מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רטיבות גבוהה בנרתיק.. מודאגת!עדי ש26/07/2014
שבוע 19. (לא יודעת אם רלוונטי אבל מציינת שזה הריון מ IVF) אתמול בערב הרגשתי מעין רטיבות מאד גבוהה בנרתיק, ניסיתי להבין מה זה ולא ממש הצלחתי כי זה לא הרגיש לי כמו הרטיבות הרגילה של הנרתיק (לא היתה צמיגית כלל).
עכשיו זה קרה שוב. רטיבות גבוהה שמגיעה בבת אחת, פתאום...
מה זה?
האם יש סיבה לדאגה?
אני יודעת שבהריון יש כל מיני תופעות אבל השאלה היא אם זוהי אחת מהן או חלילה חלילה איזשהו טפטוף של מי שפיר......
מפחיד אותי מאד.
אשמח למענה.
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטיבות גבוהה בנרתיק.. מודאגת! - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/07/2014שלום.
כמובן שכל האפשרויות קימות.לכן גשי בדחיפות להיבדק.אפילו בחדר מיון.בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עדי ש26/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוח אצל הילד בן השנתייםגליה23/07/2014
רציתי לשאול מה עושים אם בני בן השנתיים התחיל "לפרוח" מעט עם אבעבועות רוח כשאני בשבוע 39+2.
בילדותי חליתי במחלה וכן הייתי חשופה אליה עם 2 הגדולות.
כמו"כ נניח ואלד בימים הקרובים- מהן ההנחיות לגבי התינוקת? האם ליידע בתינוקיה???
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות רוח אצל הילד בן השנתיים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/07/2014לידע את התינוקיה
כדאי לבדוק נוגדנים לווריצלה אצלך
והצלחה בלידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה מרגינאלית 11 מ"מ מהפתחגליה23/07/2014
אני בשבוע 37+5.
מתחילת ההריון אובחנה שיליית פתח. לפני כחודש זזה למצב מרגינאלי של 6 מ"מ והיות והמרחק פחות מ 10 מ"מ נקבע כי יהיה קיסרי.
אתמול הגעתי לבדיקה לפני ניתוק והשילייה זזה עד למרחק 11-14 מ"מ. הוחלט לאפשר ניסיון בלידה רגילה ע"פ צירים.
מדובר בלידה חמישית. כולן טבעיות ללא אפידורל והתערבות רפואית בשבועות 40-41. .
שאלתי- האם מדובר בלידה המצריכה אפידורל כהכנה למקרה בו יהיה דימום ואצטרך קיסרי? האם כל דימום יצריך מעבר לניתוח? האם ניתן לנסות לידה ללא פתיחת וריד ושכיבה על המיטה עם המוניטור במהלך כל הלידה?
שאלה נוספת בנושא יחסי מין. האם במצב כיום מותר לקיים יחסים מלאים עד הלידה?
אודה למידע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליה מרגינאלית 11 מ"מ מהפתח - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/07/2014אין לי ספק שבמקום בו בחרת ללדת יש צוות מנוסה שידע להתגבר בעיות אפשריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ואשמח לדעתך בנושא קיום יחסים
גליה24/07/2014האם למנוע עד הלידה או שניתן בגלל תזוזת השילייה.
כמו"כ לאישה בהריון השאלות הפתוחות מנקרות עד שהיא נכנסת ללידה וע"כ חוסר הוודאות שולט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ואשמח לדעתך בנושא קיום יחסים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/07/2014כאן נכנס הנסיון שלנו.
אל תשקעי בהיסוסים וחוסר וודאות
תקבלי את המלצות הרופא המטפל שלך.
לגבי יחסים כדאי להמנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתשיר22/07/2014
שלום, אני בשבוע 8+4 ואני קצת מבולבלת לגבי צריכת החומצה הפולית.
אני נוטלת פרנטל שמצויין כי מכיל 1MG חומצה פולית, אני נוטלת B12 עקב מחסור בויטמין (מכיל גם הוא חומצה פולית), ובנוסף אני נוטלת טבליות חומצה פולית באופן נפרד.
האם זוהי כמות יומית גדולה מדי של חומצה פולית??? האם זה יכול להזיק?
בנוסף בבדיקות דם שביצעתי התקבלה תוצאה של ויטמין D 25-OH בערך של 23.6,
האם מומלץ להוסיף גם ויטמין D?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מה נדרש לבדיקת העמסת סוכר 50gשיר22/07/2014
שלום, מה נדרש לפני בדיקת העמסת סוכר הראשונה 50g? האם צום ואם כן לכמה שעות והאם מותר לשתות מים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה נדרש לבדיקת העמסת סוכר 50g - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/07/2014שלום.
לא לפני העמסת 50 גר,לא נדרש צום.כמובן לא להפריז באכילת פחמימות או סוכריים בבוקר הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נצפה דופק איטי פעם נוספתאסף22/07/2014
שבוע שעבר נצפה עובר ודופק איטי לאחר בדיקה נוספת עדיין נמצא דופק איטי.
מדובר על טיפול IVF .
הבדיקות נערכו במרווח של שישה ימים
היום שנבדק העובר :
מדובר על שבוע 7W4D
אך הגודל מתאים 6W3D והדופק על פי בדיקת הטכנאית עדיין נמוך
גודלו של העובר 6.42 מ"מ (גדל מהבדיקה הקודמת) , ושק החלמון 4.7 מ"מ
אנחנו מנסים לקבל תשובה לנתונים והרופא שלנו שוהה בחו"ל.
האם יש עוד תקווה??
מה ניתן להסיק מהתוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נצפה דופק איטי פעם נוספת - תגובה
אכן דופק איטי בבדיקות חוזרות בגיל זה של ההריון,יכול להוות סימן לא טוב להמשך ההריון. דרוש רק המשך מעקב,אין לנו דרך בשלב זה של ההריון לתמוך בבעיה זו.נקוה לבשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול הזרעהטניה22/07/2014
לפני 8 ימים עשיתי הזרעה על בסיס ביוץ טביעי (ללא זריקה), כבר יומיים עם חום 38-39 , היתי אצל רופא משפחה , הכל בסדר אין שום בעיה , בבוקר עשיתי ספירת דם , עדיין אין תוצאות , אם הריון נקלט זה יכול לגרום לחום או משהוא אחר בהקשר לזה יכול לגרום לחום
תודה מראש על התיעחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר טיפול הזרעה - תגובה
רוב הסיכויים שאין קשר להזרעה.אבל המשיכי במעקב במידה והחום אינו יורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמתגל12322/07/2014
שלום
עלפי בדיקת נוגדנים לאדמת היה לי ערך 15. הבנתי עלפי משרד הבריאות ובהמלצת הרופא לעשות חיסון שני כי צריך ערך מעל 30. אז עשיתי חיסון שני לאדמת.
כרגע אינני בהריון. אולם שאלתי היא כמה זמן עלי לחכות מאז החיסון?
הרופא שלי אומרת 3 חודשים,
בטיפת חלב הרופא אמרה לי שזו הנחיה ישנה וכעת אין מניעה לנסות ולא צריך לחכות בכלל. והאחות בבדיקות הגנטיות אמרה לי חודש.
אז מה הנכון? כל אחד מוסר לי מידע אחר אז כמה זמן באמת עלי לחכות אם בכלל?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/07/2014הכן זו הנחיה ישנה
ובכל זאת ההיתי מקשיב לרופא המטפל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך תודה על היחסיעלי21/07/2014
מה זה אומר אם הזרע חי 72 שעות, וגם הביצית חיה 72 שעות? יש מצב שהבדיקות היו מוקדמות בכל זאת? אפילו כשבדקתי אחרי האיחור? יש עוד תקווה להריון?
ואם נניח אני מקבלת וסת אז זה אומר שבטוח אין הריון? אני מכירה נשים שהיו בהריון ודיממו כמה חודשים כמעט כמו מחזור בתחילת ההריון.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תודה על היחס - תגובה
יתכן ואכן הבדיקות היו מוקדמות. ניתן תמיד לחזור עליהן .בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרס והריוןדנה21/07/2014
היי עקב המצב הבטחוני אני ממש בחרדה. אני בשבוע ה28 ויש אזעקות...אני ממשיכה לעבוד ובנותי הקטנות בקייטנה ובעלי בדרכים לעבודה. האזעקה תפסה אותי כבר פעמיים עם הבנות בחוץ כשנסענו הבייתה ואני בלחץ כי אין לאן להכנס. יש לי המון סרטים רעים בראש ואני ממש בחרדה( יש לי אפילו דפיקות לב מוגברות כל הזמן ). לא יודעת איך להרגיע את עצמי ואני לא יודעת איך אחזיק מעמד. יצא שעישנתי ב12 יום האלה 4 סיגריות ( בכל הקופה לא ביום )רק כדי להרגע ואני שנים כבר לא מעשנת ...אני יודעת שההשפעה של הסטרס על העובר מאד רעה( ממה שקראתי ברשת ) וזה מפחיד אותי. מה אני יכולה לקחת להרגעה? קשה לי. אני חרדה ולא ישנה...מרגישה שאין לי אוויר יותר....נדמה לי שיקרה משהו למשפחה שלי והפחד משתק אותי ממש....רסקיו זה בסדר?כדורים טבעיים אחרים אפשר?אודה אם תמליץ לי מה לעשות כי ממש קשה לי ואני לא נוגעת יותר בסיגריות...הייתי פשוט בהיסטריה של בכי... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרס והריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/07/2014כדאי להתייעץ במומחים בנושא
ישנם טיפולים כולל תרופות להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גן הטיי זקסדנה21/07/2014
צהריים טובים,
עשיתי בדיקות דם גנטיות וקיבלתי תשובה חיובית לגן הטיי זקס. הבנתי שזהו הגן העובר בתורשה. האם זה הגיוני שלאף אחד מבני משפחתי (אמא, אבא, סבתא, סבא, דודה..) אין את הגן הזה ופתאום הוא מופיע אצלי?
