מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפיתר30/04/2014
שלום,
עשיתי שקיפות עורפית בשבוה 11+6
תוצאת הבדיקה 7 מ"מ
האם יש טעם לעשות מי שפיר או שבוודאות ההריון אינו תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר אריה לידור01/05/2014שלום לך
ההריון אינו תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVTAL29/04/2014
שלום,
אני בשבוע 14
עשיתי בדיקות לפני חודש (17.3) - CMV שלילי
(כלומר לא חליתי מעולם)
לפני 3 ימים התחלתי להרגיש לא טוב, מעין התקררות כזאת וחולשה כללית.
האם יש סיכוי שנדבקתי בCMV?
למיטב הבנתי התסמינים למחלה יוצאים רק אחרי 3-4 שבועות מההדבקה.
האם כדאי לחזור על הבדיקה, או שאני סתם היסטרית?
תודה רבה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
יש לחזור על בדיקת הCMV כולל בשבוע 19
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת PPGשלי29/04/2014
בהעמסת סוכר 50 יצאה לי תוצאה גבוהה מעל 140
בהעמסה 100- 2 תוצאות יצאו דווקא נמוכות בהרבה מהרף התחתון
נשלחתי ל PPG
התוצאות:
בצום- 87
לאחר אכילה ושעתיים- 78
האם תקין?
ואם תקין- מה המסקנה לגבי סכרת?
כל בדיקה מצביעה לכיוון הפוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת PPG - תגובה
אם בהעמסת סוכר של 100 ג"ר ישנו ערך גבוה מהתקין זהו מצב של סכרת הריונית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןchristine28/04/2014
שלום
יש לי מחזור כל 22 ימים ועכשיו יש איחור שבוע ומשהו היום הייתי אצל רופא נשים שעשה לי אולטראסונד ואמר לי שאין הריון אבל נתן לי לעשות בדיקת דם להריון מה זה אומר האם יש סיכוי שאהיה בהריון
אני לא רוצה לחכות ובסוף להתאכזב
צריך לציין שלפני שהתחתנתי היו לי בעיות במחזור אחרי חתונה הכל בסדר ואני לוקחת תרופה לבלוטת התריס והיא עכשיו עובדת רגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור28/04/2014שלום לך
כדאי לבצע בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברי - יש סיבה לדאוגמיטל28/04/2014
שלום,
אני בת 34, בהריון שבוע 18
התחלתי את ההריון עם תאומים, לצערי אחד הפסיק להתפתח פחות או יותר בשבוע 10.
עשיתי בדיקת חלבון עוברי לפני כשבוע ואלו התוצאות:
ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה
----- ----- ----- ------------
AFP 58.60 NG/ML 1.38 MOM ( < 2.00 MOM ) )
HCG 50.30 IU/ML 1.68 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM )
UE3 0.20 NG/ML 0.25 MOM ( 0.15 -99.99 MOM )
1: 138 סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות
1: 425 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד
האם יש סיבה לדאגה?
נראה שהסיכוי לתסמונת דאון לפי הבדיקות גבוה...
אודה להתייחסותכם,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חלבון עוברי - יש סיבה לדאוג - תגובה
אכן סיכון מוגבר. בצעי דיקורמי השפיר או בדיקת קריוטיפ עוברי בדם האם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת כדורי ברזלגלי28/04/2014
שלום,
אני בהריון בשבוע 28, נוטלת פרנטל וברזל מסוג פריפול 100mg iron 3 .
נטלתי כדור ברזל אחד בתחילה החל משבוע 22 להריון , לאחר כחודש ביצעתי שוב בדיקת דם ורמת ההמוגלובין עמדה על 11.6, לכן הרופאה המליצה לי לקחת שני כדורים. אני מקפידה על מרווח של שעתיים בין נטילתם לאכילת מוצרים צורי חלב, ביצים וקופאין.
1.האם ניתן ליטול את שני הכדורים יחד? אני צמחונית ולכן קשה לי לפצל את נטילתם.
2. בתחילה הייתי בולעת את הכדורים לאחר אכילת בננה, האם רכיבים בבננה יכול להיות בעייתים לספיגה?
3. במידה ואסור לבלוע 2 כדורים יחד, האם זה יכול להזיק לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת כדורי ברזל - תגובה
אין כל נזק לעובר.
יכולה את 2 הכדורים בו זמנית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץShiranb25/04/2014
היי,
הפסקתי גלולות לפני כחודש-קיבלתי מחזור ב 16.3 ואחריו לא לקחתי גלולות.ביום רביעי האחרון 23.4 קיבלתי שוב מחזור-אחרי 39 ימים.קניתי ערכת ביוץ אך איני יודעת ממתי להתחיל לבדוק.בהוראות כתוב שיש לחשב את אורך המחזור מהמחזור הקודם ועד האחרון וממספר הימים שמתקבל להפחית 17 ימים ואז להתחיל לבדוק-אצלי זה יוצא 22 ימים.זה נראה לי מאוחר מידי-האם זה הגיוני?ואם לא-מתי כדאי להתחיל לבדוק?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ביוץ - תגובה
החל מיום 12 לתחילתו של כל וסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
Shiranb28/04/2014סליחה מראש על התיאורים המפורטים...
בתאריך 16.3 קיבלתי מחזור שאחריו הפסקתי לקחת גלולות במטרה להכנס להריון.המחזור שאחריו הגיע רק ביום רביעי האחרון 23.4 אחרי 39 יום! בדרכ המחזורים שלי היו מגיעים בהדרגה-בהתחלה הפרשות חומות ואז דימום וגם הסוף ככה,הפרשות חומות ואז נגמר... הפעם המחזור התחיל ישר בדימום!הדימום הפסיק כבר בשבת בבוקר ככה שהמחזור היה רק 3 ימים...ועכשיו בערב פתאום חזר דימום(ושוב ללא הפרשות/כתמים חומים,ישר דימום).האם זה הגיוני?
אשמח לעזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי לידהד24/04/2014
שלום אני 4 חודשים אחרי לידה רגילה. מניקה חלקית (שואבת חלב). היום התחילו הפרשות דמיות (לא קיבלתי מחזור לפני כן). האם זה מחזור? האם צריך להיבדק?
אשמח לתשובה בהקדם
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור אחרי לידה - תגובה
הפרשות אלו תקינות במהלך הנקה או שאיבה . יש תמיד אבל צורך לשלול הריון במידה ואינך משתמשת באמצעי מניעה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג דםליאור24/04/2014
שלום רב,
האם
אמא: סוג O
ואבא: סוג A
יכולים להביא ילד : סוג B?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג דם - תגובה
לא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברשלי24/04/2014
אני בשבוע 29. לאורך כל ההריון מהרגע שהתחלתי להרגיש תנועות עובר- לרוב התנועות הן חלשות ולא רבות. לעיתים רחוקות יש תנועות חזקות ומרובות. נכון שלרוב במעקב שאני עושה, העובר יזוז את מס התזוזות הדרוש, אבל בתחושה שלי- זז לא הרבה ולרוב חלש.בכל בדיקת א"ס ומוניטור נאמר לי שהכל כשורה. אבל גם בא"ס לרוב צריך ללחוץ לי הבטן בשביל זה..
האם עובר שלאורך כל ההריון לא זז המון או חזק- עשוי להעיד על בעיה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר - תגובה
החשוב בוא קיומם של תנועות כן או לא . בכל מקרה של הפחתה כמותית יש לבצע אולטרהסאונד לתקינות העובר.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנת שליית פתח בשבוע 21יהודית24/04/2014
בשבוע שעבר פניתי למיון במרכז לבריאות האישה לאחר שהרגשתי לחצים קשים למטה. רופאת המיון ביצעה בדיקה ידנית וכן א"ס וגינאלי ובטני כדי לוודא שהכל בסדר. לאחר הבדיקות היא אמרה שהכל בסדר ורק ציינה כבדרך אגב שיש לי שליית פתח.
שאלתי מה זה אומר שלית פתח, והיא רק הסבירה שהשיליה עומדת כרגע בפתח אבל זה יכול להשתנות בהמשך, והזהירה שבמקרה של דימום אפנה למיון באופן מיידי, ושיש להיזהר בקיום יחסי מין.
האם יש דברים נוספים שצריך להיזהר מהם במצב כזה?
מה לגבי פעילות גופנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנת שליית פתח בשבוע 21 - תגובה
שלית פתח מרכזית מצריכה מנוחה מירבית ואי קיום יחסי מין. ה לידה בניתוח קיסרי.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהסופיה24/04/2014
בוקר טוב, אני בת 32 בהיריון ראשון שבוע 10 וששה ימים, אני מרגישה דופק לב מהיר גם במנוחה מגיע ל 95 לפעמים 101 ולפעמים 90 , הייתי אצל קרדיולוג בדק אותי אמר הכל בסדר וגם אקג בסדר , האם זה בגלל ההיריון ? האם זה יעבור? והאם זה מפחיד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
אכן זו תגובה מוכרת בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת העמסת סוכר 50שרון23/04/2014
שלום,
אני בשבוע 24, עשיתי בדיקת העמסת סוכר של 50 Glucose Challenge Test 1h- והתוצאה יצאה 136.
אני יודעת שהגבול הוא עד 140, אבל האם הערך לא גבולי ומומלץ לעשות העמסת סוכר של 100?
תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת העמסת סוכר 50 - תגובה
ד``ר אריה לידור24/04/2014שלום לך
אם אין סכרת במשפחה ולא היתה סכרת בהריונות קודמים אין צורך בהעמסה מלאה אך יש להמשיך לבדוק ערכי סוכר בצום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורדלית23/04/2014
שלום היה לי איחור של יומיים במחזור והיום קיבלתי , כאבי בטן עייפות ובחילה חום גוף מדדתי היום היה לי 37 הייתכן שהחום גוף לא יורד בזמן מחזור או יש אפשרות להיריון שהתחיל עם מחזור ?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ליתר בטחון בצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתיאנה23/04/2014
שלום רב,
אני בהריון רביעי 12+2 שבועות בימים אחרונים יש לי הפרשות חומות כדאי להבדק או שמודאגת סתם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
פני לבדיקה כולל אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)