מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה ומניעת הריוןחנה30/04/2007
שלום רב,
אני מבקשת לקבל מידע אודות אפשרויות מניעת ההריון בזמן הנקה.
(נוסף על סרזט וקונדום)
אאיני יודעת אם יש לכך חשיבות, בני בן 3 חודשים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין הרבה אפשרויות
ד''ר בני שכטר02/05/2007יש את האופציה ההורמונלית שזה גלולות (סרזט).
יש התקן תוך רחמי (רגיל מנחושת או הורמונלי - מירנה)
מכאני - קונדום, דיאפרגמה
או לא לעשות....אבל על זה אני לא ממליץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקן תוך-רחמי
חנה02/05/2007תודה על תשובתך.
האם תוכל לפרט אודות ההתקן.
תופעות לוואי, סיכונים, לכמה זמן מוכנס וכו'.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקן - המשך
ד''ר בני שכטר02/05/2007שוב שלום!
כפי שציינתי יש 2 סוגי התקנים מנחושת והתקן עם הפרשה הורמונלית (מירנה).
בעיקרון ניתן להכניס אותם בכל שלב של החודש, עדיף בזמן מחזור (טכנית יותר קל).
לכל אחד מהסוגים יכולים להיות תופעות יחודיות לו.
במירנה בשל ההורמונים יתכנו לעיתים כאבי ראש, גודש בחזה, בחילות וירידה בכמות הדימום עד חוסר דימום מוחלט או הכתמות קלות לא סדירות ולא צפויות. בהתקן הרגיל יתכנו דימומים מוגברים.
הסיכונים בהתקן הם בעיקר קשורים להחדרה - כאבים, התכווצויות, דלקות באגן ועוד (את אמורה לקבל הסבר מפורט מהרופא/ה שלך לפני ההחדרה). אבל התופעות אינן שכיחות.
ההתקן נשאר עד 5 שנים או אם רוצים היריון, מוציאים לפני כן.
בכל אופן מומלץ להתייעץ עם הרופא/ה שלך וההחלטה בנוגע לכדאיות בשימוש מותנת בגורמים שונים, גילך, מספר הילדים שלך, מתי ברצונך להכנס להיריון שוב ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהירות אפידורלאלין חן30/04/2007
שלום
רציתי לשתף אתכם ולהזהיר את היולדות העתידיות.
אני חודשיים אחרי לידה יש לי נסיכה משגעת והכל בסדר , אבל מצאתי לנכון להזהיר אתכן.
אני ביקשתי אפידורל אמנם אבל הכמויות ששמו לי היו כנראה עצומות ולכן כל הלידה פשוט נמנמתי, נשמע טוב אבל......... קצב הלידה הואט ולבסוף כשכבר הייתי בפתיחה של 10 ס"מ פשוט לא יכולתי ללחות חלק גופי התחתון היה רדום כמעט לחלוטין לא אאריך בסיפור שבסופו היו חייבים לבצע לידת וואקום אומנם קצרה מאוד שארכה שניות כי הראש כבר היה ממש קרוב אבל כתוצאה מזאת היו לי תפרים מיותרים ובעיקר...........פספסתי את ההרגשה של יציאת העובר לאט והנחתו על בטני בדרך הטבעית שזה רגע מופלא {חוויתי אותו בלידה ראשונה} גם אז קיבלתי אפידורל אבל בכמות נורמאלית שפגה לקראת סוף הלידה ואפשרה לי להשתתף בתהליך.
לכן המצלתי לברר עם המרדימה כמה חומר אתן מקבלות ולוודא שלא ישפיע עד סוף הלידה
אפידורל הוא אכן הצלה אבל חשוב להיות עירנים לגבי כמויות ואורך ההשפעה
בסוף...התוצאה אמנם גם ככה שווה הכל
בהצלחה , מקוונ שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל מקרה זה עדיף על הכאבים ...
אלונה02/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאפידורל מסוכן?
עדי ב.03/05/2007אולי זה המקום לשאול את הרופאים כאן - עד כמה הוא באמת מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסוכן או לא מסוכן, זו השאלה...
ד''ר בני שכטר03/05/2007שלום לכן!
אפידורל כמו כל פעולה פולשנית, יש בו סיכון.
זיהום, דימום, כאבי ראש, כאבי גב ועד המצב הכי מפחיד, של פגיעה בחוט השדרה ופגיעה עצבית עד שיתוק מוחלט של הגפיים.
אכן יש סיכון, אבל.....
הסיכונים יחסית מאד נדירים, ואילו השכיחים יותר (כאבי ראש למשל) בד"כ חולפים לאחר תקופה מסוימת, וגם הם די לא שכיחים.
לכן, לפני כל אפידורל, את מקבלת הסבר וזה הזמן לשאול את השאלות (בעצם עדיף עוד לפני הלידה, כי בזמן צירים את מוכנה לפעמים שגם יקצצו לך את הרגליים ורק שיתנו אפידורל...).
כל אחד עושה את שיקוליו ומחליט מה הוא מעדיף, לא לסבול כאבים במשך שעות (ולקחת סיכון שהוא לא שכיח) או לסבול בלי סיכונים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר
אלין חן07/05/2007
שלום רב
אין ספק שהאפידורל מציל מבחינת הכאבים, ההערתי רק לגבי המינון שפשוט עלול "לעצור" לעכב את הלידה ולהוביל בסופו של דבר ללידה מכשירנית או ניתוח ואז להפסיד את החוויה הענקית של לידה טבעית {מנסיון}.
יש מקום לשאול שאלות לגבי המינון וזמן ההשפעה לא??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום לכן
ד''ר בני שכטר07/05/2007יש כמובן מקום לשאלות תמיד.
לא תמיד ניתן לשלוט בצורת ההשפעה. משמע, במינון מסויים יהיו עדיין כאבים ובקצת יותר כבר יהיה אלחוש "עמוק מידי". הענין לא כל כך צפןי ופשוט כמו שהוא נשמע.
רצוי לשאול את המרדים את כל השאלות הללו. אבל בדרך כלל זה השלב שאת מוכנה למסור את בעלך לאימוץ תמורת אפידורל ואני לא בטוח עד כמה האינפורמציה תהיה יעילה במצב כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעלי לאחמוץ.....יש בזה משהו :)
אלין חן10/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב עכוז תאומיםיצחק29/04/2007
קראתי שניתן לעשות היפוך של העובר במקרה של מצב עכוז
השאלה היא האם ניתן לעשות פעולה זו כאשר יש תאומים
כרגע אנחנו בשבוע 35+1
שבוע טוב
יצחק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר29/04/2007לא נהוג לבצע היפוך בתאומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט חלבצילה29/04/2007
איזה כדור מגביר את יצור החלב?
קראתי באחת התשובות שהמלצתם לקחת כדור להגברת החלב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגברת חלב
ג'ניס זאוסמר29/04/2007אפשר לקחת קפסולות חילבה (3 קפסולות 3 פעמים ביום ) . השיטה אפקטיבית יותר בתחילת ההנקה ואם שיפור התפיסה ,הגברת ההנקה ו/או שאיבה (הכוונה היא עם מכשיר איכותי חשמלי כמה פעמים ביום אם לא בכל הנקה)
השאלה היא מה גרם למיעוט חלב או האם באמת קיים מיעוט חלב ?
אם ההנקה לא הצלחה ועבר זמן רב הטיפול הזה לא יעזר. אם את עדיין בתחילת ההנקה(שבועות הראשונים ) כדאי לעבוד על זה את עדיין ב"חלון ההזדמנות" של הגברת החלב.
יש תרופות אחרות כמו מוטיליום (בעצם תרופה נגד בחילות והקאות) אשר גורמת להגברת חלב אם היא נלקחת במינון גבוה. הטיפול מוכר, אין לה תופעות לוואי אבל דרושה מרשם רופא ותוספת שאיבות כמו עם חלבה.
בהצלחה,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ויציאותצילה28/04/2007
בני בן שלושה שבועות ויש לו יציעות ירוקות כהות.
אני מניקה אותו מאחד ושואבת מהשני עקב חתך בפיטמה.
האם הצבע מראה על חוסר בהנקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות ירוקות כהות
ג'ניס זאוסמר29/04/2007שלום צילה,
נהוג לצפות ליציאות צהובות ונוזליות בגיל 3 שבועות ולא ירוקות כהות.
האם הייתה לתינוק צהבת עד לא מזמן?
חוסר הנקה/חלב תמיד ילווה גם עם ירידה או אי עליה במשקל.
מאוד ממליצה לגשת לרופא ילדים!!!
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכורואיד פלקסוססיגל27/04/2007
שלום,אני בשבוע 15 ,עשיתי סקירת מערכות מוקדמת לפני יומים,הכל היה תקין,מלבד שהודגמה ציסטה בכורואיד פלקסוס מימין בגודל 6 .4*4
מה זה אומר?.האים עלי לחשוש?מה מומלץ לעשות?
בברכה
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור לרופא/ה שלך עם התשובה
ד''ר בני שכטר29/04/2007ולהמשיך את המעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותשירה26/04/2007
שלום
רציתי לדעת אם האמא אשכנזייה והאב הוא ממוצע מזרחי
האם זה מפחית את הסיכון לבעיות גנטיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר29/04/2007שלום לך!
בד"כ ככל שהקרבה בן בני הזוג היא מופחתת יש סיכוי נמוך יותר לבעיות גנטיות. לכן ברור שבמקרה שלך יש סיכוי נמוך יותר מאשר אם שניכם הייתם אשכנזים. אבל עדיין זה לא שולל את כל הבעיות ולכן חשוב להיות במעקב ולהתייעץ עם הרופא/ה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות גליצריןאלונה26/04/2007
האם מותר בשבוע 34 שימוש בנרות גליצרין עקב עצירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר שימוש בנרות גליצרין בהריון
מחפשת מקום26/04/2007היי אלונה
אין כל מניעה בשימוש בנרות גליצרין בכל חודשי ההריון, בכל זאת הייתי מנסה ללכת על
רכישת הרגלי תזונה נכונים למניעת עצירות בעזרת דיאטנית או נטורופטית,
ובמקביל פעילות פיזית מתאימה.
בהצלחה. שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הנקהאלונה26/04/2007
שלום
אני לפני לידה שנייה,בראשונה הנקתי עד 7 חודשים,וזה בעיקר פסק עם חזרתי לעבודה.
בפעם הקודמת לא שאבתי כי היו לי בעיות הסתגלות בהנקה (ממש כאבים-הנקתי חודש בשכיבה כדי לרפא את הכאבים כי ממש התעקשתי להניק-נבע מאי הקפדה על אחיזה נכונה שאני מקווה שהפעם לא תחזור על עצמה),אך הפעם אני שואלת על 2 דברים:
אם הפעם אשאב,עליי לרכוש משאבה מניין אדע איזו טובה?
איך שומרים על חלב-בקבוק רגיל?זכוכית?
לכמה זמן במקרר או במקפיא?
האם שאיבה היא כמו הנקה מבחינת העניין שלי=כלומר הוצאת אנרגייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת הנקה
ג'ניס זאוסמר26/04/2007היי,
כפי שאת בעצך כתבת : ההנקה לא הסתדרה כי התינוק לא תפס את השד בצורה נכונה
אני מאוד ממליצה הפעם שתתחילי להניק כבר בחדר לידה, תבקשי עזרה מהאחיות במחלקת תינוקות/יולדות - זו תפקידן!!
כמו שכל הריון עשוי להיות מאוד שונה גם ההנקות שונות זו מזו.
הפעם המצב עשוי להיות שונה לחלוטין. לא נראה לי ששכיבה יכולה לעזור כל כך במקרים כאלו.
אולי כדאי לך לברר באיזה בית יולדות שמים דגש חזק על מתן הדרכה להנקה וגם מכשירים את הצוות (זו נקודה מאוד חשובה)
אם יהיה צורך תכלי לקבל ייעוץ מיועצת הנקה - אתר באינטרנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - הכנה להנקה
ג'ניס זאוסמר26/04/2007בהמשך- ואם יהיה צורך במשאבה תכלי לכתב שוב ואני אענה לך כי כל בעיה לגופה וכל מצב די דורש מכשיר בהתאם.אם צריכים לשאוב לכל ארוחה כדי בהשאלה/שכירות ולא בקניה.
