מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכוי להפלה לאחר שנצפה דופקאחת15/07/2015
זיהו לי דופק בשבוע 6 וגם בשבוע 8 ועובר שמתאים לשבוע (כרגע אני לקראת סוף 8).
מה הסיכוי להפלה?
בדקתי עם מקלות הריון (מלחץ של אותו רגע) לפני מספר ימים והפס השני לא היה חזק כמו שהיה לפני כמה שבועות...זה אומר משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להפלה לאחר שנצפה דופק - תגובה
ד``ר אריה לידור16/07/2015שלום לך
יש להמשיך במעקב אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר שתי הפלות, זקוקה לתשובהג14/07/2015
שלום,
בת 33, בשנתיים האחרונות מנסה להביא ילד שני לעולם, אך עדיין ללא הצלחה, הפלה ראשונה הסתיימה כשהעובר הפסיק להתפתח בשבוע שש, היה דופק מאד איטי, אחרי כמה ימים כבר לא, גרידה. הפלה שניה הסתיימה לבד, הפלה עצמונית, העובר לא היה נראה בשק הריון.
כרגע גיליתי לפני 3 ימים על ההריון הזה, לפי החישובים מהביוץ, אני כרגע בשבוע 4+3, עשיתי בטא אתמול שיצאה 150. פרוגסטרון אתמול יצא 80. עקבתי החודש אחרי הזקיקים ואכן היה נראה זקיק 20 מ"מ, רירית 11 מ"מ, הרופא היה אופטימי, אכן נכנסתי להריון.
השאלה שלי היא, מה הסיבות לאי התפתחות העובר בשק הריון, כלומר שק הריון רק? הרי עברתי לידה תקינה לפני 4 שנים. כל בדיקות ההורמונליות תקינות, קרישיות יתר תקין, רק היסטרוסקופיה עוד לא עשיתי.
מה נראה לך שיכולות להיות הסיבות לשק הריון ללא עובר ואז הפלה?
האם פרוגסטרון 80 תקין בשלב הזה?
האם בטא 150 תקינה בשלב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר שתי הפלות, זקוקה לתשובה - תגובה
המשיכי במעקב ביטא להוכחת צמיחתו . מציע תמיכה בהריון באמצעות פרוגסטרון או בנרות או בגל או בזריקות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתיתשוקו13/07/2015
חודש שעבר קיבלתי מחזור ב4 לחודש
החודש 13 לחודש ןאין מחזור...
כאבי בטן שכל רגע מגיע אבל.... לא מכיע.
עשיתי בדיקה ביתית התשובה שלילית
האם היא אמינה ? או שבעיות מחזור מתחילות? , אני באוגוסט 40
כמה יש אמינות בבדיקות הביתיות .. במרחק כזה היה אמור לזהות הריון אם היה לא ??
(מפחדת לא משהו שרוצה בביטואציה הזו(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ביתית - תגובה
בצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות ?
שוקו17/07/2015יכול להיות הריון למרות שהבדיקה הביתית הצביעה לא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון חומצה פוליתלימור13/07/2015
שלום,
הבנתי שלפני כניסה להריון מומלץ לקחת חומצה פולית,מה המינון המומלץ (כמה מילגרם) לאור העובדות שלהלן:
* אני בת 37.
* בבדיקות דם שערכתי:
folic acid - יצא 3.6 (בזמן שצריך טווח בין 5.4 ל 25).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לחם מחמצתשירה13/07/2015
היי האם מותר לאכול לחם מחמצת בהריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם מחמצת - תגובה
ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשה בשבוע 38אנה רובינשטיי13/07/2015
שלום רב,
אני בשבוע 38 להריון,רוצים עם משפחה לרדת לאילת לחופשה של כמה ימים. מאוד רוצה אבל מפחדת. הריון עובר חלק בלי בעיות. האם יש המלצות? כדאי או לא כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה בשבוע 38 - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/07/2015שלום.
לא ציינת באם מדובר בהריון ראשון או אחר.אם ילדת בעבר ואם כן מתי.בכלמקרה ,לא משנה. מקסימום תלדי באילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטלריטה13/07/2015
בוקר טוב אני בשבוע 27 נוטלת פרנטל משבוע 15 ורק עכשיו ביומיים אחרונים אחרי שאני נוטלת פרנטל מרגישה מוזר עייפות עניים אדומות בלי תאבון קצת פחילות ב 15 שעה הראשונה שלקחתי כדור ופחות מרגישה תנועות של העובר , היתקשרתי לרופה הוא אמר להפסיק לקחת , השאלה עם עכשיו הכל בסדר עם העובר אחרי שלקחתי תרופות וזה עשה לי תפעות לוואי כאלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל - תגובה
אין לכך כל שייכות לפרנטל. בצעי בדיקת ספירת דם ושימוש בברזל על פי הצורך. יש להמשיך בחומצה פולית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עובריאביגייל12/07/2015
שלום רב.
קיבלתי את תוצאות החלבון העוברי
בשקלול גיל ותוצאות הבדיקות יצא 1:2400 לתסמונת דאון
ו1:10000 לטריזומיה 18.
אני בת 36 ורק לפי גיל ללא בדיקות 1:320.
