מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מס' גבוה (עיניים) ולידהיעל11/05/2007
הי.
אני בת 32, הריון ראשון. מספר גבוה במשקפיים (מעל 8, עם צילינדרים).
רציתי לשמוע חוות דעת לגבי הסכנה הטמונה בלידה רגילה, שמעתי על סיכונים לעיניים בעקבות הלחץ המופעל עליהן בזמן הלידה.
אשמח לשמוע חוות דעת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בסיבה
ד''ר בני שכטר13/05/2007שלום לך!
בד"כ הבעיות בלידה הן בנשים שהבעיה שלהן קשורה לרשתית ויש חשש להפרדות או פגיעה אחרת ברשתית כתוצאה מהלחיצות והעלאת הלחץ התוך גולגלתי והתוך עיני במצב זה.
במקרה שלך איני יודע מה הסיבה או הבעיה באופן מדוייק.
הדבר הנכון לעשות, הוא לגשת לרופא העיניים המטפל שלך לבדיקה והתייעצות לפני הלידה והחלטה לגבי הדרך הבטוחה ביותר בשבילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור לאחר לידהס11/05/2007
שלום
לפני כמעט שלושה חודשים ילדתי ילד שני. (אני לא מניקה) הבעיה היא שאני לא מקבלת מחזור האם זה סימן לדאגה (עלי לצין שעם הילד הראשון קבלתי מיד מחזור למרות שגם היתי מניקה)
הילד הראשון שלי רק בן 15 חודש וכשהתינוק נולד הוא עדין לא הלך . לכן הרמתי אותו הרבה בשבועים שלאחר הלידה למרות שהזהירו אותי שזה יוכל לגרום לצניחת רחם
אולי זאת הסיבה לאי קבלת המחזור?
2. כבר כמעט שלושה חודשים אחרי הלידה והבטן שלי עדין נפוחה כאילו אני עדין בהריון חודש שלישי- רביעי
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אצלי זה ככה
אלין חן13/05/2007האם עם קבלת המחזור תרד הנפיחות מהבטן???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר13/05/2007יכול היות עדיין.
אבל אני מציע בכל זאת שאם תוך שבוע-שבועיים אין עדיין מחזור גשי לרופא'/ה שלך להבדק.
צניחת רחם לא גורמת להפרעות במחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכוצויות (צירים) בהריון שבוע 9לידור11/05/2007
שלום , אני בת 32 בהריון הראשון היו לי התכוצויות ברחם בחודש הרביעי קבלתי כדורים ושוחררתי הביתה בשבוע 23 היה לי ירידת מים ובעקבות זה לידה מוקדמת שלא שרד, בהריון השני גם התכוציות( מעיין צירים ) שהתחילו בחודש הרביעי ונמשכו במשך כל ההריון ,טופלתי על ידי כדורים ותפרו לי את צוואר הרחם , בשבוע 36 פתחו לי את התפר וילדתי בשבוע ה40, כנ"ל הריון שלישי, ורביעי, היום אני אמא לשלוש בנות , ושוב אני בהריון נמצאת כרגע בשבוע ה 9 ושוב התכוציות , רק הפעם ההתכוציות התחילו הרבה יותר מוקדם , שאלתי היא עד היום אינני יודעת מה פשר ההתכוציות האלה ? והאם זה מסוכן כי עדיין לא תפרו לי את הרחם ,מודאגת מאוד , אודה על היחס , וסליחה על ההודעת הארוכה, תודה מראש לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר13/05/2007שלום לימור!
לא ברור שמדובר בצירים (בכל זאת קצת מוקדם). בכל אופן אין מה לעשות גם אם כן.
ממתינים בסבלנות ואם יש צורך לעשות תפר צווארי זה סביב שבוע 12-13.
