מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העובר ירד במישקל-דחוף מאוד !!אסתי30/05/2007
שלום!!בתי בת 33 בהריון בחודש תשיעי.לאחרונה גילו שיש לה סכרת סמויה ומבית החולים יעצו לה תפריט דל קלוריות ומעקב בדיקות דם של 6 פעמים ביום.רמת הסוכר אצלה תקינה.שאלתי היא:בבדיקת אולטרסאונדבחודש שעבר העובר שקל 2.600 ג'ר,והיום היתה בבדיקה והעובר שקל 2.500 ג'ר.איך קורה דבר כזה???יש לציין שהיא גם צועדת 4 פעמים בשבוע 40 דקות כל פעם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר30/05/2007שלום לך!
השאלה היא, האם היא ביצעה את הבדיקה באותו מקום ואצל אותם הבודקים.
אם כן, אז או שאחת מהבדיקות מוטעית (הראשונה או השניה) או שישנה עצירה בגדילה שזה ענין משמעותי יותר ואז לעיתים לאחר בירור קצר אך ממצא יש לסיים את ההיריון ולילד את העובר מוקדם יותר. לא צריך להלחץ משום שהיא כבר בחודש התשיעי ואם זו תהיה ההחלטה , הרי שהעובר בשל כבר ללידה והוא "ישלים" את פערי המשקל טוב יותר מחוץ לרחם.
אני מניח שאם זה היה המצב, את לא היית שואלת את השאלה הזו, ובתך הייתה כבר מזמן בחדר לידה או אחרי הלידה. לכן כנראה לא ראו שישנה בעיה חמורה אצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומיו ("הזהב השחור") בזמן הריוןאלי30/05/2007
שלום!
אשתי נמצאת בחודש השני להריונה,ביקרנו אצל נטורופאת וקיבלנו מומיו המכונה "הזהב השחור" אשר לדבריו חיוני מאוד בשל היותו עשיר בויטמינים ומינרלים.האם מבחינה רפואית היא יכולה ליטול את התרופה בזמן ההריון? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר
אני אישית לא מכיר את התרופה.
אולי עמיתותי כאן לפורום יוכלו לענות לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מורחבת מכוונתתמר30/05/2007
שלום רב, אני בשבוע ה19 להריוני, בתוצאות החלבון העוברי שלי החלבון העוברי יצא מעט גבוה mom 2.4
קיבלתי הפניה מהרופא לביצוע סריקה מאוחרת מכוונת ( להתמקדות במער' העצבים), אך ניסיתי לקבוע תור בביח' מאיר והם מלאים בתורים לחודש הקרוב. (ולהזכיר אני בסוף שבוע 19)
האם ידוע לכם היכן עוד אפשר לבצע סקירה ממוקדת שכזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברר בקופת החולים שלך
אינני יודע לאיזו קופה את משתייכת, אבל תבררי באישה מרפאות ניתן לקבל שירות של סקירות מורחבות או לאיזה בתי חולים (אם אין במאיר, אז אולי בבילינסון לדוגמא) את יכולה לגשת.
ובסופו של ענין, יש כמובן את האופציה הפרטית, אבל כאן כמובן שמדובר כבר באופציה עם משמעות כלכלית .
לשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידורל לייטתמי30/05/2007
בוקר טוב!
שאלתי עוסקת באילחוש האפידורל המפורסם אך בשילוב לידה פעילה.
האם יש אפשרות לקבל בליס-איכילוב ת"א אפידורל במינון נמוך אשר יאפשר לי להסתובב, להתנועע ברחבי החדר ואף להשתמש במקלחת בכדי לעזור בקידום הלידה? הבנתי שהדבר נקרא "walking" אפידורל.
האם אתם ממליצים על כך או שקבלת אפידורל משמעה שכיבה פסיבית על הגב במיטה?
בתודה גדולה מראש,תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אינני יודע מה המדיניות בליס (אני אישית מבי"ח מאיר).
נושא האפידורל הוא קצת בעייתי. ניתן לתת מינונים קלים של האפידורל שימנעו אולי את "ההשבתה, למיטה, אבל לא תמיד זה עובד באותה מידה על הנשים. יש כאלה שילכו, אבל ירגישו עדיין כאבים ויש כאלה שגם במינון נמוך "יזכו, באלחוש מצויין אך גם בחולשה של הגפיים שמונעת מהן ללכת.
