מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן קטנהDINA30/06/2015
הבטן שלי יחסית קטנה, למרות שגודל העובר תקין לחלוטין.. מדוע זה??
יש סיבה להגביר את כמות האוכל או משהו כזה?
(עליתי כ-2 ק"ג, שבוע 18)
יש לציין שהיו לי עד תחילת חודש 4 בחילות קשות וממש לא היה לי תיאבון.. בשבועיים האחרונים הוא חזר במלוא הכוח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן קטנה - תגובה
ד``ר אריה לידור05/07/2015שלום לך
החשוב הוא קצב ותקינות צמיחת העובר ולא גודל הבטן שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 18+2DINA30/06/2015
היי.
אני בשבוע 18+2, היריון 2 עם בן.
יש לי שיליה נמוכה (שיליית פתח) - לפחות נכון לסקירה ה-1...
עד עכשיו אני לא מרגישה תנועות עובר..
האם זה תקין?
הבנתי שבהיריון 2 מרגישים ממש מוקדם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 18+2 - תגובה
ד``ר איילון לחמן01/07/2015שלום.
קודם כל בהריון שני לא מרגישים יותר מוקדם.נקוה גם שהשיליה תעלה. אגב שיליה קדמית מעכבת הרגשת התנועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןהילה29/06/2015
שלום
אני בשבוע 8 להריון , בבדיקת אולטראסאונד יש דופק. בת 37 , הריון שני ,
מודאגת מרמת חלבון בשתן
30 mg/dL
אשמח להתייחסות , האם יש סיבה לדאגה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ד``ר אריה לידור05/07/2015שלום לךף
יש לחזור על בדיקה זו לאחר שתיה מרובה. באם ממשיך להיות גבוה יש להמשיך בבדיקות נוספות כגון תפקודי כליה איסוף שתן לחלבון כמותי ועוד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקים בראייה בהריוןדנה29/06/2015
שלום,
אני בהריון ראשון שבוע 28, בימים האחרונים יש לי הבזקים בעיניים שנמשכים למשך 20 דקות בערך וחוסמים לי את השדה ראייה, בנוסף הופיע לי כתם שחור שנעלם אחרי דקה. לחץ דם שלי תקין ואין לי בצקות.
הרופאת משפחה לא עשתה לי שום בדיקות, ושלחה אותי לנוירולוג של הקופה, שגם אליו לא ממש רצתה לתת הפניה.
האם זו ההתייחסות למצב? אני מרגישה שקצת הקלה ראש בעניין.
מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבזקים בראייה בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ29/06/2015ממליץ לפנות לגניקולוג ונוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים לפני הריוןללית29/06/2015
מתי כדאי לבצע את בדיקת הדם ?
אני יכולה ביום 3-5 למחזור
או לאחר מכין בימים 8-11
מה עדיף? מוקדם או מאוחר יותר ?
פרוגסטרון, LH, FSH , אסטרדיול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הורמונים לפני הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ29/06/20151-3 למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חם ברגלייםמנאר29/06/2015
שלום לך
אני בהריון בשבוע 17 ומתחילת ההריון אני מרגישה גלי חם ברגליים . מה אפשר לעשות ולפעמים אני מרגישה שאני לא יכולה לעמוד עליהם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חם ברגליים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ29/06/2015כלי הדם מתרחבים בהריון.
הספקת הדם לקצות הגפיים מתגברת.
לכן כפות הידיים והרגליים חמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאיונית שמעוני28/06/2015
יש לי שאלה ממש חשובה,
לפני 3 ימים עשיתי בדיקת דם להיריון (לאחר שהיה לי איחור במחזור)והתוצאה יצאה חיובית, יצא לי בטא 54.9,
היום עשיתי שוב בדיקת דם והתוצאה יצאה 54.4 מה שאומר שרמת ההורמון בדם ירדה,
מה זה אומר?
הבנתי שזה אומר שההיריון לא מתפתח, אבל האם זה וודאי?
עדיין לא היו לי דימומים או משהו בסגנון..אני אמורה לחכות להפלה טבעית?
מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ29/06/2015תחזרי על הבדיקה ותפני לרופא נשים מטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא
יונית שמעוני29/06/2015רופאת המשפחה שלי אמרה לי שאין צורך לעשות שוב בדיקת דם ושברגע שהבטא יורדת זה בטוח היריון שלא מתפתח ושתהיה הפלה טבעית..האם זה נכון??? או שמא זה יכול להיות משהו אחר??
כי גם יש לי כאבים ממש חזקים בבטן התחתונה כבר מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןליאת28/06/2015
ד"ר שלום
לפי בדיקות דם לאיתר ביוץ , ביוץ היה ב-13.6
יש כאבים בשחלות , לא הייתי כבר אמורה לקבל מחזור 14 יום לאחר ביוץ או שזה לא תמיד כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ29/06/2015אם המחזורים שלך סדירים הכן המחזור מאחר.
