פורום הריון ולידה - התפתחות עוברית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה
    אפרת
    21/04/2007

שלום ,שמי אפרת ואני אם לביתי בת ה6.5 חודשים והיא עדיין יונקת(שוקלת 7 קילו), אני אמורה לחזור לעבודה עוד כשבוע ואת ביתי הכנסתי למסגרת השבוע .
    היא כבר אוכלת ארוחת פרי בבקר ומרק בצהריים.ברצוני לדעת באיזו תדירות אני אמורה לשאוב ואיזו כמות בערך ?? ואם מומלץ להוסיף לתפריט מים או דייסה לחלב שלי???? ואיפה אוכל למצוא עוד כלים לעזר??
    תודה רבה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לעבודה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה

ג'ניס זאוסמר
    21/04/2007

היי אפרת,
    קודם כל - כמה לשאוב : כדאי לך בהתחלה לשאוב כמה שיותר כי את לא יודעת כמה היא תרצה או כמה בכלל היא יונקת כל יניקה. תכחי לשמר את החלב בקירור או בהקפאה ולהשתמש בו לפי הצורך ולא לדאוג שיחסר. סיבה נוספת לשאיבה כזאת היא - ייתכן ותהיה הפחתה ביצירת החלב לאחר החזרה לעבודה ואם שאיבות נוספות תכלי למנע זאת. חלב ששאבת בעבודה יגיע הביתה בקרחום לאחר שהיה בקירור משך היום.
    מאכלים נוספים - אני באמת ממליצה שתפני לאחות בטיפת חלב - היא תוכל לתת לך עצות והמון רעיונות לגבי תפריט יומית לתינוק בגיל 6.5 חודשים .
    מים אפשר לתת אבל כמובן לא במקום אוכל.
    ג'ניס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וגלולות
    מאיה
    20/04/2007

שלום רב,אני אמא לתינוק בן 5 חודשים שמקבל בקבוקים והנקה.עדין לא התחלתי גלולות ואני חוששת להתחיל במקרה שאני בהריון למרות שעדין לא קיבלתי מחזור(הבנתי שיש סיכוי להרות),האם אני יכולה להתחיל לקחת? האם במידה ואני הרה הגלולות עלולות לפגוע בעובר? רציתי לציין שעוד מוקדם לבדוק הריון כי שכבנו רק לפני שבוע או קצת פחות....תודה מראש....

לקביעת תור
    סגירה
    הריון וגלולות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בני שכטר
    20/04/2007

שלום מאיה!
    גם אם חלילה את בהיריון והיית על גלולות, לא קרה אסון.
    חוץ מזה, הגלולות שניתנות בהנקה (סרזט) מכילות רק פרוגסטרון ואז גם אין סיכון ממשי.
    את לא רוצה לקחת צ'אנסים? תשתמשי מהיום בקונדומים במשך 4-5 שבועות, תעשי בדיקת היריון, ואם היא שלילית תתחילי את הגלולות.
    בכל אופן לפני כן, עליך להגיע לרופא/ה שלך לקבלת הסבר ומרשם לגלולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירה בהריון
    שיר
    19/04/2007

שלום רב!
    אני בחודש השמיני להריון וסובלת מזה מספר חודשים מנשירה רצינית בשיער.
    האם זה מעיד על חוסר של חומר מסויים בגוף?
    האם ניתן למנוע את הנשירה?
    לתשובתכם אודה
    שיר.

לקביעת תור
    סגירה
    נשירה בהריון

הוספת תגובה

• תופעה די שכיחה

ד''ר בני שכטר
    19/04/2007

במהלך ההריון והתקופה שאחריו כתוצאה משינוייים הורמונלים תיתכן נשירת שיער ואפילו רצינית.
    לא לדאוג היא הפיכה.
    בד"כ אם התזונה מאוזנת אין צורך בתוספי מזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש בשדיים לאחר הפלה
    תרצה
    19/04/2007

אני 4 ימים לאחר לידה מוקדמת (שבוע 21)וגרידה. הומלץ לי על לבישת חזיה לוחצת ל 48 שעות לאחר הלידה כדי למנוע הווצרות חלב. היום התעוררתי בבוקר עם שדיים קשים וכואבים. מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גודש בשדיים לאחר הפלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר בני שכטר
    19/04/2007

שלום לך, ואני מצטער לשמוע על שעבר עליך.
    להמשיך עם חזיה לוחצת ולפי תרופות "הסבתא" שבהחלט עוזרות (לפי אשתי לפחות...) ניתן לשים עלי כרוב מהמקרר על השדיים (כ-20 דקות כל עלה ואז להחליף) וזה יכול להקל על הגודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

