מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי שפיר ורטיבותפיל12/09/2015
שלום שבוע 23+3... לפני כמה ימים בעת כשסיימתי לעשות פיפי ( אחרי שהתאפקתי) וניגבתי שמתי לב שנזל לי עיגול רטוב גם לתחתונים. בדקתי ולא היה ריח חריג, קצת נלחצתי ובדקתי עם הפד מי טסט ולא נראתה החלפת צבע זאת במידה ועשיתי את הבדיקה כראוי. בשבוע 23 היתה ביקורת ושם נעשתה לי בדיקה עם הספקולום ופנס, ביקשו מימני להתשעל ולא נצפה דליפה.. בנוסף דופק תקין וכמות אולטראסונד תקינה. נאמר לי שהכל תקין וככל הנראה דליפת שתן שהיא נפוצה בהריון .. בנוסף אני שותה כ3 ליטר ונמצאת המון בשירותים, תחושה שהשלפוחית תמיד מלאה.. בתרבית נמצאה צמיחה דלה וקיבלתי אנטיביוטיקה. האם יש חשש לדליםת מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר ורטיבות - תגובה
ד``ר איילון לחמן14/09/2015שלום.
אם נבדקת עי רופאים ונשללה ירידת מים,סביר להניח שאכן אין לך ירידת מים.בענין השתן כדאי לבצע בדיקת תרביצ שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור כ 8 שבועות לאחר לידה עם הנקהadrianna12/09/2015
מניקה הנקה בלעדית, יש לי דימום טרי שהחל היום ללא כאב בטן
אציין כי הדימום לאחר הלידה ממש נגמר לפני כמה ימים )הלוכיה(
זה מחזור? מה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור כ 8 שבועות לאחר לידה עם הנקה - תגובה
ד``ר איילון לחמן14/09/2015שלום.
אם הדימום ממשיך,גשי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לדאוןילנה11/09/2015
שלום. אשמח לחוות דעת מקצועית.... אני בשבוע 19.
בבדיקות שקיפות עורפית שעשיתי, הסיכון לדאון לפי הגיל והבדיקה (אולטרסאונד ובדיקת שם) הוא 1:2788. ולפי הגיל בלבד 1:474
בבדיקת חלבון עוברי (התבחין המשולש) שעשיתי, הסיכון לדאון לפי הגיל ו2הבדיקות הוא: 1:441(כשהסיכון לדאון רק לפי הגיל הוא 1:522.
זו תוצאה מאוד שונה מהשקיפות........ ומראה על הרבה יותר סיכון. בצורה משמעותית.
אני בת 33 ובזמן הלידה אהיה בת 34.
איך להתייחס לממצא לאור 2 הבדיקות הנ"ל? מה זה אומר? מה הסיכון?
תודה!!
שנה טובה ומבורכת!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לדאון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2015המספרים משקפים סיכוי סטטיסטי.
יש צורך ביעוץ גנטי לשכלול כל המספרים ביחד.
בעולם מקובל דיקור לפי גיל האישה 35 או סיכוי סטטיסטי מתאים לגיל זה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטו בהריוןללי11/09/2015
כרגע ב שבוע ה14
הפסקתי את אסטו בשבוע 7 אבל המצב שלי נהיה לא טוב עקב התקפי ]פאניקה וחוסר תאבון
האם תרופה זו הינה בטוחה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטו בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2015תתקשרי למכון הטרטולוגי של קופ"ח או יחידתו של פרופ אור נוי בירושלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מיקרולוטלימור10/09/2015
שלום,
אני לוקחת גלולות מסוג מיקרולוט ומאז יש לי רגישות בחזה, מעין תחושה של גודש בזמן הנקה למרות שאני לא מניקה.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מיקרולוט - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2015יתכן גושד בעיקבות טיפול בפרוגסטרון.
צריך לעבור בדיקת שד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקיעל09/09/2015
שבוע 7+2. עשיתי אולטרסאונד נצפה עובר תואם לשבוע 6+2
ודופק איטי. האם יש סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2015יש סיכוי
תחזרי על הבדיקה עוד מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה נמוכהאנונימית09/09/2015
שלום רב,
עברתי סקירת מערכות ראשונה בשבוע 14 והרופא ציין כי השליה נמוכה אך אין מה לדאוג, זה מסתדר בהמשך.
למה הכוונה, האם יש להיזהר ממשהו ספציפי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה נמוכה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2015כ 30% מהשליות הן פתח בתחילת הריון ורק אחוזים בודדים בסופו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן שבוע 12רותם09/09/2015
בוקר טוב,
מהיום בבוקר יש לי כאבי בטן, יש לי חשש שזאת דלקת בדרכי השתן (לא מרגיש כמו משהו שקשור ברחם).
האם אני צריכה ללכת לרופא משפחה? לרופא הנשים?