אני מציע כי תתיעצי בנושא עם המרדימים לפני האפידורל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בהריוןרחלי29/05/2007
שלום רב, ברצוני לדעת האם מותר לטוס לאילת בשליש הראשון להריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגו עליי?
רחלי31/05/2007אני חושבת ששכחתם אותי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דילגנו
ד''ר בני שכטר31/05/2007שלום לך!
אם את אישה בריאה, אין ביעה במהלך ההריון הנוכחי (דימומים למשל) ולא היו בעיות בהריונות קודמים, אין בעיה לטוס לאילת.
תהני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בני,תודה רבה.
רחלי31/05/2007ד"ר בני ,תודה שנענית לשאלתי,אך בעבר היה לי הריון שהסתיים בהפלה בשבוע 8 ועכשיו אני אהיה בערך באותה תקופה.
תודה,רחלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעד מה
ד''ר בני שכטר31/05/2007שלום שוב רחלי!
קרוב לודאי שלא צריכה להיות כל בעיה, למרות "העבר" שלך. ברוב המקרים הפלות נגרמות בשל בעיה כרומוזומלית ספציפית בהיריון הבעייתי ולא צפוי שיחזור על עצמו, ואם כן, זה לא קשור לטיסה.
תחליטי לפי הרגשתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשון - מספר שאלותמאיה29/05/2007
שלום רב,
אני בהריון ראשון אחרי IVF. שבוע 7+2 . לפני שבוע הרופא ראה באולטראסאונד שק הריון + חלמון + עובר בגודל 4 מ"מ אך עדיין לא שמעו דופק. נקבע לי תור לאולטרסאונד נוסף ביום ה' (עוד יומיים) כדי לשמוע דופק.
1) אני משתמשת בקרינון לתמיכה והיום הבחנתי כי על המוליך היתה טיפת דם. עד כה לא היו לי דימומים ו/או הפרשות כל שהן. האם טיפת דם היא נורמלית האם זה מצביע על בעיה?
2) אין לי כל תופעות לואי (בחילות, עייפות מוגברת, וכו') האם זה אומר ש"ניצלתי" ולא יהיו בחילות גם בהמשך?
תודה מראש,
מודאגת ולחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר תשובות
אנחנו לא אוהבים שיש דימומים בהיריון.
כאשר מדובר במשהו טיפתי קל הוא יכול לנבוע גם מ,פציעה, לאחר החדרה של תרופות לנרתיק.
גם כאשר הדימום הוא מתוך הרחם עצמו, עדיין רוב הדימומים חולפים וההריון ממש כרגיל.
לעיתים הדימומים מתגברים ואז גם יופיעו בד"כ כאבים והדבר יכול להוביל להפלה.
בכל אופן, אצלך מדובר במשהו חד פעמי קל ולכן אין צורך להלחץ. תמתיני לבדיקה מחר ואני מקווה שהכל ימשיך להיות תקין.
דבר שני, זה שעוד לא היו בחילות אני מקווה שימשיך, אך אין חוקים בענין הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תאורתיתאנונימית28/05/2007
האם תאורתית יכולים להיווצר תאומים לא זהים מזרעם של שני גברים שונים, בהנחה שהאישה קיימה יחסים עם שני גברים שונים סביב מועד הביוץ? האם קיים מנגנון כלשהו של תא הזרע המזהה זרע זר (בתוך גוף האישה) ומתקיפו? ושאלה נוספת... האם יתכן שלגבר מסויים יש תאי זרע זיכריים או נקביים בלבד והאם הדבר גנטי? סליחה על עומס השאלות ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סופר סופר סופר נדיר
ד''ר בני שכטר28/05/2007שלום לך!
1. מתואר בספרות מקרה אחד בלבד של אישה שילדה תאומים האחד לבן מבעלה והשני שחור מגבר שחור שאנס אותה. למעט המקרה הזה אינני יודע על מקרים אחרים ולכן המצב הוא סופר נדיר.
2. האם יש גברים שלהם רק זרעים מסוג אחד? לא ידוע לי שיש על כך מחקרים או עבודות ולכן לא יודע לענות לך על כך.
3. אין לזרעים מנגנוני התקפה כנגד זרעים זרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקיעת שינייםטניה28/05/2007
שלום רב
יש לי שאלות נוספות.
1. לבני בן 8 חודשים התחילו לבקוע שיניים. הוא כל הזמן בוכה, אוכל בקושי, ישן בקושי. אני משתמשת בסירופ גלי גם, וגם משחה של סופר פארם, אבל זה לא כל כך עוזר.השאלה במה ניתן לעזור לו?
