מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפחתת תסמיניםמיה08/05/2014
שלום רב, אני בהתחלה ממש, שבוע 5 וכמה ימים, בימים האחרונים יש לי בחילות רבות רבות, עייפות גבוהה וכאבים בחזה. היום פסקו כמעט הבחילות, התמעטו משמעותית הכאבים בחזה והעייפות. האם יש בכך לרמוז על תקינות או אי תקינות הריון? התסמינים יחזרו? זה שכיח שהם נעלמים וחוזרים? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת תסמינים - תגובה
ד``ר אריה לידור09/05/2014שלום לך
אין לכך כך קשר לתקינות ההריון . בצעי בימים הקרובים אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה עם עצירותמנסה08/05/2014
שלום, אני עתידה לטוס לאילת מחיפה בשבוע 20. כעת התברר שהטיסה תמריא מחיפה, תנחת בשדה דב ולאחר מספר דקות תמשיך משדה דב לאילת. האם יכול להיות סיכון כלשהו לעובר מהטיסה עצמה ומההמראות והנחיתות בפרק הזמן הקצר יחסית של מדף הטיסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה עם עצירות - תגובה
אין כל חשש להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דםאנה08/05/2014
שבוע 8.5 התוצאות שקיבלתי לכל בדיקות הדם יצאו תקינות מלבד תוצאות חריגות : Hematocrit 35.5 (נמוך), RBC 3.86 ׁ(נמוך), נויטרופילס 77.2% (גבוה), לימפוציטים 16.5 (נמוך), המוגלובין 12.1 ׁ(תקין אך על גבול נמוך) מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקות דם - תגובה
התוצאות תקינות להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?חסוי08/05/2014
שלום רופאים נכבדים.
סליחה מראש על השאלה המאד מאד מבולבלת .
בת 38.7 הריון ראשון ספונטני לפני שנה. אך לצערי הפסקת הריון בשבוע 17 מום בעובר. ( גרידה )
עברה שנה ביצעתי בדיקות מקיפות פרופיל הורמנלי עם FSH גבוה מאד 35.00
ביקרנו כבר אצל פרופסר בכיר בארץ ואנחנו אמורים להיפגש איתו שוב שבוע הבא על מנת לראות איך מתקדמים ואיזה טיפול מצריך המצב שלי.
חשוב לציין עד לפני שנתיים היה מחזור סדיר האי סדירות באה לידי ביטוי בקבלת ווסת בפעמיים בחודש.
שאלה ? יש לי איחור של שבועיים. ביצענו בדיקת הריון בערב יצא שלילי.
האם יש סיכוי שבכל זאת אני בהריון?
האם הבדיקות הם אמינות ב- 100%?
או שמא אכן כמו שהרופאים אמרו לי ברגע ש FSH גבוהה למרות גילך זה מראה על גיל מעבר מוקדם?
אני מבולבלת מאד.
הרי איך לפני שנה נכנסתי בכל זאת להריון?
אודה על תשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
בצעי בדיקת הריון . במידה ושלילית המשיכי לקידום הההריון לו את שואפת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה: הפרשות מתמשכות מוזרותהודיה08/05/2014
אני בשבוע 35,
יש לי הפרשות שנמשכות כבר חמישה ימים, בהתחלה היה מן גוש כזה גדול וצהבהב ומאוד צמיגי כזה, מאז הרבה הפרשות ריריות ורודות. אני בכל פעם מסתכלת באסלה ורואה שיצאו עוד כמה קרישים כאלה ורודים או גושים קטנים. הייתי פעמיים אצל רופא, בפעם הראשונה לא מצאו מהיכן זה, בפעם השנייה במיון יולדות אתמול אמרו לי שזה קרוב לוודאי הפקק הרירי. אבל ייתכן שהוא יוצא בטיפין טיפין וככה כמה ימים? מבדיקה שלהם אתמול ראו פתיחה פיצית של חצי ס"מ ומחיקה של 80% וצוואר קדמי. אני עדיין לחוצה כיוון שלא מפסיקים לצאת גושים קטנים ורודים-אדומים אבל ללא דם טרי. אני עדיין חוששת שמא זה אולי משהו אחר.. מה יכול להיות ההסבר לתופעה זו? נשמע כמו פקק? יש צורך לבדוק את זה בפעם השלישית?
צריכה להוסיף שבארבעה ימים אחרונים התחילו לי כאבי מחזור חזקים בעיקר בגב התחתון וגם בבטן תחתונה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה: הפרשות מתמשכות מוזרות - תגובה
בצעי בדיקת אולטרהסאונד לתקינות ההריון מיקום השליה ומצבה.
רצוי גם לבדוק את צוואר הרחם בהסכלות בבדיקה ובאולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחתו תופעות הלוואי בשבוע 8אנה07/05/2014
שלום ד"ר, אני בסוף שבוע 8 ivf , הריון תאומים (בדיקת דופק תקינה בשבוע 7). בשבוע 6+7 במיוחד היו לי בחילות ועייפות די גדולה, החל משלשום פחתו התופעות הללו, יש בעיקר דחייה ממאכלים מסוימים ומקפה ועדיין גודש בחזה אבל בחילות ועייפות פחות. האם הבחילות והעייפות שפחתו מעידות על תקינות. אי תקינות ההריון? כלומר האם יש קשר בין הופעה ואי הופעה של בחילות לבין תקינות ההריון? ועל ירידה בהורמון ה HCG? האם זה שכיח? בדיקת האולטראסאונד הבאה נקבעה לסוף החודש ואני מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחתו תופעות הלוואי בשבוע 8 - תגובה
אין לכך כל קשר לתקינות ההריון . בצעי הדיקת אולטרהסאונד בהקדם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?רחל07/05/2014
היי
המחזור איחר לי ביום יומיים, עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצא קו חלש,למחרת קיבלתי מחזור, אני היום ביום השלישי למחזור ועשיתי בדיקת דם היום לבטא שיצאה HCG QUANT.(S) 20.60 MIU/ML
מה זה אומר? זה אולי הריון כימי? מה אני צריכה לעשות?
תודה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
יש לחזור על הבדיקה ולצפות בעליית עקרכי הביטא בדם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםלבנת07/05/2014
קיבלתי תוצאות בדיקת דם והייתה תוצאה שהייתה חריגה למדיי, בעיניי..
עשיתי בדיקה דם streptolysino o והתוצאה שהתקבלה היא 855 וגבולות הנורמה הם 0-200. קראתי עליה קצת והיא מעידה על חיידק סטרפטוקוקוס a... אני בהריון שבוע 32, האם יש סיכון בכך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
יש לטפל אנטיביוטית לסילוק מקור הדלקת .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שינייםשרון07/05/2014
שלום,
אני נמצאת בתחילת ההריון שבוע 4, הבנתי שלא מבצעים טיפולי שיניים בשליש ראשון. מה עושים אם הכאב בלתי נסבל ויש דלקת?
אודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים - תגובה
מטפלים לפי הצןרך ללא חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםלי07/05/2014
אני נמצאת במעקב זקיקים כבר מספר חודשים. עד לפני חודשיים המעקב הראה רירית טובה וזקיקים שהתפתחו עד לגודל 20.
החודש עשיתי מעקב זקיקים ביום התשיעי למחזור: רירית 13ושני זקיקים בשחלה ימין בגדלים 11 ו-14.
ביום ה-11 למחזור עשיתי בדיקה נוספת, רירית 14 וכבר לא נראו זקיקים מובילים בכלל.
מה יכול להסביר את ההעלמות שלהם?
האם זה שיש לי חודש שני ברציפות שני זקיקים מובילים מעיד על בעיה? (אני כרגע ללא כל טיפול)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - תגובה
ד``ר אריה לידור09/05/2014שלוםלך
לעתים ביוץ מוקדם יכול לגרום להעלמותם המוקדמת. בצעי מעקב אולטרהסאונד נוסף אך הפעם מלווה בבדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב הריוןשואלת06/05/2014
שלום.
התאריך להתחלת הוסת האחרון שלי היה ב-4/11.
נטבלתי במקווה בתאריך 4/23.
כלומר כל הימים האלה בעלי ואני לא היינו ביחד. אם אכן זכיתי להריון (עוד לא עשיתי בדיקת הריון), ממתי אני אמורה להתחיל לספור? באיזה שבוע אני? תודה רבה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן06/05/2014שלום.
על פי החלטה שהתקבלה בועידת רופאים בין לאומית,גיל ההריון יספר מהיום הראשון למחזור האחרון ולא מיום הפרית הביצית.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריש דם בשיליהדנה 2705/05/2014
האם קריש דם בשיליה יכול לגרום לתסחיף ריאתי בלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריש דם בשיליה - תגובה
ד``ר איילון לחמן05/05/2014שלום.
בעקרון קריש דם בשיליה לא עובר לראות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירדניאל05/05/2014
שלום לך
גם לי זה קרה ועשיתי בדיקת מי שפיר (מעבר לכל הבדיקות) באופן עצמאי וזה שווה את הכול. הבדיקה יצאה תקינה וירדו לי מלא אבנים מהלב. אני ממליצה לך לבדוק כל מה שניתן כדי שיהיה לך "שקט" נפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר - תגובה
ד``ר איילון לחמן05/05/2014תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת חלבון עוברי חריגה- לחוצה מאודלימור2505/05/2014
אתמול התקשרו אליי מהמרפאה לבשר לי שהתוצאה של החלבון עוברי שביצעתי בשבוע שעבר (שבוע 18) יצאו לא תקינות..
הבוקר הלכתי לאסוף את התוצאות והגעתי בדחיפות לרופא.. התוצאות הן כר"מ:
סיכון לתסמונת דאון לפ גיל ושלושת הבדיקות- 1:6706 (תקין להבנתי)
סיכון לטריזומיה 18- 1:277- תוצאה חריגה ולא תקינה.
אני מאוד מאוד חוששת.. הרופא אמר שיש בידי 2 אופציות- או לחכות לסקירה המורחבת ולבצע גם בדיקת אקו לב עוברי ולאחר מכן ללכת עם כל התשובות לייעוץ גנטי
ואם אני מאוד לחוצה לבצע בדיקת מי שפיר או בדיקת דם שמחליפה מי שפיר אך עלותה גבוהה מאחר והיא לא בסל..
אני מאוד לחוצה ומתקשה להחליט..
אשמח לכל עזרה, תובנה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת חלבון עוברי חריגה- לחוצה מאוד - תגובה
ד``ר איילון לחמן05/05/2014שלום.
רופאך צודק,פני כעת ליעוץ גנטי כדי לברר האפשרויות ולקבל גם אישור כספי מהקופה.אגב הסיכון הוא רק בסביבות 0.3 %.כלומר 99.7% אפשרות שהכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלגהיבגניה05/05/2014
אני בשבוע 33 להריון, ההריון תקין, יש לחבר שלנו יום הולדת והם רוצים
לעשות על אונייה, האם מותר לי לנסוע, זה עניין של כ-5 שעות, ואם יש איזה משהו נגד בחילות שמתאים לנשים בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלגה - תגובה
ד``ר איילון לחמן05/05/2014שלום. בעקרון אם אין סיכון בהריון אפשר להפליג. אבל רק לאחר אישור רופאך המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)