עש אוכל גם לענות על שמירת חלב וכו
יהיה יותר אקטואלי
מקווה שלא
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון והנקהשרי23/04/2007
אני בת 32, יש לי שתי בנות, מנסה להרות כשישה חודשים. אני מקבלת מחזור סדיר, ואני מניקה את בתי הקטנה בת השנתיים וחודשיים כארבעה-חמישה פעמים ביממה. התחלתי לקבל את המחזור כשנה וחצי אחרי הלידה השנייה. האם הקושי שלי להרות קשור לכך שאני עדיין מניקה, למרות שאני מקבלת מחזור באופן סדיר ? האם אפשרי להיות בהריון וגם לקבל מחזור לאורך כל ההריון או בחלקו ? (לא עשיתי בדיקת דם להריון, אני מסתמכת על קבלת המחזור באופן סדיר לכך שאין הריון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מחכה לתגובה
שרי26/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה והריון
ג'ניס זאוסמר26/04/2007היי,
לא כל כך סביר שהנקה של 4-5 פעמים ביממה בגיל של בתך ואם מחזור סדיר, ימנע הריון.
אני חושבת שמאוד כדאי לך לגשת לרופא נשים להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה החלפת בקבוק ושינהשרה22/04/2007
בני בן 5 חודשים.הנקה מלאה
אשמח לקבל תגובות לשתי שאלות:
1. בגיל שבוע נתנני לו בקבוק של אוונט- מאוד אהב אותו ולא רצה לחזור לינוק, ב"ה התגברנו על כך. מאז אני משתמשת בבקבוק של mam האם כעת ניתן לחזור לאוונט מבלי לגרום לבלבול פטמות?
2. בד"כ החמוד הולך לישון ב 21 ומשעה 01 מתעורר כל שעתיים לאכול ( במשך היום אוכל כל 3-4 שעות) האם ניתן לשנות את ההרגל? ( יש לציין שבחודש האחרון חזרתי לעבוד בערבים ובלילות ומאז מתעורר יותר). לפני חודש נתתי חלב אם+ קורנפלור בבקבוק וזה לא שינה את ההרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בקבוק ושינה
ג'ניס זאוסמר23/04/2007שרה שלום,
אין בקבוק שיכול למנע או לגרום ל"בלבול פטמות" יותר מאחר ולכן לא נראה לי שקיימת בעיה אם הוא יונק וגם מקבל בקבוק mam .
נכון - אנחנו רגילים לישון כל הלילה אבל תינוק בגיל של החמוד שלך עדיין לא מוכן לזה, גם מצורך וגם מפעת גילו וגם מתוך הרגל שסיגל לעצמו. קורנפלור לא ישנה שום דבר רק יעלה את הציפיות .הוא יתרגל למצב ויתחיל לישון לאט לאט . בינתיים אם צריכה את יכולה לשאוב לו יותר.
אין פטנטים - תינוק בגיל הזה זקוק לאמו והחלב שלה.
בהצלחה
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשדייםרונה22/04/2007
שלום
רציתי לדעת האם ייתכן מצב שבו בזמן הביוץ וגם קצת אחרי זה יהיה גודש בשדיים ובהריון צעיר הגודש יפחת האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשדיים
ג'ניס זאוסמר22/04/2007נשים יכולות לחוש מן מלאות הקשורה למחזור ובעצם זו המשך התפתחות רקמת השד עד גיל 35 בערך.
בהריון צעיר מורגש לרוב רגישות בפטמות ותחושה של מלאות אשר מגיעה לשיא כמה ימים לאחר הלידה.
כל התחושות הללו הן נורמאליות
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשירים קוסמטיים והריוןענת22/04/2007
שלום, אני מעוניינת לתכנן הריון. יש לי עור מאוד רגיש ורוב מוצרי הטיפוח גורמים לאלרגיה.כרגע אני משתמשת בסרום שמכיל רטינול של ד"ר עור בהמלצת רופאת עור.
האם יש בעיה במהלך ההריון ולפני כניסה להריון, האם גם רטינול טרטוגני?
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר22/04/2007שלום לך!
שימוש ברטינול מאד לא מומלץ בהיריון!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה-המשך
ענת22/04/2007האם שימוש ברטינול בתקופה לפני כניסה להריון או בזמן שמנסים להכנס להריון גם לא רצוי? אם כן כמה זמן יש להמתין בין הפסקת שימוש ברטינול לבין הריון?