אני נגד בדיקת מי שפיר ועל פניו הבדיקות הגנטיות תקינות והסקירה המוקדמת.
האם מומלץ לבצע מי שפיר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירפתי את הדף הלא נכון ...מצב הנכון
אביגייל12/07/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קבלתי תשובה...
אביגייל20/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצירפתי את הדף הלא נכון ...מצב הנכון - תגובה
ד``ר אריה לידור20/07/2015שלום לך,
יש לבצע דיקור מי שפיר ובמיוחד אם גילךך מעל 35
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אביגייל21/07/2015תודה על התשובה.
האם ההמלצה בהתאם לתוצאות או המלצה גורפת בשל הגיל?
אני דתיה וזה ההיריון הראשון שלי.. ולא אעדה הפלה בכל מצב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר מורגשות בצד אחדתמר12/07/2015
שלום רב,
אני בשבוע 35, היריון ראשון.
במנוחה בשל צוואר רחם מקוצר משבוע 29, טופלתי בפרוגסטרון וגינלי עד שבוע 35.
פרט לכך, שתי סקירות תקינות ודיקור מי שפיר תקין.
אני חשה תנועות עובר מאז שבוע 16 בערך, הולכות ומתחזקות (אבל עדיין - עדינות להערכתי, לא חשתי בעיטות או כאבים כפי שנשים אחרות מספרות). אני מקפידה לספור 3 פעמים ביום.
העוברית במצג ראש משבוע 27 לפחות (יתכן שלפני כן) ובערך מאז אני חשה את התנועות שלה בעיקר באמצע ובצד ימין של הבטן שלי ולא בצד שמאל.
לציין שבהערכת משקל בשבוע 35+1 המשקל שלה הוערך כ2347 גר' .
אשמח לדעת אם זה תחושת התנועות בצד אחד היא תקינה, פתאום התחלתי לחשוש מעט.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר מורגשות בצד אחד - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/07/2015שלום.
ממליץ שתגשי לבדיקה אצל רופאך שימקם העובר. יתכן שגופו משמאל אצלך, והידים והרגליים מימין.או אולי השיליה משמאל ובולמת הרגשת התנועות. בכל מקרה כדאי להיבדק בעיקר כדי שתיהי רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר, האם זה דחוף?
תמר413/07/2015יש לי בדיקה רק בעוד 6 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהרוני12/07/2015
אני לא רוצה להניק אחרי הלידה האם הכדורים הניתנים להפסקת החלב אחרי הלידה הם בטוחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר knv kt gubho
רוני14/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה - תגובה
בטוחים ויעילים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק בהיריון תאומיםלירז12/07/2015
שלום
אני בשבוע 5 גיליתי את ההיריון שלי שבועיים לאחר ההפרייה באמצעות בדיקה ביתית. לאחר בדיקת אולטראסאונד בשבוע שעבר נצפו 2 שקי היריון (שבוע 5).
השאלה שלי האם זה בסדר אם אלך לעשות בדיקת דופק בשבוע 6+4?
תודה,
לירז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק בהיריון תאומים - תגובה
בסדר גמור ואף מומלץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש בחזה דחוףמאי12/07/2015
שלום אני כמה ימים אחרי לידה ולקחתי כדורים בשם קבותרים לייבוש החלב
אך נוצר לי גודש בחזה וניסיתי לשים כרוב ולא עזר
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש בחזה דחוף - תגובה
קשירה הדוקה של השדיים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אדמתלילי11/07/2015
שלום
אם עשיתי בדיקת אדמת rubella ויצא שאני חיובית ב igg ושלילית ב igm (כמו שצריך) האם זה מספיק לפני הריון או שאני צריכה לבדוק את רמת הנוגדנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אדמת - תגובה
ד``ר אריה לידור12/07/2015שלום לך
המשמעות היא כי את מחוסנת לאדמת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ברזלליאור11/07/2015
אני בת 41. בהיריון שלישי. סובלת מחוסר ברזל. אני לוקחת כדורי ברזל ומשתדלת גם תזונה שעשירה בברזל לאכול ועדיין יש לי חוסרים גדולים. מה לעשות??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ברזל - תגובה
ד``ר אריה לידור12/07/2015שלום לך,
להמשיך בנטילת תכשירי ברזל תוך מעקב אחר ספירת דם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הממצאים תקינים?מירי10/07/2015
הי דוקטור. מחזור האחרון ב 9.6. בטא ביום שני 148 ובטא היום 997. באולטרסאונד רואים שק בספק. האם הכל בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישפוז האם נחוץ באמת?
מירי10/07/2015בהמשך להודעה הקודמת. על סמך הבטא שעלתה יפה ורירית שגם נראת טוב אבל לא מצאו את העובר. אישפזו אותי בגלל חשד להריון מחוץ לרחם. אני חושבת שפשוט מוקדם מדי. הבטא עשתה קפיצה יפה. האם באמת יש מצב להריון מחוץ לרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הממצאים תקינים? - תגובה
ד``ר אריה לידור12/07/2015שלום לך
המשיכי במעקב ביטא להוכחת צמיחתו. מעבר לערך של 1500 ניתן לבצע אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)