מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר לידהמישל17/04/2014
שלום,
ילדתי לפני כ3 חודשים.
ב3 השבועות הראשונים הנקתי את בני ולאחר מכן הפסקתי ללא כדורים. מאז ועד היום טרם קיבלתי את המחזור החודשי...
הייתי אצל רופא הנשים שנתן לי לבצע בדיקות דם של : TSH
ESTRADIOL E2
LH
FSH
PROLACTIN
שאלתי היא- האם הכיוון של הרופא נשים הוא נכון מבחינת המצב שבו אני נמצאת?
מה יכולה להיות הסיבה לכך שטרם קיבלתי מחזור?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר לידה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ18/04/2014לדעתי הבירור מוקדם שכן חוסר וסת שכיח בהנקה לאחר הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות כלייהליטל16/04/2014
שלום רב, אני בשבוע 21 לאחר יומיים של כאבי תופת במותן ימין התברר כי הכלייה הימנית התרחבה בשל לחץ על שופכן השתן. אני סובלת מכאבים עזים כבר 7 ימים. כמה זמן נמשכים כאבים אלו במקרים דומים?? תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרחבות כלייה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ18/04/2014צריך מעקב שכן אם יש החמרה יש צורך בייעוץ אורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני הריוןשירן16/04/2014
שלום
אני מתכננת הריון. שבוע שעבר נגמר הביוץ. במידה ונקלט הריון..האם ייתכן כבר על ההתחלה תסמינים של בחילה וסחרחורת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שירן22/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסמיני הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/04/2014שלום.
הכל יכול להיות.אבל התסמינים לבד,לא מאשרים קיום הריון.בצעי בדיקה במידה ויהיה איחור במחזור ונדע.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות לגבי הריון שנימיכל16/04/2014
שלום! אני בשבוע 5+1, הריון שני ומאד משמח. רציתי להתייעץ לגבי שני דברים:
1. בני הגדול בן שנה וחמישה חודשים, ושוקל כמעט 15 ק"ג. אני לא יכולה שלא להרים אותו, ומשחקת איתו הרבה באופן פיזי (מתגלגלים, קופצים, מסובבת אותו באוויר וכד'). האם זה מסוכן להריון? האם עליי לנסות להימנע מפעילות פיזית איתו או הרמתו? (במידת האפשר...)
2. עד כה עשיתי בדיקת הריון ביתית בלבד, וקבעתי אולטרסאונד לעוד עשרה ימים (לבדיקת דופק). האם עליי לבצע בדיקות נוספות בנתיים (למשל לבדוק בטא בדם) או שזה מיותר? ובכלל, יש דברים נוספים שעליי לעשות בנתיים חוץ מלקחת חומצה פולית?
בתודה מראש, וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות לגבי הריון שני - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ18/04/2014יש לך הגיון מצויין
כל דברייך נכונים
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מחשיפה לחומריםעדי16/04/2014
בוקר אור, אני לא כול כך יודעת אם זה המקום הנכון, אבל אשמח מאוד לעצתכם בעניין , מאחר ואוטוטו מגיעים אלינו לריסוס. אני נמצאת בשבוע ה 15 וקראתי שחומרי הדברה שונים יכולים להיות מאוד מסוכנים לעובר בייחוד בשבועות הראשונים. אני אמנם לא אהיה בבית ואחזור רק יום למחרת אבל עדיין מאוד חוששת. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי עדי, הדאגה שלך היא לגיטימית...
רונה17/04/2014אני בהריונות שלי גם הייתי נלחצת ומבררת על כל דבר...
רשמת שכבר הזמנת ריסוס, והשאלה היא מי החברה שממנה הזמנת ובאיזה שיטה היא מרססת.. לפי זה תוכלי לדעת עם יש סכנה בריסוס ומה מידת הסכנה... לפני חודש בערך היה לי מתקפת נמלים ממש רצינית בבית ורציתי להזמין חברת הדברה אבל די חששתי מהחומרים הרעילים.. לאחר "מחקרים" בנושא הזמנתי חברה בשם IPM שמשתמשת בהדברה ירוקה, והם טיפלו לי בבעיה בצורה יעילה עם סוג של פתיון שהנמלים לוקחות לקן שלהם ובכך הבעיה נפתרת... כמובן שבשני המצבים הייתי ממליצה לך לא להיות בבית.. אבל לדעתי בשביל הראש השקט עדיפה השיטה הירוקה..
שיהיה לך הריון קל ומוצלח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוששת מחשיפה לחומרים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ18/04/2014תמנעי מכניסה לבית עד העלמות מוחלטת של הריח ושאריות החומר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוחדתעדידי16/04/2014
שלום רב לצוות הרופאים
אני בת 33 בהריון שני כרגע בשבוע 20 ומתחילת ההריון הזה אני מתקלחת בדוש במים חמים מאוד (עד שהגוף נהפך להיות אדום קצת)
כשהבנתי שאסור שאלתי את הרופא שלי והוא ענה לי שאני יכולה להתקלח באיזה מים שאני רוצה....
אבל אני חוששת ואני בלחץ נוראי כי ראיתי בכל הפורומים שיש איסור להתקלח במים חמים מידי והתקלחתי כל הזמן במים חמים מידי אני סובלת מקור וזה רק מה שחימם אותי !
האם באמת יש קשר למומים ולמים חמים מידי ואיזה מומים חלילה יכולים להיות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפוחדת - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ18/04/2014הכן חימום הגוף בהריון יכול לגרום מומים בעובר.
לדעתי דוש חם פחות מסוכן מאמבט או ג׳קוזי חמים
את יכולה להתייעץ באחד המכונים הטראולוגים
אולי יתנו לך תשובה מדוייקת יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלייה אחורית מרגינלית ויחסי מיןמיכל15/04/2014
שלום רב,
אני בשבוע 18 ונאמר לי בסקירה המוקדמת שיש לי שלייה מרגינלית וצריך לראות מה יהיה בהמשך. בבדיקה אצל הרופא שלי שבוע לאחר מכן הוא אמר שמותר לקיים יחסי מין "קונבנציונליים" - השאלה היא האם ההמלצה היא להימנע באופן כללי או לא? זה קצת מלחיץ אותנו...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלייה אחורית מרגינלית ויחסי מין - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ18/04/2014מלחיץ מעט
אך אם לא דיממת עד כה
הרופא כנראה צודק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה שבוע שבעלימור14/04/2014
שלום רב ד"ר,
אני בשבוע שבע ומאתמול יש כאבי בטן תחתונה בצד שמאל, נסבלים לחלוטין אך קיימים מעין לחץ כזה שפוחת במנוחה כמובן. האם נורמאלי לשלב זה ? (לפני שבועיים נצפה שק בתוך הרחם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן תחתונה שבוע שבע - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ18/04/2014תחזרי על בדיקת אולטרסאונד לאחר החג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בשבוע 15+4טליה13/04/2014
היום בבדיקת U.S העובר התאים לשבוע 15
האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בשבוע 15+4 - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/04/2014שלום.
ממש אין מקום לדאגה.העובר בע"ה יגדל ויתפתח.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה וחג שמח!!
טליה13/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 30 - התקשויות בבטןנטע12/04/2014
שבוע 30. הבטן מתקשה המוווווון!! הקימה משכיבה להליכה - אני מרגישה כמו אשה זקנה - הגב הורג אותי ברגע הראשון, קשה לי ללכת והכל מתוח ולוחץ. בביקור האחרון אצל הרופאה צוואר הרחם היה באורך תקין לגמרי. אבל האם זה נורמלי כל ההתקשוות האלה??? זה לא רק בזמן "מאמץ" או פעילות, זה גם לגמרי בזמן ישיבה ושכיבה. רעיונות מה לעשות? והאם מוכר? ועד כמה להיות מודאגת...???
ומה עושים עם כאב הגב הזה? לא כיף לי :( ובנוסף יש לי פעוט בן שנתיים+ שדורש את תשומת הלב שלו מה שגורר עוד התכופפויות והרמות וכו וכו וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 30 - התקשויות בבטן - תגובה
ד``ר אריה לידור13/04/2014שלום לך
מציע שתבצעי מוניטור לצירים כדי לבדוק שלא מדובר בפעילות רחמית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרנטלדנה12/04/2014
האם צריך לקחת אותו כל ה הריון? מה הוא בעצם מכיל בכלל? הביאו לי כמוסות צמחוניות ולא חומציות כי יש לי בעיה עם חומציות ו- או ויטמין כי חומצי.בגלל זה לא יכולה לקחת חומצה פולית.האם זה עוזר במקרה והתזונה לא מאוזנת או בריאה כל כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרנטל - תגובה
המומלץ בהריון נטילת חומצה פולית וכן תכשירי ברזל .
כמו כן ויטמין B12 וויטמין D אם רמתם נמוכה.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעם12/04/2014
שלום
ילדתי (ילד ראשון) לפני חמישה חודשים. אני מניקה באופן מלא. קיבלתי מחזור פעם ראשונה מאז הלידה לפני שבוע. אני מאוד רוצה להכנס להריון היות וההריון האחרון היה אחרי שנה וחצי טיפולים ואני בת 38. אני מבינה שהורמוני ההנקה מפריעים לביוץ. האם עכשיו שקיבלתי מחזור זה אומר שאוכל להכנס להריון ועדיין להניק? או אולי המחזור היה חד פעמי ולאו דוקא העיד על ביוץ מלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
הורמון הנקה מפריע לביוץ הן על ידי זה שמונע מונע את הופעתו והן על ידי זה שאיכותו ירודה . מכאן הקושי להרות תוך כדי הנקה אם כי זה ייתכן. ממליץ כניסה להריון נוסף לפחות שנה לאחר ההריון הקודם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת כדורים להורדת כולסטרול בהריומורן12/04/2014
שלום רב
בימים אלו גיליתי שאני בהריון, להשערתי פחות מחודש או גג חודש מאז הוסת האחרונה.
אני סובלת מכולסטרול גבוה ולוקחת כדורים להורדת כולסטרול מסוג אטרובסטאטין
קראתי באינטרנט שלקיחת כדורים אלו אסורה במהלך ההריון וגורמת לפגיעה בעובר.
שאלתי- האם בתקופה שלקחתי את הכדורים לפני שגיליתי את ההריון יכול להיגרם נזק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת כדורים להורדת כולסטרול בהריו - תגובה
לא אך כדאי שתתיעצי גם עם מכון טרטוגני
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכת כדורים להורדת כולסטרול בהריו - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ13/04/2014תתקשרי למכון וראו לוגי בהדסה בלינסון או אסף הרופא הם יתנו לך תשובה חד משמעית
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפותשירי11/04/2014
אחותי לא חיה בארץ אלא באפריקה אז שואלת עבורה, אלו תוצאות השקיפות (מצורף) אשמח לחוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2014קשה לראות את התשובה
צריך את הסיכוי 1: לכמה?
לפי הבדיקות ולפי הגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי11/04/2014,מצרפת שוב אולי עכשיו יהיה יותר ברור, פשוט יש עוד שבועייים עד שתגיע לרופא פה בארץ . היא בת 30 ההריון 12 שבועותDowns age related risk 1:530
Risk cut of value for The is 1:100
Risk of down syndrome 1:610
Down syndrome risk:age+NT only 1:1100
Down syndrome risk:age +biochemistry only 1:110
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נוסף
שירי11/04/2014ויש עוד שנייםDown syndrome risk: age+ biochemistry+NT 1:230
Age+NT+biochemistry+nasal bone 1:610* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורק ראתי עבה ???שלי11/04/2014
היי ,
אני בבהריון שלישי וב"ה הריונות קודמים היו תקינים , כרגע בשבוע22.
ביצעתי סקירה מאוחרת ובתום הסקירה הפנה אותי הרופא לבצע אקו לב עובר עקב עעורק ראתי עבה , אני בהסטרייה מוחלטת .
מה זה אומר? מה המשמעות של עורק ראתי עבה ? האם יש סכנה למומים בעובר ? מה עלי לעשות ?
אני בחרדה מוחלטת אשמח ליעוץ .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורק ראתי עבה ??? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2014תעשי אקו לב עובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שלי12/04/2014אכן זה מה שאעשה אך רציתי לדעת מה זה אומר? העורק המורחב ? ואילו סכנות חלילה צפויות ?
מאוד לא רגועה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)