מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף בבקשה עזרהטליה11/11/2014
שלום לכולם - אני חדשה כאן ואשמח לתשובה דחופה לשאלתי זה מאוד מאוד חשוב לי.
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון מזה 4 חודשים.
המחזור שלי מגיע כל 32 יום - מחזור אחרון היה בתאריך ה18.10.
כאשר לפי ספירה תקופת הפוריות שלי הייתה החודש בין ה1.11-7.11 כשהביוץ עצמו היה אמור להיות ב5.11 .
במוצ"ש האחרון בערב (9.11) התחיל לי דימום, לא חלש ולא כתם אך גם לא ממש חזק חזק, צבעו אדום טרי ואני רואה אותו היטב על התחתונית ובניגוב (סליחה על התיאור) והוא כבר מבקר אצלי ממוצ"ש והיום ממש רק כתם קטן
המחזור הבא שלי אמור להיות רק ב20.11.
מישהו יכול לעזור לי להבין מה זה ?
האם יש מצב שזה דימום השתרשות? או משהו אחר? האם אני צריכה ללכת לרופא? או שזה סתם מחזור שהקדים ב12 ימים? אשמח לכנות למי שמבינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשה עזרה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/11/2014במידה ויהיה איחור תבצעי בדיקת BHCG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתרחל11/11/2014
שלום רב,
עשיתי שקיפות עורפית היום. הבדיקה תקינה לשמחתי. העובר שכב בתנוחה לא נכונה והרופאה ניסתה בדרכים שונות לעורר אותו (לחיצות על הרחם, בסוף עשתה אולטרה סאונד וגינאלי וגם לא הצליחה לעורר אותו). אני בשבוע 12+3 אבל היה לי ביוץ מוקדם כך שהעובר מתאים לגודל 13+2 (עשינו הזרעה עם אוביטרל אז יודעת שבייצתי אחרי 10 ימים ולא 14 מתחילת המחזור).
בגלל שזה הריון אחרי הפלה, עשיתי בטרימסטר הראשון אולטרה סאונד קצר אחת לשבועיים וגם שבוע שעבר העובר היה באותה תנוחה...האם זה בעייתי, העובדה שהוא כל הזמן שוכב באותה תנוחה וגם שהרופאה ניסתה לעוררו זה לא עבד (בסוף רוקנתי שלפוחית שתן, עשיתי סיבוב של חצי שעה ואכלתי קצת מתוק והוא שינה תנוחה). האם זה בעייתי? אולי טונוס שרירים נמוך או שאני סתם מגזימה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/11/2014אין קשר
פשוט העובר נשאר בצורה לא נוחה לבדיקת השקיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לבטאאירה10/11/2014
שלום
רציתי בבקשה לדעת אני בשבוע הלכתי לעשות בטא היה לי בטא 196 לאחר כמה ימים הפנו אותי דוב לעשות בדיקת בטא אך במקום לעלות הבטא ירד ל35 מה זה אןמר האם אני עדיין בהריון או שלא בהריון מה אני עושה הלאה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לבטא - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/11/2014כנראה ההריון הסתיים :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות בטןיעל10/11/2014
שלום, השאלה שלי לא כ"כ קשורה לפורום אך מכיוון שאין לי איפה לשאול אשמח אם תענו.
אני נוטלת גלולות בהנקה ולא מקבלת מחזור, רציתי לשאול האם כפיפות בטן יכולות לעשות מחזור. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיפות בטן - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/11/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לגבי CMVליאת09/11/2014
שלום,
אני בת 37 לאחר שני הריונות מוצלחים שבהם CMV היה שלילי.
כרגע אני בהריון השלישי בשבוע 11.
לפני 3 שבועות עשיתי בדיקת CMV והתקבלו התוצאות הבאות:
Igg 142
lgm גבולי
lgm assay חיובי חלש (ספציפיות גבוהה)
lgg avidity 65%
חזרתי אתמול על הבדיקות, בהפרש של 3 שבועות מהקודמת והתוצאות הן:
lgg 147
lgm גבולי
lgm assay חיובי חלש (ספציפיות גבוהה)
lgg avidity 65%
כלומר רק הlgg עלה במעט
מה זה אומר?
האם זה שהlgg עלה רק במעט מעיד שאין הדבקה נוכחית?
איך אפשר לדעת מתי היתה ההדבקה והאם היא מסכנת את העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש לקבל תשובה, זה ממש דחוף
ליאת12/11/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה דחופה לגבי CMV - תגובה
ד``ר אריה לידור19/11/2014שלום לך
התוצאות מראות על הדבקת עבר ולא נראה שיש סיכון כלשהו . ממליץ להתיעץ גם עם רופא זהומי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסונד ראשוןטלי09/11/2014
לפי אולטראסאונד שבוע שמינית, יש דופק, גודל 8 מילמטר, שק חלמון והד עוברי הודגם
לא נצפה איזור היפרדות קרומית - מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסונד ראשון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/11/2014תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור צוואר רחם - התייעצותמור09/11/2014
בוקר טוב
אני בת 33 אחרי שתי לידות בקייסרי ושמירה בשתיהן בגלל קיצור צוואר רחם, בשתיהן ילדתי אחרי שבוע 36 כלומר במועד על פי הגדרת הרופאים.
הפעם כבר בסקירה הראשונה נראה צוואר רחם קצר עם משפכיות קלה (30 מ"מ) ומאז אני במעקב.