פני לרופא שלך ותתיעצי בענין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם בהריוןענת10/05/2007
אני בשבוע +11 עשיתי בדיקות דם לנוגדנים ויצא:
RUBELLA AB IgG מחוסן 159.0
CMV IgG חיובי
CMV IgM שלילי
רציתי לדעת מה זה אומר? אני מאד מודאגת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסירי דאגה מליבך
ד''ר בני שכטר13/05/2007זה אומר שבעבר נחשפת ל-CMV והיום את מחוסנת (שזה בסדר)
והחיסון שקיבלת נגד אדמת בעודך ילדה כנראה עושה עבודה מצויינת כי יש לך נוגדנים (וגם זה בסדר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש חזקים בזמן הנקה-האם יש קשרחגית10/05/2007
שלום שמי חגית,
יש לי תינוק בן 6 שבועות אשר ניזון מהנקה בלבד,
בשבוע האחרון ליווה אותי כאב ראש חזק וחריג - חשוב לציין שאני לא סובלת לעולם ממגרנות - כאב הראש הלך והתחזק ובלילה התעוררתי כאילו מישהו דופק לי בתוך הראש וגם בחילות, לאחר מספר דקות הקאתי והרגשתי הקלה מסוימת. כאב הראש המשיך ללוות אותי במהלך כ- 4 ימים לאחר מכן - מעין כבדות בראש + בחילות. האם יש קשר להנקה? ומה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש והנקה
ג'ניס זאוסמר10/05/2007שלום חגית,
אני מקווה שאת כבר חשה בטוב ולא יהיו לך יותר כאבי ראש.
התשובה לשאלה שלך היא - כנראה שלא.
יש נשים אשר סובלות מכאבי ראש , בדרך כלל בתקופה של השבועות הראשונות של ההנקה וזה עובר.
הסיבה לא כל כך ידועה אבל חושבים שזה קשור להורמון אוקסיטוצין המופרש בזמן ההנקה . ההורמון הזה חייב להיות מופרש בהנקה תקינה אבל לפעמים ההפרשה יכולה להיות חזקה והיא עלולה להיות הגורם לכאב ראש אבל רק בזמן ההנקה. כמו שאמרתי - עובר.
לפי דעתי הכאב ראש שהיה לך לא היה קשור להנקה כי כאבי הראש אשר כן קשורים להנקה מופיעים רק בזמן ההנקה ואצלך נמשך ימים.
אם יופיעו לך כאבי ראש כאלו שוב יש לפנות לרופא לבדיקה. תצייני לרופא סוג הכאב, משך הכאב ומתי הוא מופיע.
אפשר לבצע תרגילי הרגעה ו/או לקחת אקמול/נורופן גם בהנקה.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות המפורטות והמהירות
חגית12/05/2007המון תודה לכם על תשומת הלב והתגובות המהירות. אני בטוחה שרבות כמוני נהנות ומוצאות רוגע ושקט לאחר גלישה קצרה בלבד בפורום.
בענייני האישי, פניתי לרופאה שלי והתחלתי לבצע בדיקות של הורמון האוקסיטוצין.
שוב תודה, יישרו כוח.
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןענת09/05/2007
אני בת 38 בהיריון IVF. בשבוע 11. הייתי אמורה לעשות סיסי שיליה אך ב-ULS נמצא שיש לי שיליה קדמית דקה. רציתי לדעת מה הסיכון להפלה עם שיליה כזו? כמו כן האם אוכל לעשות בהמשך דיקור מי שפיר עם שיליה כזו? ואם לא עושה מי שפיר איזה בדיקות מומלצות כדי להעריך שאין בעיות כרומוזומליות או בעיות אחרות ? (בדיקות דם?) אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר09/05/2007שלום לך!
מראה של שליה דקה בשבוע הזה אינו בעל משמעות מיוחדת. טכנית הוא מקשה על ביצוע בדיקת סיסי שליה ולכן לא רצו לסכן היריון יקר. אין מניעה לביצוע דיקור מי שפיר בהמשך. בכל אופן יש מגוון של בדיקות במהלך ההריון עד אז - שקיפות עורפית עם הסמנים הביוכימיים הנלווים, סקירה מוקדמת וחלבון עוברי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה בתחילת הריוןשיר09/05/2007
אני בשבוע 7 והתחילה לי נשירה מאוד גדולה. לפי מה שקראתי נשירה מופיעה בסוף ההריון.
האם זה מעיד על משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בהכרח
ד''ר בני שכטר09/05/2007שלום לך!
השינויים ההורמונלים בהיריון יכולים לגרום למגוון תופעות. נכון שהנשירה בעיקר בסוף ולאחר ההיריון, אבל יכול להיות גם בהתחלה. חשוב לבדוק האם את לא סובלת מאנמיה קשה, תפקודי בלוטת התריס ועוד מספר בדיקות בסיס. בפגישה הקרובה עם הרופא/ה שלך דווחי על כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה היה גם לי
אורן14/05/2007שלום רב,
בתחילת ההריון שלי עד השבוע ה-10 בערך הייתה לי נשירת שיער מאוד גדולה
קודם מה שעשיתי זה לאכול יותר מאכלים שיש בהם ברזל
ודבר שני השיער שלי היה אסוף כל הזמן אז פיזרתי אותו
הנשירה פסקה ואח"כ השיער גם היה יותר חזק וגם יותר מבריק ובריא
המשך הריון נפלא ובריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יניקה קצרהדיאנה08/05/2007
בתי בת 3.5 חודשים הנקתי אותה מהתחלה- הנקה מלאה (... אולי פעם בשבוע נתתי לה תוספת תחליב חלב...) אבל הרוב היה הנקה מלאה. עד לפני שבוע ינקה יפה ואז לפתא חל שינוי מצידה.
אני מניקה אותה שד אחד היא יונקת 3-4 דק' ואז לא רוצה יותר, אז אני מניחה שיש לה גראפס, לפעמים עושה ולפעמים לא. לאחר מכן מנסה להחזירה לאותו שד והיא פשויט דוחה אותו בכל תוקף
אז אני עוברת לשד השני (בידיעה שהיא אכלה ממני רק נוזלים ולא הגיעה לחלה השומני האחורי...) והיא יונקת ברצון אבל גם בערך 3-4 דק' ויוצאת מהפיטמה (משני השדיים היא יונקת רק את הנוזלים ולא נישארת מספיק זמן כדי לינוק מהחלב השומני והמזין באמת...) מה עושים? גם אם עוברות 3 שעות היא יונקת קצת ולא מראה סימנים של רעב. האם זה הגיוני? בטיפת חלב היא עולה במשקל אבל גם לא הרבה , היא שוקלת בערך 5.5 ק"ג. אין לה הרבה חיתולים מלאים בפיפי במשך היום אולי 3 וקקי היא עושה פעמיים ביום ומאוד מיימי לרוב בלי גרגרים. אני כבר עובדת עיצות התחלתי לתת לה כבר תוספות והיא בולעת ברצון ומסיימת 120 סיסי. מה עליי לעשות. איך אפשר להחזיר אותה לינוק כמו שצריך ולהיות על השד יותר מ- 3-5 דק'???
תודה . אמא של מוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יניקה קצרה
ג'ניס זאוסמר08/05/2007שלום רב,
בגיל הזה תינוקות יכולים לקבל את מלא ארוחתם גם בזמן קצר.אי אפשר לדעת מה הרכב החלב שהיא מקבלת. תינוקות אמורים לווסת את זה לבד.
קשה לי לדעת אם היא עולה מספיק כי לא ציינת את משקל לידתה.
אני ממליצה לאפשר לה לינוק כמה שהיא רוצה, ללא לחץ וללא תוספות ולראאות מה קורה.
תקחי אותה לשקילה לאחר שבוע לראות את התוצאה.
אם את רוצה לשמור על ההנקה עליך ליצור סביבה שקטה ונעימה , אפשר לעודד אותה לינוק עוד קצת אבל ללא לחץ.
בהצלחה
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהדיאנה08/05/2007
שלום לך,
אני מניקה את בתי בת ה- 3.5 חדשים לרוב הנקה מלאה ...מוסיפה בקבוק תחליף פעם ב- 3 ימים בלילה.
עד כה לא שאבתי אף לא פעם אחת היות ואני זמינה בשבילה ולא עובדת אז אני חולצת שד והיא אוכלת טרי על המקום כמו שאומרים.
ניסיתי אתמול לשאוב לראשונה אחרי חודשיים שלא שאבתי ויצא לי 15 סיסי מכל שד. האם זה הגיוני? איך זה יכול להיות? הרי היא שבעה ממני והבנתי שבגיל שלה הם כבר לוגמים איזה 120-150 סיסי.
אז למה יוצא לי כ"כ קצת ?!?...
ואיך אפשר להגביר את הכמות בשאיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
ג'ניס זאוסמר08/05/2007היי,
משאיבה אחת, ובמיוחד הראשונה אי אפשר להסיק כלום.
מאוד תלוי במכשיר עצמו ,שעת השאיבה ובלימוד העניין.
שאיבה ראשונה לאחר 3.5 חודשי יניקה מרגישה שונה מאוד וצריכים ללמוד את התכניקה ולהתרגל.
שאיבה גם לא משמש מדד מהמן בכלל לבדיקת כמות החלב הזמין בשד.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי מין העובר שבוע 20!רוי06/05/2007
שלום!!
אני נמצאת בשבוע 21 להריוני (מספר 4) ולפני שבוע נבדקתי בשבוע 20 בדיקה שגרתית אצל רופאת הנשים שלי.לפני שהתחלנו את הבדיקה נשאלתי "האם אני מעוניינת לדעת את מין העובר"..?
(לא היה לי מושג קודם לכן באיזה מין מדובר) עניתי בחיובי!! היא הניחה את מכשיר האולט' על הבטן,ומיד אמרה לי "זכית יש לך בן" שאלתי אותה את בטוחה..? ענתה לי "לא צריך להיות רופא בכדיי לראות שזה בן" והוציאה 3 תמונות אולט' של איבר מינו של התינוק!!
אני חייבת לציין שמדובר במכשיר אולט' שיש בכל חדר של רופא נשים,ולא מהמתקדמים כמו בסקירת מערכות!
שאלותיי ברשותכם:
1-האם בשבוע כזה יש סיכוי לטעות בזיהוי מין העובר..?
2-האם יש הבדל בין מכשיר ה-US הקטן ולבין הגדול ...?
כדאי להסתמך על דבר הרופאה או פשוט לחכות לסקירה המורחבת...?
סליחה על האורך!
תודה מראש על תגובתכם רוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן או בת
ד''ר בני שכטר06/05/2007שלום לך!
טעויות תמיד יכולות להיות, אבל בשבוע 21 הסיכוי לכך נמוך יותר. מה גם שהיא ראתה כל כך "יפה וברור" שמדובר בבן (כל הכבוד לבעלך...) אז כנראה שהיא די בטוחה בעצמה. ולכך אין קשר כל כך לסוג המכשיר.
עכשיו נותר להמתין לסקירה ולראות שכנראה היא צודקת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות בשדיים בזמן הנקהארנית06/05/2007
שלום. אני מניקה כבר 6 שבועות. בזמן ההנקה יש לי הרגשת צריבה וכאבים חדים.
וגם גרד לפעמים מסביב לעטרה..
היועצת הנקה בטיפת חלב שללה כי אני מחזיקה את התינוק לא נכוןץ
בנוסף לעיתים הפיטמה (גם שלא בזמן ההנקה) נריאת לבנה וכאילו "נדלקת"
ואז אינני יכולה להניק -כלומר לא יוצא חלב גם אם אני לוחצת...
מה עושים?
אילו משחות כדאי..
יש היום את הלנולין-משחה גדולה סגולה..
גם רופאת הילדים שללה פטריה כשבדקה אותי ואת התינוק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשדיים
ג'ניס זאוסמר06/05/2007שלום רב,
יכול להיות שאת מחזיקה את התינוק נכון אבל האם הוא מחזיק את השד בצורה נכונה?
קשה מאוד לשלל פטריה (קנדידה) בצינוריות החלב במיוחד שזה לא מופיע בהכרח יחד עם סמנים אצל התינוק (איזורים לבנים הפה ובלשון, פריחה אופיינית בעכוז).
ולכן לא ברור אם 2 הבעיות הללו באמת נשללו.
המשחה שאת מתארת טובה אך ורק והבעיה נובעת מתפיסה לא טובה ומשפרים את התפיסה יחד עם השימוש במשחה.
הסמנים גם מתארים בפוטנסיה פטריה בשד (לא רק בפטמה ) - תנסי קרם נגד פטריות לפטמות (דטטרין) ודקטרין גל לפה של התינוק אפילו אם אין סמנים. לפעמים קיים צורך לטיפול תרופתי על ידי תרופה שנקראת דיפלוקן.
אם יש לך פטמות רגישות בדרך כלל במיוחד בזמן קור ייתכן שיש לך Raynaud Syndrome . נדיר אבל קיים - תפני לרופא אם הסמנים לאחר ושפרת את התפיסה .
בהצלחה ולבריאות
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלג'ניס
ארנית07/05/2007תודה על תשובתך.
לאיזה רופא יש לפנות?
נשים?
עור?
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עצירות אצל תינוק יונקחגית04/05/2007
שלום,
יש לי תינוק בן חודש וחצי שיונק,
בשבועיים האחרונים הוא סובל מעצירות, נוצר מצב שמשהו כמו יומיים אין לו יציאה.
אני יודעת ואמרו לי גם בטיפת חלב וגם בקופ"ח שזה לא נחשב לעצירות ושתינוק יונק יכול שלא תהיה לו יציאה אפילו שבוע.
אבל הוא עצבני מאוד וסובל, מה שלא מאפשר אורח חיים תקין ונורמלי.
הרופא המליץ על מיים של עגבניה, זה עזר לתקופה מאוד קצרה ועכשיו שוב חזרנו למצב שגם זה לא עוזר והתינוק סובל מאוד.
מה עושים? שמעתי שאפשר לתת תה שיכול לעזור - האם אפשר? ואם כן איזה?
אשמח לקבל המלצות.
חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות או "גזים"
ג'ניס זאוסמר05/05/2007חגית שלום,
אם התינוק שלך עולה במשקל ייתכן מאוד שזה נורמלי ומה שאמרו לך בטיפת חלב זה נכון.
בדרך כלל אם לא עושים יומיים הם לא מגיבים כל כך לאומת תינוקות אשר עושים כל 7 ימים ויותר - די לוחץ להם עד שמתפנים.
לי נראה שהאי נוחות שלו נובעת ממה שנקרא "גזים של תינוקות". לא ידוע מה הגורם ואין טיפול חד משמעי שעוזר .
תני לו לינוק מהצד הראשון עד שמסיים וירד לבד ועז תציעי לו את השני - לא להוריד אותו לפני שמסיים .
ואם יש לך הרבה חלב אפילו עודף חלב - תניקי כל פעם מצד אחד
מסג' בבטן עשוי לעזור, הרבה תנועתיות ריטמית - ערסל, טיולים....
יש שיקויים למניהם שאפשר לקנות בבית מרקחת - רובם/כולם לא עוזרים אבל אפשר לנסות - לא מזיק.
יש האומרים שזה נובע ממה שהאם אוכלת - לא הוכח אף פעם. תנסי לא לאכול דברי חלב כשבוע ותראי אם יש שיפור , אם אין תמשיכי כרגיל.
התקופה חולפת בדרך כלל בגיל 3 חודשים.
לי היה תינוק עם "גזים" , יודעת שזה קשה אבל יעבור.
בהצלחה ,
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום בעוברדודי04/05/2007
שלום לכולם. אשתי בחודש חמישי להריונה עם תאומים. בן ובת.
בעובר אחד נתגלו מספר מומים אשר מחייבים את הפסקת התפתחותו.
יש שני אפשרויות והם דילול העובר הלא תקין כעת ובכך לסכן את כל המשך ההריון ואו להמתין לשבוע 32 ואז לדלל ובמקרה של סיכון לעובר התקין כמו ירידת מים למשל אז האפשרות ליילד אותו היא בגדר הסביר. אבל העוקץ גם כאן הוא שבדיקת מיי השפיר תהייה גם בשבוע 32 ובמקרה של בעייה גם כן זה כבר להרוג שני עוברים גדולים . מה עדיף??
אבקש את עזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קשה
ד''ר בני שכטר06/05/2007שלום לך!
אכן דילמה לא פשוטה.
ולמרבה הצער אין כאן תשובה ברורה של עכשיו או אחר כך, ובטח שאנחנו כאן בפורום לא יכולים לעשות אותה.
אתה צריך להתייעץ עם הרופא/ה המטפל/ת שלכם ועם היועץ הגנטי/הרופא שאמור לדקר אותכם.
לשקות את כל היתרונות והחסרונות של הדיקור המוקדם לעומת המאוחר ולהחליט ביחד אים מה עדיף.
כפי שאמרתי, החלטה לא פשוטה, אבל החיים מורכבים מהרבה החלטות לא פשוטות.
אני מאחל ומקווה שהכל יגמר בשלום ושיהיה בסדר.
אשמח לשמוע מה הוחלט ואיך נגמר
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בני היקר
דודי07/05/2007להמשך הבעיה , לאחר התייעצויות עם 3 רופאים בעלי שם בדבר לפי דעתם חייבים לעשות את הדילול עכשיו ולא להמתין לשבוע ה32 . אבל היה וזה הריון יקר לאחר הרבה טיפולי הפרייה אז המפרה חושב שבכל זאת לקחת סיכון ולהמתין לשבוע ה32.
מה עושים??
זוהי ההחלטה הקשה בימיי חיי עד כה!!!
אשמח אם תביע את דעתך המקצועית בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר07/05/2007שלום לך דודי!.
כפי שציינת מכיוון שיש עובר אחד עם מומים קשים, חשוב לדעת האם מבחינה כרומוזומלית הוא תקין ובטח שצריך לקבל אינפורמציה על העובר "התקין". בדיקור כפול יש סיכון, אולם למרבה המזל ענין הדיקורים היום הוא יחסית די בטוח והסיכוי לזיהום והפלה לא גדולים (קיימים אבל לא גדולים). כמו כן היריון תאומים הוא "היריון בסיכון" ויכול להביא לכשלעצמו ללידה מוקדמת ועוד שאר בעיות (סיכוי יתר לרעלת ועוד).
לעומת זאת למשוך את ההיריון לשבוע ולגלות אז ששני העוברים לא תקינים הוא מהלומה לא פחות קשה.
אין כאן תשובה חד משמעית ומן הסתם לא כל הנתונים נמצאים לפני ולכן להביע תשובה חד משמעית באופן הזה היא קשה ואולי אפילו לא אחראית.
אם נפגשתם עם 3 בעלי שם בתחום, אני חושב שזה מספיק איפורמציה חשובה בשבילכם בכדי להחליט בנושא.
צר לי שאיני יכול לעזור מעבר לכך.
ושיהיה בהצלחה בכל החלטה שתעשו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יועצת הנקה?רעות03/05/2007
שלום ג'ניס - אשפר לקבל המלצה (אם את יכולה לתת) על יועצת הנקה באזור הדרום? אני לפני לידה ראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעצת הנקה
ג'ניס זאוסמר04/05/2007היי,
עדיף להכנס לדף של יעצות הנקה ישראל IBCLC.
שם תמצאי שמות ולפי איזורים.
שתהיה לידה נפלאה
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאותמיכל01/05/2007
שלום,
בתי בת 8 חודשים עדיין יונקת ובנוסף אוכלת פירות ומרק.
מידי פעם יש לה יציאות בצבע ירוק כהה לעיתים בשילוב כתום(כנראה מהמרק-בטטה וגזר), המרקם משתנה -נוזלי, קשה ולעיתים כמו נזלת.
האם זה נורמלי ותקין??
תודה מראש מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות
ג'ניס זאוסמר01/05/2007היי מיכל,
נראה נומאלי אבל קשה לראות מכטן.
תפני לרופא ילדים אם קיים חשש.
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)