ג'ניס זאוסמר
    19/04/2007

תרצה,
    מצתערת גם על מה שעברת.
    אני ממליצה ,בנוסף, קומפרסים קרים - קרח כתוש בשקית, שקית של אפונה קפואה על השדיים או שקית ג'ל שקונים ומקפיאים. אפשר לעשות קומפרס כזה כמה שאת רוצה - בדרך כלל מקל מאוד. נגד כאב תקחי נורופן על פי המלצת היצרן. אפשר גם לשתות תה מרווה כמה פעמים ביום - השפעה טובה להפחטת חלב. יעבור לך תוך כמה ימים .
    תרגישי טוב ותשמרי על עצמך
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הנקה
    רעות
    18/04/2007

שלום,
    אני אמא לתינוק בין שלושה חודשים. אני מרגישה שאין לי מספיק חלב. קודם כל הילד אוכל בתדירות גבוהה. חוץ מזה כמעט אף פעם הוא לא מוציא את הפה ולא רוצה להמשיך לאכול. (בדרך כלל הוא נרדם ואז אחרי כמה דק' כשאני מניחה אותו הוא מתעורר ומוכן לעוד אם יש) אני מאוד רוצה להמשיך בהנקה מלאה אבל גם לא רוצה לפגוע בילד. יחסית לילדים בגילו הוא רזה (כשמסתכלים על כל השמנמנים עם הלחיים הנפוחות זה עוד יותר מלחיץ). מה אפשר לעשות כדי להגביר את כמות החלב ואיכותו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך הנקה

הוספת תגובה

• המשך הנקה - רעות

ג'ניס זאוסמר
    19/04/2007

רעות שלום,
    אני ממליצה שתלכי לטיפת חלב או לרופא ילדים כל כמה זמן כדי לבצע בדיקת התפתחות ושקילה לתינוק שלך.
    על פי תחושה אי אפשר לדעת אם הוא מקבל מספיק.
    המדדים המהמנים ביותר שתינוק מקבל מספיק חלב הם : עליה מספקת במשקל(יקבע רופא/אחות טיפת חלב, יציאות צהובות, נוזליות ,3-4 פעמים ביום לפחות, 5-6 טיטולים ספוגים בשתן בהיר ביממה.
    יחד עם זה אפשר לקחת כמוסות חילבה 3 כמוסות 3 פעמים ביום - להגברת חלב.
    הכי חשוב לשקל את התינוק על מנת לדעת בדיוק מה קורה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה

אלה
    25/04/2007

האם לקיחת חילבה שני כדורים, 3 פעימים ביום באופן קבוע יכול להזיק או לשנות משהו בהנקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חילבה

ג'ניס זאוסמר
    25/04/2007

שלוש קפסולות שלוש פעמים ביום לא יכול להזיק רק אם יש לך בעית רמת סוכר בדם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה שהתכווץ
    נילי
    18/04/2007

שלום,
    אני אמא לילדה בת שנה וחצי-מאז הלידה בה שאבתי חלב במשך כחודשיים והנקתי מעט מאוד-החזה שלי התכווץ בצורה משמעותית מאוד,
    ממש כשל מתבגרת מתחילה,בנוסף-הוא ממש נפול ומדלדל-מה לעשות? אשמח לקבל טיפ פרט לניתוחים וכדומה.
    תודה,עידית.

לקביעת תור
    סגירה
    חזה שהתכווץ

הוספת תגובה

• תשובה

ג'ניס זאוסמר
    19/04/2007

שלום,
    לפעמים קיימת מצב של הקטנת השדיים לאחר הנקה אבל זו לא תופעה שכיחה במיוחד אם המצב קיצוני.לשאיבה אין קשר למצב כלל.
    הייתכן שירדת מאוד במשקל?
    לי לא ידוע על אמצעים לא ניתוחיים להגדלת חזה שבאמת עובדים.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל והנקה
    צילה
    18/04/2007

