מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים מוזריםמירי06/08/2015
היי. אני בשבוע 8+2. בבוקר הייתה לי הפרשה חומה בהירה ומועטה. במקביל ביצעתי אולטרסאונד ותכנאית אמרה שהכל תקין. עובר תואם את גילו ואפילו יותר גדול ביומיים עם דופק ושק שני בלי כלום. אחרי שחזרתי הביתה קיבלתי כאבים בבטן תחתונה חזקים מאד. האם לשוב להבדק עם כבר נבדקתי היום והבדיקה הייתה תקינה ( הכוונה להבדק עוד היום במיון נשים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מוזרים - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/08/2015שלום.
אם כאבים חזקים,כן ללכת להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי היא :-06/08/2015
היי..
הבנתי שבהריון לא טוב לאכול פסטרמה נקניק ונקניקיות..אם יצא לי אכול מהפסטרמה נקניק ונקניקיות 3 פעמים זה יכול להזיק לי ולעובר??לא ידעתי שאסור ועכשיו שאני יודעת אני לא יגע בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי היא : - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/08/2015שלום. הסיכון הוא בהעברת דלקת.אם את ללא סימני מחלה ניתן בד"כ להירגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשבוע 8+6Bliss06/08/2015
שלום לך, לפני כשנה נכנסתי להריון שנגמר לצערי בהפסקת הריון על רקע מחלה גנטית בשבוע 24. לפני כמה חודשים התחלנו בהליך IVF+PGD ולשמחתנו הרבה נקלט הריון עם עובר אחד- אני ממשיכה עם תמיכה של נרות פרוגרסטרון 3 פעמים ביום ושוחררתי לקהילה- שם גם כבר נבדקתי פעם אחת והכל היה נראה תקין. הבוקר התעוררתי לדימום דומה לווסת, ניגשתי לבי"ח ונבדקתי ביח' IVF- שם ראו שיש דופק ושלחו אותי הביתה בבקשה שאשתה הרבה מים. אחרי מנוחה של שעתיים בערך ראיתי שיש המשך של הדימום ואני תוהה באיזה שלב של המשכות הדימום (אם אכן ימשך במהלך היום/מחר) עליי לשוב לבדיקה בבי"ח והאם עדיף ללכת למיון נשים במקום למח' IVF? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בשבוע 8+6 - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/08/2015שלום.
אם הדימום מתחזק משמעותי לחזור להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שעלתימית06/08/2015
שלום לכולם, האם ניתן לעשות את החיסון בשבוע 36 פלוס 3? יש לי תור לרופא רק אז כי הוא בחופש והבנתי שחייבים הפניה ממנו...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שעלת - תגובה
ד``ר אריה לידור06/08/2015שלום לך
אפשר וגם רצוי ומומלץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ושאיפת חומרי ניקיוןאתי05/08/2015
שלום אני בת 25
היום ה14 לאחר הביוץ ומחכה לראות אם אני בהריון.
ניקיתי את המקלחת עם חומרי ניקיון עם ריחות ממש שורפים ושאפתי אותם וקראתי באינטרנט שזה יפגע בהתפתחות העובר, עובר שליה, הפלה מוקדמת וכו
במידה ואני בהריון זה יכול להשפיע על הריון כל כך צעיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ושאיפת חומרי ניקיון - תגובה
ד``ר אריה לידור06/08/2015שלוםלך
אין בכך כל סכנה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי משהו בנושא שאולי יעזור לך
עינב28/07/2016אני ממש לא מומחית בתחום ובטח לא יכולה לתת המלצה כמו רופא שמבין את ההשפעה של חומרי ניקיון על הגוף ועל זמן של ביוץ וכו'.. אבל נתקלתי בכתבה יפה על ניקיון ונשים עובדות, לא יודעת למה אבל חשבתי שזה יוכל לעניין אותך ואולי גם לספק לך קצת יותר מידע בנושא.. מקווה שההיריון שלך נקלט ושאכן חומרי ניקיון שאליהם נחשפת לא השפיעו על שום דבר חשוב. בשורות טובות והמון בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחסוייה05/08/2015
שלום..
רציתי לדעת איך יודעים שהשילייה בסדר והכל בסדר איתה ושהעובר בסדר?!
האם דברים חמוצים ומלוחים זה בסדר??רציצי לדעת םחות או יותר מה המאכלים המומלצים לאכול..בהריון ומזינים לעובר טני עד עכשיו לא הייתי אוכלת כל כך עוף ועכשיו אני מתחילה לאכול ואני בחודש 3 זה בסדר??זה יכול לא לפגוע בעובר חלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
המשיכי בסדרי וסוגי אוכל כרגיל. המנעי מבשר ביצים או דגים נאים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצים בכלל אסור??גם לא ביצה קשה??