אשמח לעזרה.
המשך יום טוב ושקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גן הטיי זקס - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/07/2014שלום.
האמת שכן זה קצת מוזר.אגב את בטוחה שכולם אכן נבדקו לגן זה?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ל דיאנטל בלידהאתי21/07/2014
שלום רב , אני עתידה ללדת בקרוב אצלכם בבית החולים. רכשתי את הג'ל ללידה של דיאנטל, לפי מה שהבנתי הג'ל המוחדר לתעלה מאפשר לידה קלה יותר וברוב המקרים נמנע חיתוך החיץ.
השאלה שלי האם כל מיילדת ברמב"ם תסכים לסייע בהחדרת הג'ל?
האם באופן כללי אתם מכירים את הג'ל וממליצים עליו לשימוש?
תודה :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ל דיאנטל בלידה - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/07/2014שלום.
הדבר פשוט,מרימים טלפון לחדר הלידה ושואלים.(אני לא עובד ברמבם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר בהריוןאפרת20/07/2014
אני בחודש שישי, האם מותר למרוח סינטומיצין מעל העין למספר ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - צוואר רחם קצרר20/07/2014
שלום
הריון ראשון ב2011 צירים מוקדמים בשבוע 30 ופתיחה של 4 ס"מ , עם שמירת הריון הצלחתי להגיע ל38+5 שבועות. עכשיו בהריון שני.
בשבוע 22 היו התכווצויות והלכתי לבית חוליםף בבדיקה וגינלית נאמר לי שהצוואר רחם מאוד קצר ושיש סיכון ללידה מוקדמת. הרוםא רשם פרוגסטרון ואמר לי לא להיות בשמירה כי גם אם התינוקת תיוולד אין לה סיכויי לשרוד.
שבוע 23 עשיתי אולטרסאונד וגינלי שמדד אורך 31מ"מ והרופא שבדק את התוצאות אמק שזה נראה תקין לחלוטין.
האם הפרוגסטרון יכול להאריך את צוואר הרחם? מה יותר מדויק, בדיקה וגינלית או אולטרסאונד וגינלי?
האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לשמור על ההריון הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר רחם קצר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/07/2014אורך צואר נמדד וגינאלית ללא לחץ
צירים ולחץ על צואר יכולים לקצר אותו
לאחר הפסקתם יתכנו מדידות שונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה בבקשהיעלי19/07/2014
שאלותיי;
1.האם יכול להיות הריון גם אם קיימנו יחסי מין לא בזמן הביוץ?
2.האם עלייה או הורדה במשקל יכולה לשבש מחזור ו/או לעכב אותו?
יש לי איחור של כמעט שלושה שבועות..שאף פעם לא היה לי איחור אם כי המחזור שלי לא סדיר..
ואם הוא לא סדיר אז הוא רק מקדים,איחור אף פעם לא היה..
עשיתי בדיקת שתן,עשיתי בדיקות דם (פעמיים) וכלום,תוצאה שלילית..מה זה יכול להיות?! אם לא הריון אז לפחות שיגיע המחזור! הבטן שלי נפוחה גם
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בבקשה - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/07/2014שלום. בענין הביוץ לזכור שהזרע חי 72 שעות,בהמתנה לביצית.גם הביצית ממשיכה לחיות 72 שעות לאחר הביוץ.בכלליות,אנא פני לרופאך שיבדוק ויראה הסיבה לעיכוב במחזור. יכול להיות שיבוש הורמונלי כלשהו ועוד.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)