רעב) ואין לי ברירה להמשיך עם הבקבוק כי הוא בוכה לי בציצי ולא נרגע ולא שואב.
מה אני עושה?אני לא רוצה לאבד מההנקה ומתפללת שזה תופעה חולפת אנא עזרו לי כדי שאוכל להמשיך......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרחל
ג'ניס זאוסמר09/06/2007היי,
תינוקות יונקים אוהבים הרבה חלב וכנראה כמות החלב אצלך כבר פחות ממה שהיה רוצה.
אני ממליצה שתפני ליועצת הנקה מוסמכת כדי שלא תאבד את ההנקה.
תחפסי יועצות הנקה באינטרנט ( גוגל ישראל)
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה עם צמיחת שינייםדן07/06/2007
שלום!
ילדתי לפני 3 וחצי חודשים. אני מניקה מלא והבן שלי התחיל להצמיח שיניים וזה מתחיל לכאוב לי בזמן ההנקה.
מה לעשות? אני מעוניינת להמשיך וזאת רק ההתחלה של השיניים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים
ג'ניס זאוסמר07/06/2007שלום רב,
נדיר ששיניים בוקעות בגיל 3ה חודשים
כדאי לבדוק אם הכאב נובע מסיבה אחרת
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דן08/06/2007זה בטוח שיניים!
מרגשים וגם רואים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון בדםמירי07/06/2007
אולי זו שאלה קצת מוזרה ונדושה, אבל חשוב לי מאוד לקבל תגובה עליה.
יש לי איחור של שבוע וחצי במחזור ובדיקת שתן יוצאת לי תמיד חיובית.
הלכתי לרופא והוא נתן לי בדיקת דם ושם יצא לי מספר 288 והרופא אמר שזה שלילי!
האם זה נכון?
איך יכול להיות שרואים קודם בבדיקת שתן ואחר כך רק בבדיקת דם, בדיקת דם לא אמורה להיות אמינה יותר?
אני יודעת שאני בהריון, אני לא דןאגת לזה, עובדה שרואים פס ברור וחזק בבדיקת שתן, אבל איך זה יכול להיות שבבדיקת דם לא רואים כלום???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד"ר בני שכטר07/06/2007שלום לך!
מאד מוזר לי, תשובה של 288 היא חיובית לעניות דעתי.
וזו הסיבה שבדיקת ההריון בשתן הפכה חזקה יותר לאחר מספר ימים.
לכן הייתי חוזר על בדיקת הדם או עושה בדיקת US בשבוע הבא.
ד"ר בני שכטר ממחשב מרוחק
(מה לעשות, תורנות בחדר לידה בבי"ח מאיר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים בהריוןתמי06/06/2007
שלום!
האם אפשר ליטול כדורים לשיכוך כאבים בזמן הריון? כדורים כמו אקמול, אופטלגין לשיכוך כאבי ראש או כאבים אחרים... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר08/06/2007שלום תמי!
אקמול אין בעיה
אופטלגין אפשר, אבל לא רצוי על בסיס קבוע.
כל האדקס, פוינט, וכו' לא רצוי על בסיס קבוע ואסור לחלוטין מעבר לשבוע 32.
אלגוליזין אפשר
בכל מקרה לא לעבור את המינון המותר ובכל ספק לברר לפני הנטילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)