מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חתך מקופסאת שימוריםפנינית27/06/2014
נחתכתי מקופסאת שימורים, החתך היה די עמוק ירד דם, אבל חיטאתי את המקום עם אלכוהול ושטפתי היטב. אני לא מחוסנת מטטנוס, מה ההשפעה של כך על העובר, האם אני צריכה לדאוג? לא קרה לי כלום, וגם לא התפתחו תסמינים של טטנוס, אבל הייתי צריכה ללכת למיון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך מקופסאת שימורים - תגובה
ד``ר איילון לחמן02/07/2014שלום.
בעקרון כן. היית לפחות צריכה לפנות לרופא המשפחה לקבל הדרכה.ממליץ שתפני אליו כבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פנינית03/07/2014המקרה היה לפני מס' שבועות וכשהתייעצתי עם רופאת הנשים שלי היא אמרה שזה לא נשמע לה מדאיג...
השאלה שלי האם זה יכול לפגוע בעובר למרות שלא קרה לי כלום, ולמרות שניקיתי היטב וחטאתי עם אלכוהול? החלק שחתך אותי היה ללא חלודה וללא שאריות של לכלוך.
אם זה בכל זאת עלול להשפיע, אילו בדיקות אני צריכה לעשות כדאי לברר זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/07/2014שלום.
אם עברו מס שבועות,ההריון מתפתח כראוי ואין בעיות באזור הפציעה, אז סביר להניח שעברנו הכל בשלום.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשוןבננית26/06/2014
יום ראשון אני אמורה לבצע אולטרסאונד ראשון
וזה יוצא בשבוע 5+5 (לפי מחשבון הריון שבדקתי באינטרנט) כי אני אחרי טיפול הזרעה שנקלט.
האם כבר ניתן יהיה לראות דופק של העובר בשבוע זה אם בעזרת השם הכל יהיה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה למה לא עונים פה
ב28/06/2014קפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטרסאונד ראשון - תגובה
ד``ר איילון לחמן28/06/2014לום.
קודם כל בהצלחה. לפי הספרות,דופק נצפה לאחר שבוע 6+3.אבל חשוב לראות מיקום ההריון,מס עוברים וכו. בהצלחה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נרגעים?לימור26/06/2014
שלום רב, הריון חוזר (תינוקת בת שנתיים בבית ושתי גרידות בשל הריון שלא התפתח בשבועות מוקדמים). איני מרגישה עדיין תנועות עובר(בערב אם מתרכזת ושמה ידיים על הבטן מרגישה דפיקות קטנות). הבטן גדולה מאוד. כל הבדיקות היו תקינות ברוך השם. מתי אתחיל להרגיש בבירור תנועות עובר ואוכל להירגע? הבדיקה הבאה היא סקירה מאוחרת בעוד שבועיים ואני במתח תמידי אולם ברור לי שאי אפשר לעשות הרבה בדיקות אולטרסאונד.
תודה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שיענו פתרון מצויין
שני30/06/2014לי יש מכשיר שקניתי באיביי מתחילת ההריון, הוא קטן ונוח וניתן לשמוע איתו את דופק העובר וגם תנועות העובר כשהוא זז שומעים בעבוע חזק, בעיקר אחרי אוכל. עלה לי בסביבות 100 שקלים שווה כל שקל, יש גם בארץ קצת יקר יותר תלוי בסוג ובחברה, הפשוט מספיק לגמרי. לא עמדתי בלחץ עד לבקית דופק כל פעם אצל הרופא וזה ממש מרגיע אותי. ממליצה בחום. אחר כך את יכולה למכור את זה ביד 2 או להשאיל לחברות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבחורה שכתבה על המכשיר לשמיעת דופק
לימור30/06/2014תודה רבה! איפה ניתן לרכוש? מה שם המכשיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללימור לגבי המכשיר
שני02/07/2014היי שוב, לי יש מכשיר בשם babysound יש אותו באיביי במאה ומשהו שקלים אך לוקח זמן להגיע לארץ, או באתר bmommy יש אותו ב 250 שקלים. יש כמובן אינסוף חברות אבל זו גם טובה. בלי זה לא הייתי שורדת את הלחץ.. ממליצה בחום לכל אישה שלא רגועה.. אני קצת מגזימה.. בודקת דופק ושומעת תנועה כל בוקר... :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך נרגעים? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ01/07/2014הכול ברור
צריך לדבר עם משהו: עובדת סוציאלית פסיכולוגית ואפילו אנשי צוות אחרים כדי להוריד את סף החרדה.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום השתרשרות?! בבקשה תעזרויעלי26/06/2014
שלום,המחזור שלי בחודשים האחרונים ממש לא סדיר.אחרי שכל החיים הוא היה סדיר.
לפי המחזור האחרון שלי הייתי אמורה לקבל לפני יומיים,אבל לפני שבוע היו לי הכתמות חומות שנמשכו שלושה ימים וכאבים כמו מחזור ורגישות בשדיים.
הלכתי לרופאת נשים וסיפרתי לה.
היא עשתה לי אולטרסאונד ואמרה שלא ראתה הריון כי יכול להיות שאם יש הריון אז הוא עדיין קטן בשביל לראות אותו באולטרסאונד, מה שכן הדימום שהיה לי הוא לא מחזור. היא שלחה אותי לעשות בדיקת שתן ואמרה שבבדיקת שתן אנחנו נדע תשובה. עשיתי את הבדיקה ויצא שלילי. בדקתי יותר מידי מוקדם?! או שהדימום הזה הוא משהו אחר ולא הריון.
יש לציין שאף פעם לא היה לי דימום כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום השתרשרות?! בבקשה תעזרו - תגובה
ד``ר איילון לחמן02/07/2014שלום.
המלצתי לבצע בדיקת דם להריון.אם שלילית,אנו בטוחים שאין הריון ולהתיחס כמו אל דימום חריג שקורה לפעמים.אם בדיקה חיובית הטיפול כמובן שונה.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהדנה24/06/2014
שלום, הריון שבוע 19, נוטלת פריפול אחד (100 מ"ג ברזל+ח.פולית) כל יום כבר מתחילת ההריון , בשבוע האחרון בדיקות ספירת דם נמצא פריטין מאוד נמוך, המוגלובין בסדר יחסית, אודה לעצתכם מה מומלץ שאעשה כיוון שעלולה להתפתח אנמיה ((לפני שנה אנמיה קיבלתי ברזל בעירוי) הפעם אני בהריון וחוששת מעירוי לוריד שיזיק, אך מה עדיף ומה הכי בטוח ? עירוי / כדורי ברזל אחרים?
HGB 12.2 g/dl
Amoglobin Alc 4.9% (בטווח תקין)
Iron 48.9 (נמוך מהטווח)
Ferritin 7.6 ng/ml (נמוך מהטטוח של 10-291)
vitamin B12 236.1 pg/ml (טווח 211-911)
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה-למה לא עונים בבקשה??
דנה02/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה - תגובה
ד``ר אריה לידור06/07/2014שלוםלך\
לאור הפריטין הנמוך יש לטפל בעירוי ונופר או פרליציט. פני לרופא שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתענת20/06/2014
היי,
בשעה טובה גילית כי היני בהריון בשבוע 6-7.
כתוצאה מטיול שתוכנן מראש , לא אהיה בארץ בשבועות 11-13 בהם ניתן לבצע את בדיקת השקיפות העורפית. האם ניתן לבצע את הבדיקה בשבוע 10+3? או בשבוע 14+4?
כך שאוכל לבצע זאת לפני הטיסה או לאחר החזרה?
תודה על העזרה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית יש לבצע
טולי25/06/2014בין שבוע 11+0 לשבוע 13+6.
