מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר אויריהל12/06/2014
שלום .
אני נמצאת בהריון שני בשבוע 17. אני מאמנת כושר וספורטאית. יש לי איוושה מלידה שלא הפריעה לי בשום דבר.
מחודש שלישי, אני מרגישה חוסר אויר בפעולות בסיסיות שנהגתי לעשות בהריון הקודם כגון: אימון מתון, הליכה ואף לאמן אחרים. מאד קשה לי לנשום אחרי 15 דק של מאמץ ואני נהיית חלשה.
הרופא שלי הפנה אותי לאקו לב שיצא תקין.
אציין שזה קורה לרוב בפעילות מחוץ לבית ולא במזגנים.. מה שמצריכה העבודה שלי.
האם יש מה לעשות? אני די מודאגת ..
תודה ויום נעים
יהל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר אויר - תגובה
ד``ר אריה לידור15/06/2014שלום לך
אם הבדיקה הקרדיולוגית תקינה מתני את הפעילות הגופנית שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסן 60שלי12/06/2014
כמה זמן לפני לידה בניתוח קיסרי יש להפסיק עם הזרקת קלקסן 60?
ומתי מפסיקים אספיריון 100
אני עם אפלה גבולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלקסן 60 - תגובה
קלקסן יש להפסיק 24 שעות לפני לידה או ניתוח מתוכנן ואספירין שבוע לערך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת
שלי17/06/2014נקבע לי קיסרי ליום מסוים. נאמר לי להפסיק עם הקלקסן אכן 24 שעות קודם. אבל יוצא שאם הניתוח ב 1/7 אני מזריקה פעם אחרונה ב29/6 (מזריקה בעשר בלילה). ואז עד לניתוח שנקבע בצהרי 1/7 יעברו בערך 40 שעות.
מה עושים במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכריוליה11/06/2014
שלום רב אני בשבוע 9
בבדיקת דם מהיום בצום היה לי ערך גלוקוז של 89. האם זה גבוה מדי? מה הערך התקין
תדה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר - תגובה
עד 100 תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש 6 והעובר לא פותח את הרגלייםשיר11/06/2014
שלום רב
אני כבר מאצמע חודש רביעי הלכתי לבדיקת אולטרסאונד למעקב ולבדיקת מין העובר
העובר בתנוחה של סגירת רגליים לפי רופאת הנשים לא ניתן לברר זאת
האם ככה יכול ןהישאר עד הלידה או שיש חודש מסוים שהוא פותח זה מעולם לא קרה לי
והאם זה מעיד על בת ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש 6 והעובר לא פותח את הרגליים - תגובה
אפשר לראות את המין בסקירת המערכות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר B12קרן11/06/2014
שלום
בבדיקות דם המוגלובין ו-b12 גבולי אצלי
אני ממש מיואשת אני מלא זמן מרגישה חולשה סחרחורות מידי פעם תחושת עילפון וכל הבדיקות בסדר
האם כדאי בכל זאת לקחת כדורים B12 זה מחזק את הגוף?
2.האם מותר לקחת כדורי B12 או זריקות ל-B12 בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר B12 - תגובה
ד``ר אריה לידור15/06/2014שלום לך\
התחילי בנטילת כדורי B12
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב...רינת11/06/2014
שלום, לפני כשבוע היו לי הפרשות בצבע ורוד בהיר יום כן יוםלא ורק פעם או פעמיים ביום , השבוע ( זה השבוע של המחזור , מחזור סדיר חודש שעבר עברתי הריון כימי) יום שלישי הייתי צריכה לקבל מחזור אך מאתמול בבוקר יש לי רק הפרשות של סוף מחזור ( חום בהיר) ובכמות ממש קטנה ובלי כאב בכלל אף לא טיפה. מתי בדיקה ביתית תהיה הכי אמינה מחר בבוקר או לחכות עוד קצת ולראות מה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב... - תגובה
ד``ר אריה לידור15/06/2014שלום לך,
כשבועיים לאחר הביוץ המשוער
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה - שבוע 36 + 4לירון11/06/2014
שלום
שבוע שעבר ביצעתי בדיקה לגילו חיידק GBS שיצא שלילי , אך הופיע כי יש קנדידה
כרגע אני בשבוע 36+4 (בנוסף לתוואר רחם מקוצר 14 (נכון לפני שלושה שבועות) וצירים לא סדירים)
כשפניתי לגניקולוג שלי הוא אמר שאין מה לטפל
1) האם זה הגיוני, כי קראתי כבר בכמה פורומים שיש לטפל בזיהום הנרתיקי מחשש שבלידה שהעובר ידבק ומעבר לכך שזה מציק ולא נעים
יתרה מכך אני סובלת המון מפטריות ומקנדידה חוזרת כבר לפני ההיריון ומשערת שגם במהלכו , רק שהרופא לא שלח אותי להיבדק למרות שנהתלוננתי רבות על הרגשה לא נעימה.
2) אז האם יכול להיות קשר בין הפטריות והקנדידה החוזרות ונשנות לבין קנדידה רב מערכתית ...?
