פורום הריון ולידה - התפתחות עוברית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקיעת שיניים
    אלה
    27/07/2007

ועוד שאלה בנושא של בקיעת שיניים, האם טיג'ל שעצם מרדים חניכיים לא אמור להזיק לחוזק הנקה וחיבור טוב.
    תודה שוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקיעת שיניים

הוספת תגובה

• טיג'ל

ג'ניס זאוסמר
    27/07/2007

אלה,
    לא נראה לי שהחומר עד כדי כך מרדים או משפיע על ההנקה
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקות ומוצצים
    אלה
    27/07/2007

שלום רב!
    יש לי עוד שאלה בהקשר למוצצים. תינוקי לוקח מוצץ בעיקר כשהולך לישון, זה מרגיע אותו וכנראה את הכעב של בקיעת שיניים. מצד שני נעגנו מטעמנו לתת לו מוצץ לפני שינה על מנת להצליח במסימה.
    לא בטוחה שזה רעיון טוב ונדמה שתינוק לא מוכן להפסיק לקחת מוצץ לפני השינה. השאלה שלי האם זה אומר שהוא כבר התרגל לכך ואיך ומתי כדאי לגמול אותו מהמוצץ, זה נראה מאוד קשה לגרום לו להפסיק לקחת מוצץ לפני השינה. (אני שמעתי איפשהו שמומלץ לנסות לגמול מגיל 5 חודשים, האם כך). אשמח לתגובתכם
    תודה, אלה
    ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקות ומוצצים

הוספת תגובה

• אלה

ג'ניס זאוסמר
    27/07/2007

אם המוצץ לא מפריע להנקה והתינוק עולה במשקל ושמח תני לו למצוץ. נכון זה מהווה הרגל וקשה להפסיק. בגיל 5 חודשים מוקדם מאוד להפסיק לו את המוצץ.אין קונסנסוס לגבי מוצצים בכלל - אני אומרת ללת לתינוקי ,אם כבר, למצוץ בכייף.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מין העובר
    מימי
    27/07/2007

האם אכן יש קשר בין קיום יחסים בזמן הביוץ למין העובר? אם כן - מתי בן ומתי בת?

לקביעת תור
    סגירה
    מין העובר

הוספת תגובה

• שאלה חוזרת

ד''ר בני שכטר
    27/07/2007

שלום לך!
    כבר ציינתי בעבר, לפי התיאוריה הנ"ל, ככל שיחסי המין נופלים קרוב יותר לביוץ, אזי הטענה אומרת שהסיכוי לבן עולה ולהיפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדתי בלידה רגילה אחרי שני קיסריים!
    אודליה
    26/07/2007