-06/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבולות שק לא סדיריםנטלי05/08/2015
בוקר טוב,
לפני שבוע הייתי באולטרסאונד, שבוע מתאים 5+6, נצפה שק הריון + שק חלמון CRL מתאים ל 2.9 מ"מ עדיין ללא דופק, עם הערה "גבולות שק לא סדירים".
אתמול הייתי באולטרסאונד חוזר, נצפה דופק, CRL 6.9 מ"מ אך הטכנאית אמרה שגבולות השק עדיין לא נראים לה סדירים "יפים" לטענתה...
האם יש מקום לחשוש? אמרו לי לחזור שבוע הבא לאולטרסאונד חוזר לוודא שההריון ממשיך תקין. קצת מודאגת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות שק לא סדירים - תגובה
המשיכי במעקב אולטרהסאונד. מה שקובע הוא סדירות דופק העובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסי שליה מבטל תוצאת חלבון עוברי?שלי04/08/2015
שלום רב,
ביצעתי סיסי שליה +ציפ גנטי לאחר שקיפות עורפית1:5.
הסיסי +הציפ יצאו תקינים.
במקביל ביצעתי חלבון עוברי והוא יצא 1:80.
והלחץ חזר שוב.
האם תוצאות החלבון עוברי אמורות לא להדאיג כאשר הסיסי שליה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיסי שליה מבטל תוצאת חלבון עוברי? - תגובה
אין סיבה לדאגה אם סיסי השליה והשבב הגנטי תקינים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ושתן- שבוע 25 להריוןיעל04/08/2015
שלום,
במהלך בדיקות מעקב התגלו הממצאים הבאים:
בדיקת שתן: Citrobacter koseri
100,000 CFU/ml-גדול מ
All isolates&sensitivity=
חיידקים:
Citrobacter koseri - (1)
1 VitekAntibiotics
S Amikacin
S Amoxicillin/CA
R Ampicillin
S Ceftazidime
S Ceftriaxone
S Cefuroxime - Axetil
S
S Ciprofloxacin
S Ertapenem
S Gentamicin
S Meropenem
S Nitrofurantoin
S Piperacillin/Tazobactam
S Trimethoprim/Sulfa
מה זה אומר???
האם מסוכן??
אנא הרגיע ואותי ואמרו כיצד לטפל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם ושתן- שבוע 25 להריון - תגובה
פני לרופא על מנת להתחיל באנטיביוטיקה לפי רגישות החיידק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיונות להריוןאורטל04/08/2015
שלום. אני בת 27 בעלי 33. מנסים 4 חודשים חהכנס להריון ללא הצלחה. מה שקורה הוא שעד לפני הנסיונות היו לי מחזורים קבועים כח 32 יום, כאשר החלו לי כאבי מחזור יומיים לפני שהגיע. כעת מאז שאנחנו מנסים. המחזור מקדים ומגיע סביבות 28 יום, והחלו לי כאבי טרום מחזור ממש קשיפ אפילו מעל שבוע לפני, לעיתים גם כאבים בחזה דברים שמעולם לא קרו לי לפני. יש לציין, שלפני כ9 שנים נכנסתי להריון ממנו שהסתיים בהפלה ע"י כדורים והכל היה תקין אחרכך. שאלותיי- מה יכולות להיות הסיבות לתחושות שלי דווקא מאז הנסיונות,ומדוע אנו לא מצליחים? לא נטלתי גלולות ,ולמיטב ידיעתי הכל תקין ברחם וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיונות להריון - תגובה
פרק הזמן בו את מנסה להרות קצר מאד. המשיכי בנסיונותייך. אין משמעות לתחושות אותן את חשה . מחזורים מדי 26 יום נחשבים לסדירים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה השמאלית שבוע 7רותם04/08/2015
שלום,
באולטרסאונד שנערך היום, נמצאה בשחלה השמאלית ציסטה במרקם עכור. בבירור עם הרופא, נאמר לי שזה תקין, ושמצב אחר היה מעיד על חוסר תקינות. האם זה נכון? לא זכור לי שבהיריון הקודם היתה לי ציסטה. אשמח לתובנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה השמאלית שבוע 7 - תגובה
יש להמשיך ולעקוב אחר גודלה ואופייה . כנראה ממצא ישן או גופיף צהוב הריוני תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Alt גבוהשירה03/08/2015
שלום,
אני בשבוע 34+3 לפני שבוע וחצי בערך התחילו לי גירודים חזקים בעיקר בכפות רגליים וידיים ביצעתי בדיקות דם וalt יצא 134.40. לפני שבועיים הייתי חולה היה לי הקאות, צמרמורות וחולשה ליומיים.
האם יכול להיות קשר לכך שהייתי חולה? מה עלי לעשות הלאה?
הרופא נתן לי עוד בדיקות דם יותר מקיפות לתפקוד הכבד אך אני עדיין לא רגועה האם יש עוד משהו שעלי לשים לב אליו?