אשמח להמלצה בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה - שבוע 36 + 4 - תגובה
רצוי לטפל בקנדידה ובמיוחד בשבועות האחרונים לפני הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית שתן שלא התרוקנהרקפת11/06/2014
בשבוע 24 עברתי סקירה מאוחרת. נצפתה שלפוחית שתן בגודל של 2סמ שלא התרוקנה לאורך כל הבדיקה (כ-50ד'). מדובר בעובר ממין נקבה, לא נצפתה כל בעיה בכליות ונתבקשתי לחזור בעוד כ3 שבועות לבדיקה נוספת. האם יכול להיגרם נזק לכליות? מה הסיכונים האפשריים? מה הטיפול האפשרי לאחר הלידה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפוחית שתן שלא התרוקנה - תגובה
ד``ר אריה לידור11/06/2014שלום לך
אם ממדי הכליות אגני הכליות והשלפוחית וכמות מי השפיר תקינים אין סיבה לחשוש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםאמא +210/06/2014
שלום אני בשבוע 11 ובגלל אנמיה שמלווה אותי לאורך שנים הרופא המליץ לי לשתות כבר מהתחלה פרנטל ועכשיו בבדיקות העדכניות הוא הוסיף לי עוד כדור ברזל וויטמין b12 מה שמוזר לי שבשלושתם יש חומצה פולית זה יוצא יותר מידי ליום האם זה בסדר או לבקש ברזל בלי תוספת חומצה פולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
אין כל סכנה בחומצה הפולית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת maternit21הלית10/06/2014
שלום, אני מתגוררת בארה"ב ורציתי לדעת האם יש צורך לבצע בדיקת AFP חלבון עוברי לאחר שערכתי בדיקת maternit21 ? האם שתי הבדיקות בודקות את אותן מומים בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת maternit21 - תגובה
רצוי מאד לבצע גם בדיקת חלבון עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטור עוברימודאגת10/06/2014
שלום,
בשבוע 37+4 אתמול עשיתי מוניטור עוברי עקב תחושה של ירידה בתנועות עובר.
במהלך המוניטור האחות אמרה לי לסמן את התנועות שמרגישה. בתחילת המוניטור היא אמרה שאיננו תקין כי אין האצות והמשיכה את המוניטור עד שהיו האצות, ואז הרופא שחרר אותי. היום, שוב לא. הצלחתי לספור תנועות והלכתי שוב למוניטור ואז בזמן המוניטור לט הצלחתי לחוש את התנועות (הפעם לא ביקשו ממני לסמן) אך שוחררתי. אני לא כל כך מבינה האם יכול להיות מצב שיש תנועות אך לא האצות או האצות אך לא חשה תנועות?האם לבדיקת המוניטור מסתמכים על הדיווח שלי או על הרישום עצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוניטור עוברי - תגובה
ד``ר אריה לידור11/06/2014שלום לך,
מסתמכים על שניהם . רצוי להוסיף גם בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםרונה-לי10/06/2014
שלום רב,
בת 36 - עם סוכרת נעורים, יל"ד מהריון קודם (שהסתיים ברעלת וניתוח קיסרי בשבוע 33). כרגע בשבוע 32, מטופלת בפרסולט 20*2.
אני במעקב לחץ דם יום יומי והערכים שלי 93/145 פחות או יותר....
חלבון בשתן 224.
כרגע לא המליצו על אישפוז.....(למרות שכבר אושפזתי לפני שבועיים למס' ימי השגחה).
השאלות שלי הן - גם אם לא תתפתח רעלת הפעם - כמה ואיך לחץ הדם משפיע על העובר? האם עלול להיגרם לו נזק? האם אין המלצה ליילד קודם בגלל לחצי דם כאלה (שלפעמים אף עולים מעבר למה שכתבתי)?
בתודה מראש,
רונה-לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי בטעות..אשמח לתשובה. תודה
רונה-לי12/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתר לחץ דם - תגובה
יש לעקוב במסגרת הריון בסיכון אחר ערכי הטרומבוציטים, תפקודי הכבד ,הכליה והפרשת החלבון בשתן וכמובן ערכי לחץ הדם ולהתנהל בהתאם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריכה אחרי ניתוח קיסרייעל10/06/2014
שלום רב,
רציתי לשאול כמה זמן אחרי ניתוח קיסרי מותר להיכנס לבריכה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריכה אחרי ניתוח קיסרי - תגובה
אם הבקורת שלאחר הניתוח תקינה - אין כל מגבלה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן בהריון עם תאומיםelinorb10/06/2014
שלום,
בשעה טובה אני בשבוע 6 + יומיים עם תאומים.
בבדיקת אולטרה סאונד נצפו שני שקי הריון נפרדים, מדובר בתאומים ביכוריוניים ביאמניוטיים.
כמו כן, מצויין שבדופן קידמית יש שרירן סוב סרוזי בקוטר 11 מ"מ.
רציתי לשאול מהן ההשלכות על התאומים והתפתחותם? האם זה נחשב להריון בסיכון?
הביקור אצל רופא הנשים רק בעוד שבועיים ואני מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן בהריון עם תאומים - תגובה
אין כל סכנה להריון. דרוש מעקב אחר גודל המיומה לאורך ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה - סקר נוגדניםאדוה10/06/2014
שלום רב,
אני 3 חודשים לאחר לידה בניתוח קיסרי. לאחר הלידה קיבלתי עירוי דם עקב איבוד דם רב בניתוח.
עשיתי בדיקות דם לאחרונה ובבדיקת סוג דם (שהוא O+) נמצא סקר נוגדנים חיובי (היה שלילי בבדיקה שעשיתי במהלך ההריון)
כמו כן בדיקת בטא יצאה 7
(אין סיכוי להריון מכיוון שעדיין לא קיימתי יחסי מין)
ברצוני לדעת מה פירוש תוצאות 2 הבדיקות?? האם יש קשר לעירוי?? מה עליי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - סקר נוגדנים - תגובה
תוצאת הביטא שלילית . יש לחזור על סקר הנוגדנים ולקבוע מהו הנוגדן שהופיע ובאיזו רמה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)