מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שליית פתח והמטומהשירה22/09/2015
שלום רב
בת 24 ללא ילדים בשבוע 12, אתמול הייתי במיון בעקבות דימום מאוד מינימלי( בניגוב 2 מ"מ) שלא נמשך כלל, הרופא ראה שליה קדמית פתח עם המטומה קטנה בפתח הרחם(1.2 ס"מ), העובר היה תקין ופעיל, צוואר סגור ללא דימום.
יש לציין שלא סבלתי כלל מדימומים למעט הדימום המועט ביותר שאפילו לא הכתים את התחתונים.
הרופא אסר על קיום יחסי מין.
האם ההריון בסיכון כרגע?
האם ההמטומה עלולה לסכן את ההריון? מה הסיכויים שהיא תספג?
או שהיא אמורה לצאת?
האם עליי לנוח ולהמנע מפעילות? סקירת המערכות נקבעה לעוד 3 שבועות, האם זה בסדר?
אני מאוד מודאגת, אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה אני מודאגת!
יעל23/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המסת סוכראילנה21/09/2015
שלום,
ביום ראשון האחרון עשיתי בדיקת המסת סוכר 50 g קמתי בבוקר ושתיתי קפה עם כפית סוכר ופרוסת לחם עם גבינה לבנה..
אחר כך שתיתי את סוכר הענבים שעשיתי ממנה לימונדה.
אחרי שעה בדיקת דם ו- התוצאה היא 155 כאשר עד 140 זה בסדר
אני לא מבינה למה נועדה הבדיקה הזו בכלל?! הרי ברור שאם אני שותה במכה כמות הזויה כזו של סוכר אז זה יהיה גבוה לא?
בכל בדיקות הדם שלי הסוכר שלי בסדר גמור ובטווח הנורמה.
אשמח לייעוץ
תודה רבה וגמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המסת סוכר - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/09/2015שלום.
בדיקת העמסת הסוכר בודקת את תגובת הגוף ביצור האיסולין הטבעי להעמסת הסוכר.הבדיקה משולה למעין מבחן מאמץ.התוצאה של הבדיקה מראה שלא היתה תגובה גופנית שלך מספקת.לכן על מנת לשלול בעיה של תפקוד מעט לקוי של בלוטת הלבלב ,מיצרת האינסולין בגופך תופעה המוכרת בסכרת סמויה,את מתבקשת לבצע העמסת סוכר מלאה של 100 גר.בהצלחה ובשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לתסמונת דאוןילנה21/09/2015
שלום רב,
הרופא המטפל המליץ לבצע בדיקת דם, אבל בשוק יש 5 חברות ועולה השאלה איפה לעשות. אנא עזרו לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנסי ליצור קשר
אני24/09/2015עם חברת פרונטו..הם מאוד אדיבים שם ולמיטב הבנתי הבדיקה שלהם (נקראת מטרניטי 21) היא העדיפה מבין הבדיקות..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם לתסמונת דאון - תגובה
ד``ר אריה לידור27/09/2015שלום לך
בצעי סקר שוק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםורדית21/09/2015
הייי אני לאחר IVF עם 2 שקי הריון. שנצפה בהם דופק בשבוע 6 בשניהם. וגם בשבוע 7. אתמול עשיתי U.S שרק בשק עליון יש דופק ותואם לשבוע שאני נמצאת בו 9 והשק ה2 תואם פחות 2 ימים . ללא דופק. מה יכולה להיות הסיבה?
ושאלתי היא בעיקר מה ההשלכות של זה על ההמשך? ועל העובר ה2?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/09/2015הפסקות הריון ספונטאניות קורות כל הזמן גם בהריון תאומים.
לרוב לא נדע את הסיבה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבל טבוראורטלי20/09/2015
צהריים טובים,
ביום שישי האחרון הייתי בסקירה מוקדמת,
נאמר לי כ"דרך אגב" שחב הטבור סביב צוואר העובר
הרופא לא הראה לחץ מסויים אבל אני מאז בכלל לא רגועה.
אני בשבוע 15
האם חבל הטבור יכול להשתחרר לבד???