שניהם מקבלים רק מחר בבוקר, האם זה סובל דיחוי?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן שבוע 12 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2015רופא נשים מטפל בכאבי בטן בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עלי פטל טריים, עזרה..hilla08/09/2015
היי חברה טובה שלי בהריון מתקדם קיבלה המלצה לשתות עלי פטל ורצוי טריים בידיעה שזה עוזר מאד ללידה קלה.. מישהו יודע איפה אפשר למצא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת עלי פטל טריים, עזרה.. - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2015לא הוכח שהם עוזרים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאת תבחין מרובעאורית08/09/2015
בת 29
הריון שני
הריון ראשון+לידה תקינים.
שקיפות+שליש ראשון תקינים.
בסקירה ראשונה התגלה מבנה קריבריפורמי של הכורואיד פלכסוס. שאר הסקירה תקינה. הומלץ על תבחין מרובע.
תשובות תבחין מרובע:
AFP 2.27
HCG 1.32
UE3 0.85
INHIBIN-A 1.24
הסיכון לדאון לפי הגיל והבדיקות 1:10000
הסיכון לפי הגיל 1:1000
לפי הבנתי ערך הAFP גבוה.
מה המשמעות של הערך במידה ונמצא ממצא כזה בסקירה?
אודה לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאת תבחין מרובע - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2015ממליץ על יעוץ גנטי ולא אינטרנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון בזמן נטילת אנטיביוטיקהאורית08/09/2015
שלום,
אני מטופלת עכשיו באנטיביוטיקה: מוקסיויט פורטה, קלריטרומיצין ועוד תרופה: אומפרדקס
לטיפול בחיידק הליקובקטר בקיבה.
האם בזמן נטילת האנטיביוטיקה, יש סיכון להכנס להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון בזמן נטילת אנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2015יש סיכוי עדיך לדחות אותו לסיום הטיפול ב HP
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתתמי08/09/2015
שלום רב,
אני רוצה להתחיל לקחת חומצה פולית טרם כניסה להריון.
אני נוטלת כדורי ברזל (עקב אנמיה חמורה מאד של ברזל וויטמין B12) המשולבים עם חומצה פולית (350 מק"ג) וכן ויטמינים נוספים אשר גם בהם יש חומצה פולית (400 מק"ג).
האם בנוסף לנ"ל עלי לקחת כדורי חומצה פולית עפ"י המינון המומלץ (לפי מה שהבנתי 400 מק"ג) או שהכדורים הנ"ל מספקים לצרכי הגנה מפני מומים מולדים?
בתודה מראש ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2015400 מק"ג מספיק אם אין סיפור של מומים או בעיות בריאותיות לך או במשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין בי 12 נמיךאולגה07/09/2015
שלום רב
בת 37, שבוע 40 להריון. בבדיקת דם אחרונה. תגלה ויטמין בי 12 נמוך- 191. המוגלובין 12.5. עליה קלה ב-wbc. האם יש צורך לטפל בעיניין המחסור של ויטמין בי 12 בשלב זה? האם יכולות למחסור השלכות על התפתחות התינוק? האם הנקה לא תהיה בעייתית מבחינת התפתחות התינוק? לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין בי 12 נמיך - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/09/2015ניתן לתקן את חוסר הויטאמין בהריון ובהנקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבש בהריוןעדי07/09/2015
שלום,
מתחילה שבוע 30 בע"ה.
ידוע לי שדבש אסור לתינוקות עד גיל שנה.
אכלתי היום עוגת דבש. האם חלילה יש בעיה עם דבש גם בהריון? האם גרמתי חלילה נזק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור07/09/2015שלום לך
אין כל סכנה או נזק
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר ושימוש בסטרואידיםטלי07/09/2015
שלום רב, אני חולת אסטמה באופן קל, מצויה מזה שנים רק בטיפול מונע. עכשיו אני שבוע +26, עם החמרה של האסטמה ועל כן נוטלת סטרואידים (פרדניזון) למניעת החמרה של ההתקף . הבעיה היא שלא ידעתי שזה יכול להשפיע על ערכי סוכר בדם, ועשיתי העמסת סוכר 50 גר שיצאה גבוהה. בוודאי שאי אפשר לדעת אם זו השפעה בלעדית של הסטרואידים אם לאו ולכן אני צריכה לעשות העמסה של 100 גר'. הבעיה היא שההחמרה אינה עוברת, ולמרות שתיכננתי לסיים את עם התרופה השבוע כך שאוכל לעשות את ההעמסה בשבוע הבא, אני חוששת שיעלו לי שוב את המינון, ואז יקח לפחות שבועיים - שלושה נוספים עד שאוכל לעשות את ההעמסה בלי השפעת סטרואידים. עד כמה זה קריטי אם הבדיקה תתבצע בשבוע 30 +? מה עלי לעשות עד אז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר ושימוש בסטרואידים - תגובה
ד``ר אריה לידור07/09/2015שלום לך
רצוי לבצע העמסה מלאה בהקדם . נסי להפסיק בהוועצות עם הרופא שלך בדבר הפסקה זמנית של הפרדניזון ( שבוע) עד בצוע הבדיקה שהינה אמינה מאד בזהוי סכרת
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)