מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון שני לאחר iufd בשבוע 38אליס22/07/2013
שלום רב,
אני חצי שנה לאחר הריון ראשון תקין לחלוטין, שהסתיים בשבוע 38 בלידה שקטה IUFD
נתיחת הגופה, בדיקות קרישיות והעמסת סוכר יצאו תקינות, השיליה לא נשלחה לפתולוגיה עקב טעות של בית החולים, לא נמצאה הסיבה למותו של בני.
היום אני בשבוע 7+1 שאלתי היא האם מאשרים שמירה לאחר הנ״ל למרות שההריון שמתפתח תקין? (יש לי pcos נקלטתי בעזרת הורמונים והזרעה)
האם ההריון שלי כעת נחשב להריון בסיכון?
האם יש באפשרותי דרך למנוע הישנות של זה?
בתודה מראש,
אליס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
bs22/07/2013היי קראתי את הודעה שלך ואני חייבת להגיד לך שאני מזדהה איתך ויודעת איזה כואב זה, אני עברתי גם IUFD בשבוע 38 בהריון הראשון לפני כ-5 שנים ורציתי לאחל לך שבעזרת השם שיעבור לך בקלות ותצאי בידיים מלאות
שיהיה לך יום טוב ןתשמרי על עצמך
בושמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון שני לאחר iufd בשבוע 38 - תגובה
ד``ר אריה לידור23/07/2013שלום לך
מציע שאת מעקב ההריון תבצעי במרפאת הריון בסיכון ולכשיגיע המועד לשקול זרוז לידה בשבוע 37 לערך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת חלבמאי22/07/2013
שלום לכם,
ילדתי לפני 3 ימים וניסיתי להניק התינוקת מסרבת ונרדמת מהר והיא גם עצבנית מאוד ניסיתי עם פטמת סליקון היא יונקת אך לא במידה מספקת והיא כל הזמן מתנתקת ובוכה .. לכן התחלתי לשאוב.. שאלתי היא כזו : האם שאיבה שורפת קלוריות כמו ההנקה ??
האם שאיבה עוזרת לרחם לחזור והתכווץ כמו בהנקה ??
תודה לכם ויום טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת חלב - תגובה
ד``ר אריה לידור23/07/2013שלוםלך
שאיבה והנקה חד הם . פני גם ליעוץ יועצת הנקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחת שינהשי21/07/2013
שלום, אני בשבוע 26 ומתקשה מאד לישון רק על צד שמאל, רציתי לדעת האם שינה על צד ימין בחלק מהלילה תסכן את העובר??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוחת שינה - תגובה
בחרי את הצד הנוח ללא כל דאגה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיגרנות ודפיקות לב מואצותאורנית21/07/2013
שבוע טוב,
אני בת 34, בשבוע 18 להריוני.
לאחרונה סובלת ממיגרנות כל יום. כמו כן, מפעימות לב מואצות כל יום, כל היום והן מתגברות בלילה כשאני שוכבת ורוצה לישון.
אני במשך חודש, נוטלת סרנדה במינון מופחת ע"מ להתחיל גמילה בהדרגה (מ-100 מ"ג ל-0.75) עד שארד ל-0.50 מ"ג וכו'...
האם ישנו קשר או שמא התופעות הנ"ל הן טבעיות להריון?
אני כבר כל יום נוטלת כדורים למיגרנות ו"זה לא עסק" להמשיך ככה.
בנוסף, דפיקות הלב הנוראיות משבשות לי את אורח החיים.
נא עזרתכם בבקשה
תודה רבה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות ודפיקות לב מואצות - תגובה
דופק מואץ אופייני להריון . יחד עם זאת כדאי גם לבצע אקג
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגני כיליות ומוקד אקוגנימאיה21/07/2013
שלום רב,אני נמצאת בשבוע 31 להריוני, בדיקות השקיפות החלבון והסוכר יצאו תקינות, בסקירת המערכות הראשונה שביצעתי נמצאה הרחבה קלה של אגני הכיליות ומוקד אקוגני בלב העובר לשם כך הופנתי לייעוץ גנטי ושם הומלץ לי על דיקור מי שפיר שסירבתי לעשות , קיבלתי הפניה לאקו לב עוברי אשר נמצא תקין אף הוא וכן גם מעקב א.ס לאגני הכיליות בסקירה המאוחרת נמצאו הכיליות אחת 9 והשנייה 10 כחודש לאחר מכן ב26/6 ירדו המידות של האגני כיליות לאחת 7.1 והשנייה 6.7 כעת עליי לעבור שוב רק מעקבי א.ס לאגני כיליות ונפרולוג ילדים לאחר הלידה בעזרת השם.אני חוששת שמא ההחלטה שעשיתי עם המי שפיר הייתה מוטעית ועד כמה זה טוב שהתוצאות בדיקות ירדו במידות ומבנה לב העובר תקין? אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כיליות ומוקד אקוגני - תגובה
אם המעקב העוברי בכללותו תקין וקצב הצמיחה העוברי מי השפיר והשליה תקינים נראה שהמדובר בהרחבה קלה של אגני הכליה ותו לא
יש להמשיך במעקב כולל אגני כליה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ותופעות לוואי אחרות בהיריוןמ21/07/2013
שלום רב,
נכנסתי היום לשבוע 32, היריון ראשון.
לפני כשעתיים סבלתי משלשול ומאז אני חשה חולשה, עייפות, כאבי רגליים, כאבי בטן והזעה שלאחר זמן מה התחלפה בצמרמורת כל 10 ד לערך. מדדתי חום - 36.5
היה לי תור לרופאה אבל לא יכולתי לקום מהספה, שלא לומר לנהוג..
מה לעשות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה ותופעות לוואי אחרות בהיריון - תגובה
יש להרבות בשתיה ולטפל בהפסקת שלשולים אלו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקל שבוע 5מודאגת21/07/2013
אני בשבוע 5+2 אתמול הרמתי את השולחן בסלון רק מצד אחד שלו על מנת ליישר את השטיח מתחתיו . אבל - הרמתי את השולחן מצד אחד ועשיתי קפיצה קטנה כדי למשוך את השטיח עם הרגל מתחת - האם זה מסוכן להריון? נלחצתי מאוד אחר כך שאולי עשיתי נזק...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת משקל שבוע 5 - תגובה
ד``ר אריה לידור23/07/2013שלום לך,
לא נגרם כל נזק להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאודמיה21/07/2013
שלום רב,
הנני נמצאת בהריון השני בשבוע 36,עד כה כל הבדיקות כולל CMV היו תקינות(הבדיקה האחרונה שביצע היתה לפני 3 חודשים בשבוע 24,25.)
לפני כמה ימים עשיתי בדיקת CMV שתוצאותיה היו חיוביות:
CMV IGG-חיובי 83.5
CMV IGM-חיובי
CMV ADVITY-0.10
CMV IGM-ADD-VIDAS-חיובי
1.השאלה שלי היא מה הסיכוי בשבוע בו הנני נמצאת(ויכול להיות כי נדבקתי בשבוע 25
) כי הווירוס יעבור לעובר ויגרום לבעיה כלשהיא?
2.האם ניתן לדעת על פי תוצאות הבדיקה מתי נדבקתי בווירוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה מאוד - תגובה
החשיפה קרתה בעבר הקרוב בהיותך בהריון מעבר לשבוע 25
הסיכוי לפגיעה עוברית נמוך . רצוי שתבצעי בדיקת שתן לCMV. . לאחר הלידה יש לדווח לרופא הילדים . אפשר לשקול זרוז הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בתחילת הריוןחגית20/07/2013
שלום, חום בתחילת הריון שבוע 2 או 3. האם זה מסוכן? אני עכשיו בשבוע 10. אבל מטרידה אותי מאוד העובדה שהיה לי חום 38.5 לסירוגין במשך יומיים. נטלתי אז אקמול אבל החום ירד ועלה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום בתחילת הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן20/07/2013שלום.
השאלה היא כמובן מה המקור לחום.חום שעובר מעצמו בתוך יומיים ,לא נשמע כבעיה מיוחדת.שווה אולי לבצע בדיקות דם למחלות ויראליות,בהתיעצות עם רופאך ,כדי להיות רגועים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך ד"ר
חגית20/07/2013החום נבע מכך שהייתה לי דלקת גרון. ונטלתי אנטיביוטיקה שמתאימה להריון. אבל האם החום שהיה לי עלול היה להזיק להריון בראשיתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום.
לחמן20/07/2013שלום.
חום לכשעצמו אינו מוכר כגורם נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 ימים אחרי קיסרינועה19/07/2013
אני עשרה ימים אחרי ניתוח קיסרי מתוכנן. מטרידות אותי שלוש תופעות:
1. סחרחורת שמלווה אותי מהרגע בו קמתי המניתוח ולא עוברת גם לא בשכיבה, שינוי תנוחה, וכו'
2. הרגשה של "יד רדומה" באחת מהידיים, שלא עוברת ונשארת רציפה כל הזמן.
3. דימום בסדר גודל של ימים קלים של מחזור, שחזר לאחר שכבר נעלם.
האם יש כאן משהו שמצריך התייחסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 10 ימים אחרי קיסרי - תגובה
נושא הסחרחורת -יכול לנבוע מהמוגלובין נמוך או בעית לחץ דם.הרגשת "יד רדומה"היא לא תופעה שכיחה.הדימום לא מדאיג.ממליץ שתפני לרופאך או אולי עדיף לבהח בו נותחת,לבירור שתי הנקודות הראשונות שהעלית.בהצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיטה בבטןשנינה19/07/2013
שלום,
אני בשבוע 16 השבוע בני דרך לי די חזק על הבטן התחתונה בזמן משחק. באותו רק כאב לי מעט ועבר מהר. עברו כמה ימים ואני מרגישה טוב. האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיטה בבטן - תגובה
אם את מרגישה טוב ואין כאבים או דימום,הסיכון קטן מאד. שוה בכל זאת להיבדק כדי לראות מצב העובר והשיליה.אבל שוב,הסיכון נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה מאוד- הריון וcmvnetz19/07/2013
שלום,
בחודש ינואר האחרון בעודי בתחילת הריון שני התברר כי נדבקתי בcmv בשבוע 8 לערך.
לאחר בירורים הומלץ על הפסקת הריון וכך ביצעתי לצערי.
עכשיו נכנסתי שוב להריון אני בשוע 6. ובבדיקת דם התגלה כי עדיין הנגיף קיים.
הומלץ לי שוב כמובן לפנות לזיהומולוג...
להלן תוצאות 2 הבדיקות:
בדיקה ינואר 2013: cmv igg avidity 8.30
בדיקה יולי 2013: cmv igg avidity 36.52
(אם יש צורך בעוד ממצאים אמסור בשמחה)
אשמח לשמוע את דעתכם מה כדאי לעשות? מה לדעתכם הסיכונים?
והאם ישנו רופא מומחה שאוכל להתעייץ איתו? ( מעבר לזהומולוג) האם קיים רופא מומחה להריון עם cmv? לא הצלחתי למצוא כזה...
ממש תודה על ההתייחסות,
אין לתאר את הלחץ שאני נתונה בו עכשיו לאור הפסקת ההריון הקודמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה מאוד- הריון וcmv - תגובה
כדאי לפנות למכון הגנטי- בבה"ח תל השומר. אם כי לזכור שהנוגדנים יכולים להשאר זמן רב.שם ידריכו אותך לגבי המשך בירור וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש שמינירחלי19/07/2013
דר יקר
אני בשבוע 34 ומתחילת חודש שמיני יש לי הרגשת חוסר נעימות באיבר המין ( לא גרד או כאבים מסוימים ולא לפני או אחרי שתן) ומידי פעם לחצים לרוב זה קורה בבקרים אך לפעמים גם במהלך היום, למעט זה אין לי כלום, משבוע 29 העוברית כבר התהפכה ונמצאת כבר עם הראש למטה, מה הסיבות לתחושה הזאת האם זה טבעי? וזה נגרם מאחר והראש למטה? האם יש צורך ללכת לבדוק מה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש שמיני - תגובה
מחשבתך נכונה,כדאי לגשת ולהיבדק. האפשרות השכיחה היא שאולי הראש מעט לוחץ.אבל כדאי לשלול אפשרות לדלקת וכו.בהצלחה ובריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן, שבוע 11מור18/07/2013
שלום, אני בשבוע 11 להריוני הראשון.
ביצעתי הבוקר בדיקת שתן בקופ"ח. הכל תקין חוץ ממס' כדוריות הדם האדומות שנמצאו (הערך שקיבלתי הוא 10, כאשר כתוב שטווח הנורמה הוא בין 0-5).
האם לפנות לרופאת הנשים שלי? האם זה מעיד כי יש לי דלקת בדרכי השתן?
תודה, מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מור20/07/2013מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שתן, שבוע 11 - תגובה
לממצא הבודד הזה אין חשיבות. כדי לדעת אם קייםזהום בדרכי השתן רצוי לבצע תרבית שתן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון כניסה להריוןגיל18/07/2013
שלום רב,
אני ואשתי החלטנו לנסות להיכנס להריון וכבר התחלנו בניסיונות.
יש לי שאלה טכנית: האם זה הגיוני שבגמר האקט המיני, חלק מנוזל הזרע נשפך מחוץ לנרתיק?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון כניסה להריון - תגובה
אכן הגיוני פליטת הזרע החלקית מחוץ לגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)