מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שק הריון ללא עובריעל19/08/2015
בוקר טוב! ביצעתי אתמול אולטרסאונד ונצפה שק הריון ללא עובר.
גודל שק הריון 9*6 מ"מ=ממוצע: 7 מ"מ
מחזור אחרון 1.7.2015
בדיקת דם שביצעתי ב12.8.15: גדול מiu/l 1000.
הרופאה שלי בחופש והטכנאית (בצדק) לא הרחיבה בפרטים, אך ציינה שאחזור לבדיקה בעוד 10 ימים.
אני בינתיים אחוזת אימה. האם תוכל בבקשה לעזור ולהסביר לי מה זה אומר?
תודה רבה ובשורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון ללא עובר - תגובה
ד``ר אריה לידור20/08/2015שלום לך
הפרוש הוא הוא הריון שאינו מתפתח. בצעי בדיקת אולטרהסאונד חוזרת בעוד מספר ימים ובאם תתקבל אותה תוצאה יש להתייחס לכך כאל הפלה טבעית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לגלאי מתכות בהיריוןמיכל18/08/2015
שלום רב,
אני בשבוע 29. לאחרונה התוודעתי לכך שבמשך רוב תקופת ההיריון (בערך עד שבוע 22) עברתי דרך גלאי מתכות במקום עבודתי - וזאת בתדירות גבוהה יחסית: מספר פעמים ביום, 3 פעמים בשבוע. הבנתי שבגלאי מתכות קיימת קרינה אלקטרומגנטית ו/או שדה מגנטי.
שאלתי היא האם קרינה ו/או שדה מגנטי אלו עלולים להוות סכנה *בכל צורה שהיא* עבור העובר, ובמיוחד אם נחשפים אליה בתדירות גבוהה, כפי שאני נחשפתי?
אם כן, האם יש צורך לבצע סקירות אולטראסאונד מכוונות כלשהן על מנת לבדוק האם אכן התרחש נזק?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה לגלאי מתכות בהיריון - תגובה
אין כל חשש להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר נמוךדנה18/08/2015
שלום אני בשבוע 33 עובר מצג ראש, מרגישה כבר כמה זמן שהעובר ממש נמוך, וכשהוא זז בבטן ממש כואב לי למטה, כאילו הוא מגרד לי שם משהו, זה ממש מקפיץ אותי מכאבים, הרגשה שחותך לי איזה איבר. האם זה נורמלי? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר נמוך - תגובה
קשה לפרש תחושות אלו באינטרנט. פני לבדיקת רופא ואולטרהסאונד ובאם הכל תקין המשיכי במעקב ההריון כרגיל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור האם הוא מונע ביוץ?מרלין17/08/2015
נכנסתי להריון לפני כ4 חודשים לצערי הריון זה אבד ואח"כ סבלתי כל הזמן מדלקת/ פטרייה בנרתיק שלא עוברת לי בקלות, חודש שעבר רופא נשים נתן לי טבליות שמחדירים דרך הנרתיק למשך 3 ימים לאחר מכן היו לי הפרשות שיש בהם דם ורוד כל החודש ,והרופא אמר שזה בסדר לאחר 28 ימים קיבלתי מחזור שתחילה היה חלש ואז התחזק ונמשך כמעט כ-13 ימים ואז הפסיק לבד חזרתי לרופא עוד הפעם אחרי בדיקה הוא אמר שאין יותר דלקת וכי הוא מעדיף שאני לא אנסה להיכנס להריון חודש זה כתוצאה מהמחזור הארוך הזה כנראה שרירית הרחם לא תהיה ממש חזקה, לכן הוא לא מעדיף זאת ונתן לי פרימולוט נור אבל אחרי שקראתי על תרופה זו, מצאתי כי היא לא מונעת הריון ולא ביוץ, אפוא , אני לא מבינה מה ההשפעה שלי, והאם באמת שלא כידאי להיכנס חודש זה להריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור האם הוא מונע ביוץ? - תגובה
פרימוטנור איננו מונע ביוץ או הריון אך מעבה את רירית הרחם. אין כל מניעה מהמשך נסיונותייך להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף... מודאגתגילי17/08/2015
שלום לכולם. בתאריל ה 3.8 הגעתי לבדיקת א.ס ראשונה בשבוע 6.2 לפחות ככה חשבתי ע חישוב תאריל הווסת האחרון 18.6. בבדיקה לא נצפה דופק ואף העריכה את גיל ההריון ב4.6 . אמרה שזה עדיין קטן ושאחזור בעוד כ 1פ ימים. חזרתי לאחר 10 ימים 13.8 יום חמישי האחרון. לפי הערכה שלי הייתי צריכה להיות בשבוע 6.3 אך בבדיקה העריכה אותו שוב קטן שמתאים ל שבוע 5.6 הcrl יצא 2.6 ולא נצפה דופק. אמרה לי לחזור 4 ימים לאחר מכן משמע היום. חזרתי שוב לבדיקה גם הפעם לצערי לא נצפה דופק ואף אמרה שהcrlעומד על 2.9 ושההתפתחות לא תקינה. האם זה הגיוני? שבארבעה ימים זה צריך לגדול כל כך? מה שמדאיד אותי שבמהלך הארבעה ימים הוא כמעט ולא גדל בעצם. המחיצה לי לחזור להתייעצות עם הרופא שלי. האם הממצאים באמת לא הגיוניים ןלא יהיה סיכוי להריון תקין עם דופק? אם אחכה נגיד עוד שבוע? אודה לעזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף... מודאגת - תגובה
לפי המתואר רושם להריון שאינו מתפתח. חזרי שו ב על בדיקת האולטרהסאונד ובאם שוב ללא דופק יש הלחשיב הריון זה כהפלה טבעית מוקדמת ושלפיכך לסיימו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבים ולחץ בהריוןסאלי17/08/2015
שלום לכולן,
מבקשת עזרה!! אני מתוסכלת!!!
אני בהריון בסוף חודש שביעי ב"ה. וכל תחילת ההריון גם בחודשים גדולים 4-6 הייתי מתעצבנת על כל דבר. דווקא לפני ההריון שמרתי על איפוק ופתאום כשנכנסתי להריון החלטתי שאני לא שומרת בבטן כלום ו"עונה" למי שמעצבן אותי. הקטע הוא שהעצבים שאני מגיעה יכולים להגיע למצב שאני ממש רועדת בכל הגוף וחם לי והלב שלי דופק מהר ורק אחרי 6 כוסות מים אני איכשהו נרגעת.
עכשיו לקראת הלידה מתחיל להיות לי נקיפות מצפון ואני ממש חוששת שעשיתי נזק לקטנה המהממץ שלי..קראתי כל מיני מאמרים מזעזעים על כעס ועצבים בזמן הריון וממש מפחיד אותי שעשיתי נזק...בבקשה בנות עזרה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצבים ולחץ בהריון - תגובה
אין סכנה לנזק. אך לאורך הריון בהמשך השתדלי להיות פחות לחוצה דואגת או עצבנית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה
סאלי20/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקצרות צוואר הרחםעינת17/08/2015
שלום, בת 40 ללא ילדים בהיריון שבוע 19+.(היריון קודם נפל בשבוע 7) לאחר שנצפתה התקצרות של צוואר הרחם עד לכדי 13 מ"מ, עם פנלינג לסירוגין. הוחלט על תפירת צוואר הרחם שהתבצע אתמול. ברוך השם עבר בשלום.
שאלתי היא האם כדאי לשלב גם טיפול בנר פרוגסטרון פעם ביום מתוך גישה שגם אם לא יעזור זה לא מזיק? או שזה מיותר לאחר תפירה וגם בטיפול בפרוגסטרון יש סיכונים?
אם כן, האם מומלץ להתחיל בסמוך לתפירה או להמתין?
תחושתי היא שלרופאים אין עמדה ברורה האם כדאי או לא...וההיריון הזה כל כך יקר לי ורוצה לכסות מה שניתן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקצרות צוואר הרחם - תגובה
רצוי להוסיף טיפול בנרות פרוגסטרון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
עינת20/08/2015תודה!
האם ניתן להתחיל להשתמש בנר 3 ימים אחרי ביצוע התפר או עדיך דרך הפה בינתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שעלת בהריוןעדי17/08/2015
שלום,
קיבלתי הפניה לחיסון שעלת לביצוע בין שבועות 27-36.ביצעתי זאת בשבוע 26+6. האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שעלת בהריון - תגובה
בסדר גמור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומפרדקס בשליש הראשוןקרן16/08/2015
שלום אני בשבוע 8 וסובלת נורא מצרבות וכאבים בקיבה. ברקע - רפלוקס. האם מותר לי לקחת אומפרדקס? הייתי נוטלת באופן די קבוע אך בגלל ההריון הפסקתי. כיוון שחששתי בגלל שזוהי תקופה קריטית בהתפתחות העובר שתרופה זו תזיק. האם בטיחותי לקחת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס בשליש הראשון - תגובה
יכולה להשתמש ללא חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הריון ?שיר16/08/2015
שלום עשיתי בדיקת הריון מאחר ואיחר לי המחזור כבר ב8 ימים וזה לא קרה לי בעבר קיבלתי ב10.7 יצא לי בבדיקה 42517.0 האם זה אומר שאני בהריון ואיזה שבוע????