תבדקי הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםמלי28/06/2015
שאלה שבאמת מדאיגה ..
מה אנו צריכים לאכול בהריון ?? כדי שיעזור לעובר לגדול ?
יש אוכל צפציפי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכולם - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ29/06/2015אוכל בריא
אם העובר לא גדל צריך לשלול סיבה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחתאניי28/06/2015
היי,
אני בשבוע 17.
עקב ריבוי הפרשות אני נוהגת לשטוף את החלק התחתון במשך דקה שתיים פעמיים ביום עם סבון רגיל.
בזרם לא חזק ולא מכוונת םנימה לנרתיק.
אני משתמשת במים חמים - חמימים (לא רותחים!!).
האם חום המים יכולים לגרום נזק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת - תגובה
ד``ר איילון לחמן01/07/2015שלום.
חום המים,אם אינו גורם נזק לך אז גם לא לעובר. אגב נושא ריבוי ההפרשות שציינת, מצריך בדיקת רופא.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בcmvעדי25/06/2015
שלום. האם ניתן להדבק בcmv על ידי ישיבה משותפת בחדר בעבודה עם מישהו שחלה לפני שבועיים בcmv? אני יודעת שהגוף מפריש את הנגיף שבועות לאחר השלב החריף אך אם האדם אינו משתעל או מתעטש, מה סבירות ההדבקה? אני בתחילת הריון ואינני מחוסנת. תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה בcmv - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/06/2015שלום.
אין תשובה ברורה אבל בודאי כדאי לא להתרחק מנשאי הוירוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה בcmv - תגובה
אין תשובה ברורה. תלוי במרחק מהנשא וכו. בכל מקרה בודאי כדאי להתרחק ככח האפשר מנשא הוירוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בטארוני25/06/2015
היי, קיבלתי ווסת אחרונה ב20.5 ,אבל לפי בדיקת ביוץ, הביוץ היה ב5.6 , היום, ה25.6 עשיתי בדיקת דם לראשונה והבטא היא 706 IU/L , האם זה תקין? מה גם שאני חייבת לציין שהחל מה11.6 ועד היום יש לי הפרשות חומות,, לא סדירות, לעיתים דמיות (ליתר דיוק פעמיים רק בניגוב) אבל זה משהו שאני דיי רגילה אליו, לפני מחזור ואחריו תמיד יש לי הפרשות במשך שבוע, האם יש סיבה לדאגה? קבעתי תור לרופאת נשים לעוד שבועיים... אשמח לתשובה האם אני צריכה להקדים את התור :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי בטא - תגובה
הדבר הנכון הוא לחזור על הבדיקת דם ולהקדים התור לרופאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוןשרון25/06/2015
שלום,
אני בת 39 ,
סובלת מ OCD ( מטופלת כ 15 שנה עם סרוקסט כך שעל פניו הכל בסדר )+ דסלקציה
אני ובן זוגי ( ללא הפרעת OCD וללא דסלקציה )רוצים להביא ילדים, אך אני חוששת כי בעקבות הגנטיקה שלי ( OCD + דסלקציה ) יש סיכויי כי הילד שלנו יצא עם בעיות התפתחותיות ( פיגור )
האם יש סיכויי לכך גם בגלל הגיל וגם בגלל הגנים שציינתי?
האם יש בדיקות שיכולות לבדוק אופציה שכזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיכון - תגובה
כדאי להתיעץ עם רופא גנטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהרוני25/06/2015
היי,, קיבלתי ווסת אחרונה ב20.5 ,אבל לפי בדיקת ביוץ, הביוץ היה ב5.6 , היום, ה25.6 עשיתי בדיקת דם לראשונה והבטא היא 706 IU/L , האם זה תקין? מה גם שאני חייבת לציין שהחל מה11.6 ועד היום יש לי הפרשות חומות, לא סדירות, לעיתים דמיות (פעמיים ליתר דיוק רק בניגוב) אבל זה משהו שאני דיי רגילה אליו, לפני מחזור ואחריו תמיד יש לי הפרשות במשך שבוע, האם יש סיבה לדאגה? קבעתי תור לרופאת נשים לעוד שבועיים... אשמח לתשובה אם אני צריכה להקדים אותו :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
ד``ר אריה לידור25/06/2015שלום לך
עלייך לחזור על בדיקת ביטא כמותי במידה וקיימת צמיחה יש להמשיך ולעקוב אחר צמיחה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע בשיעראני24/06/2015
שלום אני בשבוע 8 , בשל שיער לבן רב צבעתי את השיער היה כתוב צבע ללא אמוניה.
האם זה עלול לגרום נזק ?
תודה לעונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע בשיער - תגובה
ד``ר אריה לידור25/06/2015שלום לך
אין כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)