תודה רבה רב3ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבל טבור - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/09/2015דבר שכיח
לרוב מסתדר לבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטה להריון לאחר גרידהמיכל20/09/2015
שלום,
בת 37, לפני חודש וחצי עברתי גרידה בעקבות עובר שנצפה ללא דופק בשבוע 11 מתאים לשבוע 9.
להריון זה נכנסתי מניסיון ראשון. הרופא שלי אמר לי שאני פוריה מאד.
כעת, כעבור מחזור אחד, ניסיתי להיקלט ביום הביוץ לפניו ואחריו ולא נקלטתי.
האם זה תקין שלא נקלטתי בהסתמך על העובדה שבפעם הקודמת נקלטתי בפעם הראשונה? מה יכולה להיות הסיבה לכך?
אני מאד לחוצה ומפוחדת שייקח לי עכשיו הרבה זמן להיקלט..האם יש קשר לגרידה? אולי הצטלקויות או חסימת חצוצרות או שאני סתם היסטרית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליטה להריון לאחר גרידה - תגובה
על הגברת קודם כל להירגע. כניסה להריון כבר בחודש הראשון כמו שהיה היא אכן מעט נדירה.לידיעתך הזמן הממוצע לכניסה להריון ,כמובן ללא טיפולים,הוא כשנה.לכן בבקשה להיות אופטימיים ורגועיים.עצם המתח והלחץ יכולים לעיתים להפריע לקליטה להריון.בהצלחה רבה.שנה טובה ופוריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת חצוצרותיאנה19/09/2015
שלום רב,
אני בת 35 לפני שלושה חודשים ילדתי תאומים לידה רביעית קיסרי ראשון חירום . לפני הניתוח ביקשתי קשירת חצוצרות חתמתי על טופס ועשו לי בניתוח עצמו.מאז עוד לא קיבלתי מחזור אני מניקה בשילוב עם תמ"ל לפני כשבועיים היו תופעות הריון שהתגברו אז עשיתי בדיקה עם מקלון של ביוץ שיצא חיובי בדיקת דם שלילית יכול להיות שזה היה ביוץ? ואם כן הייתי צריכה לקבל מחזור? קצת מוזר לי האם לדאוג או להנות מה שעדיין לא מקבלת בגלל הנקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשירת חצוצרות - תגובה
אלוסת בהנקה היא לא תופעה חריגה.אם בוצעה קשירת החצוצרות,כדאי לכן להיות רגועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין וציפרלקס בהריוןקרן19/09/2015
שלום שמי קרן בת 37 גיליתי שאני בהריון בהצחלה שבוע 6 נוטלת מזה שנה + וולבוטרין וציפרלקס 10 מ"ג.
1.האם יש סיכון להריון עם כדורים אלו?
2.למי עלי לפנות לגבי כדורים רופא נשים/פסיכיאטר או
משפחה?תודה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין וציפרלקס בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן24/09/2015שלום.
במשרד הבריאות בירושלים קימת מחלקה מיוחדת העוסקת בטיפול תרופתי אצל נשים בהריון. ממליץ שתפני אליהם.טל-02-5082825.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה דחוף..!דויד19/09/2015
אישתי בהריון שבוע 14 היא משתעלת מאוד חזק כבר חודש ברצף.
היינו במיון פעמיים נתנו לנו משאף איירובנט ו ונטולין.. וגם עושים אינלציות. שום דבר לא עוזר הגרון מגרד ... דבש גינגר לימון... ניסינו את הכל ..
שיעול עד כדי מצב של חנק.
מה אפשר לעשות?? בבקשה תעזרו לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה דחוף..! - תגובה
אכן בעיה לא נעימה. ההמלצה לפנות לרופא פנימאי.הבעיה אינה ידועה כקשורה להריון.
בהצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועותלי17/09/2015
שלום. בהריון שבוע 13. אתמול הייתי בקרבת ילדה שהתברר שחולה באבועות רוח. אני יודעת שחליתי במחלה בצורה קשה בגיל 12. ובבדיקת דם לפני כחודש כתוב VARICELLA ZOSTER IGG חיובי. האם צריך לבדוק שוב פעם? האם יש סיכוי להידבק שוב פעם? האם יכולה להיות הדבקה ללא סמפוטמים שנראים לעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות - תגובה
ד``ר אריה לידור17/09/2015שלום לך,
יש לבדוק נוגדנים הן מסוג IGG והן מסוג IGM
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצות בדיקת cmvאורית16/09/2015
שלום עשיתי בדיקת cmv ורציתי לדעת אם הבדיקה תקינה וניתן להכנס להריון
Viral Serology
הערות תוצאה ביחס לטווח הנורמה תוצאה שם בדיקה
CMV Ab IgG 132.2 Reactive
AU/mL
הוחלפה -9/8/15ב
מערכת הבדיקה
CMV Ab IgM 0.17
Nonreactive
Index
הוחלפה -9/8/15ב
מערכת הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצות בדיקת cmv - תגובה
ד``ר אריה לידור17/09/2015שלום לך
אין כל מניעה להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אורית17/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת מי שפיראנונימית16/09/2015
שלום, אני בשבוע 15 להריון, חשה רטיבות ונראה כי מדובר בשתן. הרטיבות נמשכת כבר כמה שבועות ובסקירה שהייתה שבוע שעבר הרופא לא ציין משהו מיוחד הקשור לכך.
יש לי בדיקה שגרתית ביום ראשון, אבל עד אז רציתי לשאול האם הגיוני כי מדובר בבריחה, והאם הפדים של מיי טסט אמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת מי שפיר - תגובה
יש להבדק הן בבדיקה וגינלית והן בבדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסריkineret16/09/2015
שלום,
אני בשבוע 37+3.
אמורה לעבור קיסרי בעיקר בגלל גיל.
(בעברי 9 מחזורי טיפולי פוריות וארבע הפלות).
הייתי היום במרפאה טרום ניתוחית בבית החולים, נאמר לי שאין מקום..
ואני ברשימת המתנה לעוד כשבועיים. סוף החודש.
הומלץ לי לבדוק בתי חולים נוספים או להגיע כשיש צירים/ירידת מים וכד'.
הבנתי שהבעיה קיימת בבתי חולים נוספים.. תקופה של בייבי בום..
שאלתי היא:
האם כשמדובר בקיסרי עדיף לבוא ברוגע בתאריך שנקבע?
האם הגעה בלידה שמתחילה הופכת את הניתוח לסוג של ניתוח חירום?
אני מתלבטת אם פשוט להגיע כשיגיע הזמן או לבדוק בבתי חולים אחרים.
מה נכון יותר מבחינה בריאותית.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי - תגובה
נסי גם בבתי חולים אחרים . אם תגיעי בלידה ועדיין רצונך בניתוח תנותחי בנוהל חרום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
kineret18/09/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון שלי
ליאור18/09/2015אם יש אפשרות ללדת לידה רגילה עדיף. לא יודעת בת כמה את אבל אם את בריאה ובמשקל לכי על לידה רגילה. ניתוח קיסרי הוא לא קל בכלל. אבל אם את לא מסוגלת אז תבקי מהרופא שלך שיכתוב מכתב לבית חולים ותטוסי עם זה. שיהיה לך לידה נפלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת חומצה פולית לפני הריוןאורה16/09/2015
נטלתי חומצה פולית 3 חודשים והפסקתי למשך חודש וחצי,
האם כדי למנוע מומים ולהנות מיתרונות החומצה הפולית לגבי הריון, צריך שוב ליטול 3 חודשים או שיש השפעה מהתקופה שלקחתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת חומצה פולית לפני הריון - תגובה
יש להקפיד ולקחת בכל תקופת הפריון . מומלץ מאד לפחות 3 חודשים לפני ההריון הצפוי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וצוםaldi16/09/2015
שלום,
אני מטופלת פוריות ואמורה לבדוק בטא ביום כיפור וכמובן שאצטרך לדחות זאת לאחר יום כיפור.
ברצוני לדעת האם צום בשלב כה מוקדם (בהנחה שהתשובה תהיה חיובית) יכול לפגוע בהריון?
תודה מראש ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וצום - תגובה
ד``ר איילון לחמן16/09/2015שלום.
אכן צום אינו מומלץ כלל בהריון.אף הרבנים מכירים זאת ומיעצים על אכילה מינמלית מיוחדת מותאמת לנשים בהריון.את מוזמנת להתיעץ עם כל רב.בהצלחה.נאחל שנה טובה ופוריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)