מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גזים אצל האם המניקהSt29/08/2013
אני ילדתי לפני שלושה חודשים. מניקה הנקה מלאה וסובלת מאוד מתופעה של גזים בשבועות האחרונים. דומה מאוד לתופעה שהיתה לי בתחילת ההריון. האם זו תופעה מוכרת שתחלוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים אצל המניקה ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור29/08/2013בוקר טוב
גזים קשור לפורגסטרון
יחלוף בסוף ההנקה
אפשר לנסות כדורי פחם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השראת לידהתותי27/08/2013
בת 32, הריון ראשון שבוע 38, מטופלת במר. הריון בסיכון.
צירים מוקדמים משבוע 34, אשפוז עם פרסולט ומוניטור 2-3 ביום. מאז בשמירת הריון בבית.
לפני שבוע (שבוע 37) - הסרת תפר צווארי שהוסר בהצלחה.
מטופלת בקלקסן 60 מדי יום בשל DVT ברגל שמאל למעלה משנתיים.
בהמלצה נאמר לי כי שבוע הבא (שבוע 39) להפסיק קלקסן ויום לאחר מכן השראת לידה.
ואני חייבת לשאול - למה לזרז?
אם לא אלד עד שבוע הבא, למה לא להמשיך לחכות לצירים \ ירידת מים?
במצבי -הריון בסיכון - חייבים לזרז? אי אפשר לחכות לטבע לעשות את שלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השראת לידה - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/08/2013שלום.
מהלך כל ההריון שלך הוא הרי אינו טבעי-השתמשת בפרזלט,בקלקסן והיה לך תפר צוארי.אם היית נותנת לטבע לעשות את שלו וללא כל התרופות והטיפולים שעברת,לאן היינו מגיעים???.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטריוין בהריון - דחוף!אורטל27/08/2013
בוקר טוב,
אני בשבוע 27 וכבר 5 ימים סובלת מצינון, אני משתמשת במיי מלח - "מזור" אך זה לא עוזר לי להתגבר על הגודש באף. בהתייעצות עם רופאת משפחה קניתי אוטריווין ילדים עם אחוז יותר נמוך של חומר שעוזר לי מאוד לגודש לאף, אני לא מסוגלת לנשום אם אני לא שמה את הספריי.
ביומיים האחרונים אני מרגישה את הסינוסים שלי עם כאבים בגלל הנזלת והנזלת הפכה להיות מוגלתית.
האם השימוש באוטריווין ילדים עלול להיות מסוכן לעובר ? אני כבר לוקחת 5 ימים לפחות 3 פעמים ביום, יכול להיות שגרמתי נזק לעובר? קראתי בכמה פורומים שאסור אוטריויון בהריון והאם יש תרופה לכאבים בסינוסים שמותר לקחת בהריון ?
תודה מראש
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אורטל29/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוטריוין בהריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור29/08/2013בוקר טוב
כמות קטנה באף לא תגיע לעובר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 30 ירידה של הבטןללא26/08/2013
שלום לכל הרופאים,
אני בהריון שני, שבוע 30 תודה לאל! ביומיים האחרונים אני רואה שהבטן שלי ירדה למטה וכל הגובה שהיה לה למעלה נעלם, כמו שמגיעים לשבוע 39 והבטן מתחילה לרדת כי התינוק מתכונן ללידה, זה מה שקורה לי, האם הגיוני? האם יש ממה לחשוש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
ללא29/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 30 ירידה של הבטן - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/08/2013שלום.
הפשוט הוא לגשת להיבדק אצל רופאך,לודא מיקום ותנוחת העובר,ולהיות רגועים.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האטות בדופק העובר וחבל טבור כרוךדנית26/08/2013
לפני כשלושה שבועות במוניטור שעשיתי בבית חולים (הגעתי עם כאב בטן) הייתה האטה בינונית בדופק העובר עם ירידה בלחץ דם אצלי.
אושפזתי למעקב ל24 שעות ומאז כל המוניטורים היו תקינים.
שוחררתי מהבית חולים והופניתי לעשות מעקב מוניטורים פעמיים בשבוע בקופ"ח.
כל הניטורים היו תקינים לגמרי עד שבאחד הימים היו "האטות חוזרות משמעותיות המתרחשות בזמן נפילת ל"ד אמהי" – הדופק של העובר היה באזור ה-60 במשך כחצי שעה וכך הדופק שלי ירד ל64/30 עד שהתייצב. לא היו צירים תוך כדי. קיבלתי חמצן והופניתי לבית חולים ושם אושפזתי בהריון בר סיכון.
בבית החולים (כשעתיים אחרי) לחץ הדם שלי כבר עלה לנורמה (93/60) ועשו לי ניטור ארוך של שעתיים שהיה תקין לגמרי (ללא צירים, וריאבילי, ריאקטיבי, ללא האטות כלל)
אושפזתי למספר ימים במהלכם עשו לי המון ניטורים וכולם היו תקינים לחלוטין
במהלך אולטרסאונד ראו שיש חבל טבור שביב צוואר התינוק 270 מעלות ללא CORD מקדים.
שוחררתי הביתה לאחר ניסיונות ליילוד שלא הצליחו ובעקבות זה שכל הניטורים היו תקינים
יש לי 2 שאלות שמטרידות אותי מאוד:
1. אם הנפילה בדופק העובר לזמן כה רב יכולה לגרום לו נזק כלשהו? האם זה שכל שאר הניטורים מאז תקינים מעיד על כך שהכל תקין?
2. מה המשמעות שחבל הטבור כרוך סביב צוואר התינוק? מה הסכנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה- אני בשבוע 37 להריון
דנית26/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100טלי25/08/2013
שלום
תוצאות העמסת סוכר להלן:
GTT-Glucose 0' 86.00 mg/dl 70,00 - 95,0 .(.....*....).
GTT-Glucose 60' 132.00 mg/dl 100,00 - 180, .(...*......).
GTT-Glucose 120' 78.00 mg/dl 100,00 - 155, *(..........).
GTT-Glucose 180' 84.00 mg/dl 70,00 - 140, .(.*........).
מה המשמעות מבחינתי?
אני בשבוע 22
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר 100 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/08/2013ערב טוב
העמסה תקינה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשוןצופי2422/08/2013
שלום אני בשבוע 10+3 ורציתי לדעת אם יש סכנה לעובר כשאני מתכופפת? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון
עדנוש2922/08/2013לא אין לו סכנה מזה שאת מתכופפת הוא עדיין בגודל של גרגיר ויש לו המון מקום בבטן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות בבטן בהריון לאחר מאמץמורן21/08/2013
שלום,
אני בשבוע 24. מזה כשבועיים אני מרגישה התכווצויות חזקות בבטן התחתונה בצד ימין לאחר הליכה ממושכת (כחצי שעה). זה עובר רק אחרי שאני נחה ושוכבת.
רציתי לדעת מה זה יכול להיות והאם זה מסוכן.
אני צפויה בעוד שבועיים לטוס לחופשה בחו״ל ורציתי לדעת האם זה יכול להיות בעייתי.
אשמח לתשובה מהירה,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
מורן26/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכווצויות בבטן ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור28/08/2013ערב טוב
ההיתכוציות סבירות.
נסיעה לחול זה לא בעייה רפואית אולי בעייה ביטוחית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליודנית21/08/2013
שלום רב.
אני בהריון שבוע 12. נאמר לי לא להתקרב ולא לבוא במגע עם ילדים שחוסנו בחיסון הפוליו. [עד שיעברו כמה שבועות]. האם נכון הדבר?
ובנוסף, האם מותר לאשה בהריון להתחסן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתמול שאלתי
עדנוש2922/08/2013שאלתי את הרופאה שלי עם זה מסכן אותי כי חיסנתי את בתי בת ה 4 אתמול מפוליו ואני היום גיליתי שאני ממש בתחילת הריון אמרו לי זה לא מסוכן..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יונים בהריוןסופי20/08/2013
שלום רב
אני בהריון ראשון, שבוע 19, וגיליתי לאחרונה, שבחלון של חדר עבודה שלי (השולחן עבודה שלי בצמוד לחלון) יש הרבה יונים. אני נוטה להעיף אותם אם אני שמה לב, אך הרבה פעמים הם בכל זאת נמצאים שם, ובגלל זה יש גם הרבה צואה שלהם על עדן החלון.
שמתי לב לכך היום במיוחד כי ניקיתי את החלונות בדירה. זמן קצר לאחר מכן, שמעתי שיונים, צואתם ופרוותם עלולים להיות מאוד מסוכנים לאישה בהריון ולפוריות האישה בכלל ואסור לה לגעת בכל הקשור בהם. עכשיו אני ממש דואגת, משום שקודם ניקיתי את החלון ללא כפפות... למרות שלא נגעתי ישירות בצואה שלהם. ושנית אני דואגת משום שאולי עפים לי כל מיני דברים הקשורים ביונים מהחלון לשולחן עבודה שלי ולמקום בו אני עובדת ונמצאת.
אולי קצת פרנויה, והלוואי שכן.. אך אני באמת דואגת.. האם יכול להיות מסוכן להריון או לפוריות בכלל..?
תודה מראש,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יונים בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור21/08/2013שלום לך
אין סכנה ישירה להריון או לפוריות אך רצוי להתרחק היות וישנם טפילים מסוגים שונים וחיידקים היכולים להיות מועברים ולגרום לאלרגיות ומחלות שונות
רצוי להתרחק או להרחיק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליצסטיותאפרת20/08/2013
שלום,
יש לי שחלות פוליצסטיות שגורמות לכך שאני מקבלת מחזור פעם בכמה חודשים (רק כאשר התחלתי לקחת גלולות המחזור הסתדר )
בפעם האחרונה (בחודש יוני) פניתי לרופא נשים שלי כיוון שלא קיבלתי מחזור שלושה חודשים (הפסקתי גלולות על מנת להיכנס להריון) ולאחר בדיקות שתן ודם על מנת לוודא כי אני לא בהריון הוא נתן לי כדורים לזירוז המחזור
לאחר 6 ימים קיבלתי מחזור (26.06) ומאז שוב לא קיבלתי כמעט חודשיים.