במועדים אילו, יש לבדיקה נורמות שלפיהן ניתן לערוך השוואה ולקבל את חישוב הסיכון לתסמונת דאון ולטריזומיה 18. במידה והבדיקה מבוצעת לפני או אחרי הזמן המומלץ, אין נורמות טובות להשוואה ורגישות הבדיקה יורדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דם דחוףטל18/06/2014
שלום, בהריון שבוע 20, יש לי סוג דם o עם rh חיובי, משמע o+ אם הבנתי נכון. האם במצב כזה יש משהו שצריך להתייחס אליו או להתכונן? האם זה כמו סוג דם שלילי שדורש חיסון אנטי די בהריון? או שעם סוג דם o+ אין צורך בהתייחסות לכך בהריון/לידה מבחינת ערבוב הדם של האם עם העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי יש סוג דם כמוך
טולי25/06/2014אין צורך לעשות כלום.. זה לא בעייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פן בהריוןמוריה18/06/2014
שלום רציתי לדעת האם אפשר להמשיך לעשות פן ? זה לא מזיק? אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מזיק
טולי25/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת נרתיק והריוןהדיל16/06/2014
שלום
אני נמצאת בהריון שני שלי בשבוע 11 ו4 ימים , מאז תחילת ההריון מופיעה אצלי סימני דלקת נרתיק בצורה מאוד חריפה עם הפרשות וכאבים , רופא הנשים שלי טוען שפתילות וטיפול בדלקת יזיק לעובר, המליץ לי לשתות מים ואכול יוגרט, אני סובלת מאוד.
אשמח לקבל יעוץ בנושא
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון שלי עד שרופא יענה
רות18/06/2014כדאי שתתייעצי עם עוד רופא כיוון שזיהום מהדלקת שעלול בעצמו להזיק לעובר זה לא פחות טוב מטיפול נכון ויעיל שנותנים לנשים הרות עקב דלקות מסוג זה וכלל כדורים לבליעה,/טבליות להחדרה+קרם למריחה, מניסיון דומה קיבלתי טיפול כזה בהריון ותוך מספר ימים הכל נעלם. נולדה תינוקת מושלמת ולא היה שום נזק. ממליצה בחום להתייעץ עם רופא נוסף ולא לסבול לרגע. כדאי גם לעשות תרבית שתן וכו'/בדיקה לקנדידה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
רות18/06/2014גם שתיית מים מרובה עוזרת לשטיפת החיידקים ופרוביוטיק ככדורים בבליעה עוזרים אך יוגורט זה קישקוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ינס לוחץ בשבוע ה23 להריוןקרן15/06/2014
היי ד"ר,
לבשתי גינס נמוך צמוד. הוא קצת לחץ אבל לא מאד. בקטנה.
הייתי מרוכזת בעבודה ולא הרגשתי כלום ופתאום הרגשתי כאב נוראי בבטן התחתונה- הבנתי שהמכנס ממש לחץ לי וככה זה כאב עוד כמה זמן. יש לי שליה קדמית
הרגשתי תנועות עובר אח"כ אבל ממש לא כמו תמיד, אני מרגישה שהעובר לא פעיל כמו ממקודם שהוא יותר "חלש" וזז פחות ( עברו 3 ימים ויש לי שליה קדמית)
האם כזה דבר יכול לפגוע בעובר? אני ממש חוששת שפגעתי בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ינס לוחץ בשבוע ה23 להריון - תגובה
ד``ר אריה לידור15/06/2014שלום לך
אין כל חשש להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי דופסטוןלנה14/06/2014
היי,
המחזור האחרון שלי היה ב24-28.4, רופאת נשים בדקה אותי ואמרה שיש לי ציסטה שאמורה להיעלם אחרי קבלת המחזור, והביאה לי כדורי דופסטון פעמיים ביום לחמישה ימים, היום כבר היום השמיני אחרי שסיימתי את הכדורים והמחזור עדיין לא הגיעה, החזה התנפח וממש כואב ממש כמו לפני מחזור, חשוב לציין שאני ובן זוגי מעוניינים להיכנס להריון, יתכן שהמחזור לא מגיע בגלל שנקלטתי? או שיכול להיות בגלל הציסטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי דופסטון - תגובה
בצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקל עוברשירה13/06/2014
שלום רב. אני בהריון שבוע 29 + 3.
בבדיקת אולטרסאונד שנערכה לי ונבדקו מידות העובר קיבלתי את התוצאות הבאות:
BPD - 7.99 cm
AC-25.57 cm
FT- 6.17 cm
HC 28.54 cm
FTA -52.3 cm
AVAERAGE US GA - 30w1d
ETW HADLOCK 1652g
FT/HC- 24.13%
FT/BPD- 77.22%
FT/HC -21.62%
HC/AC- 1.12
הרופאה ציינה שמשקל העובר (נקבה ) - 1652 נחשב מעל לממוצע.
גודל העובר גדול בשבוע- שבועיים לגיל ההריון.
כמו כן הבנתי שהיקף הראש ואורך הירך מעט גדול.
למרות זאת היא אמרה שהכול תקין .
לא כ"כ הבנתי את התשובה הנ"ל , שאלתי אם הכול תקין שוב והיא אומרת שכן.
כל בדיקות ההיריון תקינות לאורך כל הדרך וכן באולטראסאונד בתחילת ההיריון תאמו את הגיל.
מה דעתכם?
האם המדדים תקינים?
יש סיבה לדאגה?
אשמח לתשובתכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל עובר - תגובה
המדדים אכן תקינים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרה הריון או לא?קרן13/06/2014
שלום ,הפסקתי גלולות לפני חודש בערך קיבלתי מחזור פעמיים ולא עשיתי חישוב של הביוץ מיום קיום היחסים עברו שבועיים וביצעתי בדיקה ביתית שהיתה בבית מלפני 4 שנים במגרה הבדיקה הראתה שלילי שזה פס אחד אדום. 1.האם בטוח שאני לא בהריון כי הבנתי שלאחר שבועיים זה אמור להראות תשובה ?
2.האם יש סיכוי שזה מראה לא נכון בגלל שפג תוקף הבדיקה? מה דעתכם אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף עזרה הריון או לא? - תגובה
בצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןציפי12/06/2014
היי
ווסת אחרונה ב29.4
בדיקת בטא ראשונה ב9.6 - 3524
בדיקת בטא שניה היום 12.6 - 6684
האם תקין ?
זהו הריון טבעי לאחר לידה עם הפריה
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
בצעי בדיקת אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ציפי15/06/2014תודה על התגובה המהירה
ביצעתי אולטרסאונד ב13.6 נצפה שק הריון עדיין ללא דופק
מתי אמורים לראות דופק ?
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחכי עוד שבוע... ותעשי שוב US
טולי16/06/2014סביבות שבוע 7-8 אמורים לראות דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ציפי18/06/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות שממש חשובות לי!דנה12/06/2014
היי ד"ר, מה שלומך?
אני 3 חודשים אחרי הפלה נדחית עקב דופק שהפסיק בעובר בשבוע 7.
מאז עשיתי הזרעה שלא צלחה ועכשיו ביום ראשון שוב הזרעה נוספת אך הפעם (שזאת פעם ראשונה) אני עשיתי מעקב עם בדיקת דם.
רציתי לשאול ברשותך:
1. יום שישי עשיתי בדיקת א.ס בו נצפו 2 זקיקים. 18 מ"מ ו 16 מ"מ ורירית 9.2 בבדיקת דם יצא אסטרודיל 1812 ופרוגרסטום 4.7 - האם ניתן להסיק מכך ששני הזקיקים בייצו?
2. בבדיקת דם, איך יודעים שזקיק בשל? ז"א כמה אסטרוידל צריך להיות בזקיק אחד בשל?
3. ביום שישי לאחר שקיבלתי את התוצאות האחיות התקשרו להודיע לי להזריק אוביטרל בשעה 23:00 בלילה והזרעה בוצעה ביום ראשון בבוקר. יש מצב קלוש שפספסתי...? או שהזריקה אכן "מקפיאה" ל 36 שעות את הביציות שלא יפקעו?
4. בהזרעה שאלתי את הרופא האם לפי הריר יש ביוץ והוא אמר שזה נראה טוב. מה הכוונה נראה טוב? ז"א איך אתם מאבחנים את שה במעמד הזרעה? (שאלתי כי בהזרעה שנקלטתי הרופא אמר שלפי ריר צוואר הרחם אני מבייצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות שממש חשובות לי! - תגובה
התוצאות תקינות ותזמון ההזרעה נכון נקווה שיצליח
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)