מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת מי שפיררחלה30/12/2013
בדיקת חלבון עוברי שעשיתי (אני בת 34, הריון ראשון) הגדילה את הסיכון למומים בעובר ל 1:60 (לדברי הרופא). הרופא המליץ על בדיקת מי שפיר. אני הבנתי שישנן בדיקות דם (יקר ובאופן פרטי) שמספקות את המידע הנדרש במקום בדיקת מי שפיר. שמעתם על זה? מישהו יכול לאשר? תודה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר - תגובה
ד``ר אריה לידור01/01/2014שלום לך
אכן קיימת בדיקת דם אמהית לזהוי מומים כרומוסומליים עובריים המהווה תחליף נאות לבדיקת מי השפיר במקרה שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי D לבעלות סוג דם מינוסשירה30/12/2013
שלום,
לפני שנתיים ו4 חודשים, עברתי הפלה בציטוטק עקב שק היריון בשבוע 9 ללא דופק.
הרופא אשר ביצע לי את ההפלה טען שסוג הדם שלי הוא (O) לא מצליחה להיזכר אם אמר אם זה מינוס או פלוס.
לכן הגוף שלי מייצר נוגדני היריון ולא נותנים לעובר להתפתח ובשביל להיקלט עליי לבצע
חיסוני אנטי D עוד לפני היקלטות להיריון.
היום אני מנסה להיכנס להיריון. האם כמו שהרופא אמר אני צריכה לבצע כבר לפני ההיריון את חיסון האנטי D?
או שאני צריכה לבצע את החיסון לאחר שאגלה אם נקלטתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה בבקשה
שירה31/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטי D לבעלות סוג דם מינוס - תגובה
אין כל צורך בחיסון מקדים להריון . יש לבדוק רמת נוגדנים של אנטי D במהלך ההריון ולפי זה להחליט על צורך בחיסון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכה..אור30/12/2013
שלום רב ד"ר,
וסת אחרונה ביום 28.11,
בדיקת בטא ביום חמישי אחרון, 26.12, תוצאה 74 ;
בדיקת בטא שניה ביום ראשון, 29.12, תוצאה 189.
עליה שנראית תקינה (פי 2.5 בשלושה ימים מחמישי לראשון)
אבל ערכים נמוכים יחסית לשבוע הריון לא ?
האם יש חשיבות לערכים המוחלטים עצמם, או שהמדד הוא בעצם העליה בבטא ?
אשמח לתשובה, ותודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא נמוכה.. - תגובה
יש חשיבות הן לערכים והן לקצב ההכפלה. המשיכי במעקב ביטא . מעל ערך של 1500 ניתן לבצע אולטרהסאונד לזהוי שק הריון תוך רחמי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידהא.29/12/2013
שלום,
לאחר טיפול IVF בו הבטא עלתה באופן לא תקין ובאיטיות לאחר ההכפלה הראשונה. אני אמורה להיות היום בשבוע 7+3.
בטא אחרונה ביום רביעי (25/12) 2878.
ביום חמישי כשהייתי אמורה להיות בשבוע 7+0 נצפה עובר בגודל המתאים ל-6+1 ולטענת הטכנאית שבדקה אותי גם דופק.
היום, נבדקתי פעם נוספת ע"י רופא שאמר בבירור שאין דופק (ואף הטיל ספק בקיומו של דופק ביום חמישי)
אני אמורה לעבור גרידה ביום רביעי הקרוב.
השאלה היא אם אעשה מחר או ביום שלישי בדיקת בטא והתוצאה תעיד על מגמת ירידה האם בכל זאת לבצע את הגרידה או להמתין להפלה טבעית והתאפסות הבטא?
בנוסף, אני מעוניינת שיבצעו לעובר בדיקת קריוטיפ - האם מניסיונכם כל מרכז רפואי פרטי ערוך לכך? איך אני יכולה לוודא שהם ערוכים להעביר את הממצא? (ציינתי זאת בפני הרופא שאמור לבצע את הגרידה, אך עדיין חשוב לי לוודא שהמרכז הרפואי ערוך לכך).
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה - תגובה
הקובע הוא המצאות דופק עוברי . בהעדר דופק עוברי יש לבצע גרידה. בררי במרכז הרפואי אפשרות לבדיקת החומר ההריוני
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסוף ברזלדורית29/12/2013
שלום,
שבוע 20
לוקחת תכשיר ברזל 30 מ"ג
תוצאות הספירה עדיין נמוכות
המגלובין 10.8
המטוקריט 33.7
האם י
יש צורך להגדיל את המינון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסוף ברזל - תגובה
רצוי להגדיל המינון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PAPSנתונים נוספים29/12/2013
שלום,
מספר חודשים לאחר הלידה ביצעתי בדיקת PAPS והתוצאות הן:
PAP SMEAR SATISFACTORY FOR DIAGNOSIS SHOWING:
INFLAMMATION WITH NO EVIDENCE OF DYSPLASIA
האם תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PAPS - תגובה
תקין לחלוטין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי-האם מחייבשרית28/12/2013
שלום רב,
אני בת 44, IVF, את ביתי ילדתי לפני 6 שנים כשהתחלתי לידה רגילה אך היא לא התקדמה בתעלת הלידה ולכן זה הסתיים בקיסרי. הרופא בגישה של ללכת על ניתוח קיסרי.
אני כמובן מתלבטת שכן למה לא ללדת רגיל. ניתוח הוא ניתוח ויש גם סיכונים בצידו. הוא גם אינו מונע סיכונים שמתרחשים לאחר לידה רגילה. האם הרפואה קלה על "הסכין"?
עד מתי ניתן מקסימום לבצע ניתוח קיסרי תחילת שבוע 39?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי-האם מחייב - תגובה
לאור גילך והאינדיקציה לניתוח הקודם מומלץ ניתוח חוזר . יחד עם זאת יש לעיין בצורה מדוקדקת בגליון הלידה והניתוח הקודמים לפשר " לא התקדמה בתעלת הלידה"( באיזו פתיחה.? גובה הראש? משקל העובר? משך והתקדמות הפתיחה ,ממצאי הניתוח וכ"ו )
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור ודלקת בשתןנתונים נוספים27/12/2013
שלום,
אני בשבוע 18 ועברתי אתמול דיקור מי שפיר.
אני אוטוטו בת 33 ובתוצאות התבחין המרובע יצא לי 1:1300 - ביצעתי באופן פרטי.
אתמול היו לי קצת התכווצויות אבל עכשיו הכל בסדר.
פתאום קראתי שאסור לבצע את הדיקור כאשר יש דלקת בשתן, ולפני כמה ימים קיבלתי תוצאות של תרבית שעשיתי שמראות ריכוז של 20,000 חיידקי אי קולי.
הרופא שלי לא הסב את תשומת ליבי לכך..
אני ממש מפחדת עכשיו!!!
1. מה הסיכוי להפלה בעקבות זה??
2. האם תיתכן הפלה ושאני לא ארגיש כלום (כלומר, לא יהיה דימום, התכווצויות, ירידת מים וכדומה...)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור ודלקת בשתן - תגובה
אין כל סיכון כתוצאה מתוצאת תרבית שתן זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמטרידה אותישרון27/12/2013
אני בשבוע 4 ובני בן ה 8 קצת היפראקטיבי והיות החזיק שקית עם חבילת דפים למדפסת וטילטל אותה והיא פגעה בי. עד כמה העובר מוגן בשלב הזה של ההריון והאם מכה כזו יכולה לפגוע בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שמטרידה אותי - תגובה
אין כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועה לא טובהשרון26/12/2013
אני כ 8 או 9 ימים אחרי ביוץ. ישבתי ברכב בכיסע הנהג והסתובבתי לסדר לאחד הנוסעים שישבו מאחורי ממש את החגורה כך שעשיתי ממש סיבוב חד עם האגן והרגשתי מין מתיחה באזור האגן התחתון .האם יכולתי להזיק במידה ונקלטתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועה לא טובה - תגובה
לא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לצבוע שיער במהלך שלישי 1?אביגיל26/12/2013
אני בשבוע 6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לצבוע שיער במהלך שלישי 1? - תגובה
כן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זומבהמירי26/12/2013
שלום לכולם,
השבוע גיליתי שאני בהריון שני, עוד לא הייתי אצל רופא נשים כי זה קצת מוקדם.
רציתי לדעת האם מותר לעשות זומבה בהריון? ואיזה עוד סוגי התעמלות אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לעשות ספורט בהיריון
דבורה26/12/2013קודם כל מזל טוב!! :)
עכשיו בעיקרון מותר לעשות ספורט בהיריון, בהנחה שעשית את זה גם קודם... ואת ככה יודעת שהגוף שלך רגיל לזה ואת לא מעמיסה על הגוף.
בלי שום קשר, את עדיין בשלבים הראשונים של ההיריון אז זה גם נראה לי בסדר להתאמן.... אבל הכי טוב להמתין לתשובה של הרופאים כאן בנושא הזה.
אני רשומה לספורטן בפתח תקווה עוד לפני ההיריון וכשגיליתי על ההיריון אז פשוט המדריכים שם התאימו לי תוכנית אחרת... לא שינו לי את זה מקצה לקצה אבל עשו התאמות למצב החדש :) הם היו מאוד מקצועיים איתי.
אגב, את הזומבה שם אני ממשיכה בינתיים... כל עוד לא כבד לי מדי אני לא מוותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזומבה - תגובה
אם ההריון תקין ניתן לבצע פעילות גופנית שאינה תחרותית או אירובית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני כבר שבוע 40+4 ואין שום התקדמותממש לפני לידה26/12/2013
הכל סגור שם בפנים....
הייתי בבית חולים בשבוע 40 עגול והרופא שבדק אמר שהצוואר סגור לגמרי והראש עוד לא התבסס.
כמה מהר / תוך כמה זמן זה יכול להשתנות?
אני מאוד מפחדת שלא יתקדם כלום ואצטרך להתחיל לקבל זירוזים וכדומה...
אשמח לתשובה מהירה
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כבר שבוע 40+4 ואין שום התקדמות - תגובה
יש להמשיך במעקב טרום לידה . מעבר לשבוע 41 מומלץ שפעול הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםאיתי25/12/2013
בתוצאות בדיקת דם לבדיקת הריון שערכתי שלשום בקופ"ח מכבי נרשם:
hcg-b quantitative (b קטן מ-2 iu/l
מה המשמעות של התוצאה? האם שאין הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
ד``ר אריה לידור01/01/2014שלוםלך
תוצאה שלילית להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PPHנעמה25/12/2013
שלום,
לפני כ 3.5 חודשים ילדתי (לידה 1) בניתוח קיסרי חירום מפאת חוסר התקדמות (הראש לא עבר את הספינות) לאחר הניתוח סבלתי מדימום עם H.B 5.7 וקבלת 3 מנות דם.
אני יודעת שמדובר בסיבוך ידוע שעלול לקרות במיוחד לאחר לידה ארוכה (26 שע')
אבל האם יש מקום לבירור מקיף של קרישיות?
מעבר לטראומת לידה ופחד ללדת שוב בעתיד אני רוצה לדעת מבחינה סטטיסטית מה הסיכויים לסבול שוב מ PPH בלידה הבאה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PPH - תגובה
אין זה מרמז על כך כי גם בלידתך הבאה תחוי PPH בתנאי ובדיקות הקרישה ותפקודי הקרישה תקינים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)