אתחיל מהסוף: בלילה בין יום שלישי לרביעי בתאריך: 11/7/07 הגיח גופו של בני שגיא אל אויר העולם בלידה רגילה , מקסימה, ובריאה, במשקל 3,390 ק"ג. לידה זו היא לידתי הראשונה לאחר 2 ניתוחים קיסריים מבלי שילדתי לידה רגילה בעבר.
    וכעת להתחלה... כדי לנסות ללדת לידה רגילה לאחר 2 קיסריים היה לי ברור שעליי להכין את עצמי.
    שלב ראשון של ההכנה היה לרכוש מידע על לידות רגילות לאחר קיסריים, שלב שני היה להכין את עצמי רגשית ופיזית והשלב השלישי והכי חשוב היה לדאוג לעצמי לתמיכה הן ע"י תומכת לידה (דולה) והן ע"י רופא שילווה אותי בתהליך הלידה, ישמור על האינטרס שלי ללדת לידה רגילה מחד ועל בריאותי ובריאות העובר מאידך.
    לשמחתי הרבה רצה הגורל ופגשתי בדר' אילן הלוי, במרפאת מכבי שברעננה. ניהלנו דין ודברים בסופם החלטתי שהוא, הוא האדם והרופא שמתאים ללוות את הלידה . דר' אילן הלוי נסך בי כבר מפגישתינו הראשונה תחושה של ביטחון ונוחות בשל המקצועיות בה ניחן לצד אנושיותו והתנהלותו הרגועות. בדיעבד התברר שתחושותיי היו נכונות ואף יותר מכך. כמו כן בחרתי בחגית מורג נחמני להיות הדולה שתלווה אותי במהלך הלידה ועוד לפניה.
    חגית החלה את עבודתה איתי ועליי עוד מסוף החודש השמיני והשקיעה שעות וכוחות רבים ברפלקסולוגיה, בשיחות נפש שעודדו ותמכו ובעיקר כאשר תאריך הלידה המשוער עבר חלף לו. הרבה מכוחותיי קיבלתי מתוך השיחות עם חגית שבורכה בחום, לבביות ורגישות.
    תחילתה של לידה
    בלילה שבין שני לשלישי, בשעה 03:00 בהיותי בשבוע ה-41 להריוני התחילו הצירים . בשעה 08:00 בבוקר, החלו דימומים. ד"ר אילן הלוי ביקש שנגיע לבית החולים (לניאדו/נתניה). בשל הדימומים חששנו מהיפרדות שילייה ועל כן נסענו באמבולנס לבית החולים שם קיבל אותנו אילן בחום. לאחר התחברות למוניטור ובדיקה פנימית התברר שהכל בסדר ושעל אף הצירים התכופים והחזקים אינני בלידה פעילה עדיין. לכן, אילן אפשר לי להתחבר למוניטור לסירוגין כל עוד הכל תקין מבחינת העובר ומבחינתי. את הזמן שבין מוניטור למוניטור ביליתי , עם חגית שהיתה מקור כוחותיי בשעות אלו, במקלחות ועל הכדור שהקלו את כאבי הצירים, אותם צירים שחוויתי בפעם הראשונה בחיי. תוך שירה וקולות נמוכים המקלים על הצירים , ברכתי את אילן שאפשר לי לקום מהמיטה ולהקל את כאביי ונתמכתי ע"י חגית שהיתה שם לצידי, הנחתה ותמכה ללא הרף. הרגשתי שאילן וחגית עזרו לי לשמור על הפרופורציות הנכונות על אף הדימומים שהיו לי והשעות הרבות של הצירים שחוויתי, פרופורציות התואמות את המציאות של לידה ראשונה. אילן לא מיהר להילחץ , הוא לא מיהר להחליט החלטות הרות גורל והוא בטח ובטח לא מיהר להכניס אותי לניתוח קיסרי , מה שכל רופא מעט לחוץ, היה עושה כדי לכסות את עצמו. לא אילן, אילן שם בראש מעייניו את תינוקי ואותי, וכל עוד אנו היינו בסדר הוא ואנו המשכנו בתהליך הלידה הרגילה.
    בשעה 00:30 התחלנו בלחיצות ובשעה 00:40יצא שגיא לאויר העולם והונח ע"י אילן על בטני.

הוספת תגובה

• מזל טוב

ד''ר בני שכטר
    27/07/2007

הרבה מזל טוב על הארוע הכביר והמתנה שקיבלת.

אבל אותך ואחרות לא צריך לשכנע והתשובה כאן היא לנשים שמתלבטות בסוגיה של לידה לאחר ניתוח קיסרי.
    בכל מקרה של לידה רגילה לאחר ניתוח קיסרי יש התלבטות מה לעשות. לכן בכל מקרה יש לעשות דיון עניני בסיכויים להצלחה כנגד הסיכונים. יש רופאים שחוששים יותר ויש כאלה שפחות, אבל ההחלטה צריכה להיות בסופו של דבר וענין של כל זוג לאחר קבלת כל האינפורציה מרופא/ת הנשים שלהם ובבית החולים ששם הם מעונינים ללדת.
    דבר אחד אני רוצה לומר (ואשתי ילדה פעמייים לאחר ניתוח קיסרי), יש להיות מוכנים נפשית שדברים עלולים להשתבש, וכאשר הם משתבשים זה עשוי לסכן את בריאותה של האם ואת חייו של התנוק!!!
    דבר אחד אני יכול לומר לך אודליה. אם יש דבר שיש עליו קונצנזוס הוא שאחרי 2 ניתוחים קיסריים יש לעבור ניתוח קיסרי!! הסיכון לקרע של הרחם ולמוות עוברי ואף אמהי הם גבוהים בכל קנה מידה (עד 10% מכלל ניסיונות הלידה ואפילו יותר בעבודות מסוימות). אם את, בעלך, ורופאך הייתם מוכנים לקחת הימור מסוכן שכזה, כל הכבוד ומזל גדול שהצלחתם. אבל שלא יצטייר מסיפורך המרשים, שעכשיו לכולם כדאי ללדת וגינלית לאחר 2 ניתוחים קיסריים.
    במסגרת עבודתי נתקלתי בנשים שילדו רגיל לאחר 2 נתוחים אבל גם נתקלתי באסונות כבדים בעקבות כך. אנחנו עושים הרבה בדיקות ומוציאים כסף רב בכדי לראות שהעובר/תינוק שלנו שלם ובריא, רצים לביקורות ומרגישים תנועות, שומרים על תזונה וכל פיפס קטן מקפיץ אותנו לרופא בכדי לראות שהכל בסדר. ואז מגיע רגע האמת (ובינינו הקריטי והמסוכן מכולם) הלידה. דווקא אז את בוחרת לעשות הימורים, ולקחת סיכונים שבעיני ורובם המכריע של הרופאים הם לא סבירים, רק בשם "הלידה הרגילה", שלדעתי נובעת מהחלטה שיש בה פן אגואיסטי גרידה (לעשות V על זה שילדת רגיל).
    אני שמח שהצלחת בכך, בשבילך ובעיקר בשביל ילדך.
    אני מאד מקווה, שמי שקוראת את מכתבך, לא תתרשם שמדובר בדבר של מה בכך, ולא תחליט להמר על חייה ועל חיי תינוקה שבדרך באותו אופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזל טוב

ג'ניס זאוסמר
    27/07/2007

ברכות
    מצתרפת ומחזקת את המסר של דר" בני שכטר
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואווווווווווווו

מאמי
    13/08/2007

כל כך שמחתי לקרוא שהכל הצליח! אני אחרי 2 ניתוחים קייסרים והחלום שלי הוא ללדת לידה טיבעית זה החלום שלי!!!!!! הלוואי שבורא עולם יאפשר לי זאת! הסיפור שלך נפך בי תקווה חדשה. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסיה והריון
    אייל
    26/07/2007

אני משתמש בפרופסיה כ- 5 שנים, לפני כ- 4 חודשים נכנסה אישתי להריון. האם העובדה שאני משתמש בפרופסיה יכולה לגרום לפגיעה כל שהיא בעובר, האם הנושא יכול להגדיל את הסיכון לחלות במחלות שונות או להיפגע מתסמונת כזו או אחרת (שלא נדע)
    בתודה נראש

לקביעת תור
    סגירה
    פרופסיה והריון

הוספת תגובה

• לא ידוע

ד''ר בני שכטר
    27/07/2007

שלום לך!
    כל עוד שאתה המשתמש ולא אשתך לא אמורה להיות בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

אייל
    28/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל זאת תודה

תמרי
    29/07/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידה
    ענת
    25/07/2007

אני כשבוע לאחר לידה מוקדמת שבוע 22 +גרידה.
    יש לי עדיין דימום וראיתי היום שיצאו לי כמו חתיכות בשר בצבע אדום חזק טרי
    וכן חתיכות בשר בצבע אדום לא טרי.
    שאלתי היא האם יש חשש שהגרידה לא בוצעה כהלכה?
    איך אפשר לדעת אם לא מסתובב לי איזה קריש דם בגוף ולסכן אותי?

לקביעת תור
    סגירה
    לידה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בני שכטר
    27/07/2007

צר לי על הארוע הלא נעים שעברת.
    קריש דם לא מסתובב לך בגוף, הם נמצאים במקרה שלך בתוך חלל הרחם. לכן דינם הוא להפלט ולצאת החוצה בצורה של דימום (קרישי דם אדומים וחומים או הפרשות דמיות).
    אם הכמות רבה ומלווה בהרגשה כללית רעה, חולשה וסחרחורות גשי להבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו שלא מתייאשת...
    שני
    25/07/2007

מדיי פעם עדיין יש כאבים-לא עזר הטיפול לפטרייה..הבחנתי במין ג'ולה קטנה במרכז הפטמה לבנה ויש עליה חור קטן,האיזור רגיש ושיניתי מיקום הנקה,אם הצינורית סתומה:
    אנא הנחי אותי מה לעשות
    כמובן שאני ממשיכה להניק מאותה פטמה אבל מעוניינת לטפל בחום-תארי לי מה עליי לעשות בבקשה
    ומהו הכדור ארטופן שהמלצת,מה שונה הוא מאופטלגין והאם יש צורך במרשם רופא עבורו?

ושוב תודה על הכל
    המתעקשת...

לקביעת תור
    סגירה
    זו שלא מתייאשת...

