מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המוגלובין נמוךנעה04/04/2014
שלום,
אני בשבוע 15, ביצעתי ספירת דם ורמת ההמוגלובין 9.1
התחליתי ליטול 100 מ"ג ברזל בשבוע האחרון
אני חוששת שנגרם נזק לעובר כיוון שרמת ההמוגלובין מאוד נמוכה, האם יתכן? מאיזו רמה של המוגלובין יש חשש לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין נמוך - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/04/2014אין חשש לעובר
תקפידי על תכשירי ברזל
ודיאטה עם עשירה בברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הריון שלישישרית03/04/2014
שלום רב,
אני בת 38, לאחר שתי לידות (קיסריות) יחסית קרובות.
ילד - בן שנתיים ו-7 חודשים
ילדה - בת שנה וחודשיים
(הפרש של שנה ו-4 חודשים ביניהם).
כעת מתכננת הריון שלישי.
בהריון השני הגעתי עם כאבים עזים ועל כן ניתחו אותי בדחיפות, מאחר וחששו מקרע ברחם.
בעת הניתוח נמצאו הידבקויות מרובות.
האם לאור המוזכר לעיל, ישנה סכנה בהיריון נוסף בשלב זה?
האם ישנה דרך לטפל בהידבקויות, ואם כן כיצד?
אם ישנו מידע חשוב שאדע, אשמח לשמוע.
מאחר ומעט חוששת מהריון נוסף (אולם הגיל לא מאפשר לי כ"כ לחכות), אשמח לתשובתכם.
בתודה מראש,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת הריון שלישי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/04/2014שרית בהצלחה
בסוף ההריון תעברי ניתוח קיסרי מתוכנן עם צוות מיומן
לגבי הדבקויות ניתן להוסיף חומר למניעתן רק בזמן הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת תריסיות וסיכוי לפגיעה בעוברלחוצה מאד03/04/2014
היי ד"ר!
אני בשבוע ה12.
בשבוע ה5 בצעתי בדיקות וה TSH יצא 3.52 - וT4 יצא קצת מתחת לנורמה( יצא 10.1 כשהנורמה 10.3) - הייתי אצל אנדורקינולוג שרשם לי אלטרוקסין 50.
בשבוע ה10 חזרתי על הבדיקה יחד עם נוגדנים( אני חייבת לציין שלקחתי את התרופה לפני הבדיקה ויש ימים שאני שותה או אוכלת משהו קטן אחרי הכדור. ככה יוצא לי אבל עכשיו אני מקיפדה לא לאכול כלום לפחות במשך חצי שעה שעה)
T4 ויצא 15.3
T3- 4.45
הTSH יצא 2.760 וזה מעל ל2.5
ואין לי נוגדנים כלל נגד בלוטת התריס.
האנדוקרינולוג אמר שאני לא מאוזנת ואמר לי נוסף ל50 מ"ג לקחת עוד 50 מ"ג 3 פעמים בשבוע ככה שאגיע ל500 מ"ג בשבוע.
האמת שאני ממש חוששת שנגרם נזק לעובר מהתת תריסיות. האם 500 לשבוע זה בסדר ואולי צריך יותר?
האם בערכים כאלה יכול להגרם נזק לעובר?( בשבוע ה5 רמת הT4 הייתה טיפה נמוכה והTSH היה 3.6 ולפני שבועיים וחצי 2.7 וזה לא מומלץ)
אני ממש לחוצה עד לרמה שיש לי נדודי שינה בלילה.....
מה הסיכוי לנזק עוברי כי קראתי שזה יכול לגרום לפיגור שכלי
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תת תריסיות וסיכוי לפגיעה בעובר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/04/2014הסיכוי קטן ביותר.
תקפידי על הטיפול לפי המלצת האנדוקרינולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הפלהשואלת02/04/2014
שלום. עברתי הפלה טבעית בערך בשבוע ה-6-7 להריון. הכל התחיל מלילה אחד של דימום כבד עם כאבים חזקים, ממש כמו מחזור. במשך שלושה שבועות דיממתי לסרוגין, פעם כתמים חומים, פעם דם עם מעט חתיכות שחורות.
העובר נפלט אחרי 3 שבועות של דימום.
אחרי שהדימום נפסק לי (חודש של דימומים וכתמים) בעלי ואני קיימנו יחסי אישות טרם קיבלתי מחזור. האם יש סיכוי לכניסה להריון אחרי הפלה לפני קבלת המחזור?
בנוסף, מתי אני יודעת את זמן איחור הוסת? הכל השתבש לי מאז ההפלה.
תודה רבה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף...
שואלת02/04/2014לפני מספר ימים היתה לי הפרשה שקופה וצמיגית, וממה שאני מבינה זה סימן לביוץ. אחרי ההפרשה הזאת קיימנו יחסי אישות, אבל כפי שכבר אמרתי, עדיין לא היה לי וסת מאז ההפלה.
מדובר בתקופה של כמעט שבועיים מהיום שהעובר נפלט החוצה, עד ליום הראשון ששוב קיימנו יחסי אישות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לתשובה דחוף בבקשה
ע08/04/2014אני כבר כמעט חודש אחרי תחילת ההפלה, שבועיים אחרי שנפלט העובר. עדיין לא נקלטתי להריון.. האם זה נורמלי? כמה זמן זה אמור לקחת? עדיין לא קיבלתי מחזור בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון אחרי הפלה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ09/04/2014יש סיכוי קטן
צריך לחכות ולבצע בדיקת B* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה בשבוע 6-9לילוש02/04/2014
שלום! רציתי לדעת בבקשה האם ניתן לטוס לתקופה של שלושה שבועות לתאילנד לחופשת מנוחה בלבד בשבועות 6-9 להיריון והאם יש בדיקות שמומלץ לעשות לפני אציין כי ההיריון מטיפולי ivf תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה בשבוע 6-9 - תגובה
ד``ר אריה לידור02/04/2014שלום לך
אם ההריון עד כה תקין ואין לך מחלות רקע אין כל סכנה בנסיעה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לייזר שבוצע בשבוע 2סופי02/04/2014
שלום רב
אני בהיריון ספונטני ולא מתוכנן שבוע 7.2
בת 30 , אמא לשני ילדים בריאים ואין מחלות ברקע
בשבוע השני להיריון עשיתי טיפול לייזר בכל הגוף כולל אזור הערווה ( מתוך הנחה שאני לא בהיריון )
מה הסיכוי שהטיפול יגרום למומים\ בעיות התפתחות או כל דבר אחר לעובר ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לייזר שבוצע בשבוע 2 - תגובה
אין כל סכנה להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ומחזורslonik02/04/2014
האם יש סיכוי להכנס להריון ולקבל מחזור?
והאם זה קשור להיות מאוחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ומחזור - תגובה
עם תחילת ההריון פוסק הוסת. כל דמם בהריון מחייב ברור ובדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב כואבדנה02/04/2014
הי.אני בהריון ראשון.תחילת חודש שלישי.תחושת הרעב הורגת אותי וכואבת בטירוף.קמה באמצע הלילה עם התקפת רעב, רעבה במהלך היום כל היום.האם זה עובר אחרי הטרימסטר הראשון? או נמשך כל ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעב כואב - תגובה
כל אחת ותחושותיה . אין כללים . בכל מקרה אין סיבה לרעוב . יש להתמיד באכילה כדי להמנע מתחושה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסיכון לשיליה נעוצה בצלקתל.02/04/2014
שלום,
שבוע 24, שיליה קדמית, הריון שלישי.
מה הסיכון להתפתחות שיליה נעוצה לאחר שני ניתוחים קיסריים?
האם העובדה שלאחר הניתוח השני התפתחה נישה רחבה מאוד בצלקת (שהצריכה טיפולי פוריות) משפיעה על השיליה?
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכון לשיליה נעוצה בצלקת - תגובה
הסיכון אכן קיים ולכן יש לבדוק מיקום שליה ולתייחסותה לצלקת בטרם הניתוח הבא המתוכנן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ללא שק הריוןלילך01/04/2014
נכנסתי להריון לא רצוי, הרופא ראה שק קטן, קיבלתי מנת ציטוטק שכמעט ולא הובילה לדימום, אחרי 3 ימים עשיתי בדיקת בטא ולקחתי מנה נוספת של ציטוטק, הבטא יצאה 280. היה דימום קל. היום, כשבוע ויום אחרי עשיתי בטא שיצאה מעל 1000, אולם בבדיקת אולטרסאונד אצל רופא אחר לא נצפה שק ברחם. האם יתכן הריון כימי? כיצד יש בטא שעולה ללא שק בשלב כזה? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא ללא שק הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן02/04/2014שלום. רמת הבטא הגבוהה יכולה לנבוע מהתפרקות ההריון הקודם או כמובן מאפשרות של הריון חוץ רחמי.דבר זה דורש מעקב רפואי צמוד ביותר. לכן לא להרפות עד השגת אבחנה ברורה. להמשיך כמובן בבדיקות הבטא .אם יורדות סימן טוב אם לא כאמור אפשרות של ההריון החוץ רחמי באם לא נצפה שק הריון ברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטורשa01/04/2014
במוניטור העוברי מופיע קטע שבו פעימות הן על 75 פעימות למשך כמה דקות....האם מדובר במצוקה עוברית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוניטור - תגובה
ד``ר איילון לחמן01/04/2014שלום.
הדופק העוברי התקין הוא בין 120 ל-160.ירידות בדופק יכולות להראות על בעיה עוברית.אני מניח שרופא ראה הרישום.לעשות כדבריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אברופציה?מיטל01/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אשמח לקבל תגובה..
מיטל06/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה אברופציה? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ09/04/2014הפרדות שליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק בגודל 18-20מ"משחר01/04/2014
3 שבועות אחרי גרידה (שבוע 11+3 - עובר ללא דופק משבוע 9),
בביקורת אולטרסאונד רחם תקין(+מעט נוזל) נצפה זקיק בגודל 18-20 מ"מ)
נאמר לי שבעוד יומיים שלושה אבייץ
1. לפני ההפלה היו לי הפרשות חלבוניות משמעותיות לפני הביוץ
ועכשיו ממש מעט הפרשות חלבוניות וגם לא בכל ניגוב
האם זה הגיוני??? האם עדין אבייץ בעוד יומיים שלושה?
2. יומיים אחרי האולטראסאונד עדין בדיכת ביוץ ביתית לא מראה בעליית ההורמון
האם זה הגיוני??
האם בטוח אבייץ כמו שהרופא אמר תוך יומיים שלושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק בגודל 18-20מ"מ - תגובה
רוב הסיכויים שכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 10מיטל31/03/2014
היי.
מתחילה שבוע 10 מחר.
אתמול בערב, כשנכנסתי לשירותים, הבחנתי בהפרשה צמיגית לבנה-צהבהבה.
הזכיר לי קצת הפרשה של ביוץ, או אולי אפשר לומר שנראה כמו פקק רירי..
האם נורמאלי?
בתודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מיטל02/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 10 - תגובה
כל עוד לא מדובר בדימום ללא כל משמעות. המשיכי במעקב הריון שגרתי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות עם דםלירונה30/03/2014
שלום רב,הריון רביעי שבוע 9 כשאני מנגבת לאחר שהתפניתי ההפרשה היא דמית(חוטי דם טרי)או הפרשות כתומות..האם זה תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות עם דם - תגובה
הדבר דורש בדיקה ומנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)