בעלי לוחץ עלי ללכת למיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם מהיום
שירה04/08/2015בדיקות דם מיום ראשון :
ALK.PHOSPHAT. 193.00 U/L
ALT(GPT) 134.20 U/L
בדיקות דם מהיום: (alk עלה ו- alt ירד)
LIPEMIC INDEX NORMAL
HEMOLYTIC IND. NORMAL
ICTERIC INDEX NORMAL
ALK.PHOSPHAT. 199.00 U/L ( 30.00- 140.00) (.........)*
ALT(GPT) 116.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
AST(GOT) 56.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
BILIRUBIN DIRECT 0.36 MG/DL ( 0.10- 0.40) (.......*.)
BILIRUBIN TOTAL 0.70 MG/DL ( 0.30- 1.20) (...*.....)
CREATININE SERUM 0.63 MG/DL ( 0.50- 1.20) (.*.......)
SODIUM SERUM 139.00 MEQ/L ( 134.00- 148.00) (..*......)
POTASSIUM SERUM 5.00 MEQ/L ( 3.50- 5.30) (.......*.)
GGT(GAMMA GT) 34.00 IU/L ( 5.00- 38.00) (.......*.)
URIC ACID 5.70 MG/DL ( 3.10- 7.80) (....*....)
GFR(ESTIMATED) > 60
(ML/MIN/1.73M2:יחידות)
18 עבור נבדקים מעל גיל MDRD חושב לפי נוסחת
לא מתאים לנשים הרות
PT טרם בוצע
PTT טרם בוצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם מהיום - תגובה
עלייך לפנות למיון יולדות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת חומרים או חיידקיםאני03/08/2015
דר נכבד
שאלה קצת מוזרה אך אני מוטרדת ממנה מאוד המחשבה אם בזמן קיום יחסים למטרה להרות יכולה להיות אפשרות של דחיפה פנימה של חיידק דלקת שתן(Gm(), חומר הדברה מקניית ירקות שנשאר על הבגד ונמצא על הגוף,חומר הדברה אחר שריססו מדרכות נגד עשבים ובדיוק עברתי שם ואולי זה נמצא בבית,חיידק ליסטריה .מה גם שמגבת שמתנגבנים איתה גם אם שוטפים את הגוף, לא סטרילית ויכולה בעצם להעביר לגוף ןפנימה בזמן קיום היחסים חומרים אלו.
הייתכן שחומר מהנ"ל הנמצא בצוואר הרחם ונדחף פנימה יגרום לפגיעה בזרע או הביצית ובכך למומים חס וחלילה??
אין לי מנוח מהמחשבה הזו.
סליחה על הפירוט.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת חומרים או חיידקים - תגובה
ד``ר אריה לידור06/08/2015שלום רב
סיטואציה זו שתארת אינה מסכנת סיכוייך להריון עתידי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת דקטקורטאנה03/08/2015
שלום, אני שבוע 5+6.
לפני שגיליתי שאני בהריון, הופיעו לי על הגוף עקיצות שגדלו שהרופא טען שיש ל אליהן תגובה אלרגית ובערך חודש שתיתי כדורים נגד אלרגיה ושמתי משחה. לאחר חודש שזה לא עבר לחלוטין חזרתי אליו (בנוסף הופיע לי פטריה בעור בגלל החתול שבבית) והוא רשם לי את דקטקורט עבור שני הדברים.
אז עוד לא ידעתי אם אני בהריון או לא וביקשתי משחה שבטוחה לשימוש בהריון.
קראתי את ההוראות ורשום שם שיש להיוועץ ברופא בזמן הריון והנקה. התור שלי אליו לא קרוב ואני לא יודעת אם להמשיך למרוח את המשחה.
הפטריה יחסית עוברת אבל העקיצות מסרבות להיעלם.
האם המשחה בטוחה לשימוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת דקטקורט - תגובה
ד``ר אריה לידור03/08/2015שלוםלך
אין סכנה משימוש במשחה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון וחום שבוע 10מאיה02/08/2015
שלום , אני בהריון שבוע 10 , לפני יומיים חשתי כאב גרון והחום עלה ל 38.6 לקחת אקמול במשך יום יצא לי לקחת 3 אקמולים במשך כל הזמן והחום מעט ירד למחרת ל-37 אז לא לקחתי יותר אקמול . בערב החום שוב מעט עלה ל38.4 לא לקחתי אקמול אבל שתיתי תה עם דבש ולימון שעזר מאוד והוריד את החום תוך כמה שעות לחלוטין והיום אין לי כבר חום. קבעתי תור היום לרופאת משפחה שתבדוק אם בכל זאת יש דלקת חיידקית. האם פעלתי נכון? האם החום בין לבין שהיה לי עלול לפגוע בהתפתחות העובר אני ממש מודאגת . אודה לתשובה מהירה..
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון וחום שבוע 10 - תגובה
פעלת נכון בפנותך לרופא. אין סכנה להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)