2. בנוסף הוא עדיין לא ישן לילה שלם בלי לקום לאכול. זה בלי שום קשר לשיניים , מלידה הוא קם בלילה פעם - פעמיים לאכול, אוכל סימילק ונרדם בלי שום משחקים. רופא אמרה שזה לא כל כך בריא במיוחד שיש שיניים וצריך לגמול אותו מארוחות לילה. ניסיתי ללת לו המון אוכל במהלך היום, כולל חלב אם ומוצקים אך זה לא עוזר. האם אתם יכולים להמליץ על משהו? איך לגמול את התינוק?
תודה רבה מראש על התשובות
טניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים,גמילה
ג'ניס זאוסמר29/05/2007שלום רב,
חבל אבל אין פטנטים אשר ממש עוזרים . אפשר לנסות את הג'לים וכו. אבל המצב הזה קיים מעז ומתמיד . אני מאמינה בלשנות את האווירה כאשר התינוק ממש "סובל". תצאי החוצה, תעשו אמבטיה, תשימי מוזיקה ותרקדי איתו - הסחת דעת : תרופה מאוד חזקה גם לתינוקות וגם לילדים( גם למבוגרים).
בגיל הזה היניקה בלילה קיים גם באופן טבעי וגם משום שהתינוק סיגל לעצמו הרגל כזה. אם את לא רוצה שהוא יינק בלילה צריכים לשנות הרגל וזה לא קל. במיוחד בקרב תינוקות שאי אפשר להסביר להם את ההגיון בדבר.
ארגון רופאי הילדים ממליץ על הנקה מלאה ל 6 חודשים ולאחר מכן עד שנתיים או עד שהאם והתינוק מחליטים יחד להפסיק.
בהצלחה
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 8 חודשים לא ישן
הודיה17/02/2011היי טניה המצב שלך בדיוק מתאר את שלי.בני הבכור גם בן8 חודשים מאז שנולד לא קרה שישן לילה שלם בחמש חודשים הראשונים היה קם ממצוע 5 פעמים זה היה סיוט ניסתי מלא דרכים אך כלום לא עזר.התייעצתי עם מומחים בנושא ואמרו לי שאני צריכה להרגיל אותו שבלילה לא אוכלים וכשבוכה להרגיע עם מוצץ או מים ניסתי יומים וזה היה פשוט קטסטרופה הוא לא הפסיק לצרוח עד שהבאתי לו בקבוק דייסה אני התייאשתי...השלמתי עם המצב כיום הוא קם ע2 3פעמים לאכול כ80 CCונירדם.לפני מס ימים בקעו לו שני שיניים תחתונות אני מקלה לו על הכאבים באמצעותסירופ גלי גם של דר ינשוף מאוד מומלץ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה ותוספות
אורית04/06/2007הי,
בעוד שבועיים בתי בת חצי שנה. עד עכשיו היא ניזונה מהנקה מלאה ( בחודש הראשון נעזרנו מעט בסימילק כיוון שהיו לנו קשיים בהנקה,אך מאז שההנקה התייצבה היא ניזונה מחלב אם בלבד.)
היא מתוקה אמיתית, פעילה, חייכנית ומלאת חיים אך ביקורים בטיפת חלב לעיתים מחזירים אותי הבייתה מעט מודאגת. בביקור האחרון ( בגיל חמישה חודשים)היא שקלה 5.750 ( נולדה 3.00ק"ג)
ונמצאת באחוזון ה24. עולה במשקל-אבל יחסית לאט.
אני חייבת לציין שבמהלך היום היא אוכלת ארוחות די קצרות ולרב היא לא ממש מבקשת.... אני מציעה לה כל שעתיים וחצי שלוש כי היא לא מראה סימני רעב.
בשבועיים האחרונים אני שואבת בבוקר ונותנת לה בערב בקבוק (בין 150 ל200 )על מנת להיות בטוחה שהיא מקבלת ארוחה כמו שצריך, והיא אוכלת כמות נאה שכזו בהנאה.
שאלתי היא :
1. האם זה סימן לכך שהיא רעבה ולא מקבלת מספיק במהלך היום?
2. האם כדאי לי לתת בערב סימילק ולא חלב שאוב כדי לעזור לעלייה במשקל?(ממילא בגיל חצי שנה מתחילים עם תוספות...)
מצטערת על ריבוי הפרטים... תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספות
ג'ניס זאוסמר05/06/2007אורית שלום,
אם היא הייתה רעבה היא הייתה מביעה את אי שביעות רצונה - בגיל הזה.
אם היא נשארת האותו האחוזון ומתפתחת בצורה טובה - אין מקום לדאגה.
בעוד שבועיים היא בת חצי שנה - אפשר להתחיל עם תוספות על פי הנחיות של טיפת חלב אבל אין צורך לתת סימילק - אם כבר עז לשאוב.
הסתדרת כל כך יפה עד עכשו - תמשיכי
בהצלחה
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר הלידהטניה28/05/2007
שלום רב
ילדתי לפני 8 חודשים. חצי שנה הייתה הנקה מלאה. היום אני מניקה רק פעם ביום ומחזור עדיין לא היה. האם זה נורמלי או שאני חייבת לפנות לרופא? חשוב לציין שגם לפני הריון המחזור שלי לא היה סדיר. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי לבדוק
ד''ר בני שכטר28/05/2007שלום טניה!
אם המחזורים היו מאד לא סדירים לפני ההיריון זה בהחלט יתכן. אבל בכל אופן כדאי לבדוק ולראות שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר לאחר IVFאריאלה27/05/2007
שלום רב,
מס שאלות:
1. האם IVF מגביר את הצורך לעבור בדיקת מי שפיר?
2. האם אישה שרוצה לעבור בדיקת מי שפיר והיא בעלת RH שלילי ועקב כך נדרש צורך בחיסון,
מגדיל את הסיכון לעובר בעת בדיקת מי שפיר?
3. האם יש עדיפות לביצוע הבדיקה בבית חולים ממשלתי לעומת בדיקה פרטית?
4. האם יש המלצה מועדפת לאחד מהרופאים הבאים: ד"ר סגל אוקטב / פרופ' שלו ?
בתודה,
אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה שאלות והרבה תשובות
ד''ר בני שכטר27/05/2007שלום לך!
1. ישנן עבודות שמראות שיש עליה קלה בסיכון למומים ולפגיעות כרומוזומוליות בהיריונות IVF (ובעיקר באלו שנוצרו ב- ICSI). בשל הרגישות לענין ההיריון שהושג בעמל כה רב, ובחישובים סטטיסטים לא מומלץ על ביצוע דיקור מי שפיר בהיריונות כאלה, אלא אם כן הייתה בעיה במהלך ההריון (בדיקת חלבון עוברי לא תקינה, גיל האישה מעל 35 או מומים שהתגלו במהלך ההיריון או הפרעות בצמיחה). לכן אם אין בעיה רפואית שבעטיה הומלץ על ביצוע דיקור, אין צורך בבדיקה.
2. היכן לעשות ואצל מי? אם את מעונינת במשהו ספציפי יתכן כי תאלצי לשם כך לבצע את הבדיקה באופן פרטי ולשלם על כך יותר מן הסתם. הרופאים בבית החולים מיומנים מספיק בבדיקות אלה ולעיתים אותו רופא שבערב ידקור אותך במרכז רפואי פרטי יהיה אותו אחד שהיה מדקר אותך בבוקר בבית החולים. ההבדל היחידי שאינך יכולה לשריין לך משהו ספציפי בבית החולים (כל יום משהו אחר מדקר).
3. אין קשר לסוג הדם ולחיסון שתצטרכי לעבור ולסיכון בדיקור עצמו.
4. שניהם רופאים טובים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אריאלה27/05/2007ראשית הרבה תודה, שאלה נוספת:
במידה והשיקול היחיד י הוא שיקול הגיל (36) וכל הבדיקות תקינות, האם עדיין מומלץ לבצע את הבדיקה?
בתודה,
אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר בני שכטר28/05/2007אין בעד מה.
בודאי שכן. זו בדיוק הסיבה כי מעל גיל 35 הסיכון עולה משמעותית ועולה על הסיכון בדיקור עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיסרי - כן או לא? ואם כן - מתי?שרי קירי27/05/2007
שלום לכם,
שמי שרי, אני בת 27, וכרגע בשבוע 31 להריוני השני.
יש לי ילד בבית בן 4, שנולד בקיסרי בשל מצג עכוז בשבוע 38.
הכיוון שלי הוא ללדת בקיסרי (משום שזה מה שאני מכירה וגם משום שזה לא היה נורא כלל...)
רציתי לדעת מתי אני אמורה לפנות ולקבוע תור לניתוח קיסרי, במה זה כרוך, לאיזה שבוע לקבוע, האם יש צורך בהכנות מראש לפני קביעת התאריך? אם יש משהו שפיספסתי ולא שאלתי, אשמח לקבל מידע נוסף.
אשמח לעזרה מהירה,
תודה ושבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קביעת תור
את צריכה לקבל הפניה מהרופא/ה מטפלים שלך בשבוע 35 לערך לקביעת תור בבית החולים שבו את מעונינת ללדת. בד"כ מנתחים בין שבוע 39-40.
מן הסתם תזומני ויעברו על התיק הרפואי שלך ומעקב ההיריון ואז תקבלי תור לניתוח.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתוח קיסרי עולה כסף?מיכל26/05/2007
שמעתי שצריך לעבור וועדה "מיוחדת" בשביל ללדת בקיסרי ואולי לשלם כסף? איך זה הולך...והאם זה נכון בכלל.? האם כל אדם רשאי לבחור איך ללדת<?זה עולה בכסף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
יש אפשרות בבתי חולים מסויימים לבצע ניתוח קיסרי באופן פרטי וזה אכן עולה כסף.
אבל רוב הנשים מבצעות את הניתוחים בבתי החולים וזה לא כרוך בשום תשלום.
בחלק מבתי החולים במצעים ניתוחים רק אם ישנה הצדקה רפואית לניתוח (לדוגמא - מצג עכוז, תאומים במצגים מסויימים ולאחר ניתוח קיסרי קודם ועוד). ויש בתי חולים שינתחו נשים ולא רק משום שהאישה החליטה "שלא בא לה" ללדת וגינלית מכל מיני סיבות.
תחליטי מה רצונך ותבררי בבתי החולים הקרובים למקום מגורייך מה המדיניות שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה וכעבי שינייםאלה25/05/2007
שלום רב!
בני בן כמעט חודשיים. הנקה מלאה. עד היום תינוק אכל בתדירות גבוהה
וזמנים יחסים ארוכים. לאחרונה הוא הפסיק לאכול בתדירות גבוה וזמני אכלה קצרים
(כ- 3-5 דקות כל צד). השאלה הראשונה שלי למה זה קשור? האם זה בסדר. אני קצת דואגת
למצב החלב מסיבה ובלילה הוא התחיל לאכול רק פעם אחת בלילה עם הפסקות של כ4-5 שעות ושדיים מתמלאות מאוד, אותו דבר קורה בבוקר באכלה ראשונה. מפחדת שחלב "ישרף" ובעצם יפסיק להווצר. קרובים אומרים שלדעתם התינוק לא אוהב חלב שלי ואולי יעדיף בקבוק אם אני אציא לו. כמובן שמבחינתי זאת לא המטרה. אשמח לעזרתכם. במקרה הנ"ל האם כדאי לעשות שאיפות?
השאלה שניה קשורה לרוק שתינוק מוציא. הוא מוציא המון רוק וכבר התחיל בהתלעבות להכניס ידיים לפה. האם יתכן שמתחיל סיפור של שיניים בגיל כזה? ואם כן מה צריך לעשות ובמה להשתמש (משחות או מוצצים ספציפים או משהו אחר?). שמעתי שבעיות של שיניים אצל תינוקות גורמות לאי רצון לאכול מהשד בגלל הכעבים. אני מאוד מודאגת. האם יתכן שתינוק אוכל פחות בגלל הכעבים ומה עושים בנדון אם כך?
תודה מראש ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
אלה25/05/2007שלום רב!
בהמשך להודעה הראשונה קורה גם שלאחר מספר דקות של הנקה תינוק מתחיל לבכות וממש לא רוצה לקחת שד? אולי זה באמת קשור לכעבי שיניים? או שהוא מסרב לאכול משד? מה לעשות?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאלה
ג'ניס זאוסמר25/05/2007שלום רב,
בגיל חודשיים רגיל מאוד שתינוק מוציא רוק ומוצץ ידיים ,זה תקין ואין לך מה לדאוד בכלל. הוא נהנה מזה וזה חלק מהתפתחות הנורמלית של התינוקות.
בקשר לשנוי בתדירות ההנקה - כנראה שגם זה תקין ונורמלי שתינוק בגיל חודשיים יפחית קצת את מספר היניקות וגם את משך ההנקות - הוא מוציא את החלב בצורה מאוד יעילה כבר. הייתי עושה 2 דברים: 1- תלכי לטיפת חלב לשקול אותו כדי לראות אם הוא עולה
2 - לא להקשיב לקרובים שלך בנושא הזה.
בהצלחה
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בחלב בזמן ההנקהחגית24/05/2007
שלום,
יש לי תינוק בן חודשיים אשר יונק בלבד מהרגע הראשון.
בימים האחרונים הוא יונק וכל הזמן רוצה עוד ועוד, אני רואה שיוצא חלב אך נראה לי שהחלב פתאום בכמות קטנה יותר. ויש רגעים שהחזה ממש ריק - על פי ההרגשה שלי במגע בלבד. אני גם שואבת מידיי פעם ולפעמים ממש לא מצליחה לשאוב.
איך אני יודעת שהתינוק שלי מקבל מספיק אוכל?
מה עושים כדי להגביר את החלב?
חשוב לציין שאני דואגת לתזונה נכונה, שתייה מרובה ולא נוגעת במאכלים שגורמים גזים וכו'.
חשוב לי לטפל בנושא כי הייתי מאוד רוצה להניק לאורך תקופה ארוכה.
תודה רבה.
גולשת קבועה - חגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בחלב ?
ג'ניס זאוסמר24/05/2007חגית שלום,
הסמנים או מדדים לקבלת חלב מספקת הם עליה במשקל ,צואה ושתן ושמיעת בליעות. סמנים משניים - תחושה של התרוקנות ותינוק רגוע. ולכן חשוב לדעת שבשלב הזה השדיים לא אמורים להיות מאוד מלאות כמו בהתחלה וזה ממש לא מסמן מיעוט חלב. שאיבה היא גם לא מדד טוב כי מאוד תלוי בסוג המשאבה והנסיון ותכניקת השאיבה. שתייה מרובה ותזונה משפיעים מעט מאוד על כמות ואיכות החלב אבל הנקה על פי רצון התינוק ותפיסה נכונה משפיעים הרבה מאוד.
אני ממליצה לעקוב אחר משקלו ואם עולה במשקל- עז בסדר.
קיימות גם תקופות שבהן תינוקות מתנהגים כאילו שהם רעבים מאוד (משברים של גדילה) ומומלץ פשוט להניק הרבה ולפי רצונו עד שזה עובר.
שוב - כל זה נכון אם התינוק אכן עולה טוב במשקל בטיפת חלב.
בהצלחה
ג'ניס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאת בטן בתחילת ההריוןשלומית23/05/2007
שלום,
חלפו כחודשים מאז נכנסתי להריון וכבר כמה ימים שהבטן/הרחם יצאה אל מחוץ לאגן. זה לי הריון שני ומבנה גופי הוא רזה. אני בת 40 . בהריון הראשון שהיה לפני 4 שנים, הבטן יצאה בצורה ברורה רק הרבה יותר מאוחר. האם זה תקין ולא מעיד על בעיה כלשהי שהבטן שלי נראית בשלב כה מוקדם כבר עגולה ונפוחה כבחודש חמישי? כמו כן, אני סובלת מצורך תכוף במתן שתן, האם יש קשר בין הדברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה ידועה
ד''ר בני שכטר23/05/2007שלום שלומית וחג שמח!
אכן את מתארת משהו שהוא תופעה ידועה ושכיחה.
מה לעשות הגוף שלנו לא הופך לצעיר ומוצק יותר עם השנים.
לאחר ההריון הראשון שבו שרירי הבטן היו חזקים, מוצקים ומחוברים במרכזם אחד לשני בצורה טובה, כעת לאחר שההריון הקודם "עשה בהם שמות" הם הרבה יותר רפויים וחלשים.
לכן בהיריון הנוכחי כבר בשלב מוקדם יותר "הבטן יוצאת", כי דופן הבטן לא מצליחה להחזיק את הלחץ שמופעל עליה ולכן נדחפת החוצה.
נכון שיש נשים, שלא תראי את זה עליהן. מה לעשות, יש כאלה מעצבנות שאשתי ואחרות מוכנות "להרוג",. אבל מה לעשות זה מה שהטבע החליט ונשאר רק לקנא.
בנוגע לתכיפות השתן, יתכן כי הלחץ על השלפוחית הוא הגורם, אבל תמיד יש לשלול דלקת בדרכי השתן. לכן, גשי מחר לקופ"ח ובצעי בדיקת שתן לכללית ותרבית.
המשך חג נעים ושמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)