מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת הנשיקה?? הריון שבוע 38היילי19/07/2014
שלום, במסגרת הבדיקות דם האחרונות שאני עושה להריון זה, ביקשתי מהרופאה בנוסף לספירת דם, גם סרולוגיה זיהומית; cmv, toxoplasma.
קיבלתי את התוצאות (תקין) ואני רואה שהיא גם הוסיפה לבדיקות את
ebv vca IgM משום מה.
והתוצאה שקיבלתי היא: positive 24
מה פשר התוצאה? אני בלחץ!
האם, אם כבר בודקים, אז לא בודקים את שני הנוגדנים?
האם צריך לחזור על הבדיקה? מתי?
את הבדיקה עשיתי ב37+4. מחר אהיה 38+0.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון: בדקו לי IgG לא IgM
היילי20/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון: בדקו לי IgG לא IgM - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/07/2014שלום.
בדיקת IgGמראה על דלקת בעבר.בדיקת IgM מראה על דלקת בהווה.כך שניתן להיות רגועים.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הרמוניאירית18/07/2014
שלום,
המליצו לי על בדיקת הרמוני במקום מי השפיר.
אני בת 31 שבוע 10.
האם היא נותנת את אותו המענה ובאמת כדאי לבצע אותה במקום?
לתשובתכם אודה,
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הרמוני - תגובה
ד``ר איילון לחמן19/07/2014שלום.
בדיקת הרמוני היא בהחלט טובה,היא מכסה את המומים הגנטיים השכיחים ביותר,אך פחות את הנדירים יותר.גם אגב באם ,לא עלינו, התשובה מגלה מום מסוים יש צורך בבדיקת מי השפיר.יתרונה הגדול הוא שאינה מהוה כל סיכון להמשך ההריון.זאת משום שבבדיקת מי השפיר קיים סיכון להפלה בערך ברמות שבין 1:400 ל- 1:500.תרצי עוד מידע תוכלי לפנות אליי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עשיתי
רווית22/07/2014היי, מנסיון עקב גילי 37 והריון יקר חששתי מאוד מהסיכון של דיקור מי שפיר. לאחר ששקיפות עורפית יצאה תקינה ניגשתי לעשות את בדיקת Maternit21 שלאחר חקירה בדיקות ברשת וברור עם החברה נשמעה לי אמינה וטובה ובודקת כ 13 תסמונות חשובות. ברוך השם התוצאה הגיעה תוך שבוע והיתה תקינה, בהמשך ביצעתי גם חלבון עוברי וסקירה מאוחרת לחזק את התוצאות וזה נתן לי רוגע. ממליצה על בדיקת הדם כהתחלה ואם חס ושלום יוצאת חיובית אז לשקול דיקור מי שפיר בחיוב. בהצלחה בכל מה שתבחרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הוצאת התקןגליה17/07/2014
שלום רב,
אני בת 32 אמא ל2 ילדים.
היה לי התקן תוך רחמי מזה כשנה וחצי שהוצא לי החודש. האם יש צורך לחכות לאחר מס חודשים לאחר ההוצאה להיכנס להריון חדש או שאין לזה משמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר הוצאת התקן - תגובה
אין צורך בהמתנה לאחר הוצאת התקן. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ והריוןShiran17/07/2014
שלום רב,
המחזור האחרון שלי היה ב 24.6.14 לאחר 28 יום בדיוק מזה שקדם לו.
ב 4.7 הייתי אצל רופא נשים שאמר לי שהוא רואה באולטראסאונד התחלה של ביוץ-גם בדיקת ביוץ ביתית שעשיתי באותו היום הייתה חיובית.אז מאותו יום במשך 3 ימים ניסינו.
היום עברו 24 ימים מהמחזור וכבר 3 ימים ברצף שאני עושה בדיקות ביוץ(קראתי איפשהו שהן גם יכולות לרמז על הריון)והן יוצאות חיוביות לחלוטין.
בדיקת הריון ביתית שעשיתי יצא שלילית.
בימים האחרונים אני מרגישה חולשה פיזית וכאבי בטן. האם יכול להיות שבדיקת ביוץ חיובית מעידה על הריון?
יש לי תור לבדיקת גם ביום ב-שזה כבר היום ה 28 למחזור,האם זה מוקדם מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ביוץ והריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן19/07/2014שלום. שוה להיבדק לאחר ובאם יש עיכוב במחזור.,חשוב לדעת שהמחזור מגיע 14 יום לאחר שהתרחש הביוץ.בכל מקרה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקענת17/07/2014
עשיתי אולטראסאונד סביב שבוע 6 פלוס 1.
הרופא ראה שק הריון, שק חלמון, ועובר מאחוריי השק חלמוו.
ניסה לראות דופק, ואומר שאכן רואה משהו אך לא יכול להגיד בוודאות ושאחזור עוד שבוע עד 10 ימים.
האם זה נשמע תקין?
האם יכול להיות שבגלל מכשיר מיושן/ העובר ממוקם מאחוריי השק חלמון לא ראה בברור? ופעם הבאה יהיה יותר בטוח?
האם 7 ימים אחרי זה מספיק? אין לי סבלנות ל10 ימים. ..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק - תגובה
על פי הספרות הרפואית,דופק נצפה בד"כ לאחר 6+3 שב.אין בעיה לחזור על הבדיקה לאחר שבוע.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון???חיפאית16/07/2014
שלום תאריך מחזור אחרון 14/6/14 הפסקתי גלולות לפני חודש בשביל להיכנס להריון. הייתי אמורה לקבל ב 15/7/14 מחזור כל 28 ימים המחזור שלי סדיר.
עשיתי בדיקת דם יהיום ויצא קטן מ2 ועדיין אין לי סימן של מחזור. יש מצב שאני בהריון??? תודה רבה ( אשמח לתשובה מהירה) אני לחוצה;(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בהריון??? - תגובה
אם בדיקת הדם להריון שלילית,אפשר מקסימום לחזור עליה.כי ביינתים כמובן אין עדות רםואית להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני בהריון?
חיפאית19/07/2014תודה על התשובה, אני חייבת לציין שעדיין לא הגיע לי המחזור אז אולי בכל זאת קיים מצב שאני בהריון או שזה יכול להיות קשורה לגלולות גינאה שהפסקתי בחודש יוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני בהריון?
חיפאית19/07/2014גלולות גינרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני בהריון? - תגובה
בהחלט כל האפשרויות פתוחות. עיכוב במחזור לאחר הפסקת גלולות,הינו דבר ידוע.נקוה לבשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור דופסטון
חיפאית23/07/2014שלום הפסקתי לקחת את הגלולות גנירה ב 10/6 כי אני רוצה להכנס להריון ראשון .מחזור אחרון היה ב14/6 ומאז עדיין לא קיבלתי מחזור. הייתי אצל רופא נשים ועשה לי אולטרסאונד ואמר שאין הריון ובנוסף עשיתי בדיקת בטא ב 16/7 והופיע קטן מ 2. עד להיום אין לי מחזור הרופא נתן לי את הכדור דופסטון ל 5 ימים וליטול 2 כדורים ביום שיביא לי את המחזור , התחלתי ליטול את הכדור מהיום השאלה שלי שאם אני מקבלת מחזור מהכדור יהיה לי ביוץ ואני יוכל להכנס להריון? תודה
חזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור דופסטון - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/07/2014שלום,
מטרת הכדורים שקיבלת היא לעזור לציר ההורמונלי בגופך להתיצב לאחר הדכוי הממושך עם הגלולות.מקוים שהביוץ יחזור במהרה כבר המחזור הראשון שלאחר הכדורים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום או דלקת בנרתיק לפני ביוץמורן16/07/2014
שלום,
אמורה לבייץ בעוד כ - 5 ימים בערך
מרגישה כבר שבוע אי נוחות בנרתיק ושורף אחרי קיום יחסי מין
בעוד יומיים יש לי תור לרופא לבדוק זאת
1. האם אפשר לנסות להכנס להריון עם דלקת/זיהום בנרתיק?
לא רוצה לפספס את הביוץ הזה ולחכות חודש שלם לבא
2. בדרך כלל כבר מתחילות לי הפרשות פוריות והפעם כלום, יובש
האם זה בגלל הדלקת/זיהום? האם זה משפיע על הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום או דלקת בנרתיק לפני ביוץ - תגובה
דלקת בנרתיק יכולה לטשטש את הפרשות הפוריות,אך לא ברור אם תקשה על כניסה להריון.אולי תנסי להקדים תורך לרופא ולהיפטר מהאי נוחות?.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שער אלקטרוני בעבודהדנה16/07/2014
שלום רב,
אני עובדת במגדל, אשר כדי להיכנס לקומות המשרדים
יש לעבור דרך שערים אלקטרונים ולהעביר כרטיס שפותח כניסה.
האם יש סכנה לעובר במעבר יומיומי, פעמיים ביום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מחלת חוםדניאלה16/07/2014
שלום, אני מנסה להיכנס להריון ולפני כיומיים התחילו אצלי כאבי גרון והחום עלה. אתמול בערב היה 39. נכון לעכשיו הרופאה איבחנה וירוס. יש לציין כי אינני מחוסנת ל cmv. כיצד עליי לפעול עכשיו? האם אני יכולה להמשיך בנסיונות להרות? איך אני יודעת אם זה cmv?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חום - תגובה
לבדיקת ההדבקות ב-CMV יש גם בדיקות דם.אבל לא מידיות.לא נורא אם תמתיני חודש.זאת כמובן רק לאחר התיעצות עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטמות רגישותשמרית15/07/2014
שלום, אני בת 30, לפני יומיים התחילה לי רגישות בפטמות, אין שוני בצבע/צורה, אך ישנו סוג של כאב בנגיעה. חשוב לציין שהפסקתי לפני כשבועיים את השימוש בגלולות למניעת הריון, שנטלתי קרוב ל- 10 שנים וקיימתי יחסי מין 2-3 ללא אמצעי מניעה. האם קשור יותר להפסקת הגלולות או להריון אולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמות רגישות - תגובה
כל האפשרויות נכונות. אבל כדאי בהחלט לגשת ולהיבדק בעיקר כדי לשלול אפשרות של דלקת מקומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תקין??דידי15/07/2014
שלום אני בת 29 בהריון שלישי עם איקקלומין, הריון ראשון ניקלט במחזור שישי של איקקלומין הסתיים בלידת קייסרי שבוע 37.4 בילדה מקסימה הריון שני ספונטני לפני שנה ללא שום טיפול ניגמר בהפלה לא התפתח והיום הריון שלישי במחזור שלישי של איקקלומין בדיקת דם ביום השלישי לאיחור בטא 218 פרוגסטרון 182 זה תקין??? פרוגסטרון לא גבוה בטא לא נמוך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה
דידי15/07/2014אני בשבוע 4+3
עדיין לא ניצפה שק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון?tali101214/07/2014
לרופאים שלום,
ביצעתי 2 בדיקות ביתיות שיצאו חיוביות- 2 פסים.
ביצעתי היום בדיקת דם ויצא לי ערך- HCG-B Qualitative (B) = 792
האם אני יכולה להסיק מכך שאני בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן. את בהריון
טולי14/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון לא ברורהliora14/07/2014
הפסקתי גלולות לפני שלושה חודשים ומאז המחזור לא סדיר לכן אין לי אינדיקציה בדוקה מתי לבצע בדיקת הריון.
ביצעתי ביום שלהערכתי אמור להיות תחילת האיחור במחזור וקיבלתי את הסימן החיובי מאוד בהיר (ממש כמעט בלתי נראה). כמובן שאגבה זאת בבדיקת דם אך מתי כדאי לי לעשות אותה, כבר עכשיו? האם אני אמורה להסיק מכך כי יש הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומרים שפס זה פס... אבל מכיוון
טולי14/07/2014שבדיקת דם רגישה יותר מבדיקת שתן, אז את יכולה לגשת לבצע בדיקת דם כבר עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגיל בטבור בהריוןשירה13/07/2014
היי אני בהריון ראשון בשבוע 15.אין לי עדיין בטן בכלל.רציתי לדעת מתי אני צריכה להוריד את העגיל שיש לי בטבור?יש לי אותו כבר שנים.זה לא מסוכן להשאיר אותו עד שתגדל לי הבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה שקראתי בפורומים
טולי14/07/2014ממליצים להוריד כמה שיותר מוקדם כי אח"כ החור מתרחב (יש כאלו שחיכו לשבוע 16-18 וכתבו שהצטערו שלא הורידו קודם).
לגבי סכנה... כל עוד זה לא כואב ואין אינפקציה זה בסדר (עד שהבטן יוצאת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובררונית12/07/2014
היריון ראשון
מחר שבוע 34
שליה קדמית
העוברית לא ממש פעילה.
בטח לא 8-10 תנועות בשעה.
פעם בכמה זמן מרגישה, אבל היא לא פעילה מאוד.
לפני שבועיים הייתי במיון יולדות כיון שלא הרגשתי אותה יום שלם והכל תקין.
שבוע אחרי אצל רופא מטפל, תקין.
על מה זה יכול להעיד הפעילות המועטה של התנועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר - תגובה
ד``ר אריה לידור13/07/2014שלום לך
יש למדוד פעמיים ביום 3 תנועות ב30 דקות . במידה ולא בקריטריונים אלו - יש לפנות לבית חולים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)