לפני שבאתי אליו שוב עשיתי בדיקת דם וגיליתי שאני בהריון
התור שלי אליו רק בעוד יומיים והיום הייתי במרכז בריאות האישה ששם נאמר לי שיש שק ללא עובר ויכול להיות שזה הריון צעיר או שהוא לא תקין
איך אני אדע? אני מאוד חוששת ולחוצה
אני חא יודעת באיזה שבוע אני והבדיקת בטא באחרונה שעשיתי היתה לפני 5 ימים ויצא לי 397
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות פוליצסטיות - תגובה
חזרי על בדיקת הביטא האמור להראות צמיחה . בערך של מעל 1500 ניתן לראות שק הריון . מעל ערך 6000 ניתן לראות דופק עוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ארוך וכתמים חומיםמור20/08/2013
אני בת 33 אמא לילדה בת שנתיים שנולדה בקיסרי חירום. מאז הלידה המחזור שלי סדיר אך ארוך. מתחיל בחמישה ימים של כתמים חומים ולאחר מכן יומיים של דימום רגיל למשך יומיים. המחזור האחרון שלי התחיל ב22.7 והסתיים ב-31.7. ב-6.8 התחילו לי הפרשות חומות(מצריך רק תחתונית) שנמשכות עד היום (20.8). תופעות נוספות שיש לי הן בחילות קלות בתחילת היום עד הצהריים, דקירות קלות בחזה ובבטן. חשוב לציין שבין סיום המחזור לתחילת ההפרשות קימתי יחסים לא מוגנים. אך ההפרשות לא התחילו ישר אחרי קיום היחסים אלא יומיים אחרי.
חשוב לציין-בהריון הקודם שלי היו לי דימומים במשך כל ההריון.
הריון?
משהו אחר שצריך להלחיץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור ארוך וכתמים חומים - תגובה
בדקי בדיקת הריון . באם שלילי פני לבדיקת רופא לברור אופי הוסת הזה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ פיזי בהריוןדנה20/08/2013
הי אני בשבוע 15, בטיול לסין, טיפסנו למקדש וכשהבנתי שזה מאמץ גדול לא יכולתי לחזור, (היינו עם קבוצה) זה היה מאמץ גדול עבורי, כ3 שעות הליכה בתוכן כשעה טיפוס במדרגות רבות (כ1000 מדרגות) היה חם והקפדתי לשתות האם מאמץ פיזי עלול לסכן את העובר? אני לא בכושר ולא עושה ספורט בדרך כלל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ פיזי בהריון - תגובה
אם ההריון תקין ומנעת התייבשות אין כל סכנה להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הביוץרינה20/08/2013
שלום, אני ובעלי מנסים להיכנס להריון ,
הפסקתי גלולות לפני כשלושה שבועות ושבוע בעבר התחלתי לעשות את בדיקת הביוצית כדי לראות באיזה יום אני מבייצת כיוון שכרגע הגוף עדיין לא חזר למחזור סדיר כי עד כה הייתי מקבלת קבוע עם הגלולות כל 28 יום,
בדקתי מהיום ה-11 לאחר המחזור והתשובה יצאה שלילית (כל פעם פס אחד חזק) עד אתמול, היום ה-17, שהבחנתי במקום פס אחד בשני קוים, אך התשובה עדיין שלילית כיוון שהפס הראשון חלש והשני הקרוב לידית האחיזה של המקלון חזק.
שאלתי היא- האם זה טבעי שאני עדיין אל מבייצת- 18 יום אחרי תחילת המחזור?
האם יש קשר לעובדה כי בדיוק הפסקתי לקחת גלולות (אחרי שימוש בגלולות לשנתיים)?
והאם אני פשוט מבייצת מאוחר? כלומר האם יש לי עוד סיכוי לבייץ גם 20 יום אחרי תחילת המחזור??
אשמח לקבל קצת הכוונה וייעוץ,
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הביוץ - תגובה
אכן לאחר הפסקת גלולות הביוץ ולכן הוסתות עשויים לא להיות סדירים בחודשים הראשונים לאחר הפסקת הגלולות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 8טל19/08/2013
שלום רב, אני אשאל שוב את השאלה שנשים רבות שואלות כאן ואינן מקבלות תשובה. האם היעדר בחילות/הקאות בשבוע כזה מעיד על בעיה כלשהי? סבלתי מבחילות עד לפני יומיים וכעת שום דבר. נעלם כלא היה. אודה לתשובת הדוקטור בהקדם האפשרי, אני בטוחה שנשים אחרות ישמחו לקבל תשובה בהקדם לנושא זה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח גם לתשובה.. אני בסוף שבוע 6
מאי22/08/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואין לי כמעט בכלל תופעות
מאי22/08/2013למעט גודש בחזה ופיפי :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)