עברתי תאונת דרכים לפני שנה וחצי, מאז אני סובלת מכאבים עזים אחרי כל ארוחה בכבד,ובכיבה.המלווים בהקאות. כדי לא לסבול מכאבים, אני יכולה לאכול מעט מאוד, ולא דברים מבושלים, מטוגנים, ירקות, אגוזים למניהם וכל דבר שיש בו שומן צמחי או מן החי,
    אני ילדתי לפני שבועיים וחצי, בשליש השלישי להריוני סבלתי פחות ויכולתי לאכול וגם עליתי במשקל לשמחתי הרבה, כי עכשיו זה יורד בצורה דרסטית, אני מניקה ורוצה לדעת האם הארוחות שאני אוכלת מספקות תזונה בריאה לתינוק או שעדיף לתת תחליפי חלב.
    אני אוכלת:
    ארוחה 1 : פרוסה אחת של לחם מרוחה בקוטג'+ביצה קשה אורגנית
    ארוחה 2: פרוסה אחת של לחם מרוחה בקוטג'+עם רבע אבוקדו
    ארוחה 3 : פרוסה אחת של לחם מרוחה בגבינה לבנהעם טיפה דבש מעל
    ארוחה 4 : פרוסה אחת של לחם מרוחה בקוטג'
    ארוחה 4 : לא כל יום תלוי איך אני מרגישה
    ובין הארוחות 3 תפוחים ירוקים חמוצים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל והנקה

הוספת תגובה

• אוכל והנקה

ג'ניס זאוסמר
    18/04/2007

שושנה שלום,
    צר לי שסבלת וסובלת עד היום אבל מזל טוב להולדת התינוק.
    את מתארת מצב לא כל כך רגיל ואת וודאי מודעת לכך.
    כפי שכתבתי בעבר אין צורך בזמן ההנקה לאכול בצורה מיוחדת ולהקפיד נורא בתנאי שהמניקה בריאה, ורובן לשמחתי בריאות.
    הכאבים שאת חשה וההגבלות בתזונתך דורשים התייחסות של רופא(גסטרואנטרולוג/כירורג) ותזונאי מוסמך ,הן בתקופת הנקה והן בתקופות אחרות.
    הירידה במשקל עלולה להיות מחוסר קלוריות ותפריט לא מעוזנת ומצב בריאותי משתנה אצלך.
    תפני בבקשה לרופא בהקדם.
    תרגישי טוב
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה מכאיבה
    צילה
    18/04/2007

ילדתי לפני 20 יום, אני מניקה, אבל יש לי חתך בפיטמה וכל הנקה זה סיוט. שמתי משחה אנטיביוטית, משחה צמחית וחלב אם (לסרוגין), אבל שום דבר לא עזר. החתך נוצר בהתחלה מאחיזה לא נכונה בפה.
    זאת לידה רביעית שלי, ופעם ראשונה שזה קורה לי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה מכאיבה

הוספת תגובה

• פצע בפטמה

ג'ניס זאוסמר
    18/04/2007

שושנה שלום,
    חת, או פצע בפטמה נובע כמעט תמיד מתפיסה לא טובה.
    למרות שזו לידתך הרביעית זו הפעם הראשונה שאת מניקה את התינוק הזה וכמובן שהוא/היא שונה מהאחרים כי כולם שונים.
    1 - תנסי לשפר את התפיסה ף שיתפוס יותר שד ולעומק
    2 - ככל הנראה יש לך זיהום בפצע וכדאי להשתמש במשחה אנטיביוטית (בקטרובן) . ייתכן ויש צורך ליותר מזה - משחה שמכילה מעט סטרואיד באחוז נמוך לתקופה קצרה - יש לפנות לרופא עור/משפחה
    3 - הייתי מפסיקה להשתמש במשחות הצמחיות - יתכן שזה המקור לגירוי נוסף
    4 - בניגוד למצב רגיל אני ממליצה לשתוף בצורה עדינה את הפקמות עם מים זורמים לפני ואחרי היניקות.
    מקווה וכל זה יעזור,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים/תחושת הירדמות ביד ורגל שמאל
    מיטל
    14/04/2007

שלום, אני בשבוע ה- 8 להריון (הריון ראשון). מאז תחילת ההריון אני סובלת מידי פעם מכאבים או תחושת הירדמות (תחושת נימול) ביד ורגל שמאל (לכל אורך הרגל והיד) שמתחילים לפתע פתאום ונמשכים לפעמים מס' דקות ולפעמים הרבה יותר, כאשר בעבר מעולם לא סבלתי מתופעה כזו.
    אודה לקבלת תשובתכם האם מדובר בתופעה שכיחה בהריון או שמא עלי לפנות לרופא המטפל ולדווח על כך.

הוספת תגובה

• נימול בהריון

אורטל
    09/05/2007

התופעה היתה קיימת אצלי גם בלקיחת גלולות ובהריון היא חזרה כבר מהחודש הראשון. כל ההסברים של בצקות ולחץ הרחם על הגב לא הניתנים בדרך כלל לא מתאימים במקרה זה. הנימולים הללו התגברו בכל פעם שזה חזר, ולצערי, גם אם מנסים לשחרר את הגוף, הכאב חולף לעיתים רק כעבור כמה שעות. מניסיוני לרופאים אין תשובות וכל הבדיקות המקיפות בהריון ובתקופת לקיחת הגלולות יצאו תקינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב מאד

ד''ר בני שכטר
    15/04/2007

לפנות מיד לרופא המטפל ולדווח על כך ולברר מה הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תה ירוק
    סתיו
    10/04/2007

האם זה נכון שבהריון אסור לשתות תה ירוק? מה הסיבה לכך?

לקביעת תור
    סגירה
    תה ירוק

הוספת תגובה

• שתייה בהריון

מחפשת מקום
    10/04/2007

היי סתיו
    בהריון רצוי לשתות והרבה, אך להפחית בכמויות הקפאין, שקיים בקפה ובסוגים שונים של תה, כולל תה ירוק, אלא אם מצויין במפורש "נטול קפאין".
    מומלץ לשתות בעיקר מים, מיצים טבעיים, מרקים, ובכמות מוגבלת תה או קפה, (כוס או שתיים ליום לא יגרמו לנזק.)
    בהמשך, לקראת שבוע 36 מומלץ לשתות חליטת תה פטל אדום לחיזוק הרחם.
    שיהיה בהצלחה. שרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה & שאיבה לאחר אימון גופני
    לימור
    09/04/2007

שלום רב,
    אני חוזרת היום לכושר אחרי ניתוח קיסרי, לאחר 4 חודשים. ברצוני לדעת האם החלב- טעמו/ מרקמו/ כמות משתנה לאחר האימון והאם זה ישפיע על הנקה/ שאיבה לאחר האימון?
    לתשובתכם אודה.

הוספת תגובה

• הנקה ואימון גופני

ג'ניס זאוסמר
    09/04/2007

היי,
    פורסם לפני כמה שנים מחקר אשר העיד על שינוי בטעמו של החלב לאחר פעילות אירובית . המחקר הזה גרם לגל של חששות לגבי תקינות החלב והשפעתו על התינוקות.
    אף פעם לא מסתמכים על מחקר אחד ובמיוחד שאף אחד לא הצליח להגיע לתוצאות, אפילו דומות ,לאילו של המחקר האוריגינלי.
    כשחושבים על זה יש מניקות אשר עובדות קשה ומניקות וספורטאיות ומה לא ולכן ואני ממליצה להניק/לשאוב רגיל ללא התיחסות כלל להרכבו של החלב לאחר אימון.
    תמשיכי ותהני,
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שואלת
    קרן
    08/04/2007

שאלתי לגבי הנקה אך לא הובנתי כראוי: ברצוני לעשות דיאטה בהנקה אך אני קוראת תמיד שצריך לאכול היטב-לא יותר מדיי אך לא דיאטה ,ולי לא ברור:אם יש כ"כ הרבה מאגרי שומן המזינים את העובר בעת הנקתו מדוע להקפיד כ"כ על התזונה? הרי בהנקה זה יילקח מהמאגרים הרבים,לא?

לקביעת תור
    סגירה
    שוב שואלת

הוספת תגובה

• תזונה והנקה

ג'ניס זאוסמר
    09/04/2007

היי,
    סליחה אם לא הבנתי אני אנסה שוב .
    כדי שגופך ייצר חלב הוא צריך קודם להיות בהריון (כדי שהבלוטות בהשדיים יתפתחו) וחומר גלם - קלוריות ואבות מזון. האמת היא שאישה צריכה להיות במחסור רציני בכדי שזה ישפיע ממש לרעה על תפוקת החלב שלה.
    דיאטה "נורמאלית" ,ולא כאסח ,מספקת לנו הכל לחיים רגילים אך מקובל להוסיף כ350-450 קלוריות ביממה במקרה של אישה מניקה. זה לא המון - סנדוויץ ופרי נגיד. מאגרי השומן לא מספקים לנו או לתינוק אבות מזון. באופן טבעי אישה מאבדת את המאגרים הללו אם היא לא מפריזה באוכל.יצירת החלב עצמה שורפת קלוריות - הגוף "עובד" בכדי לייצר חלב.
    פעילות גופנית מאוד עוזרת גם בחיזוק הגוף, גם בהורדת המעגרים וגם במניעת עליה במשקל גם בהנקה - משהו שיכול לקרות לכל אחת גם ללא קשר להנקה.
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חששות
    מלנכוליה
    08/04/2007

אני לא יודעת אם פניתי למקום הנכון אבל הייתי מעוניינת לדעת האם מאחר ובעלי סוג דם O ואני סוג דם A זה יכול להוות בעיה בהריון? מישהי אמרה לי שאם התינוק יהיה בעל סוג דם כמו של בעלי גופי עלול לפתח נוגדנים ול"הילחם" בו ואני עלולה להפיל. נכון שזה נשמע לי כמו סיפורי מעשיות אבל אני מעדיפה להיות בטוחה שזה באמת לא נכון....

