מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השרשהרחל26/10/2014
שלום רב,
האם יכול להופיע דימום חום ורוד קל המעיד על השתרשות 3-4 ימים לאחר הביוץ למשך 3 ימים ? קראתי פשוט שדימום כזה מופיע בדר"כ 6-10 ימים לאחר הביוץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה - תגובה
ד``ר אריה לידור27/10/2014שלום לך
לא זהוא דימום סב ביוצי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשה פה ומוטרדתלילוש8226/10/2014
דברים שמטרידים אותי. וסת אחרונה 30/9, הפסקת גלולות 6.10 (לקחתי 2 והפסקתי - שכחתי שכבר לא צריך לקחת.....). אין לי מושג מתי הביוץ שלי (רק לפי ניחוש) ולפני הגלולות למיטב זכרוני מחזור לא סדיר., אבל קיימנו מספיק יחסים על מנת להכנס להריון...
כרגע מרגישה תחושות גודש בשדיים, פטמות מזדקות ללא סיבה, סתם ככה, גרד ויובש מסביב לפטמה, ומיחושים באזור השחלות, סימנים כמו לפני מחזור. לפי חישוב של חבילת הגלולות שהפסקתי, הייתי אמורה לקבל לפני יומיים, ולא מגיע... האם להמתין עד סוף השבוע או כבר לעשות בדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדשה פה ומוטרדת - תגובה
ד``ר אריה לידור27/10/2014שלום לך,
בצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לבטא יומים לפני פחות מ 5אוריה26/10/2014
ועכשיו יומים אחרי התאריך שהייתי אמורה לקבל את המחזור טרם קיבלתי יש מצב שאני בכל זאת בהריון , בהריון הראשון היו שבועים איחור ולאחר שבועים הייתה הוא 39 , אשמח לעזרה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב !!!!!
אוריה26/10/2014בדיקת דם יומים לפני האיחור , סטר פחות מחמש
עכשיו יומים אחרי התאריך 24 טרם קיבלתי .
בהריון הראשון כשבועים איחור בדיקת הריון ביתיות הראו שלישי ורק בבדיקת דם הרטה 38 בטא , יש מצב שאני בהריון ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם לבטא יומים לפני פחות מ 5 - תגובה
ד``ר אריה לידור27/10/2014שלום לך,
בצעי בדיקת הריון. אם את בהריון התוצאה אמורה להיות חיובית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעית מוקדמתיונית26/10/2014
עשיתי החזרת מוקפאים ב-6.10 החודש ביום חמישי 23.10 הבטא שלי הייתה 4443 לערך, היולי כאבים באותו היום כולל התכווצויות ודימום מחזורי,
עשיתי בדיקה היום -יום ראשון הבטא שלי 3600 לערך אני מניחה שזה אומר שההריון אכן ניפסק..????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה טבעית מוקדמת - תגובה
לא בהכרח. יש לחזור על בדיקת ביטא ולהוסיף גם בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול בהריוןאלומה26/10/2014
בשבועות 17-20 אנו אמורים לצאת לטיול בחו"ל...יוצאים השבוע. האם להמנע בכל מקרה שהוא ממסלול שמכיל בתוכו עליה..? יש לציין שאני עושה הליכות ביום יום ומרגישה איתן מצויין (מלבד זה שהן מזרזות את הרצון לשירותים...). הריון ב"ה תקין. מה הגבולות שאני צריכה לשמור עליהם..?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור27/10/2014שלוםלך,
אם מהלך ההריון תקין אין כל סכנה . יש להמנע מפעילות גופנית מתישה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 ייעוץ דחוףרחל26/10/2014
שלום רב,
אני בהריון שבוע 25 - הריון שלישי..
בהריון ראשון ושני בדיקת העמסת סוכר 50 מ"ג לא יצאה תקינה ועשיתי העמסה של 100 מ"ג.
בהריון הראשון והשני הבדיקה של ה - 100 מ"ג יצאה תקינה - ולא התגלתה סוכרת הריון.
בהריון השני לאחר הבדיקה לא הרגשתי טוב בכלל, כאשר יצאתי מהמרפאה הייתי עוד יחסית בסדר קצת חלשה, אכלתי תכריך ושוחררתי הביתה. בדרך הרגשתי לא טוב רעד, רעב מופרז, חולשה ועייפות מטורפת. ישנתי 7 שעות ובערב בדקתי את התוצאות ואז הבנתי למה לא הרגשתי טוב.
