מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן ביצוע מי שפירשי26/01/2014
שלום
כרגע מתואם לי דיקור מי שפיר בשבוע 20+4.
האם זה לא מאוחר מדי??
האם להתעקש להקדים בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן ביצוע מי שפיר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/01/2014זו הדקה ה 90
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ותודה רבהמיכל26/01/2014
ערב טוב,
שאלה לי כזאת...
אישה ככל שהיא מתבגרת יש סיכוי יותר גבוה לבעיות בעובר, עקב ביציות זקנות..
האם אישה מבוגרת שמביאה תינוק עם גבר צעיר
היותו של הגבר צעיר "מחפה" על גיל האישה וביציותיה??
או שאין קשר???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה ותודה רבה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/01/2014צר לי אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןליז26/01/2014
קוראים לי ליז בת 30 ורוצה להכנס להיריון המחזור שלי לא סדיר מגיע בין 27/28 עד -30 יום האחרון היה ב1/1/2014 בדיוק 28 יום קיימתי יחסים ב14 לחודש יש סיכוי שאני אהיה בהריון למרות שהמחזור לא סדיר??? תודה ויום טובב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/01/2014הסיכוי טוב
אך מומלץ לקיים יחסים יום כן יום לא מ 12 עד 18 כלומר לפני ואחרי הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהרועי26/01/2014
אשתי כחודש לאחר לידה טבעית בארבעה ימים אחרונים ישנו דימום מאסיבי עם הפרשות, לאחר הלידה היה זיהום קטן היא נאלצה לקחת אנטיביוטיקה הדימום החל להתמעט ולאחרונה חזר במלוא העוצמה יש לציין שהיא מניקה אין כאבים או חום האם הדבר תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/01/2014שלום.
כל מקרה של דימום חריג מצריך בדיקת רופא.גשו לכן להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי???ורד24/01/2014
שלום, לפני כמעט שנתיים ילדתי בואקום בשל האטות בדופק העובר ודימום וגינלי. (לאחר ivf). היו לי קרעים רבים בנרתיק ודימום רב ניסו לתפור במשך שעתיים בחדר לידה ולאחר מכן הורדתי להמשך תפירה בחדר ניתוח. לאחר מכן קבלתי 3 מנות דם. ההחלמה היתה קשה וכואבת מאוד. לאחר מס' חודשים עברתי ניתוח בהרדמה כללית לתיקון התפרים כיוון שהסתבר שתפרו יותר מדי עד שפתח הנרתיק כמעט ונסגר. כיום אני בחודש שמיני ומתלבטת האם לעבור ניתוח קיסרי או לידה רגילה. בלידה נאמר לי כי העור שלי "פריך" ולכן נוטה לדמם. נ.ב. בתיק הרפואי של הלידה לא נכתב שיש קרעים בדרגה מסוימת אלא רק בנרתיק עם שפשופים רבים. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי??? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/01/2014מאלה מצויינת
סיבה טובה לניתוח קיסרי מתוכנן
אבל תשובה נכונה יותר יכול לתת לך הרופא שלך שמכיר אותך טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ותרופותשירן24/01/2014
שלום ד"ר אני נוטלת חצי כדור קרדילוק כבר למעלה מ 3 שנים כל יום וזאת כיוון שהנני סובלת מטכיקרדיה כרונית.
כרגע אני מתכוונת להכנס להריון ואני לא יודעת האם ניתן להמשיך להשתמש בכדור גם במהלך ההריון.. ?האם זה יכול להזיק לעובר והאם ההריון יכול להשפיע על הטכיקרדיה שלי.. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ותרופות - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/01/2014תתקשרי למכון הטרטולוגי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה באגן בהריוןיעל ר24/01/2014
שלום
אני בהריון שבוע 7
הייתי אצל הרופאה לפני יומיים ואמרתי שיש לי כשלושה שבועות כאבי מחזור,
הרופאה עשתה לי בדיקת אולטרהסאונד
נאמר לי שיש לי ציסטה באגן ליד השחלה
הרופאה אמרה שכנראה זה מהביוץ
האם יש לי מה לחשוש לחיי ולחיי העובר בהריון עם ציסטה
הרופאה לא אמרה לי את הגודל אך אמרה שהיא לא קטנה ושאבוא לבדיקה נוספת בעוד שבוע
מה הסיכונים וממה כדאי לי להימנע בהריון?
האם אפשר לעבור הריון תקין ולידה רגילה במצב כזה?
ועוד דבר אחרון? האם המסיטה יכולה להיעלם לאחר הלידה ?
חוששת וחרדה מאוד אשמח לדעתכם בנושא.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה באגן בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/01/2014אם ציסטה קטנה היא לא תפגע בהריון
יש לבצע מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגודל 5 - עד 6 סנטימטר
יעל ר30/01/2014הי
הציסטה בגודל 5 עד 6 סנטימטר.. זה נחשב קטנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים orthomol natal האם מומלץ?יוליה24/01/2014
שלום,
רכשתי בגרמניה את הויטמינים של חברת orthomol natal בהמלצת חברה.
הבנתי שהויטמינים האלה נרכשים על ידי הרבה נשים בהריון. האם הויטמינים הללו מוכרים או שישנה הגבלה כלשהי עליהם?
אני בשבוע 10 ומתלבטת האם ליטול את הויטמינים.
אודה לתשובה,
יוליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים orthomol natal האם מומלץ? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/01/2014הויטאמינים האלה לא מוכרים לי
ממליץ על פרנטאל הישנים והטובים תוצרת כחול לבן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה בחודש הראשוןמתחילה לנסות24/01/2014
שלום,
מאז שהפסקתי את הגלולות לפני 4 חודשים המחזור שלי היה סדיר
החודש היה לי איחור של יומים בערך.
ביום השני היה לי איזה כתם וזהו... כלום מסביב.
בערב היום השני נפלתי... החלקת כשעשיתי צעד אחרוה
ויום למחרת הופיע לי דימום רגיל של מחזור....
האם זה סתם איחור או שהנפילה גרמה למשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה בחודש הראשון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/01/2014כנראה שלא היה קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןליז23/01/2014
שלום קוראים לי ליז ואני מעוניינת להכנס להיריון המחזור שלי לא ככ סדיר מגיע כל חודש בין 27,2
8 יום ל- 30 המחזור האחרון הגיע ביום ה-28 (1/1/14) קיימתי יחסים בדיוק ב-14 שבועיים אחרי המחזור יש סיכוי שאני בהיריון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון - תגובה
האפשרות להריון כמובן תמיד קימת. צריך רק לזכור שהמחזור מגיע 14 יום לאחר הביוץ.לא הביוץ 14 יום אחרי המחזור.לכן במחזורים לא סדירים,יום הביוץ לא קבוע. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לטחורים בשבוע 12טל23/01/2014
שלום, רציתי לדעת איזו משחה ובאילו נרות לטיפול בטחורים מותר להשתמש בשליש הראשון להריון (שבוע 12)?? , קיימת היסטוריה של טחורים בעבר ואף ניתוח לתיקון פיסורה. האם המשחה NIFEDIPINE 0.2 % בטוחה לשימוש? רקטוצורין נרות ומשחה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחורים
אורחת26/01/2014היי
יש טיפות הומאופתיות מבית הפלא ופלא שמקלות ועוזרות בטחורים ופיסורה- מתאים גם לנשים בהיריון
ניתן לרכוש בבית מרקחת ראשונים פארם - ממליצה בחום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחה לטחורים בשבוע 12 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/01/2014רקטוצורין עדיפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סקר טרימסטר ראשון דחוף מאדממש23/01/2014
שלום רב,
אשמח אם תוכלו לסייע לי לגבי התשובות.
בהריון הקודם לא עשיתי את הבדיקה הזו אלא רק תבחין מרובע שתוצאותיו יוצאות טובות 1:20000 ועכשיו אני בלחץ כי יש פער בין תוצאות השקיפות עורפית 1:5518 לבין התוצאות הסופיות.
יש לציין כי אני מתכוונת לעשות את בדיקת וריפיי וגם תבחין מרובע.
אודה על הבהרה וסיוע כי אני בלחץ שהסיכויים ירדו והבנתי שהורמון בטא גבוה יכול להעיד על בעיות בשליה. אשמח לדעת מה פשר התוצאות (מודגשות למטה):
שבוע הריון: 11.1, משקל: 72, גיל: 29.3
FBHCG תוצאהNG/ML121.00 חציון 2.73 MOM
NT 0.7 מ"מ
PAPP-A 1.23 MIU/ML חציון 0.76 MOM
הסיכום המשולב לתסמונת דאון לפי גיל ובדיקות 1:1766
הסיכון לתסמונת דאון לפי גיל 1:986
הסיכון המשולב לטריזומיה 18 1:99999
תודה רבה מראש!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם סקר טרימסטר ראשון דחוף מאד - תגובה
סך כל התשובות הינו תקין.אם את מודאגת עומדות לרשותך ,כמו שציינת,עוד בדיקות כולל מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע 13.3אמא לחוצה23/01/2014
שלום,
הריון שלישי שבוע 13.3 , שבועיים האחרונים יש לי כתמי דם + הפרשות חומות מלוות בכאבים קלים בבטן התחתונה. הרופא שבדק היום אמר כי יש י שיליה נמוכה ולהמנע מיחסי מין . כמו כן נתן לי אוטרוגסטון 200 לחודש.
שתי שאלות:
1.בעלון התרופה כתוב כי מותר לשימוש רק עד שבוע 12- האם יכול להזיק?
2.מה תפקיד הפרוגסטרון בשלב זה. ואיך "שומר על ההריון"
תודה, בינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי...
אמא לחוצה27/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום שבוע 13.3 - תגובה
ד``ר אריה לידור28/01/2014שלום לך
1 - לא
2- הורמון תומך הריון ומרפה את הרחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר שליש ראשון ושניטלוש23/01/2014
שלום,
לאחר שביצעתי סקר ביוכימי בשליש הראשון רופא הנשים שלי אמר שהבדיקה תקינה מבחינת סיכונים סטטיסטיים אבל הוא אמר שנצטרך לראות את התוצאות של הסקר בשליש השני- בדיקת החלבון עוברי היות והערך של הFREE BETA HCG היה מעל 3 (3.48), הרופא אמר שאם הבדיקה תצא מעל לטווח גם בסקר השני נצטרך לעקוב היות וייתכן ויש בעיית תפקוד בשלייה.
היום קיבלתי את התוצאות של הסקר השני,
אין שם ערך FREE BETA HCG, ישנן 3 תוצאות של הNT PAPP-A ו-HCGb מעל קו מקווקו (אני מניחה שאלה התוצאות של הסקר הראשון כי המספרים בדיוק אותו הדבר וככל הנראה ה HCGb הוא הערך של שהופיע כ FREE BETA HCG בבדיקה הקודמת).
מתחת לקו המקווקו מופיעות 3 תוצאות חדשות:
AFP-1.15
HCG-2.43
Estriol -0.76
כולן בתוך הטווח, האם הערך של הHCG הוא הערך אליו התכוון הרופא? האם הוא מקביל ל FREE BETA HCG? התוצאה בערך זה היא 2.43 והטווח הוא בין 0.16 ל2.99.
מצטערת על אורך השאלה,
מקווה שהייתי מובנת.
תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
טלוש23/01/2014בהודעה הקודמת מופיעה תמונה של התוצאות של סקר שליש שני אני מצרפת כאן תוצאות של סקר שליש ראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה תודה
טלוש27/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב-תודה
טלוש27/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקר שליש ראשון ושני - תגובה
אכן כן. HCG שוה ל-FREE BETA HCG.בכל מקרה התיעצי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרוגטרוןשושה23/01/2014
שלום,
בבדיקה שביצעתי נמצא רמת פרוגסטרון של
135 nmol/L לפני כשבועיים
ורמה של 187.1 nmol/L היום
מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שושה25/01/2014מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת פרוגטרון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/01/2014לא ברור מדוע את בודקת את רמות הפרוגסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)