לקביעת תור
    סגירה
    חששות

הוספת תגובה

• אולי זה יעודד אותך

נועה
    09/07/2007

לאמא שלי יש סוג דם A ולאבא שלי O ואני ושתי אחיותי יצאנו שלושתינו A, ככה שאני מניחה שממילא הA יוצא דומיננטי. זה לא ידע מקצועי אלא ניחוש. אבל אם את A והתינוק A אז בטח הכל בסדר. וחוץ מזה, לפי מה ששמעתי, הבעיות לפעמים קורות כשלאמא, ולא לאבא יש O.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפירת הרגעה

ד''ר בני שכטר
    09/04/2007

בוקר טוב לך!
    הדבר החשוב ביותר הוא האם את + או - ופחות סוג הדם הכללי (O, A B אן AB). במידה והינך + הסירי דאגה מליבך לא תהיה שום בעיה של הפלות או בעיות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה יונקת כל הלילה
    אילנית
    08/04/2007

היי יש לי תינוקת בת 8 חודשים אני מניקה אותה וגם נותנת מרק ופירות ,במהלך היום היא רגועה אך בשעות אחה"צ והלילה היא לא מפסיקה לינוק הקושי ביותר הוא הלילה שבו היא כל הזמן יונקת מה עלי לעשות בכדי שהיא תישן בלילה
    תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    הילדה יונקת כל הלילה

הוספת תגובה

• תשובה לאילנית

ג'ניס זאוסמר
    09/04/2007

שלום לך,
    הסיבות שהתינוקת שלך יונקת בצורה שהזכרת הן:
    1 - הרגל
    2 - נורמאלי לתינוקות בגיל הזה
    3 - רעב,רצון לאכול

אם היא מתפתחת יפה ועולה במשקל עז היא מקבלת מספיק אוכל אבל אם היא הייתה מקבלת יותר והארוחות היו גם בערב אולי תרגיש פחות צורך לאכול בלילה
    להגיד את האמת הסיבות האחרות הן בדרך כלל הנכונות ולשנות הרגלים לוקח זמן וסבלנות.
    היא פשוט רגילה לינוק כך בלילה,טוב לה והיא מסדרת סדר יום של עצמה כמובן מבלי לקחת בחשבון שלך יש סדר יום שונה.בדרך כלל השלב הזה עובר וכולם מתחילים לישון יותר טוב שוב.פטנטים ועיצות יש לכולם אבל שתדעי אין פטנט - זה עניין של זמן ושינוי הרגלים
    טקס של אמבטיה , הנקה/ארוחה והנקה ומיטה באופן קבוע ובשעה קבועה לפעמים עוזרת.
    אולי תשאבי חלב ושבן זוגך יתן לה בלילה לפחות פעם אחת בבקבוק.
    ומעבר לכל זה - שתדעי זו התנהגות מוכרת,רגילה ועוברת עם הזמן.
    בינתיים תשתדלי לראות את המצב כתקופה חשובה, בה את מספקת את צרכיה, יוצרת קשרים הדוקים איתה,נמצאת שם עבורה תמיד - והיא יודעת את כל זה.
    חג שמח ורק בריאות
    ג'ניס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה והרזיה
    קרן
    05/04/2007

זה הריוני השני,בראשון הנקתי עד 7 חודשים אבל הפעם אני חוששת מדבר אחד: עליתי במשקל וברצוני לחזור לעצמי,לא ברור לי אם יש כ"כ הרבה
    מאגרים שההנקה "שואבת" מתוכם בשביל ההנקה מדוע יש לשמור כ"כ על תזונה?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה והרזיה

הוספת תגובה

• הנקה-תזונה-הרזיה

ג'ניס זאוסמר
    06/04/2007

שירן שלום,
    קודם כול,
    לא עולים במשקל בגלל הנקה.
    עולים במשקל כי אוכלים יותר מדי, אוכלים לא נכון ולא עושים מספיק פעילות גופנית.
    פשוט - זה לא סוד, נמצאים בבית קרוב למטבח , לפעמים אוכלים כדי להעביר את הזמן ויש גם אוכלים כאלמנט של פיצוי עצמי .
    להנקה כל כך הרבה יתרונות ואם את מודעת להם אבל גם מודעת להתנהגויות אשר תורמות לעליה במשקל תכלי למנע את זאת.
    מעבר לכך יש דיאטניות וקבוצות דיאטה והמון אפשרויות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה