מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רכיבה על אופניים ניידות בשבוע 6מאי10/04/2014
שלום,
אני הייתי מתאמנת באירובי + אימוני כח וקצת רכיבה על אופניים כחצי שנה ועכשיו אני בשבוע 6 להריון, שאלתי היא האם אני יכולה להמשיך לרכב על אופניים בחוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה על אופניים ניידות בשבוע 6 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2014כדאי למתן פעילות גופנית
להפסיק פעילות אנארובית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקחת חומצה פולית ואיזה מינון?יעל10/04/2014
שלום,
אני ממש בתחילת הריון, עשיתי רק בדיקה ביתית, קבעתי תור לרופא אך עדיין לא ראיתי רופא,
אני רוצה לדעת אם אפשר כבר עכשיו לקחת חומצה פולית, האם יש סוג מסויים שמומלץ, ואיזה מינון?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקחת חומצה פולית ואיזה מינון? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/04/2014אם אין גורמי סיכון יספיק 0.4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית פג תוקףאלי3110/04/2014
שלום, אני בשבוע 15והיום גיליתי שהחומצה הפולית שנטלתי מתחילת ההיריון פגה תוקף בדצמבר 2013. כמובן שאני אקנה היום קופסא חדשה. רציתי לשאול האם יש סיכוי שזה פגע בעובר? האם יש משהו שאני יכולה לעשות כרגע בשביל לתקן את הטעות?
האם עלי ליטול מינון גבוה יותר מ400?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית פג תוקף - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2014הסיכוי שנגרם נזק קטן מאד
תקני תרופה חדשה
תמיד תבדקי תוקף
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל בהריוןטלי10/04/2014
שלום
אני בשבוע 20 להריון לאחר IVF , הריון ראשון.
לפני כחודש התחלתי להרגיש כאבים בבטן בצד שמאל למטה.
תחילה נאמר לי שזה התרחבות של הרחם.
אמנם, עבר כבר חודש ומאז הכאבים רק מתעצמים. כואב לי כשאני מתכופפת, שוכבת על צד שמאל, קמה מהמיטה, מורחת קרם על הבטן בצד הכואב וכו'..
לאחר אולטרסאונד גם אצל רופא הנשים במרפאה וגם במיון נשים בבי"ח, אמרו לי שלא רואים כלום ושהכל נראה תקין.
לי אישית זה מאוד לא נראה תקין, הכאבים מתעצמים ככל שהזמן עובר ואני חוששת.
מה זה יכול היות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/04/2014האם בצעת אולטרסאונד לא גיניקולוגי של בטן עליונה?
תפני לרופא משפחה או כירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דםאורחת09/04/2014
שלום,
הריון ראשון 10+1
ביצעתי בדיקות דם לפני חודש ואתמול.
בבדיקה לפני חודש יצא גלוקוז 97, והיום 89- האם הערך תקין?
המוגלובין ירד מ- 13.7 ל- 12.7
ובנוסף ישנם עוד מדדים שיצאו נמוכים (מצרפת תמונות)
אשמח לפיענוח
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אורחת09/04/2014
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח בדיקות דם - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/04/2014אין דבר דחוף
ממליץ מעקב סדיא ע"י רופא נשים מטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשהאני08/04/2014
שלום!
אני מבינה שיש בדיקות ביתיות לגילוי היריון לפני איחור המחזור.
אם כבר היתה השרשה, יכול להיות שהבדיקה תגלה כבר?
אני ביום ה 16 - יש מצב שבייצתי ביום ה 10...
אתמול הופיע לי הפרשה בדיוק כמו בהיריון הקודם 5 ימים לאחר הביוץ.
שווה לנסות בדיקה ביתית?
פשוט בפסח אני לא יודעת כמה אצליח להשיג את הרופא שלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ09/04/2014עדיין מוקדם מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בבדיקת שתןענת08/04/2014
שלום
אני בשבוע 26 להריון וביצעתי היום בדיקת שתן
בחלבון יצא 10 mg/dL שהנורמה היא עד 30 או NEGETIVE.
רציתי לדעת האם זה אומר שיש לי רעלת הרייון?
האם לבקש לעשות בדיקת שתן נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בבדיקת שתן - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ09/04/2014רעלת הריון מתלווה ללחץ דם גבוה אם הוא תקין אין לך רעלת הריון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילאטיס מכשירים בהריוןמאי07/04/2014
שלום,
אני בת 32 בשנתיים האחרונות מתאמנת לפחות פעמיים בשבוע אירובי +אימוני כח עם הרבה עבודה על הבטן, נרשמתי לפילטאיס מכשירים לפני חודש והיום גיליתי שאני בשבוע 5 בהריון, השאלה האם אני יכולה להמשיך בשיעורים ללא חשש?
מדובר בהריון שלישי שכששני ההריונות הראשונים תקינים ולידות רגילות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילאטיס מכשירים בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ09/04/2014תמשיכי אך במתינות עם יעוץ של מאמן מומחה להריון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתררעות06/04/2014
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 15+ ולאחרונה גיליתי נשאות לפקטור 5 הומזייגוט הרופא המליץ להתחיל להזריק קלקסן מידי יום ולקחת חומצה פולית 5 מ"ג. זה נשמע טיפול נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ09/04/2014הכן כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ופעילות גופניתלוני06/04/2014
שלום,
אני בת 39, ועברתי הזרעה לפני שבוע לקראת הריון ראשון. בשגרת חיי אני מתאמנת באופן קבוע בפעילות אירובית ואנאירובית, בעצימות קלה עד בינונית. אני מבינה שבהריון מתקדם האימונים ישתנו אבל האם בשלב הזה של ההזרעה בפרט וובטרימסטר הראשון אני צריכה להימנע בכלל מפעילות, או רק מריצות? האם ריצות קלות עם הפוגות שבהן הדופק לא מתגבר משמעותית הן סכנה לתהליך ההזרעה, לתחילת ההריון, או להריון בגיל שלי? ואולי זה לא מסוכן כלל? אשמח לתשובה תודה וברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ופעילות גופנית - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ09/04/2014ממליץ להמשיך באימון אירובי ולא אנארובי.
אסור להגיע למצב בוא את מתנשמת מחוסר חמצן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר לידהלחוצה06/04/2014
שלום.. הייתי אצל הרופא לאחר ששה שבועות של משכב לידה והרופאה המליצה לי על אמצעי מניעה "נובה רינג" וכן הסבירה לי שלא חייב לחכות למחזור הראשון וניתן כבר להתחיל להשתמש בה.. הייתי עם בעלי יומיים לאחר ששמתי את הטבעת.. האם אני בהריון??
חשוב לציין כי יש לי שאריות של חלב בשד (שבוע וחצי שלא הנקתי אני מייבשת..) וכן בבדיקת ביוץ ביתית אין לי ביוץ והוספתי קוטל זרע..(גלובן)...
הצילו אני ממש חוששת שאני בהריון והכי מוקדם שניתן לגלות זאת. זה 7 ימים בבדיקת דם ואני ממש במתח נפשי ופנימי... מה הסיכוי שאני בהריון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר לידה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/04/2014סיכוי קטן מאד.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ברטויט, רטינולסיוון06/04/2014
אני משתמשת ברטויט, ויטמין A במריחה על עור הפנים פעם ביום. אני מעוניינת להיכנס להריון וברצוני לדעת אם אני יכולה להפסיק את השימוש במשחה כאשר אקבל בדיקת בטא החיובית בשבוע 4+0 או שכל עוד אני מנסה אני צריכה להימנע כי זה יכול להזיק בשבועיים שלאחר הקליטה לפני שאגלה על ההריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברטויט, רטינול - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ09/04/2014יש להפסיק טיפול ברטוויט 3-6 חודשים לפני הריון.
החומר מאד מזיק לעובר.
נשאר ברקמת השומן למשך חודשים רבים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתר06/04/2014
שלום,
האם לבדיקת שקיפות עורפית חייבים להגיע עם הפנייה מרופא או שניתן להגיע באופן עצמאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ09/04/2014כדאי להגיע עם הפניה לכל יעוץ או בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות אסורות לגבר לפני הריוןאלדד05/04/2014
שלום רב,
אנ נוטל ציפרלקס באופן קבוע וזוגתי נכנסה ממני להריון. האם עלולה להיות כאן בעיה?
האם בכלל קיימות תרופות פסיכיאטריות (או אחרות) שאסור לגבר ליטול אותן לפני הפרייה?
אם כן אשמח אם תציינו דוגמאות לתרופות כאלה.
תודה,
אלדד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אסורות לגבר לפני הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ09/04/2014תתקשר למכון הטרטולוגי בהדסה או בלינסון או אסף הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתדנה04/04/2014
האם צריך לקחת את החומצה פולית רק בטרימסטר הראשון של ההריון או כל ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/04/2014מתחילים 3 חודשים לפני הריון וניתן לקחת עד סיומו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)