מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תאומיםטניה09/07/2015
שלום רב.. יש לי שני ילדים מקסימים לא תאומים...ואני מאוד רוצה להיקלט להריון עם תאומים מה תמליצו לי לעשות או לאיזה רופה ללכת כדי לשאול (רופא נשים או משפחה) תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/07/2015שלום.
בעקרון לא ממליצים על הריון תאומים ידוע ומתוזמן מראש עקב הבעיות שיכולות להיגרם.אבל התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שישה שבועות אחרי לידהאני09/07/2015
ילדתי בשבוע 34 עקב ירידת מים והסטוריה של התקצרות צוואר בשבוע 30.
הלידה היתה לא קלה ובסופה השיליה לא יצאה והיה צורך בהתערבות.
השאלה שלי היא מה ההשלכות לגבי ההריון הבא? האם יש סכנה גבוהה יותר ללידה מוקדמת והתקצרות צוואר? האם יהיה צורך במעקב צפוף יותר? האם נחשב להריון בסיכון?
ומה לגבי השיליה? האם זה מעיד משהו לגבי הלידות הבאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שישה שבועות אחרי לידה - תגובה
ד``ר איילון לחמן10/07/2015לום.
כל לידה מוקדמת בעבר מהוה גורם סיכון לליה מוקדמת בעתיד.יש לכן צורך לבדיקות צואר הרחם ומעקב ,גם לפני ההריון הבא.החשוב שקימים פתרונות היום.בהצלחה.אגב לגבי השיליה אין משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 32הודיה08/07/2015
שלום רב.
אני בשבוע 32 להריון שלישי.
בימים האחרונים אני מרגישה לחצים על שרירי הנרתיק בכל פעם שאני נגשת להתפנות.
האם תופעה זו היא נורמטיבית? האם זה מראה על סימני לידה שמתקרבים?
בלידה הקודמת שלי ילדתי בשבוע 36.
אני מצינת שהלחץ הוא חזק מאד אפילו במגע עם האצבעות על השרירים.
אשמח לחוות דעת מקצועית
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 32 - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/07/2015שלום
כדי לקבל חוות דעת מקצועית עליך לגשת ולהיבדק. החשוב בבדיקה הוא מצב צוואר הרחם וגובה החלק המתקדם של העובר.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 32 - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/07/2015שלום
כדי לקבל חוות דעת מקצועית עליך לגשת ולהיבדק. החשוב בבדיקה הוא מצב צוואר הרחם וגובה החלק המתקדם של העובר.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוידנה08/07/2015
הי
אני קצת מבוהלת..האם יש סיבה-
עשיתי ביד למישהו. לאחר שגמר- ניגבתי במפית את השפיך מהיד שלי וזרקתי המפית.
לאחר כרבע שעה בערך עשיתי פיפי וניגבתי את הפות עם נייר אחר (לא אותו נייר שניגבתי את השפיך, נייר חדש אחר...אבל עם אותה יד ימין)
מה הסיכוי להכנס להריון כתוצאה מכך שמא אולי לא ששמתי לב ונשאר משהו על היד? מאד דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/07/2015שלום.
הסיכוי להריון הוא נמוך ביותר.שווה כמובן לרחוץ היטב היד לאחר הפעולה שבצעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאעדי08/07/2015
שלום. החל לי דימום ב2.6 שהופסק עוד באותו היום וחזר שוב לאחר יומיים ב5.6 ואז בעצם המשיך כמחזור. לפי בדיקת דם שבוצעה היום בתאריך 8.7 אני בהריון. בטא 8060. מהו שבוע ההריון שלי נכון לבדיקה שביצעתי היום? והאם הבטא גבוההה מידי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
ד``ר אריה לידור08/07/2015שלום לך
עלייך לבצע אולטרהסאונד לקביעת גיל ההריון והוכחת תקינותו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל בהריוןעדי08/07/2015
שלום
אני בשבוע 23+6. בבדיקות דם מלפני שבוע, נראה שההמוגלובין ירד מ 10.2 ל 9.8.
בחודש האחרון לקחתי ברזל פולקס- 2 כדורים ליום, ועדיין הברזל ירד.
הרופא נשים שלי החליף לי לכדור בשם-אקטיפרין (אני לוקחת את אפרין של לייף).
שמתי לב שכמוסה אחת מכילה 34 מ"ג, למרות שכמוסה של פולקס מכילה 100 מ"ג.
האם הגיוני שהרופא החליף לי לכדור שמכיל פחות ברזל?
הברזל לא ירד לי עכשיו עוד יותר?
תודה רבה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל בהריון - תגובה
מן הראוי לבצע בדיקת דם לפריטין ועל פיה לקבוע אם זקוקה לערוי תכשיר ברזל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצר מפוסטרדנה08/07/2015
שלום,
אני בשבוע שישי + 5
ואכלתי שוקלדים שהביאו מחו"ל.
אין לי מושג אם הם מפוסטרים או לא.
האם גרמתי נזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצר מפוסטר - תגובה
קודם כל נקוה שהשוקולדים היו טעימים.אם את מרגישה בריאה,לא צריכה להיות בעיה מיוחדת בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
דנה09/07/2015האם בארץ מוכרים מוצרי שוקלד לא מפוסטרים?