הוספת תגובה

• לשני

ג'ניס זאוסמר
    25/07/2007

צר לי שאת עדיין לא מרגישה טוב.
    גולה לבנה בפטמה לא קשורה לצינורית חסומה - צינורית חסומה מאופיינת על ידי איזור מאוד רגיש בשד שאפשר לפעמים לחוש משהו קשה בגודל של אפון.
    שיפור הצמדה ותנוחה עשוי לשפר את מצב האיזור הלבן ואם לא גשי לרופא.
    טיפול בחום : כרית חימום, ג'ל לחימום במיקרו - למלא הוראות בקפדנות כדי למנע כוויה !!!!!
    כדורים כמו ארטופן או נורופן מורידים חום, מורידים כאב וגם מורידים דלקת. אופטלגין או אקמול לא מטפלים בדלקת. כדאי לבקש מרשם רופא - יותר זול וגם יסביר ,כמו בכול מתן תרופה, מהם תופעות הלוואי (אם יש) ואיך למנע אותם. במקרה של התרופות הנ"ל יש לבלע אותם עם אוכל ולא על בטן ריקה ולא להפריז במינון או במשך הטיפול. כל המידע גם כתוב על החפיסה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצץ והנקה
    אלה
    25/07/2007

שלום רב!
    אני מעוניינת לשאול האם שימוש במוצץ מסוג tommee tippee עם פטמה orthodontic יכול
    לבלבל תינוק בגיל ארבע חודשים בהנקה. יש לי תחושה שהוא תופס פחות טוב.
    השאלה הנוספת היא איזה סוג של מוצץ מומלץ לשימוש בגילו על מנת למנוע בעיות הקשורות בעתיד
    לשיניים(הבנתי שיש פטמות אורטודנטיות, עגולות ושטוחות) ושל איזו חברה. בינתיים יש תחושה שתינוק התחיל עם תהליך של בקיעת שיניים. ופה מגיעה שאלה השלישית. האם הגיוני שתינוק לא רגוע כבר בערך כ3 שבועות. כמה זמן לוקח עד בקיעת השן הראשונה ואי השקט. האם תרופת טיג'ל מומלצת ואם לא מה מומלץ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מוצץ והנקה

הוספת תגובה

• תשובה לאלה

ג'ניס זאוסמר
    25/07/2007

כל פטמה עלולה להפריע בהנקה אבל גם לא חייב.
    לי לא ידוע על מוצץ מסוים אשר מפריע פחות או יותר - הכל דיבורים מכל מיני אנשים עם החוויות האישיות שלהם ולא מבוסס מחקרית. שתי הבעיות בשימוש במוצץ הן - התרגלות לסידור שונה בפה (לא כל כך אמור להפריע לתינוק בן 4 חודשים למרות שאי אפשר לדעת ) ועיכוב מתן הנקה עקב מציצה ממושכת.
    איזה סוג - אני נוטה ללכת עם האופנה . אפשר לשאול אורטודנט(תקבלי הרבה תשובות שונות כי אין הסכמה בנושא)
    בקיעת השיניים יכולה לקחת הרבה זמן - וזה כולל ריר, ומציצת ידיים ודברים אחרים ועצבנות ואי שקט. הבעיה קיימת אלפי שנים ולא כך מצאו פתרון עדיין. זה שהוא רוצה ללעוס על משהו כנראה מרגיע עז זה מה שעושים. טיג'ל אפשרי - אם זה עוזר ספציפית.
    תהני מהמתוק שלך,ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה ומוצץ

אלה
    25/07/2007

למה כוונתך "עיכוב מתן הנקה?"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ג'ניס זאוסמר
    26/07/2007

התינוק דוחה את שעת ההנקה כי יש לו מוצץ בפה - שעת ההנקה נדחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון חדש לאחר הפסקת הריון
    דנית
    24/07/2007

אני לאחר הפסקת הריון בשבוע 23 עקב ירידת מים. בת 33. לפני שלוש שנים הריון ולידה תקינים מכל הבחינות.
    הייתי רוצה לדעת מתי ניתן לנסות להרות שוב. האם ישנה המלצה ברורה להמנע מהריון עוד לפני קבלת מחזור ראשון לאחר הפלה? הבנתי שרופאים נוטים להמליץ להמתין, ולו בגלל הסיבה ש"קשה" לקבוע גיל הריון ללא מחזור אחרון לפניו.
    מהי ההמלצה אם כן?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בני שכטר
    25/07/2007

שלום דנית!
    בשל גיל ההריון המתקדם מומלץ לתת לרחם להרגע ולחזור לעמו.
    יש כאלה שאומרים שאפילו כדאי לתת חודשיים-שלושה.
    את צריכה לגשת לרופא/ה שלך לבדיקה ולפיה יומלץ מתי לחזור לפעילות יצירתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים
    מאיה
    24/07/2007

רציתי לדעת מי מההורים נושא את הסיכוי לתאומים...?