המון תודה!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר בני שכטר23/04/2007אין בעד מה.
אם אתם מנסים להכנס להיריון, לא רצוי להשתמש ברטינול, כי את לא יודעת מתי תהיה ההפריה והשבועות הרא/ונים הם הבעייתים ביותר.
לכן אם מנסים...לא משתמשים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!!!!!!!!!!!!!!!!
ענת23/04/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון אחרי לידה?ל22/04/2007
שלום, אני מקווה שאני במקום הנכון..
לפני 10 ימים ילדתי, את בני הראשון אחרי הריון קשה מאוד וניתוח קיסרי
הציפיה שלי מהאימהות היתה גבוהה מאוד ותמיד ידעתי שאני אצליח במשימה, אבל פתאום הכל השתנה, מישהו קטן פלש לחיים הכל כך נוחים שלי ואני אמורה להיות חלק בלתי נפרד מהם
יש לי תחושות נוראיות, אני בוכה בלי כל סיבה (לעיתים תכופות), אני פוחדת להיות עם התינוק לבד, סופרת את השעות עד שבעלי מגיע מהעבודה, חוששת מהלילות, כל בכי של התינוק מלחיץ אותי, מעדיפה שישן מאשר להתמודד איתו, נורא מוטרדת מהעתיד, תחושה של חוסר אונים ופחד.
יש לציין שיציאה מהבית ומפגשים עם חברים דווקא משפר קצת את ההרגשה, אבל המחשבה על לחזור הביתה, להתמודד עם הלילה ולהיות עם התינוק לבד, ממש מלחיצים ומפחידים אותי
דבר נוסף, בעלי מאוד מבין ותומך, מה שגורם לי להיות נורא תלותית בו מבחינה נפשית
אני מקווה שמישהו ממכם יוכל לעזור לי ולייעץ לי מה לעשות או להפנות אותי למקום מוסמך יותר
תודה
ל'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מוצא
מחפשת מקום22/04/2007היי ל.
קראתי את מה שכתבת, אני לגמרי יכולה להבין על מה את מדברת. באופן חריג אתן לך את מספר הטלפון האישי שלי , את יכולה להתקשר כבר הערב, נראה ביחד מה אפשר לעשות.
ביי ותודה על הפנייה. שרי 0507950411.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לך
מחפשת מקום23/04/2007שרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ל02/07/2007שרי שלום, אני לא בטוחה שאת זוכרת אותי...
וגם אם לא רציתי להגיד תודה, פשוט תודה!
עזרת לי המון, השיחה איתך הובילה אותי לדרך הנכונה
היום, עומר המתוק כבר בן חודשיים וחצי ואין מאושרת ממני
הוא הדבר הכי טוב שקרה לי בחיי!!
אני מביטה אחורה וקוראת את מה שרשמתי לך ובאיזה מצב הייתי לפני חודשיים ולא מאמינה איך דברים השתנו, אני נמצאת היום במקום אחר לגמרי, מלא אושר ושמחה והרבה בעזרתך
אז שוב תודה רבה לך!
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחרונית22/04/2007
שלום,
אני בשבוע ה-9.
בילדותי חליתי באבעבועות רוח. האם אני מחוסנת מפני המחלה בהריון?
שאלתי היא- בתחילת השבוע החמישי נפגשתי עם האחיין שלי בן שנה שעבר חיסון נגד אבעבועות, האם זה מדבק?
ובנוסף פגשתי את הבן של חברה שלי שהיה בסוף המחלה, לא נשארו בסימנים של פצעים על הגוף
האם זה מסוכן בשלב זה של ההריון?
האם יש צורך לבצע בדיקות מסוימות או שאני מחוסנת?
תודה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר22/04/2007שלום לך!
אם חלית באבעבועות רוח בעבר הסיכוי שתהיה בעיה הוא נמוך ביותר.
בכל אופן חשיפה לילד שקיבל חיסון, לא בעיתית. לילד בסוף מחלה (אם אין פצעים פעילים על העור סיכוי ההדבקה נמוך) לא רצוי להחשף.
בכל אופן תפני לרופא שלך ותעריכו את הסיכון וניתן לבצע בדיקה לקביעת המצב החיסוני שלך או חושבים שיש סיכוי סביר לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)