הבדיקה האחרונה לאחר 180 דק' הראתה תוצאה של 35 !
להלן התוצאה של הבדיקה כולה ,
0 - 78
60- 179
120- 121
180- 35
בהריון הנוכחי בדיקת העמסת של 50 מ"ג יצאה 146 ורופא הנשים שלי אומר שאני חייבת לעבור שוב את הבדיקה של ה - 100 מ"ג
אני מאוד חוששת מהבדיקה, נאמר לי שיש לי מזל ושיכולתי להסתבך מהבדיקה הקודמת ובנס לא קרה לי כלום והתאוששתי.
מה עליי לעשות עכשיו?
האם חובה לעשות את הבדיקה? למרות כל מה שקרה ולמרות שנסיון העבר אומר שכנראה ואין לי סוכרת הריון.
תודה מראש
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100 ייעוץ דחוף - תגובה
תוצאת ה50 ג"ר מחייבת בדיקת העמסה של 100 ג"ר שתבוצע בהשגחה מירבית במעבדה או המרפאה בה מתבצעת הבדיקה.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה רגילה אחרי קיסריאיריס כהן26/10/2014
שלום וברכה
אני נמצאת בהריון שני תקין שבוע 38 + 5
לידה ראשונה ילדתי בניתוח קיסרי בגלל מצג עכוז, כעת מצג ראש אך בביקורת האחרונה אצל הרופא נאמר לי שהעוברית נמצאת ממש למעלה ואם הייתה יותר נמוכה ניתן היה לתת זירוז ואז אולי ללדת טבעי.
יש לציין שאני מתגוררת בחו״ל, הרופא ביקש שאקבע קיסרי בכל מקרה
אין שום סימנים לצירים או ירידת מים
השאלה שלי היא מה אפשר לעשות במצב כזה, אני ממש רוצה לנסות ללדת רגיל.
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה רגילה אחרי קיסרי - תגובה
המתיני להתפתחות לידה רגילה עד שבוע 41 מלא ובמידה ולא תופיעה אפשרי זרוז או ניתוח
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלומידשילת25/10/2014
שלום רב
אני בת 31 נשואה ואם ל 2 ילדים. מנסה מזה כ 5 חדשים להיכנס להריון ללא הצלחה. המחזור שלי סדיר בדרך כלל. לפני כחודש טופלתי בקלומיד ללא הצלחה ומתחילה סבב נוסף של קלומיד. האם אין בזה סיכון? וכמה פעמים עלי להשתמש בתרופה זו בטרם עוברים הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלומיד - תגובה
הכלומיד. תרופה ותיקה ובשימוש נרחב . לאחר מספר מחזורים ללא הצלחה ולאחר ברור מקיף ומלא ניתן לשקול תחילת טיפול בזריקות הורמונליות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתאלין25/10/2014
הבןקר ביצעתי בדיקת הריון והקו של T יצא מאוד חלש. האם יכול להיות שזו תשובה חיובית או האם מדובר בתשובה שלילית כי הקו לא ברור מספיק?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
אניייי26/10/2014רוב הסיכויים שכן יכול להיות שעשית בדיקה מוקדם וקו הוא קו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב חיובית בהחלט !!!!
רחל26/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון ביתית - תגובה
ליתר בטחון בצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגרסטרוןשני24/10/2014
היי
אני בשבוע 17 .
הריון קודם התקצר צוואר הרחם ל 8 ממ משבוע 22 .ילדתי בשבוע 38
בהריון הנוכחי רופא המליץ לי על זריקות פרוגסטרון ריטארד אך מאחר ולא מצאתי את הזריקות בשום בית מרקחת המליץ על ג'ל קרינון רופא אחר המליץ על טבליות אוטרוגסטן כתוב שהתרופות של כל תכשירי הפרוגסטרון ניתנים לשימוש רק ב3 החודשים הראשונים ולאחר מכן השימוש בהם לא מומלץ.כי אין ידע על ההשפעות על העובר.
מה עליי לעשות אני אובדת עצות.תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגרסטרון - תגובה
לא נראה שיש בעיה צווארית . מכל מקום יש אפשרות למתן תכשירים פרוגסטגניים בכל צורה שהיא בכל חשד ללידה מוקדמת או צירים מוקדמים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או הפלה?אורי24/10/2014
שלום,
מאז הפלה לפני חצי שנה, מחזור מאוד לא סדיר.