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בני שכטר
    25/07/2007

עיקר הנושא באשמה זה הצד האמהי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לי לדעת...
    מאיה
    24/07/2007

אני בת 25 ומעלום לא הייתי בהריון.
    רציתי לדעת האם ערכות הביוץ אכן מהימנות (יש המלצה על סוג מסויים?), והאם הקשר בין הביוץ לקיום היחסים אכן משפיע על מין העובר ואם כן - אז מתי זה זכר/נקבה?

לקביעת תור
    סגירה
    חשוב לי לדעת...

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בני שכטר
    25/07/2007

שלום מאיה!
    הערכות די מהימנות, ואם מחזוריך אינם סדירים, ניתן בהחלט להשתמש בהם.
    ככל שהיחסים קרובים יותר לביוץ הסיכוי להיריון גדול יותר.
    יש האומרים כי ככל שיחסי המין קרובים לביוץ יש סיכוי גדול יותר לזכר ואם היחסים מרוחקים ממנו הסיכוי לנקבה עולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה...?
    מאיה
    24/07/2007

שלום וסליחה מראש על התיאורים...
    המחזור איחר לי בשבוע. במהלך כל אותו שבוע היו לי הפרשות חומות כמו בסיום המחזור, והמחזור לא הגיע. הכאבים שיש לי סמוך למחזור גם לא הגיעו. בנוסף ליוו אותי כאבי גב תחתון אשר היקשו עלי להתכופף. היום קיבלתי (לאחר שבוע ויומיים של ההפרשות המתוארות), ובנוסף לדימום הרגיל גיליתי מין קרום סמיך ועבה בצבע אדום כהה יחסית והיה בו גם גוש לבן.
    סליחה על התיאורים!!!
    כל היום אני סובלת מכאבים עזים - אני בדר"כ סובלת אך לא כך. כאבים בכל החלק התחתון - מהבטן התחתונה ומטה ומהאגן ומטה.
    אני בת 25 בריאה בדר"כ סובלת במחזור בדר"כ ומעולם לא הייתי בהריון.
    לא עשיתי בדיקת הריון כי היה נראה לי שזה מוקדם מידי ולא רציתי לפתח ציפיות...
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    הפלה...?

הוספת תגובה

• אין מנוס

ד''ר בני שכטר
    24/07/2007

שלום מאיה!
    אין מנוס, גשי לרופא/ה שלך לבדיקה ושם גם תופני לבדיקת היריון בדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפלה... המשך

מאיה
    25/07/2007

האם קיים סיכוי שאם הייתי בהריון אז אני עדין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתיאוריה

ד''ר בני שכטר
    27/07/2007

הכל יכול להיות, אבל קודם כל תוכיחי שאת בכלל בהיריון.
    כפי שאמרתי קודם, גשי לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    ורד
    24/07/2007

שלום,
    יש לי שתי שאלות מאוד חשובות.
    1. אני בהריון בשבוע 12 ונמצאת בלחץ נפשי בתקופה האחרונה עקב מספר בעיות שלא קשורות להריון. ואני מאוד חוששת שזה משפיע על העובר ויזיק לו. ההריון הוא לאחר הפריה ואני גם ככה כל הזמן בחרדה שהכל יהיה בסדר. בייחוד שמאז הייתי בביקור אצל הרופא עברו כבר 4 שבועות והוא אמר לי לבוא שוב רק לאחר 6 שבועות וזה נראה לי זמן ארוך מאוד בין בדיקה לבדיקה. האם הלחץ משפיע או יזיק חלילה?

2. אני בת 34 וחודשיים ומאוד מתלבטת לגבי בדיקת מי שפיר . האם לעשות או לא . איך אפשר להחליט ?

בתודה מראש
    ורד

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• תנסי להרגע ...

