מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרבת בהריוןחני23/07/2015
שלום, אני בהריון שבוע 32 וסובלת מצרבת בשבועות האחרונים
רציתי לדעת האם מותר לקחת טאמס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2015כן ואם לא יעזור לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן בתחילת ההריוןרחל לוי23/07/2015
שלום אני נמצאת בשבוע 5 להריון, אחרי טיפולי ivf מדי פעם בעיקר בזמן שאני קמה
לאחר שכיבה, יש לי כאב בבטן , מעין כאב כזה כאילו קבלתי מכה, הכאב עובר לאחר שנייה,
האם זה תקין? ממה זה נובע?
אני מעוד מודאגת
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן בתחילת ההריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2015האם ביקרת רופא?
צריך לבצע בדיקת אולטרסאונד לתקינות הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם דקה סוף חודש שביעינועה23/07/2015
שלום רב,
אני בסוף שבוע 31 הייתי בבדיקת אולטרסאונד שיגרתית, והרופא נשים שלי ציין שהרירית רחם שלי מאוד דקה. הוא לא ציין מה עובייה המדוייק אלא רק שאל אם עברתי ניתוחים קודמים.
אני מודאת מהממצא, זהו הריון ראשון נקלטתי באופן טבעי, לפני ההריון המחזור החודשי שלי היה לא סדיר.
אשמח לדעת מה ההשלכות והאם ישנם על ההריון ועל הלידה והעובר.
תודה מראש,
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם דקה סוף חודש שביעי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2015לא נהוג לבדוק עובי רירית במהלך הריון.
תבררי מדוע הוא בדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי דופן הרחם
נועה28/07/2015שלום ותודה,
התכוונתי לעובי דופן הרחם, ולא לרירית.
האם לעובי דופן דק במיוחד יש השלכות על צורת הלידה (נניח לידה קיסרית במקום לידה רגילה)? או מועד הלידה (לידה מוקדמת)?
האם המנעות מפעילות גופנית או שינוי בתזונה יכולה לעודד עיבוי?
מעולם לא עברתי ניתוחים, מדובר בלידה ראשונה ואין לי צלקות, אני בת 31 ובעלת מבנה גוף רזה.
תודה מראש,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון שנירותם23/07/2015
אני בשבוע 5.5. בימים האחרונים חשה התכווצויות שמזכירות כאבי מחזור, חולשה וסחרחורות. בבדיקת אולטרסאונד נראה שק היריון, אך העובר טרם נראה.
רופא הנשים נתן לי 8 ימי מחלה.
ממה יכולות לנבוע ההתכווצויות? האם יש סיבה לדאגה?
האם באמת יש צורך לקחת כל כך הרבה ימי מחלה? האם יש בדיקות נוספות שעלי לבצע?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון שני - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2015כאבים חזקים מחייבים בדיקה במיון.
מעט כאבי מחזור יכולים ללוות תחילת הריון.
בכל מקרה חייבת לחזור על הבדיקה כולל אולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי לעובר השני?מירי23/07/2015
שלום דר. מחזור אחרוןב 9.06. ביום שלישי אחרון לא התאפקתי והלכתי לעשות אולטרסאונד. הייתי אז בשבוע שש בדיוק. באולטרסאונד נמצא שני שקים שבגדול יותר יש עובר עם דופק שמתאים לגיל ההריון ובשני הקטן יותר יש שק חלמון בלבד. נאמר לי לחזור בעוד שבועיים כדי לראות מה קורה עם העובר הקטן יותר. יש צורך להוסיף שמהתחלה הוא היה קטן יותר והיה בספק. האם יש סיכוי שגם הוא יפתח עובר כמו בשק הראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי לעובר השני? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2015סיכוי קטן אך כדאי לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון קטן
מירי28/07/2015גם העובר השני פיתח דופק אחרי שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילציה לאחר לידהשני22/07/2015
שלום רב,
ילדתי לפני כשבועיים.
לפני ההריון עשיתי טיפולי אפילציה בפנים, ובמהלך ההריון הפסקתי.
האם ניתן לחזור לטיפולי אפלציה? או שיש להמתין מס' שבועות עקב שינוי הורמונלי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילציה לאחר לידה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2015כדאי לחכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ו2 שאלות נוספות
שני28/07/2015כמה זמן מומלץ לחכות מרגע הלידה ועד להתחלת טיפול?
בנוסף, אני מניקה ולבתי רגישות לG6PD, ידוע כי משחת אמלה לא מתאימה למי שרגיש , באיזו משחה ניתן להשתמש לאלחוש?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטיביה בהריוןאחת22/07/2015
שתיתי שוקו עם סטיביה במשך כמה שבועות (כוס ביום לכל היותר)
הפסקתי בשבוע 7 בערך כי קראתי בכל מיני מקומות שלא מומלץ.
האם זה יכול היה לעשות איזה נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטיביה בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2015כנראה לא גרת כל נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד ממשי לשיליה נעוצהDINA22/07/2015
לאחר ביקור אצל 3 רופאים כולם סבורים שזה המצב.. יש לי שיליית פתח נמוכה.