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה הריון ? - תגובה
אכן הריון. בצעי אולטרהסאונד ראשוני לתקינות ההריון ולתחילת מעקב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם חלופיתלילו16/08/2015
שלום,
אני בהריון בשבוע 30, החלטתי לא לעשות מי שפיר בשל הסיכון , כיוון שאני בהריון לאחר שנים רבות של טיפולים, אני בהתלבטות גדולה אם לבצע את בדיקת הדם הסטטיסטית.
התוצאות של כל הבדיקות יצאו תקינות והכי טובות סטטיסטית שקיפות וסקר של חלבון, הבדיקה המשולבת של החלבון יצא לי 1:10000 אני מבינה שזו התוצאה הכי גבוהה שיש ורמת האמינות שלה 92%
בחברות המבצעות את בדיקת הדם, הם טוענים ל 99.9% כשהתוצאה שאני מקבלת היא סיכוי נמוך לתסמונת דאון או סיכוי גבוה לתסמונת דאון.
גם כיום עם החלבון אני יודעת שאני בסיכון נמוך לתסמונת דאון, אז במה היא מוסיפה לי אם בכלל?
אשמח לקבל מידע מהידוע לכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם חלופית - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ16/08/2015דיקור מי שפיר נותן תשובה ב 100%
ניתן לבצע גם ציפ גנטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם חלופית
לילו16/08/2015אני יודעת לגבי אופציית המי שפיר, אבל לא מעוניינת לקחת את הסיכון.
שאלתי היא ביחס לבדיקת הדם, האם לאור העובדה שיצאו לי תוצאות טובות בשיקפות ובבדיקה המשולבת של החלבון העוברי 1:10,000, האם בדיקת הדם נותנת לי עוד וודאות? בודקת דברים נוספים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם חלופית - תגובה
ד``ר איילון לחמן20/08/2015שלום.
המספרים שאת מציינת הם רק לגבי תסמונת דאון,שזהו המום הגנטי השכיח ביותר. בדיקות הדם בודקות בין 11 ל-18 מומים נוספים. במי השפיר הבדיקה היא לגבי כ-650 מומים ויחד עם הציפ הגנטי כ2000 מחלות. לשקולך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר כימי על המכנסאני16/08/2015
דר נכבד
לאחרונה קניתי מכנה שרשום שהוא מצופה ב flourinated short chain telemer,
כהגנה מפני כתמים.אני חוששת מה קורה כשהחומר מתחמים על הגוף- ביום חם ברכב,תגובה כימית בכביסה , האם עובר לעור ?האם יכול לפגוע בפוריות אם עובר את העור?.
מה לעשות?
בכבוד רב,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר כימי על המכנס - תגובה
ד``ר אריה לידור16/08/2015שלום לך
אין מזה סכנה לפריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם החומר הזה מוכר -האם תוכל לפרט ?
אני16/08/2015דר נכבד
האם בבקשה תוכל לפרט ברשותך, מודאגת.
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרהסאונדאתי15/08/2015
שלום אני בת 25, הריון ראשון שבוע 5, עשיתי אולטרהסאונד וגינלי ראשון שבמהלכו הרופאה הכאיבה לי מאוד והכאבים המשיכו לכאוב כל יום עד שהלכתי למיון ושם הסבירו לי שכאבי האגן נבעו מדימום מינימלי של הגופיף הצהוב שהתרחש כתוצאה מהבדיקה הוגינלית.
זה סיבה לדאגה וסגנה להפלה? להתפתחות העובר? הדימום הזה יכול להתגבר עם הימים?
אשמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אולטרהסאונד - תגובה
אין סכנה להריון. בצעי אולטרהסאונד נוסף בעוד שבוע
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בהריוןאנונימית15/08/2015
שלום אני בשבוע 10+5 יש לי לפעמים כאבי בטן לא חזקים בעיקר בלילה, האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בהריון - תגובה
כאבי בטן כאלה שכיחים בהריון. אם יתגברו או ישתנה אופיים יש לפנות לבדיקת רופא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים בהריוןטלי15/08/2015
שלום, אני נמצאת בחול ומזה יומיים אני משלשלת. אני דואגת לשתות הרבה. רציתי לדעת האם זה מסוכן לעובר? תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים בהריון - תגובה
יש להפסיק השלשולים לשתות הרבה ולהמנע מחום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)