לפני מספר ימים בשבוע 24 הרגשתי לחצים ממש חזקים במוניטור נראו התכווצויות מידי כמה זמן אך הרופא אמר שאין פעילות רחמית והצוואר התקצר ממש מעט.
הונחתי לנוח שבוע.
הבנתי שכיוון שילדתי במועד בפעמיים הקודמות זה מרגיע והסיכוי שאלד מוקדם הפעם הוא קטן, אך עדיין אני מודאגת מכמה סיבות:
אני בגיל מבוגר יותר, הפעם הקיצור החל כבר בשבוע 16 לעומת 26 בהריונות הקודמים ודבר נוסף הוא שיכול להיות שלא ילדתי מוקדם כיוון שהייתי בשמירה ונחתי רב הזמן.
אשמח לדעתך בעניין, האם כדאי להתחיל שמירה, אם כן עכשיו? בשלב מאוחר יותר? מה אורך צוואר רחם שצריך להיות מדאיג? בהריון הראשון גן קיבלתי צלסטון.
מודאגת מאוד ואשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צוואר רחם - התייעצות - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/11/2014חסרה אינפורמציה על אורך ומראה הצואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםרוני08/11/2014
שלום רב,
ברצוני לדעת האם מותר והאם יש תועלת בנטילת ויטמין e-400 ופרוביוטיקה בהריון.
אני כרגע בשבוע 33 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/11/2014לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין e ופרוביוטיקה
רוני12/11/2014מעניין שאלתי את הרופא שלי , עמוס בר , והוא אמר חד משמעית שמותר .
למה המחלוקת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנה07/11/2014
שלום;
ילדתי ב.22.9 לידה רגילה תקינה
ועדיין לא קיבלתי מחזור 40 יום אחרי לידה קיימנו יחסי מין..
אם יש סיכוי להריון?
מתי צריכה לקבל מחזור
יש לציין שאני לא מניקה..
חודש אחרי לידה בדיקה אצל רופאת נשים הכול הייה תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/11/2014מחזור צריך להגיע בהקדם
במידה ולא תבצעי בדיקת הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות מרובות בשבוע 33תמר07/11/2014
היי,
אני בשבוע 33 ומזה ארבעה ימים יש לי יציאות מרובות (לא שלשול) בין 4 -5 פעמים ביום.
יש ממה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאות מרובות בשבוע 33 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/11/2014לרופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדרונית04/11/2014
שלום וברכה,
אני שבוע אחרי לידה שהוקדמה בעקבות עליה באנזמי הכבד.
ביצעתי בדיקות דם היום כדי לראות את הירידה של הערכים ואכן ערכי הAST וה ALT ירדו (הם היו גבוהים מאוד וירדו לנורמה)אך ה -ALP נשאר סטטי על 149.
האם ערך זה יורד יותר לאט? או שזה מעיד על בעיה אחרת שלא קשורה להריון
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/11/2014תחזרי עוד שבוע מאמין שירד גם הוא
אם לא לרופא משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםדנה03/11/2014
שלום
אני בשבוע 15
נוטלת פוריק הריון 1 ליום.
אני שומעת מכולן סביבי שהן לוקחות פרנטל וזה גם מה שלקחתי בהריונות הקודמים שלי...
מה הסיבה שהרופא נותן לי מרשם לפוריק הריון ולא לפרנטל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/11/2014פרנטאל לא הכרחי ברזל וחומצה פוליט כן חשובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה וזירוזאור2102/11/2014
שלום, אני בשבוע 39 הריון של הפריה עם עובר 1. הרופא שלי אמר לי שלא מומלץ לסחוב הריון של הפריה מעבר לשבוע 40 ונתן לי הפניה לזירוז. רציתי לדעת מה הסיבה לכך שלא מומלץ לסחוב הריון של הפריה מעבר ל 40?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה וזירוז - תגובה
ד``ר אריה לידור02/11/2014שלום לך
לא נשמע הגיוני אלא אם יש סיבה כגון סכרת הריונית או נטילת נוגדי קרישה למשל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם בהריוןדנה01/11/2014
שלום
אני בשבוע 14+5 הריון מהפריה
כבר כמה שבועות שיש לי שטפי דם קטנים שנראים
לדעתי רק אם מסתכלים מקרוב באזור שמתחת לצוואר
ועד הכתפיים בערך...שהתחילו לצאת רק בהריון לפני כן לא היו.
היום ראיתי שיצא לי אותו סוג של שטף דם גם בתוך עין ימין.
האמת שעד עכשיו לא דאגתי כי זה היה בגוף אבל כשזה בתוך העין נעשיתי מודאגת.
מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם יש צורך בביקורת רפואית??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם בהריון - תגובה
יש לפנות לבגיקת רופא עור ועיניים ובהמשך לברר אם קיימת בעיה בתפקודי הקרישה שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתאולגה31/10/2014
שלום רב,
אני בשבוע 22. אני לוקחת פרנטל מתחילת הריון שמכיל 400 מק"ג חומצה פולית, אחרי זה התחלתי לקחת ברזל (פריפול) שגם הוא מכיל 400 מק"ג חומצה ועכשיו אני רוצה לקחת גם את אומגה 3 - אלספה 9 ח' שגם מכילה 400 מק"ג חומצה פולית. כלומר אני צורכת 1.2 מ"ג ביום.
האם זה לא יותר מידי? האם להמשיך לקחת את הכל?
תודה
אולגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
אין כל חשש מכמויות אלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)