אני בשבוע 22.
1. האם אפשר לטוס לקפריסין עוד שבועיים לכשבוע או שעדיף שלא?
2. האם תמיד במצב כזה מומלץ ללדת מוקדם?? אם כן, האם העובר הוא פג או שמחכים לאחרי שבוע 36??
קצת לחוצה... אודה לתשובתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד ממשי לשיליה נעוצה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2015בד"כ מחכים מעבר לשב 36
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להריוןיעל22/07/2015
היי,
המחזור איחר בשלושה ימים, ביצעתי בדיקת דם, התשובה הינה 17.
המחזור האחרון היה ב 16/6
האם זה הריון? יש צורך לחזור על הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם להריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2015תחזרי על הבדיקה ותפני לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודם וחום מקומי בשדיים- שבוע 19שלי22/07/2015
שלום,
אני בשבוע 19 להריון (הריון ראשון) והיום הייתי אצל אחות ליווי הריון .דיווחתי לה שבשבוע האחרון השדיים שלי אדומים עם חום מקומי וכואבים במגע (אך הכאב טיפה ירד). היא ביקשה לראות את האזור ואמרה שדבר כזה קורה בדר"כ לאחר לידה וכרגע זה מצב שהוא לא תקין ונראה שזה דלקת ועליי לראות רופא . היא הציעה לי למרוח משחה "טראמיל".
קצת נלחצתי, השאלה האם זה באמת מקרה שאינו שכיח בהריון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם וחום מקומי בשדיים- שבוע 19 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2015אודם נפיחות וכאבים מחייבים בדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וספורטשני22/07/2015
שלום
אני בת 37, בטיפולי פריון כשנה וחצי ורצה כאשר הגוף מאפשר לי... לעיתים 3-4 פעמים בשבוע לעיתים הפסקות של חודש.
הדופק שלי מאוד גבוה בריצה- 175-185 לעיתים קרובות. האם דופק כזה יכול להזיק לעובר בהריון?
כביכול אומרים שספורט מותר אך אני לא יודעת אם הדופק שלי תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וספורט - תגובה
ד``ר איילון לחמן22/07/2015שלום.
בעקרון מומלץ שתתיעצי עם רופאך.לגבי דופק לא תקין כדאי גם להיועץ עם רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת...שירה21/07/2015
שלום רב,
אני בהיריון ראשון, בשבוע 6-7. היום ביצעתי בדיקות דם מקיפות, ובהן יצאו כמה ערכים גבוהים מהנורמה, אשר מדאיגים אותי:
GOT (AST) - 53
GPT (ALT) - 83
אבקש לדעת מה משמעות הדבר? והאם יש בכך סיכוי לפגיעה/נזק לעובר?
יש לי תור לרופא הנשים שלי רק בעוד כמה ימים ועד אז אני מאוד מודאגת...
תודה מראש על תשובתכם,
ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת... - תגובה
הבדיקות מראות על תפקודי הכבד. לא צינת ערכי הנורמה של המעבדה שבצעת בה הבדיקו. הערכים שונים לעיתים מקוםה לקופה. בכל מקרה הערכים לא מאד גבוהים ולא נראת סיבה לדאגת יתר,עד בקורך אצל רופאך.את יכולה גם להתיעץ עם רופא המשפחה ולחזור על הבדיקות,לודא שהן לא במגמת עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת שיער בהריוןאורטל21/07/2015
היי,
שאלה קצת מוזרה אך אשמח לתשובה
האם ניתן להוריד שיער מאזור הבטן במכונה בהריון?
הכוונה היא שהמכונה עושה המון רעש והבנתי שמי השפיר מעצימים את הרעש
האם זה יכול לגרום נזק לעובר או חוסר נוחות ?
תודה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא מגיב?
אורטל22/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוקבת
דריה27/07/2015שאלה בכלל לא מוזרה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדת שיער בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ28/07/2015לך כן לעובר לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה ד"ר לא הבנתי
אורטל29/07/2015מה הכוונה "לך כן"?
זה יכול לגרום לי נזק? אם כן, מהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדת שיער בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור03/08/2015שלום לך
אין כל סכנה להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה בתחילת הריוןלי21/07/2015
שלום
לפני כשבועיים היה לי חום גבוה במשל יומיים, הורדתי אותו עם דקסמול.היום גיליתי שאני בהריון.האם יכולים להיות מומים בשבוע 2 בשל חום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה בתחילת הריון - תגובה
השאלה בעצם היא מה היתה הסיבה לחום.דווחי לרופאך עלכך שבודאי יבצע עוד בדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וטיסהלילי7020/07/2015
שלום, ממה שידוע - האם טיסה יכולה להזיק להריון בדיוק כנוצר - (למשל כשבוע מיום קיום יחסים ללא הגנה וימי הביוץ) האם ההריון יכול להינזק מטיסה קצרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וטיסה - תגובה
ד``ר אריה לידור20/07/2015שלום לך
אין כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)