מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת GBSדיקלה30/08/2015
שלום, עשיתי ביום חמישי בדיקת GBS. לפי הנחיית האחות לקחתי באותו מקלון דגימה מקדימה וגם מפי הטבעת. היום קיבלתי תשובות שצמחה פטריה. מה אני אמורה לעשות??? אני בשבוע 36+5. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת GBS - תגובה
ד``ר איילון לחמן03/09/2015שלום.
פשוט לגשת לרופאך ולקבל טיפול לפטריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דג מעושן או גרבלקסאנונימית30/08/2015
שלום האם מותר לאכול דג מעושן או גרבלקס בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בטאיעל30/08/2015
שלום רב
25.8 בטא 526
30.8 בטא 1945 האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
בערכים כאלה ממליץ שתגשי לרופאך ,תבצעי בדיקת עלקול ונדע שהכל תקין.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנילאלנין בהריוןמילי29/08/2015
אני יודעת שזהו חומר שאינו מומלץ לצרוך בהריון... והרופאה הביאה לי מרשם לקחת כדורי סידן ויש בהם את החומר אז איך זה הגיוני? האם זה בסדר? האם כדאי להפסיק איתם כרגע כד שאבדוק איתה שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מחזור אחרי לידהטלי29/08/2015
שלום
אני חודשיים וחצי אחרי לידה ( לידה שלישית בקיסרי + קשירת חצוצרות ), מניקה תינוק מלא וקיבלתי מחזור מאוד אינטנסיבי למרות הנקה מלא, האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי לידה - תגובה
נשמע שכן,אבל ללא בדיקה לא ניתן לדעת.גשי לרופאך לבדיקה.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 50 גרםליאת27/08/2015
שלום וברכה
ביצעתי העמסת סוכר בשבוע 26+5. שתיתי את החומר ואני יודעת שכעבור שעה צריכים לקחת דגימה. האחות התעכבה ..לא מצאה את הוריד ולבסוף קראה לרופא. כך שיצא איחור של 20 דק בערך והדגימה נלקחה אחרי שעה ועשרים. התוצאה יצאה תקינה 118. האם כדאי לחזור על הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 50 גרם - תגובה
האמת שכדאי לחשוב על בדיקה חוזרת. התיעצי עם רופאך ,גם באם קימים גורמי סיכון אצלך ומשפחתך לגבי סכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם.... עזרה בבקשהש27/08/2015
שלום וברכה, אני בשבוע 26 להריון, בבדיקת דם שעשיתי יצא המוגלובין 9.9 ובעקבות זה נשלחתי לעוד בדיקת דם לברזל שבה יצא iron 34 כאשר הטווח הוא מ60 ומעלה!! מה שכן הפריטין יצא תקין (15) וכך גם ה b12... מה זה אומר?! תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם.... עזרה בבקשה - תגובה
התשובה פשוטה ,כנראה מחסני הברזל בגופך התרוקנו מעט ואת זקוקה לקחת כדורי ברזל פעמיים ביום.התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק GBSבת 3327/08/2015
אני בשבוע 22 ובבדיקת שתן משבוע 16 נמצא חיידק GBS בשתן גדול מ-100,000. הרופא נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה ( amoxicillin trihydrate 500mgלקחת 5ימים פעמיים ביום) ואמר שאצטרך אנטיביוטיקה גם בלידה.
האם יש לקחת אנטיביוטיקה גם כעת, אם במילא אקבל בלידה, הרי חיידקים עלולים לפתח עמידות לאנטיביוטיקה (או שברמות הללו זה לא משמעותי)?
בנוסף, האם מומלץ לבצע בדיקה חוזרת של שתן ו/או בדיקה של תרבית?
רופאה קודמת שהלכתי אליה לא ציינה כלל את הנושא, אך ייתכן שכשבדקה את הבדיקות, תוצאה זו טרם פורסמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק GBS - תגובה
אם קיים חידק בשלפוחית השתן יש לטפל בכך.גם כדי שהדלקת לא תתפשט בגופך.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 - ערך נמוך לאחר 2 ש'לילך27/08/2015
שלום רב,
בצעתי העמסת סוכר 100 עקב העמסת 50 גבוהה - 172.
בהעמסת 100 התקבלו הערכים הבאים: בצום - 92, 141, 78, 91 - 3 שעות לאחר השתיה.
האם תוצאות הבדיקה אמינות בהתייחס לעובדה שרמת הסוכר שעתיים לאחר השתייה נמוכה מרמת הסוכר 3 שעות לאחר השתייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100 - ערך נמוך לאחר 2 ש' - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/08/2015שלום.
התוצאות תקינות.כך שאין מה להילחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה כימיקליםעדי26/08/2015
הי אני בשבוע 12 להריון. בשבוע 9 נחשפתי חד םעמית לריסוס מסיבי של חומר הדברה בגן אירועים. לא חשתי בחילה או הקאות לאחר מכן. האם יכול להפיע על העובר?
כמו כן. מתחילץ ההריון אני שוטפת ידיים בעבודה מספר( 5-6) פעמים ביום בסבון כללי זול שבטח משמש גם לכלים ולרצפה ואני לא בטוחה בכלל מה הרכיבים בו. האם זה עובר לעובר כשנספג בעור? מה הנזק האפשרי ואיך ניתן לדעת אם חלילה השפיע עליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה כימיקלים - תגובה
הכתןבת הנכונה לשאלות מהסוג שאת מעלה היא במחלקה למניעת מומים מולדים במשרד הבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לתאילנד בשבוע 9שירה26/08/2015
שלום,
לאחרונה גילינו שאני בהריון ובעוד חודש טסים לתאילנד. יצא שאהיה שם בשבועות 9-11.
האם זה בעייתי?
יש סיכון?
תדה,
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לתאילנד בשבוע 9 - תגובה
כדאי להתיעץ עם רופאך המכיר הרקע הרפואי שלך וגם לקבלת הוראות לטיסה וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיעה לתאילנד בשבוע 9 - תגובה
כדאי להתיעץ עם רופאך המכיר הרקע הרפואי שלך וגם לקבלת הוראות לטיסה וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתרינת26/08/2015
שלום אני בהריון שני בשבוע 15 כאשר תמיד בבדיקות אולטראסאונד העובר היה 4 ימים יותר מגיל ההריון . בבדיקה של סקירת המערכות הייתי לפי תאריך אחרון של וסת 15 ימים בדיוק . תוצאות הבדיקה הם :
Bpd- מ״מ 29 מתאים לשבוע 14+5
Hc - מ״מ 115 מתאים לשבוע 15+4
Ac -מ״מ 92 מת׳אים לשבוע 4+14
Femur - מ״מ 17 מתאים לשבוע 14 +4
ממוצע גיל ההריון על פי hc ו fl הוא 15+0
הערכת משקל העובר הוא 113 גרם
כליות : אגן כליה ימין 2.6 מ״מ ושמאלי 2.2 .
האם התוצאות תקינות ? מדוע ישנם ממדים שקטנים משבוע 15 ? זה קצת מדאיג אותי כי בהריון הקודם התינוק שלי נולד עם iugr ואני חוששת שלא יהיה אותו סיפור ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מערכות מוקדמת - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/08/2015העובר צומח היטב.
השונות בין עוברים גדולה מאד
בסקירת מערכות שב 20-22 יחזרו על המדידות.
עם התשובות תחזרי לרופא מטפל.
נשמח לשמוע שהכל נשאר בממוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר רנטגן מול חדר אולטראסונד בקופחורד26/08/2015
שלום לקחתי את הילדה שלי לאולטראסאונד חדר האולטראסאונד הוא מול חדר הרנטגן
אני בהריון כמובן שלא נכנסתי לחדר הרנטגן ובנוסף באותם שעות חדר הרנטגן לא עבד
אבל החדרים אחד מול השני
איך אני יודעת שחס וחלילה לא נחשפתי לקרינה ברור שחדר הרנטגן סגור ובנוסף לא נכנסתי אליו וגם הוא לא היה פעיל בשעות האלו
האם אני יכולה לדעת שהבידוד מספיק טוב
לא ישנה כבר מלא זמן מלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיזהו יכול לענות לי
ורד27/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגיעו אותי אמרו לי שלא נכנסי לחדר
ורד03/09/2015רנטגן והחדר בכלל לא היה פעיל אז אין ממה לחשוש מדובר בחדר ממול חדר הרנטגן
אם המכשיר לא פעל אז בכלל אפשר להיות רגועים וגם הקירות מוגנים
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןחנה26/08/2015
בוקר טוב!
המחזור איחר לי ביומיים, וגם כאשר הגיע הוא לא ממש דמה למחזור... היו לי 3 ימים של "התחלת מחזור" או "סיום מחזור"- משמע, הפרשות קלות בצבע חום-אדום כמו שיש בתחילה ובסיום של מחזור. מעולם המחזור שלי לא נראה כך ולכן אני שואלת האם יש איזשהו סיכוי שזה הריון? שאלה שניה- אם זה אכן הריון- האם הדימום מסמן משהו לא טוב? שאלה שלישית- האם עליי להפסיק ליטול ציפרלקס 15 מ"ג עד אשר אעשה בדיקת הריון?
תןדה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
המומלץ להיבדק אצל רופאך ולבצע בדיקות הדם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת לעובר!!!מרינה26/08/2015
שלום לרופא!
אני שבוע 24 להריון לפני שבועים גיליתי שאסור להשתמש בתכשירי קוסמטיקה של אנטי אייג'ינג,הייתי משתמשת ב 3 חודשים האחרונים רק בסופי שבוע ובשלושת הראשונים השתמשתי אבל לא בהתמדה במשך השבוע,
התקשרתי לחברה של קרם העינים שזה אנטי אגינג אבל אמרו שאי בו רטנול אני בספק
שאלתי היא האם גרמתי נזק כל שהוא לעובר ממש חוששת!!מה ניתן לעשות?כמובן שהפסקתי עם הקרמים לפני שבועיים!
באיזה תכשירים כן מותר להשתמש???
שלחתי תמונה של החומרים שמצוינים על תכשיר הלחות! כמה מסוכן לעובר?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת לעובר!!! - תגובה
הכתובת לשאלות מעין אלו היא במחלקה למניעת מומים מולדים במשרד הבריאות בירושלים.להם יש את כל המידע העדכני בנושא שימוש בתרופות או בחומרים בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)