כי לא ראיתי על אף מוצר שכתוב מפוסטר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה - תגובה
לצערי לא מתמצא בתעשיית השוקולד.(אפילו שאני מאד אוהב.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה09/07/2015תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאאנונימית08/07/2015
שלום אני אחרי החזרת עוברים בתאריך 18.6 בתאריך 2.7 הבטא הייתה 325, בתאריך 21.7 צריכה לבצע אולטרסאונד, בהתחלה הרגשתי כאבים בחזה ועכשיו כלום, האם יש סיבה לדאגה? ובמידה ואני בהריון באיזה שבוע אני? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
בצעי בדיקות בטא חוזרות על מנת להראות תמיחת הערכים. מעל 1500 בצעי אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאגילי08/07/2015
היי מה החשיבות של בדיקת בטא בהריון ?
אם יצא לי בדיקת חיובית במקל בדיקה ביתית , והמחזור מן הסתם עוד לא הגיע
אפשר לחכות ישר לאולטרסונד בשבוע 7 או שחובה לעשות בטא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ08/07/2015את בהריון ניתן לחכות אם אין דימום או כאבים לשבוע 6-7 לבדיקת דופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מהחזה בעת קיום יחסיםרעיה08/07/2015
היי,
בזמן שחבר שלי גירה לי את הפטמה יצא לי הפרשה לבנה שנראית כמו חלב..
אני בתולה ואנחנו לא מקיימים יחסים מלאים..
האם יש חשד שאני בהיריון כי הוא גמר קרוב לנרתיק פעם או שזה איזושהי סימן לסרטן?
האם זה טבעי בכלל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מהחזה בעת קיום יחסים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ08/07/2015צריכה להבדק עי רופא שד או גניקולוג
קוראים למצב גלקטוריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריקרן08/07/2015
שלום רב,
אני בת 28 , וכרגע בשבוע 18. לפי כל הבדיקות האחרונות, העובר קטן בכשבוע מגיל ההריון לפי ווסת אחרונה אך לא תיקנו לי אותו.
עברתי בדיקת חלבון עוברי בשבוע שעבר וקצת מודאגת. אודה לך אם אקבל הסבר לתוצאות :
NT - 0.49
PAPA-A - 0.48
HCGB - 4.98
AFP - 2.43
HCG - 2.11
ESTRIOL - 0.76
הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד 1:1200
מהשליש הראשון והשני 1:2100 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות הבדיקות
מהשליש הראשון והשני 1:10000 הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות הבדיקות
סיכון מעט מוגבר למום פתוח במערכת העצבים .
בערך AFP חלבון עוברי( 2.00-2.50שבין ) MoM מומלץ לבצע אולטראסאונד מכוון בהתאם
שאלתי היא האם התוצאה תקינה או שעליי לעבור איזושהי בדיקה כמו למשל אולטראסאונד ספציפי לאבחון כלשהו? האם זה יכול להצביע גם על איזו בעיה בזרימות מן השילייה לעובר?
אודה לך על תשובה מהירה,
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תגובה
ד``ר איילון לחמן08/07/2015שלום.
כמובן שעליך לעבור ,בתיאום עם רופאך, בדיקות נוספות כולל אולי סקירה מכוונת וכו.לא להזניח.שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תקין?מירי07/07/2015
שלום דוקטור. מחזור אחרון ב 9.06. אתמול ביצעתי בדיקת הריון ויצא לי 148 האם תקין? לפני שנה עברתי הפלה נדחית ומפחדת ולחוצה מאד לגבי הריון הנוכחי. אני בת 32 עם שני ילדים ללא עבר של הפלות טבעיות. איך להרגע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תקין? - תגובה
ממליץ לחזור על הבדיקה יומיים לאחר הבדיקה הנוכחית ולראות את קצב העליה של רמת ההורמון.נקוה שהתוצאה תכפיל את עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ספירת דם בהריוןשלי07/07/2015
שלום , אני בת 31 בשבוע 17 להריון . עשיתי היום ספירת דם ויש אצלי חריגה בתוצאה של אחוז הלימפוציטים . טווח הנורמה הוא בין 20-50 והתוצאה שלי שהתקבלה היא: 18.2 . רציתי לדעת האם התוצאה תקינה? כי לפני ההריון אחוז הלימפוציטים לא ירד והיא בטווח הנורמה. האם זה קשור להריון או לכשל מערכת החיסון ? תודה מראש , שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ספירת דם בהריון - תגובה
להערכתי אין מה להתרגש מתוצאה זו. רק דרוש המשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים ואורגזמהchil07/07/2015
שבוע 37
צירים לא כואבים ללא דינמיקה צווארית משבוע 33
האם זה בסדר כעת לקיים יחסי מין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים ואורגזמה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/07/2015כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי TSH בשבוע 8+4אורית07/07/2015
שלום,
בהריון שני שבוע 8 בבדיקות דם רוטינה של הריון ערך הTSH הוא 0.11 .
(FT4 19.1 , FT3 5.52 תקינים).
האם יש צורך לייחס לערך זה חשיבות ?
חשוב לי לציין שאני חלשה מהרגיל לא מתפקדת ממש, עייפה נורא ישנה המון, קושי בלהרים דברים כבדים, סחרחורות ,סובלת מגלי קור (יושבת עם מפזר חום בעבודה ללא מזגנים- כאשר ההמוגלובין הוא תקין 12.9) וחווה קשיי נשימה (מרגישה חוסר חמצן צריכה לקחת יותר אוויר ויותר נשימות עמוקות).
ייחסתי את כל התופעות הנ"ל כמובן להריון (בהריון הראשון לא היו תופעות כאלו).
אודה לעזרתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי TSH בשבוע 8+4 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/07/2015כדאי לפנות לרופא נשים ואנדוקרינולוג לשלול פעילות יתר של בלוטת התריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)