קיבלתי וסת 20 יום אחרי הקודמת והיה דימום טיפיקלי של מחזור 5 ימים
לאורך ימי הוסת חשתי תסמיני הריון ובבדיקות ביתיות יצאו חיוביות
שאלתי -
האם ייתכן שאני בהריון חרף קבלת המחזור?
או שמדובר בהריון כימי שנפל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון או הפלה? - תגובה
ד``ר אריה לידור27/10/2014שלוםלך
רצוי מאד שתבצעי בדיקת הריון כמותית כדי לענות על שאלותייך אלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בשחלה בצד ימין בזמן הריוןגלית23/10/2014
אני בהריון בשבוע 12+6 ולאחר בדיקת מעקב נמצא כי ישנה ציסטה בשחלה בצד ימין באורך 5 ס״מ. רופא הנשים שלי אמר כי אנחנו צריכים להיות המעקב שהציסטה אינה גדלה ובתקווה שהיא תיספג ותיעלם, אחרת אצטרך לעבור ניתוח להוציאה. רציתי לגעת ממה נגרמת הציסטה? זה מסוכן לעובר? אין אפשרות לחכות לאחר הלידה ולבצע את הניתוח?? איך הניתוח מתבצע? והכי חשוב אם הציסטה נשארת היא יכולה לסכן חלילה את העובר?? אשמח לתשובתכם! תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה בצד ימין בזמן הריון - תגובה
הרופא שלך צודק . בשלב זה בממדים אלו אין צורך בכל התערבות אלא במעקב בלדבד. הסיבה להופעתה או קיומה ואפילו בממדים קטנים יותר טרם ההריון או הופעה חדשה בהריון בהשפעת הורמוני ההריון או הורמונים טיפוליים שאיני יודע אם קבלת על מנת להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת coombs Indirectענת23/10/2014
שלום,
אני בשבוע 11 , בעלת סוג דם A+.
בהריונות הקודמים התשובה היה שלילית.
בהריון הזה כתוב "הועבר לפנל נוגדנים" ובפנל רשום -
נמצאו נוגדנים שלא ניתן היה לאפיינם בתגובה עם כדוריות מטופלות באנזים בלבד יש לבצע מעקב במהלך ההריון.
יתכן ויש קשר לחיסון שפעת שביצעת יומיים לפני כן, אם לא מה עושים עם תשובה כזאת?
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת coombs Indirect - תגובה
ייתכן וקיימים נוגדנים מסוג אחר שלא שייכים למערכת הRHולכן יש לבצע בדיקת נוגדנים ספציפית נוספת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה- תפקוד בלוטת התריסאסתר23/10/2014
שלום,
אודה לחוות דעתכם,
בסוף החודש השלישי להריון קיבלתי בבדיקת דם את התוצאות האלו:
ths: 0.18
t3:4.7
3.t4:13
האם זה נכון שבטרימסטר הראשון ths נמוך זה נורמלי? ומה זה אומר אם t3 וt4 תקינים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקה- תפקוד בלוטת התריס - תגובה
מציע שתפנני ליעוץ אנדוקריני היות ומדובר ביתר פעילות מאוזנת בשלב זה הדורשת מעקב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןליאן23/10/2014
הפסקתי לקחת גלולות לפני כחודשיים. המחזור לאחר הפסקת הגלולות (המחזור הטבעי הראשון) הגיע אחרי 29 ימים. לפני לקיחת הגלולות המחזור שלי היה תמיד סדיר. אל אני נוטלת אותן כבר שנים רבות. ואז התחלנו לנסות וחישבתי ימי ביוץ בדיוק וקיימנו יחסים בכל הימים.
אני באיחור של 4 ימים במחזור עשיתי בדיקת הריון ביתית לפני יומיים ויצאה שלילית. למרות זאת המחזור לא מגיע. כמה ימים לחכות? האם יש טעם לעשות שוב בדיקה כעבור מספר ימים? האם הגיוני שהמחזור פתאום לא סדיר ואם כן איך אוכל לחשב את ימי ביוץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/10/2014שלום.
אכן שיבושי מחזור לאחר הפסקת גלולות הם דבר שבשגרה. אבל עקב העיכוב הנוכחי בהחלט שוה לגשת ולהיבדק ולראות כיצד ניתן לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ליאן23/10/2014האם יש טעם לעשות בדיקת דם לגילוי הריון אם אני באיחור של 4 ימים ( במצב סטנדרטי) ? ומתי?
לפני יומיים הבדיקה הביתית יצאה שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)