מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות ברחםנעמה02/09/2013
היי,
לאחר כשנה שאני מנסה להיכנס להריון - הלכתי לעשות צילום רחם.
נאמר לי שיש לי כנראה רחם דו קרני / מחיצה (מצרפת תמונה).
מה זה אומר? מה אני יכולה לעשות עכשיו?
האם המחיצה נראית גדולה מאוד? מצריך ניתוח?
אני בלחץ נוראי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילום של הרחם
נעמה02/09/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו?
נעמה10/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות ברחם - תגובה
ד``ר אריה לידור10/09/2013שלום לך,
לאימות האבחנה יש לבצע היסטרוסקופיה . במידה ותתאמת האבחנה יש לבצע ניתוח להסרת מחיצה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד באצבעות הרגליים והידיים-הריוןקרן02/09/2013
שלום,
אני בשבוע 33 ויש לי גירודים בין האצבעות של היידים והרגלים (מקרוב אפשר לראות עיגולים קטנים כאלה בעור, העור קצת מחוספס),
האם זו תופעה טבעית בהריון או שעליי לעשות משהו??
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד באצבעות הרגליים והידיים-הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ02/09/2013בדיקת רופא עור תעזור לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת GBSשני02/09/2013
שלום,
הבנתי שבדיקת GBS מבוצעת בין השבועות 35-37. עם זאת, הרופא שלי אינו זמין בתקופה זו ולכן אבקש הנחיות לביצוע הבדיקה. יש בידי שני מטושים אך אינני זוכרת בדיוק את אופן ביצוע הבדיקה.
תודה ושנה טובה,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת GBS - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ02/09/2013תפני לאחות קופ"ח היא תדריך אותך להיכן לאיזה עומק ולכמה זמן להחדיר את המטושים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ בהריוןעמית01/09/2013
שלום.
אני בשבוע 23 ועובדת כגננת בכיתת תינוקייה פעוטות, מה שאומר שכל היום אני מרימה ילדים על הידיים{10-15 קילו בערך}, וזה קורה הרבה, בנוסף העבודה הינה פיזית ואני מסיימת את היום עם ממש כאבים בגב והתקשויות של הבטן..
אני ממש מתחילה לחשוש שאני עושה נזק ,לעובר ולי.
יש סיבה לדאגה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ02/09/2013זו לא שאלת אינטרנט.
צריך לברר מה הן ה"התקשויותשל הבטן".
אם יש לך צרים צריך להפסיק את הפעילות שגורמת להופעתם כולל העבודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא..אני ישאל גם פהעדנוש2901/09/2013
אני בשבוע 5 בהריון לאחר הפרייה חוץ גופית השאיבה הייתה ב 8/8 ...בתאריך 29/8 הבטא הייתה 3300 והיום 3 ימים אחריי 9157 העם זו הכפלה מספקת? הפרוגסטרון שלי מאוד נמוך היום יצא 18 אילו ביום 29/8 היה 23..יש לציין שאני עם זריקת גסטון 50 מ''ל ליום.. מה דעתכם העם יש להריון הנ''ל סיכוי לשרוד בתוכי עם פרוגסטרון כזה?
נ.ב= אני בת 29 עם זה משנה וזה ההפריה ה 7 שלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא..אני ישאל גם פה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ02/09/2013עליה יפה של ה BHCG מאד מעודדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בבטןמיטל01/09/2013
שלום,
שבוע 35.
היום קיבלתי מכה קלה בבטן.
הסתובבתי והבטן פגעה בפינה של השיש.
באמת שזה לא היה חזק או כואב.
המכה הייתה באזור של הבטן שהעובר הרבה פעמים נמצא (מידי פעם ממש מרגישים בליטה שלו שם).
אני מרגישה תנועות כרגיל ואין עלי שום סיבה.
האם כדאי ללכת להיבדק?
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בבטן - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ02/09/2013אין סיבה לדאגה אך צריך להבדק כולל מוניטור עוברי ואולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון בדיקור מי שפירנעה01/09/2013
שלום רב
אני בת 33,שבוע 16 ,לאחר 3 הפלות בשלבים מוקדמים, מאובחנת עם קרישיות יתר ונוטלת קלקסן.
בהריון האחרון נטלתי קלקסן אך בכל זאת היתה הפלה.
בהפלה הראשונה נטלתי ציטוטק ולאחר מכן כתוצאה משאריות נוצר זיהום ברחם (הבנתי שזה די נדיר).
1) האם הנטייה שלי לזיהומים ברחם (כביכול) מגבירה את הסיכוי לזיהום כתוצאה מדיקור מי השפיר?
2) האם הנטיה שלי להפלות מצביעה על כך שהרחם שלי רגישה יותר ויש סיכוי גדול יותר להפלה כתוצאה מדיקור מי השפיר?
3) האם אי נטילת קלקסן במשך 24 שעות מסכנת את העובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון בדיקור מי שפיר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ02/09/2013תתיעצי ברופא המדקר.
הסיכון שלך עולה מעט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - אשמח לתשובה!!!7-
נעה02/09/2013אשמח מאד אם תוכל לפרט מאיזה מבין שלושת הסיבות שהזכרתי (זיהום ברחם/הפלות חוזרות/אי נטילת קלקסאן) אני בסיכון יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה צמיגית תוך כדי עיסוי פרינאוםלילוש2801/09/2013
היי, אני בשבוע 37 ובמהלך שתי הפעמים האחרונות שביצעתי עיסוי פרינאום יצאה לי הפרשה לבנה-צהבהבה, במרקם דיי קרמי, בכמות גדולה מאוד ובנוסף להפרשה גם גוש צמיגי ג'לי דמוי נזלת סמיכה מאוד.
יש לציין שבמהלך ההריון לא היו לי בכלל בכלל הפרשות, ושאני מבצעת עיסוי פרינאום החל מהשבוע ה-34 ורק בפעמיים האחרונות ראיתי את ההפרשה.
האם יכול להיות שזהו הפקק הרירי? אין לי צירים או דימום
האם זה מעיד על דלקת/בעיה כלשהי?
תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה צמיגית תוך כדי עיסוי פרינאום - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ01/09/2013ממליץ להבדק עי גינקולוג מטפל.
האפשרויות שהעלת נכונות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירה של מחט תפירהסופי01/09/2013
שלום רב,
יש לי שאלה קצת לא שגרתית. אני בשבוע ה21 להריוני. מעצבת תכשיטים בעבודת יד. לאחרונה באחת הסדנאות לעבודת יד שהשתתפתי, נדקרתי עד כדי דם על ידי מחט תפירה של המקום, שמן הסתם השתמשו בה מספר רב של נשים שהסטוריה שלהן אינה ידוע לי. האם זה יכול להיות מסוכן בצורה כלשהי לעובר או לי, במובן של חלילה מחלות זיהומיות? הרי לא מדובר במחט של בית חולים, שבמכוון חודרת למערכת הדם של האדם..
תודה מראש
סופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירה של מחט תפירה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ01/09/2013מאמין שהסיכוי להדבק קטן מאד.
יש לברר את חיסון הטטנוס שלך
אם לא קבלת בשנים האחרונות שווה לקבל גם בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת מהריוןשלי30/08/2013
שלום
אני בת 29 בריאה בד"כ. מזה כחודשיים אני סובלת מכאבי בטן שמלווים בחולשה וסחרחורות. נבדקתי ע"י גסטרולוג ועשיתי בדיקת גסטרו ,דם וכל הבדיקות שנתנו לי . יש לציין שגם אושפזתי מספר ימים כדי לבדוק ממה נובע הכאב .
ולא נמצא מקור הכאב והחולשות . לפני כחודש נוספה לי תחושה של רעב תמידית ושאושפזתי שאלו אותי אם יש סיכוי שאני בהריון , לפני כחודש קיימתי יחסים לא בטוחים ולאחר מכן לקחתי פוסטינור ,קיבלתי מחזור והתחלתי לקחת גלולות ( הפסקתי אותם באמצע עקב הרגשה כללית רעה ובחילות ) בנוסף יצאה לי פריחה מלווה באקנה באיזור הפנים ורופא העור לי אמר שזה נובע או מהמזג אויר או משינוי הורמונלי בגוף
רציתי לדעת אם יש סיכוי ולו הכי קלוש שאני בהריון ולדעת אם בבדיקות דם רגילות שערכו לי ניתן לדעת
אשמח לתשובה בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמממ לפני שיענו רופאים..
עדנוש2930/08/2013לקנות ערכה בייתית לזיהוי הריון ניסית??? או פשוט לבוא לרופא משפחה להגיד שאת באיחור של 10 ימים ולקבל הפניה לבדיקת בטא..למה סתם לשבור את הראש כן או לא? שיהיה בהצלחה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוששת מהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ01/09/2013חבל על הספקות
תבצעי בדיקת BHCG ותדעי אם את בהריון או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בתחושה בירךחסה30/08/2013
שלום,
אני בשבוע 32 להריון. לפני כחודש החלו להופיע לי כאבים לסירוגין בירך ימנית קדמית (קרוב לברך) המופיעים בעיקר בעמידה או ישיבה. לפני כשבועיים החלה להופיע ירידה בתחושה באותו אזור באופן קבוע (לא תלוי תנוחה) ולאחרונה גם תחושות גרד לסירוגין (גם לא משתנות תנוחתית). אני מבינה שמדובר על לחץ כלשהו על עצב הנובע מהרחם המתרחב אך שאלתי היא האם לא להתייחס לכך בחודשיים שנותרו למרות הכאב וחוסר התחושה? או שיש סכנה בפגיעה בעצבים אלו עקב לחץ קבוע וממושך שיכול לגרום לנזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בתחושה בירך - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ01/09/2013שאלה טובה
מחייבת התיחסות של נוירולוג ואורטופד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה?הריון כימי.?קרן29/08/2013
האמת שאני די מיואשת, אז אשמח אם תוכל להאיר את עיני.
בת 37- 2 הפלות (הראשונה גרידה השניה ציטוטק שק הריון ריק) ואחרי ההפלות – 3 חודשים של הריונות הריונות כימיים קצרים.(אין לי קרישיות יתר והיסטרוסקופיה חזרה תקינה, ויש לי גם 2 ילדים ככה שהקרי וטיפ כנראה תקין)
החלטתי ל"תעד" את ההריונות הכימיים כי לדעתי הריונות כימיים אחרי 3 הפלות רצופות זה לא תקין.
מחזור אחרון 27.7- שבוע 4+5
יואב 11- 21.8- בטא 43
25.8- בטא 180 ( הכפלה יפה אבל כשהיה הריון תקין הבטא יותר הוכפלה)
29.8 (היום) - בטא 500- הבטא לא הוכפלה כמו מקודם- האם ההריון החל שוב לסגת?( בהריונות התקינים שלי הבטא הייתה ממש גבוהה והכפילה את עצמה הרבה פעמים תוך 24 שעות )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה?הריון כימי.? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ01/09/2013ממליץ לפנות למומחה בהפלות חוזרות ולהתחיל תמיכה מתחילת ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומר החוק מבחינת פיטורין בהריוןאורית29/08/2013
אני בתחילת ההריון ולא רוצה לומר לבוס על ההריון
אם וחס וחלילה ירצה לפטר אותי בתקופה זו, האם חוקי?
מבחינתו לא אמרתי עדיין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אומר החוק מבחינת פיטורין בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/08/2013לום.
עם כל הכבוד ,לא נראה לי שאנחנו המקום לתשובות בנושא חוקי עבודה.בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועיים אחרי ניתוח קיסרימיה29/08/2013
שבועיים אחרי קיסרי התחיל לי כאב ראש אימתני....שלא עובר עם שינה
כן יש הקלה אחרי שאני לוקחת משכך כאבים.
לחץ דם תקין
האם אחרי שבועיים יכול להיות תופעת לוואי של האפידורל?
לפני הלידה לא סבלתי מכאבי ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועיים אחרי ניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/08/2013שלום.
אם כאבי הראש החלו רק לאחר שבועיים,לא סביר שמדובר בתופעת לואי של ההרדמה. ממליץ כמובן שתגשי להיבדק.בבריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת דםשאלה29/08/2013
עשיתי היום בדיקת BETA-HCG.
התשובה: 5>.
מעבר לזה לא מופיע כלום.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח בדיקת דם - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/08/2013שלום. תשובה מתחת לערך של 25 נחשבת שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)