מאיה
    24/07/2007

הי,
    אני גם בהריון אחרי הפריה (שבוע 15) וגם הייתי לחוצה בגלל ההריון ודברים אחרים, אבל - עשיתי שינוי מחשבתי - אין בעולם דבר שחשוב לי יותר מהתינוק הזה (שהגיע אחרי הרבה דמעות ותסכולים)
    והכל מתגמד ליד. לכן - אני לוקחת הכל בפרופורציה ומנסה לנוח ולהרגע.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

ד''ר בני שכטר
    24/07/2007

שלום לך!
    1. חרדה אינה מזיקה להיריון, אבל בטח יכולה להזיק לך ולהרגשתך הכללית.
    אם זה משהו שאינך מסוגלת להתגבר עליו לבד בהחלט מומלץ לפנות ליעוץ פסיכולוגי. זה בהחלט לא מזיק ויכול לעזור ולסייע המון.
    2. נושא הדיקור הוא בעייתי, כי קשה להמליץ מה לעשות. אם אינך נחושה לעשות דיקור, פשוט לכי לפי האינדיקציות הרפואיות. תתייעצי עם הרופא שלך ובמידה והבדיקות תקינות (חלבון עוברי, שקיפות עורפית, והסקירות) ואין סיבה רפואית/גנטית לדיקור תעשי את השיקולים ותחליטי האם מוצדק לבצע דיקור ללא הצדקה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ורד
    25/07/2007

תודה על התשובה.

רק עוד שאלת הבהרה ,
    לגבי מי השפיר , מה שמטריד אותי גם שהגיל שלי הוא גבולי ל- 35. כפי שאמרתי אני בת 34 וחודשיים . אז השאלה היא האם בגלל הגיל רצוי שאעשה את הדיקור בכל מקרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה

ורד
    29/07/2007

עדיין ממתינה לתשובה לשאלתי הנוספת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בני שכטר
    29/07/2007

לפי הגיל אין צורך בבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת הפסיקה לקחת בקבוק
    יולי
    23/07/2007

בתי בת חודשיים. יונקת היטב מהרגע הראשון. מגיל 3 שבועות מקבלת אחת ליום (בלילה) ולעתים פעם נוספת באמצע היום בקבוק עם חלב אם (שאני שואבת) מידי בעלי. בדרך כלל אוכלת ממנו כחמישים מ"ל. לעתים אכלה גם 70-80 מ"ל.
    לפני שלושה ימים הפסיקה לאכול מהבקבוק, צורחת ובקושי אחרי מאמצים ובכי אוכלת 15-30 מ"ל.
    הסירוב שלה לקחת בקבוק היה אחרי מריבה רצינית ראשונה שלי ושל בעלי בנוכחותה בסיומה יצאתי מהבית. האם זה קשור??
    מה ניתן לעשות כדי שתחזור לבקבוק פעם ביום??

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת הפסיקה לקחת בקבוק

הוספת תגובה

• תשובה ליולי

ג'ניס זאוסמר
    23/07/2007

שלום יולי,
    אני לא יודעת מהי הסיבה שהתינוקת לא אוכלת מבקבוק אבל ברור לי ביותר שזה לחלוטין לא קשור למריבה.
    אני ממליצה לא לנסות לתת לה בכוח. תנסי עוד כמה ימים שוב.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יועצת הנקה
    לילך
    23/07/2007

שלום רב

אני מאוד מאוד רוצה להניק אחרי הלידה (יש לי עוד חודש וחצי), וכבר היום מאוד כואב לי החזה
    אי מבקשת המלצה על יועצת הנקה מאיזור חולון שתוכל לעזור לי להתכונן וגם בשעת הצורך אם יהיו בעיות.
    שוב אני מאוד מעוניינת להניק ולמערי כל הסובבות אותי התייאשו מהנקה די מהר, לכן אני לא סומכת על עזרתן.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יועצת הנקה

הוספת תגובה

• רוצה להניק

ג'ניס זאוסמר
    23/07/2007

לילך שלום,
    אם תרצי למה שלא תניקי?
    קודם כול אין צורך להכין את עצמך.
    תבחרי בית חולים שאת יודעת ששם תקבלי לא רק הדרכה מילולית אלה גם עזרה בפועל בהנקה.
    תניקי כמה שיותר מהר אחרי הלידה
    תניקי את התינוק כמה שיותר בבית היולדות וגם בלילה
    אל תתני לה בקבוקים או מוצצים במיוחד בהתחלה
    תוודעי שאת מניקה נכון לפני שאת עוזבת את בית החולים - אם התפיסה (הצמדה) נכונה
    אל תקשיבי לסובבים - נכנס לאוזן אחת ויוצא מהשנייה.
    רשימת יועצות הנקה - באיטרנט "יועצות הנקה IBCLC"
    בהצלחה ולידה קלה
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה