מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשיפה ממושכת לחומרי צבע וניקוילילו08/09/2013
אני שבוע 19 להריון.
בשישי ושבת האחרונים החלטתי כשהרגלי מזה חצי שנה להתלבש על חלק בבית ולשפץ אותו.
החלטתי לצבוע בצבע מיוחד את החרסינה הישנה באמבטיה ולחדשה.
החלטה מטופשת בזמן הריון ועוד יותר מטופשת כשהתחלתי לצבוע והבנתי למה הכנסתי את עצמי כי זה לקח יותר זמן משציפיתי יותר עבודה ויותר ריח.
מצאתי את עצמי כמעט כל שישי וכמעט כל שבת מתעסקת בצבע שלכלך לי את הידיים ואז גם נכנס הטמפרטין לתמונה בשביל לנקות הכל ואסטוניש בשביל לנקות הכל לפני ואחרי.
עבדתי עם חלון פתוח ואיוור כמה שניתן ובלילה למרות הקירבה של החדר אמבטיה לחדר השינה סגרתי את הדלת אמבטיה ואת הדלת חדר שינה ורוב הלילה החלון היה פתוח, אבל קמתי ופתחתי את הדלת לשירותים כמה פעמים בלילה והרגשתי שאני נכנסת לענן ריח חריף.
מאתמול בלילה התחלתי להרגיש שהריח ממש חדר לי לנשימה וגם כשאני בעבודה אני מריחה אותו והיום אני עם קצת סחרחורות קלות ידיים יבשות ואדמומיות וכאבי ראש קלים.
שתיתי ואכלתי טוב גם אתמול וגם היום חשוב לציין.
אני מפחדת שאולי נשחפתי עם הצבע והריחות והשאלה שהכי מטרידה אותי כרגע היא האם רצוי להיבדק? האם קיימת סכנה לעבור מכל החומרים האלו שנחשפתי את עצמי אליהם? ומה הסיכויים שנגרם נזק ואיך ניתן לבדוק או לעשות משהו עכשיו כדי למנוע נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה ממושכת לחומרי צבע וניקוי - תגובה
ד``ר אריה לידור10/09/2013שלום לך
אין סכנה לעובר או להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תקינות ההריוןעדנוש2908/09/2013
שלום לכם אני נימצאת בשבוע 6+1 לאחר הפרייה חוץ גופית.. בתאריך 2/9 בוצעה בדיקת בטא והתוצאה הייתה 15,121 וכך גם בערב ניראה שק הריון באולטראסאונד , היום בתאריך 8/9 בוצעה שוב בדיקת בטא (רציתי להרגיע את עצמי לאחר החגים) והתוצאה רק 45300 למה זה לא הכפיל את עצמו? זה לא היה אמור להיות מעל 100000? העם זה מראה שיש בעיה? בדיקת דופק בתאריך 11/9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין מענה כאן?
עדנוש2910/09/2013דווקא בפורום כול כך חשוב אין מענה? אז בשביל מה הפורום נוצר בכלל?אני כבר יומיים מחכה לתשובה וכולי בלחץ עם הכול בסדר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על תקינות ההריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/09/2013B עולה לא למאות אלפים.
גם B גבוה יכול להיות בעיתי.
הופעת עובר עם דופק תרגיע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי כלוםםםם..אפשר הסבר?
עדנוש2910/09/2013הבטא שלי הייתה בסדר גמור היא התחילה ביום ה 12 להחזרת העוברים (הוחזרו 2) עם 137 וכך הכפילה את עצמה עד עכשו..אני מזכירה שאני בשבוע 6+3 היום (שש+שלוש)..עכשו רק לא הבנתי למה בתאריך 2/9 היא הייתה 15000 וב 8/9 רק 45000? היא לא אמורה הייתה להכפיל את עצמה? ולא הבנתי מה הסברת על מאות ואלפים לא הבנתי כלוםםם..אפשר עוד הסבר? האולט' מחר רק..יתכן כבר יראו דופק בשבוע 6+4?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובלידור08/09/2013
האם "הגלולה שאחרי" משפיעה ומונעת הריון גם אם נאלצים לקחת אותה ביום הביוץ עצמו (קונדום שנקרע ולא עברו 70 שעות) מודה מראש על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב - תגובה
יעילה במניעת הווצרות הריון אם נלקחת עד 72 שעות מהחשיפה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקינות הריוןליאת08/09/2013
שלום רב,
רציתי לברר האם ההריון תקין ומה הסיכוי לתאומים. יש לי רחם דו קרנית.
וסת אחרונה היתה בתאריך 28.7.13. שבוע שעבר עשיתי שתי בדיקות דם לבטא.
הראשנה בתאריך 1.9.13 תוצאה 332
השניה בתאריך 3.9.13 תוצאה 735 כמו כן גם שבוע שעבר עשיתי אולטסאונד שבה לא נראה הריון אלא רק נוזל היפואקוגני צלול בגודל 4*8 בקרן הימנית.
היום בתאריך 8.9.13 ביצעתי אולטסאונד נוסף בו נראה בקרן השמאלת שק הריון בגודל 4*4 ובקרן הימנית עדיין נראה נוזל עם ממצא היפואגני בקוטר 2*2.
מה הסיכוי שמדובר בתאומים? והאם ההריון נראה תקין ומה זה יכול להיות המוקד בקרן הימנית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקינות הריון - תגובה
המשיכי במעקב צמיחת ביטא. מעל ערך של 6000 ניתן לראות עובר ודופק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי או לידה רגילהמתלבטת08/09/2013
אני בשבוע 35 הריון תאומים לא זהים (שני שקים שתי שליות). במהלך ההריון היתה שלית פתח חלקית אך בסקירה המאוחרת נמסר לי שהשליה עלתה והיא כבר לא פתח. כעת בבדיקת הערכת משקל אחרונה נמסר לי שעדיין ישנה שלית פתח חלקית. הרופא שלי שלח אותי לבדיקה חוזרת אצל רופא מומחה לאולטרה סאונד כדי לבדוק זאת. בבדיקה הזאת היה משהו מוזר- קודם כל הוא ציין את מיקום השליה של העובר הראשון היכן שנמצא העובר השני. שנית הוא אמר שבגלל הגודל ייתכן שרואים את שתי השליות יחד, כך שלא ניתן לדעת כמה השליה האחורית של העובר הראשון רחוק מפתח צוואר הרחם. הרופא שלי אמר לי שמאחר והוא יכול להעריך את מיקום השליה ביחס לפתח הצוואר (אם היא מעל 2 סמ) אז הוא סבור שאולי כדאי ליילד בקיסרי, אך זה נתון לשיקולי. מצד אחד, ההריון כבד לי ורע לי , אני בשמירה מחודש שישי עם התכווצויות, לא זזה הרבה ומרבית הזמן שוכבת. בקושי מטפלת בבת שלי בת ה-3 ופשוט מרגישה נכה. לכן אני כבר מחכה לסיים את ההריון. מאידך, ההתאוששות מהניתוח מפחידה אותי, שכן גם אז התחושה של אי הנוחות, הכאבים ונכות תמשיך, לפחות לעוד מספר שבועות. לכן אני ממש לא יודעת מה לעשות ובאיזה דרך לנהוג. אשמח לחוות דעת ועצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי או לידה רגילה - תגובה
כמובן שיש צורך באבחנה מדויקת . שליית פתח או לא ? במקרה שליית פתח יש לנתח . במידה ולא לחכות ללידה עצמונית או להשרות לידה מעבר לשבוע 38 בהנחה שהעובר הראשון במצג ראש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שניאירה07/09/2013
שלום רב,
לפני שבוע גיליתי שאני בהריון. בטא 46000.
אני בת שלושים ויש לי ילד בן חמש שנולד בניתוח קיסרי עקב משקל גבוה.
אני בת 30 נוטלת נוגדי דיכאון באופן קבוע מסוג ויפאקס.
יש לי כמה שאלות:
1. האם עקב כך שילד ראשון נולד בקיסרי אצטרך שוב לעבור קיסרי? מה ההמלצה?
2. האם כדי להפסיק נוגדי דיכאון למרות שאני נורא חוששת מההפסקה או להחליף אותם לסוג אחר של תרופה?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך דחוף
אירה08/09/2013שלום רב,
היום הייתי אצל גניקולוג.
מכוון שווסת של לא סדירה ואיני זוכרת את התאריך של הווסת האחרונה, לא ניתן לדעת בנתיים באיזה שבוע אני נמצאת. כך אמר הרופא.
הבטא שלי לפני שבוע הייתה 46000, שלפי החישוב זה שבוע 6.
באולטרסאונד שעשה לי הרופא לא נצפה דופק של העובר.
עקב כך יש לי שתי שאלות דחופות:
1. האם בשבוע 6 כבר צריך להיות דופק?
2. האם ניתן להסתמך על חישוב שבועות ע"י רמת בטא?
אני בלחץ מטורף, אשמח לקבל תשובה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלידור07/09/2013
אם מקיימים יחסים לא מוגנים ביום הביוץ (המשוער) לוקחים את "הגלולה שאחרי" כמה שעות לאחר מכן, האם צריכים להמשיך לקיים יחסי מין מוגנים גם שבוע אחרי ? (ובכלל עד לקבלת המחזור )מודה מראש על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/09/2013שלום.
התשובה היא כן.אמנם הסיכוי להריון מאד מאד נמוך עקב הגלולה שלקחת,אבל לא כדאי לקחת סיכון מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בגוףשירן03/09/2013
שלום
אשמח לתשובה מכל רופא אך במקרה זה ד״ ר פומרנץ הינו רופא הנשים שלי.
ד״ר כבר שבוע שהרגליים, הידיים והבטן מגרדות לי
איזור הרגלים מכף הרגל ועד למעלה ממש מגרדים מה אני יכולה לעשות כדי להרגיע את הגירודים? וממה הגירודים נובעים?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים בגוף - תגובה
ממליץ שתגשי להיבדק אצל רופאך ,הקולגה שלנו דר פומרנץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כינים בהריוןטלי03/09/2013
שלום,
האם מותר להשתמש בתכשיר ריזולטס נגד כינים בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עורף מעובהלילי03/09/2013
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 9 להריון.
היום טכנית אולטרסאונד ראתה כ- 2 מ"מ של עורף מעובה לעבר.
מה זה אומר?
האם זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורף מעובה - תגובה
בעקרון שוה בדיקת שקיפות עורפית אצל הרופא המומחה.עורף מעובה מעלה הסיכון לתסמונת דאון.2 ממ זה אגב עדין יתכן בתחום הנורמה.לכן שוב פני לרופא מומחה לאולטרהסאונד. לא לדאוג בינתיים ושיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר, ימי ביוץ?שירי03/09/2013
היי,
המחזור שלי אינו סדיר. ואני מעוניינת בהריון..
רציתי לדעת איך אדע ימי ביוץ ואולי הפתרון לכך הוא קיום יחסי מין יום כן יום לא?
בצורה כזו הזרע אינו נחלש ו99 אחוז שנקיים יחסי מין בזמן הביוץ וכך לא נפספס.
האם זה הגיוני?
אולי עוד פתרונות לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר, ימי ביוץ? - תגובה
לגבי ימי הביוץ אכן קשה לדעת,אבל קימות ערכות לבדיקת הביוץ דרך בדיקת השתן.גם הרעיון לקיים יחסי מין יום כן יום לא הוא מקובל. בהצלחה ושנה פוריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות הריון עם דימום בינונחן03/09/2013
שלום רב,
אני ובעלי מנסים כבר 7 חודשים להביא ילדים לעולם.
כשבוע בערך אחרי קיום היחסים התחילו לי כאבים בבטן ואז חשבתי שאולי מדובר בתהליך השרשה. אחרי 25 יום מהמחזור הקודם החלה לי הפרשה קטנה חומה בהירה ולאחר מכן דם דליל ורוד עם קצת אדום וחום..אבל לאחר כשעה החל דימום כמו של מחזור עם קרישי דם-דימום בינוני במשך יומיים וחצי. אני רגילה לקבל מחזור במשך 8 ימים שמתוכו מהיום ה-4 הדם נהיה חום כהה אבל פשוט הפעם לא היו 8 ימים, רק יומיים וגם יש לי בחילות בלתי מוסברות. האם יש נשים שנכנסו להריון והוא היה תקין עם דימום בינוני של יומיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יכול להיות הריון עם דימום בינונ - תגובה
כמובן הכל יכול להיות. המומלץ לבצע בדיקת דם ולדעת המצב.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר סיכה בטוח בהריוןנועה02/09/2013
שלום רב,
רכשתי שני מוצרי סיכה בבית המרקחת והרוקחים לא ידעו לתת לי תשובה וודאית לגבי בטיחות השימוש בהם בזמן ההריון (אני בשבוע 12).
הראשון הוא ג'ל לחות אינטימי על בסיס מים. החומרים הרשומים הם: purified water, glycerin, hydroxyethylcellulose, sodium methylparaben, glycolic acid, aloe vera gel, chlorhexidine, digluconate.
השני הוא ג'ל סיכה אינטימי על בסיס מים המכיל: deionized water, natural glycerin, methyl paraben, hydroxy ethyl cellulose, propyl paraben, citric acid.
האם אחד מהם בטוח לשימוש. ואם לא, האם תוכלי להמליץ על חומר בו אוכל להשתמש מבלי לסכן את ההריון.
תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בטא נמוכה ?ענת02/09/2013
יצא לי HCG QUANT.(S) 23.15 IU/L
(HCG < 3 IU/L = NEGATIVE)
(
HCG > 25 IU/L = POSITIVE
קיממתי יחסי מין לפני שבועיים הביוץ היה לפני 12 13 ימים מה זה אומר ? בטא נמוכה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
bs03/09/2013אני לא רופאה אבל גם לי קרה מקרה דומה, יצא לי 20.3
את רק צריכה לעקוב כל יומיים שהבטא מכפילה את עצמה ורק בתוצאה של 1500 את יכולה כבר לעשות א.ס
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא נמוכה ? - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/09/2013שלום. דרושה בדיקה חוזרת כדי לודא עליה בערכים.התשובה עדין בתחום האפור של לא שלילי ולא חיובי.בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח העמסת סוכר 100אורן02/09/2013
האם התוצאות תקינות?
צום :84 מג.
אחרי שעה : 178 מג.
אחרי שעתיים: 132 מג.
אחרי 3 שעות : 134 מג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח העמסת סוכר 100 - תגובה
התשובה האחרונה מעט גבוהה.אבל כידוע תשובה אחת גבוהה אינה אבחנתית לסכרת.הטיפול הוא דיאטה בלבד,ביעוץ דיאטנית. התקשרי לרופאך למעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)